Kezdőlap Kulcsinfók Komoly problémák vannak a Bengals háza táján, mielőtt a liga egyik legjobb...

Komoly problémák vannak a Bengals háza táján, mielőtt a liga egyik legjobb csapatával néznének szembe.

415
0

Cincinnati Bengals – Pittsburgh Steelers
/NFL – Kedd, 02:15/

Miután az idei draft 1/1-es játékosa, Joe Burrow egész szezonra kidőlt a 11. játékhéten, Brandon Allen vette át a helyét a kezdőben. Vele sem volt túl sok sikerélményük, de a múlt héten térdsérülést szenvedett a Cowboys ellen. Így a végén Ryan Finley-nek kellett beszállnia, és végül 30:7-es vereségbe szaladtak bele.

Amúgy sem teljesített túl fényesen a Cincinnati még Burrow-val sem, hiába játszott Ő jól, ha sokszor szétütötték a harmatgyenge támadófal mögött. A Jacksonville és a Tennessee ellen tudta győzelemre vezetni a csapatot, míg 8 kudarcot is elszenvedtek vele. Amikor a Washinton ellen átvette a helyét Allen, 11 pontos különbséggel kaptak ki, aztán a Giants-t ugyan megszorongatták, de a játék képe alapján keresnivalójuk sem volt itt. Majdnem 3-szor annyi yardot tettek meg az óriások, illetve 3-szor is eladta a labdát a Cincinnati. Ezt követett egy floridai kiruccanás, ahol a Miami fölényesen, 19:7-re tiporta őket a földbe, majd a már említett Dallas elleni 30:7-es zakó.

Jelenleg 14 pontos favorit az Eagles, a Bengals pedig 3-szor is legalább 20 ponttal kapott ki az idényben. Ebből az egyik pont a Pittsburgh ellen történt, pedig akkor még Burrow is a fedélzeten volt, november 15-én. A Steelers kíméletlen védelme ellen vele sem tudtak igazán haladni, mindössze 213 yardot dobált össze Burrow, és csak 1 TD-t tudott kiosztani. A Bengals már nem juthat rájátszásba, így számukra a minél jobb draft pozíció okozna örömöt, aminek elérésére a győzelem nem a legmegfelelőbb módszer.

Ha mindez még nem lenne elég számukra, a gárda első számú futója, Joe Mixon is csak a jövőhéten térhet vissza leghamarabb. A running back a földön 428, mag a levegőben 138 yardot szorgoskodott össze, és 4 TD-t is szerzett. Nagyon nehézkes lesz így a pontszerzés, mivel a Steelers defense a ligaelitbe tartozik,

A Steelers háza táján szinte minden fontosabb játékos elérhető, egyedül a falember Kevin Dotson kapott out besorolást, valamint James Conner, a kezdő futó állapota kérdéses. Utóbbi vélhetően pályára lép, de szükség esetén akár Benny Snell is haladhat ez ellen a Bengals ellen.

Amúgy sem a földön a legeredményesebbek, az elkapásokért felelősek közül négyen is 500 elkapott yard fölött járnak, valamint öten is legalább 4 TD-t húztak le a levegőből. Számukra kifejezetten fontos ez a találkozó, mivel versenyben vannak a Kansas City-vel az első kiemelésért, ami ugye pihenőhetet eredményezne a playoff első hetében, ráadásul a Cleveland is nagyon tapad rájuk a csoporton belül. Jelenleg 11-2-es mérleggel állnak, míg a Chiefs a tegnapi győzelmével 13-1-re elhúzott, ezt pedig vissza kell hozniuk. A tie-breakerek szempontjából a pontkülönbség is sokat számíthat, Ők 3 meccsüket is megnyerték legalább 14 ponttal.

Összességében egy hasonló találkozóra számítok, mint a novemberi ütközetük, csak most még Burrow zsenialitására sem számíthatnak, mint azon a derbin. A Cinci utoljára 2015-ben tudta fölülmúlni a Steelers-t, azóta zsinórban 11-et nyert meg a Pittsburgh.

Előző cikkBrasileirao, Corinthians – Goias, 2020.12.22, 00:00
Következő cikkA nap leghasznosabb statisztikái, 2020.12.22.