Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái, 2020.12.21.

A nap leghasznosabb statisztikái, 2020.12.21.

1020
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2020.12.21.
Mérkőzés:Antalyaspor – Kayserispor
Bajnokság és kezdés:Super Lig – 17:00
Statisztika:A Kayserispor legutóbbi 5 bajnokiján a gólszám egyszer sem érte el a hármat.
Magyarázat:Az Antalyaspor az eddigi 12 forduló alatt mindössze négyszer játszott olyan mérkőzést, amelyeken a találatok száma meghaladta a 2,5-t. Mindössze 2,3 esik átlagban a találkozóikon, hazai pályán pedig csak 1,8. Egyedül akkor zörgött a háló legalább háromszor, amikor a Fenerbahce csapatát fogadták, a maradék 5 otthonukban vívott megmérettetésükön rendre alatta maradtak a felek. Saját stadionjukban minden sorozatot figyelembe véve legutóbbi 11 összecsapásukból 9-szer nem tudták átlépni a 2,5-s határt.

A Kayserispor zsinórban négyszer játszott döntetlent ezt megelőzően, kétszer 0:0-s, kétszer pedig 1:1-es végeredménnyel a bajnokságban. Idegenbe ötször utaztak a szezon során, ezek egyikén sem lehettünk 3 találatnak szemtanúi, és mindössze 3:5-ös gólkülönbséggel büszkélkedhetnek, ami átlagban 1,6-ot jelent.

Mérkőzés:Estoril – FC Porto B
Bajnokság és kezdés:Liga Portugal 2 – 18:00
Statisztika:A Porto B legutóbbi 10 bajnokiján meg sem állt a gólszámláló 3 alatt.
Magyarázat:Minden sorozatot figyelembe véve legalább 3 találat esett az Estoril legutóbbi 6 mérkőzéséből ötön is. Hazai környezetben ezt megelőzően zsinórban 5 találkozón vették be ellenfeleik kapuját legalább kétszer. Jelenleg ők a listavezetők, otthonukban pedig 3,6 hálózörgetés történik összecsapásaikon, mivel 5 találkozón 12:6-os gólaránnyal rendelkeznek.

A Porto B utolsó 10 bajnokija rendre gólzáporral végződött, ahogy azt a statisztikánál ki is emeltem. Az utolsó 9 párharcukból 8-szor is eredményes tudott lenni mindkét fél, de ebből a 9-ből 6-ot is elveszítettek. Otthonuktól távol utolsó 4 találkozójukból 3-szor is több, mint 2,5 találat született.

A két csapat az Estoril háza táján kétszer csapott össze a történelem során, mind a kettőn láthattunk legalább 3 gólt.

Mérkőzés:Mirandes – Albacete
Bajnokság és kezdés:La Liga 2 – 19:00
Statisztika:Minden sorozatot figyelembe véve 10 idegenbeli ütközet óta képtelen nyerni az Albacete.
Magyarázat:A Mirandes hazai formája ugyan nem félelmetes, de azért irigylésre méltó. Főleg azért, mert mindössze 1 párbajt buktak el otthonukban, ami mellett sikerült 3 győzelmet és 5 döntetlent elérniük. Rendkívül kevés gól esik a stadionjukban, azon felül, hogy csak 8-at lőttek, 4-et kaptak (ami holtversenyben a legjobb).

Ezzel szemben az Albacete jelenleg a legutolsó a 22 csapatos mezőnyben, mindösszesen 11 pontot tudtak összekaparni két győzelemmel és 5 remivel, amihez 11 vereség társul. Otthonuktól távol 9 meccset játszottak, ebből összesen két pontot tudtak hazavinni, két egállal. Ami a legborzasztóbb adat velük kapcsolatban, hogy ezen a 9 idegenbeli bajnokin mindössze egyszer tudták bevenni ellenfeleik kapuját, ami messze a legrosszabb mutató a spanyol másodosztályban (a hozzájuk legközelebb álló Zaragoza is 4-et tudott szerezni).

2014 óta 6-szor mérték össze erejüket, ez idő alatt egyszer sem tudott diadalmaskodni az Albacete, kétszer győzött a Mirandes, valamint 4-szer patthelyzetben végeztek.

Mérkőzés:FCSB – Sepsi
Bajnokság és kezdés:Liga 1 – 19:30
Statisztika:Ezelőtti 6 hazai bajnokiját megnyerte az FCSB.
Magyarázat:Az FCSB jelenleg listavezető 33 megszerzett pontjával, ami 11 sikerből jött össze, ehhez pedig 3 vereség jött 14 forduló alatt. Figyelgetniük kell hátra fele is, mivel a Craiova és a Cluj is 3 egységnyi távolságon belül vannak. A szezonban 6-szor léptek pályára hazai környezetben, és ahogy már említettem, ezeket rendre sikerrel vették. Ami még talán ennél is kiemelkedőbb, hogy ezt ötször legalább két gólos különbséggel abszolválták, de minden alkalommal elérték a legalább 3 találatot.

A Sepsi is nagyon szépen kapaszkodik fel a tabellán, már a negyedik helyen állnak. 7 sikerrel, 5 remivel és két kudarccal rendelkeznek, amivel 26 egységet tudhatnak magukénak. Ezt az egy vereséget otthonuktól távol, az Academica Clincheni stadionjában szenvedték el. Vendégségben 13-szor voltak eredményesek, illetve 7-szer juttatták be az Ő kapujukba a labdát.

Az FCSB otthonában még egyszer sem volt sikerélménye a Sepsinek, pedig már négyszer is jártak itt. Ezek mindegyikén lőtt a hazai gárda legalább két találatot, illetve rendre meg is nyerték az ütközeteket.

Mérkőzés:Chelsea – West Ham
Bajnokság és kezdés:Peemier League – 21:00
Statisztika:A Chelsea legutóbbi 11 hazai ütközetéből 10-szer nem maradt alul.
Magyarázat:A londoni kékek jelenleg visszacsúsztak a 8. helyre, de egy esetleges sikerrel visszakapaszkodhatnának akár az ötödikre is. Minden sorozatot figyelembe véve legutóbbi 9 hazai összecsapás óta veretlenek, amiből csak nágy zárult remivel, míg ötöt megnyertek. Az említett legutóbbi 11 Stamford Bridge-en vívott bajnokijukból az egyetlen vereséget még a Liverpool mérte rájuk, azon kívül 8-szor diadalmaskodtak és kétszer ikszeltek.

A West Ham a legutóbbi fordulóban hazai pályán szenvedett meg a Crystal Palace-szal úgy, hogy emberelőnyben játszottak sokáig. Végül csak 1:1-es döntetlenre futotta, ami a legutóbbi 9 bajnokijukból már a harmadik volt, 4 győzelem és 2 vereség mellett. Idei vendégszereplése sem a legfényesebb a kalapácsosoknak, 3-1-2-es mérleget tudnak felmutatni, 11:8-as gólaránnyal.
Előző cikkA nap legfontosabb hiányzói 2020.12.21
Következő cikkPremier League, Burnley – Wolves, 2020.12.21, 18:30