Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái, 2020.12.20.

A nap leghasznosabb statisztikái, 2020.12.20.

991
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2020.12.20.
Mérkőzés:Celtic – Hearts
Bajnokság és kezdés:Skót Kupa, Döntő – 15:15
Statisztika:A Celtic a legutóbbi 19 kupameccsét megnyerte hazájában.
Magyarázat:A Celtic jelenleg a második a skót bajnokságban, 10 győzelemmel és 4 döntetlennel elért 34 pontjával, amihez mindössze 1 vereség tartozik. 37:14-es gólkülönbsége a legjobb a Rangers mögött, ráadásul egyedül a listavezető glasgow-i alakulat tudta őket fölül múlni. Azon felül, hogy a skót kupában sikerrel vívták meg az utolsó 19 ütközetüket, ebből 18-on legalább két találatot szereztek, valamint 28 meccse veretlenek ebben a sorozatban.

A Hearts ugyan kiejtette a negyeddöntőben a legjobb skóciai alakulatot, a Rangers-t, de elég tartalékosan álltak ki a listavezetők. Ezt követően az elődöntőt igencsak nyögvenyelősen hozták le, hosszabbításban tudtak fölül kerekedni a Hibernian gárdáján, egy kaotikus mérkőzésen. A Hearts a másodosztályban szerepel, amit ugyan uralnak és ők állnak az élen, de közel sem az a szint, mint amit a Premiership nyújt.

Egymás elleni utolsó 8 összecsapásukat minden sorozatot figyelembe véve rendre megnyerte a zöld-fehér alakulat, mindegyiken legalább kétszer betalálva a Hearts kapujába.

Mérkőzés:Atalanta – AS Roma
Bajnokság és kezdés:Serie A – 18:00
Statisztika:A rómaiak 6 idegenbeli bajnokijából ötször több, mint 2,5 találat esett idén.
Magyarázat:Az Atalanta 10:8-as gólaránnyal rendelkezik hazai pályán, ami meccsenként átlagosan 3,6-ot jelent összesen. Utolsó 5 otthoni bajnokijukból 3-szor is 2,5 fölé ment az összesített gólszám, de ha minden sorozatot figyelembe veszünk, akkor a legutóbbi 10 saját stadionjukban vívott megmérettetésükből 7-szer is.

Ezzel szemben a fővárosiak a legutóbbi két Serie A mérkőzésükön összesen 8 találatot szereztek, 3-at a Torino, míg 5-öt a Bologna ellen, emellett pedig csak kettőt kaptak ezeken. Ha figyelembe vesszük az Európa Ligát is, akkor utolsó 6 találkozójukból ötször láthattunk legalább 3 hálózörgetést.

Az Atalanta otthonában megvívott legutóbbi 13 összecsapásukból 11-szer több, mint 2,5 gól született, valamint 11-szer betalált mindkét csapat.

Mérkőzés:Gil Vicente – Benfica
Bajnokság és kezdés:Primeira Liga – 18:30
Statisztika:A Benfica otthonától távol a portugál élvonalban a legutóbbi 30 párbajából 27-en veretlen maradt.
Magyarázat:A Gil Vicente elég közel áll a kiesési zónához, 2 sikerrel és 3 remivel mindössze 9 pontot gyűjtöttek, 4 vereség társaságában. A legutolsó Boavista is csak egy egységre van tőlük, nagyon szoros a mezőny hátsó része. Igaz a legutóbbi két bajnokijukon összeszedtek 4 pontot (1GY, 1D,), de ezt megelőzően 6 meccsen át nyeretlenek voltak (2D, 4V).

A Benfica tovább üldözi az éllovas Sporting együttesét, a piros mezesek 5 ponttal vannak lemaradva, de egy találkozóval kevesebbet játszottak ebben a pillanatban (mivel a Sporting a tegnapi játéknapon nyert). 9 forduló alatt a Benfica 7 győzelemnek örülhetett, míg kétszer vallottak kudarcot, egálban pedig még egyszer sem végeztek. 21:11-es gólarányuk holtversenyben a második legjobb a Porto-val egyetemben, így joggal mehetnek favoritként erre az ütközetre.

A Gil Vicente utoljára 2005-ben tudott diadalmaskodni a Benfica ellen, azóta 11 bajnoki vereséget és 2 remit könyvelhettek el mai ellenfelük ellenében.

Mérkőzés:Flamengo – Bahia
Bajnokság és kezdés:Brasileirao – 22:15
Statisztika:Utolsó 31 hazai bajnokijából mindössze kétszer kapott ki a Flamengo.
Magyarázat:A dobogó harmadik fokán áll jelenleg a hazai együttes, de két meccsel el vannak maradva, így akár két pontra is megközelíthetik a Sao Paulo-t, amennyiben ezeket sikerrel vívják meg. 45 egységgel rendelkeznek, amit 13 győzelemmel és 6 remivel kapartak össze, mindössze 5 kudarc mellett a 24 bajnokijuk alatt. 42 lőtt találatuk a harmadik legtöbb a brazil élvonalban, ráadásul otthonukban a legutóbbi két Brasileirao meccsükön 7 gólt szereztek.

A Bahia zsinórban 4 vereségen van túl a bajnokságban, amelyeken mindössze 1-szer tudták megzörgetni a hálót. Ezzel visszacsúsztak a 16. pozícióba, amivel még épphogy nem kiesők. Ez sincs már messze, ugyanis a Vasco-nak van egy elmaradt ütközete, és mindössze 3 egység választja el őket. Idegenben csak a Goias rendelkezik rosszabb mérleggel náluk, Ők 2-3-7-es, míg a Goias 1-4-7-es mérleget tudhat magáénak, viszont otthonuktól távol kapott 23 találatuknál csak a Coritiba engedett többet (24).

A Bahia utoljára 2011-ben nyert a Flamengo stadionjában, azóta 4 hazai siker született és két döntetlen.

Mérkőzés:Universidad de Chile – Huachipato
Bajnokság és kezdés:OTP Bank Liga – 23:15
Statisztika:Hazai pályán még veretlen az Universidad de Chile az élvonalban.
Magyarázat:A tabella 6. helyét foglalják el 34 pontjukkal, amit 9 győzelemmel 7 döntetlennel és 6 kudarccal hoztak össze. Érdekesség, hogy mind a 6 vereségüket otthonuktól távol könyvelhették el, hazai pályán pedig 19 egységet gyűjtöttek a 34-ből úgy, hogy a 22 meccsükből csak 9-et vívtak meg saját stadionjukban. Otthonukban ők kapták a legkevesebb gólt a chilei első osztályban, szám szerint 6-szor tudták bevenni kapujukat.

A Huachipato egy hellyel mögöttük, a 7. pozícióban tanyázik, de kettő ütközettel többet játszottak. Ők is 9 sikert, de 6 remit és 9 zakót könyvelhettek el maguknak. Siralmas a formájuk, utolsó 4 bajnokijukból csak egyet tudtak megnyerni, kétszer ikszeltek és egyszer szomorúan ballaghattak az öltözőbe a lefújást követően. Utolsó 8 idegenbeli bajnokijukból mindössze kétszer tudtak diadalmaskodni, 6-szor pedig alul maradtak, ebből 4-szer legalább két gólt kapva.

A Huachipato az Unversidad de Chile otthonában nem tudott sikert aratni 2009 óta, 8-szor otthon tartották a 3 pontot, míg kétszer nem bírtak egymással a felek.
Előző cikkPremier League, Brighton – Sheffield Utd, 2020.12.20, 13:00
Következő cikk2020.12.20, Serie A – Sassuolo – AC Milan, 15:00