Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái, 2020.12.19.

A nap leghasznosabb statisztikái, 2020.12.19.

963
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2020.12.19.
Mérkőzés:Glasgow Rangers – Motherwell
Bajnokság és kezdés:Premiership – 16:00
Statisztika:A Rangers saját stadionjában legutóbbi 37 skót élvonalbeli találkozójából 35-ön veretlen maradt.
Magyarázat:A glasgow-i alakulat minden sorozatot figyelembe véve 14 meccse veretlen hazai pályán, utoljára a vírus miatti kényszerleállás előtt diadalmaskodtak otthonukba, még márciusban a Leverkusen (Európa Liga). A bajnokságban legutóbbi 8 hazai derbijükön nem kaptak még gólt sem, ráadásul a tabellát is veretlenül vezetik 17 fordulót követően (15GY,2D). Utolsó 4 bajnokijukon összesen 18 gólt szereztek, ami 4,5-ös átlagnak felel meg.

A Motherwell közel sem fut jó szezont, az ötödik helyen állnak, de 10 ponttal vannak lemaradva az előttük álló Aberdeentől. Jelenleg 5 tétmérkőzés óta nem tudtak győzni, 4 vereséget és 1 döntetlent könyvelhettek el csak ezeken és összesen 3 találatot jegyezhettek, míg 11-et kaptak. Idegeben annál jobb a formájuk, mivel utolsó 5 első osztályú találkozójukból csak egyszer ikszeltek, a többit győzelemmel zárták.

A Motherwell utoljára 2015-ben tudta fölülmúlni a Rangers-t a bajnokságban, azóta 10-szer nyert a Glasgow, míg 3-szor ikszeltek.

Mérkőzés:Bodo/Glimt – Viking
Bajnokság és kezdés:Eliteserien – 18:30
Statisztika:24 meccse veretlen hazai pályán a Bodo/Glimt.
Magyarázat:Már régen bebiztosították a bajnoki címet, 25 győzelemmel és 3 döntetlennel 78 pontot gyűjtöttek, amihez mindössze 1 vereség tartozik. Ezzel 19 egységre van tőlük a mögöttük álló Molde, így nagyon simán lettek bajnokok. Múlt heti 0:4-es sikerükkel elérték a 100 rúgott gólt a norvég élvonalban, otthonukban pedig 14 mérkőzés alatt szereztek 56-ot (4-es átlag). Zsinórban 8 ütközet óta nem találtak legyőzőre (7GY,1D), saját stadionjukban pedig legutóbbi 17 ütközetükön diadalmaskodtak minden sorozatot figyelembe véve, és ezek mindegyikén legalább kétszer megzörgették a hálót.

Ezzel szemben a Viking számára is tét nélküli a találkozó, már feljebb nem juthatnak a 6. helyről, viszont még hátrébb csúszhatnak. Igaz ők is jó formában vannak, mivel 6 párharc óta nem találtak legyőzőre, de ezt megelőzően zsinórban 4 ütközeten nem tudtak 3 pontot szerezni. Otthonuktól távol sem fényes a formájuk, ezelőtti 4 vendégszereplésükből csak egyet tudtak megnyerni, két remi és 1 vereség ellenében, ráadásul mindegyiken kaptak gólt.

Egymás elleni legutóbbi 3 összecsapásukat rendre megnyerték az idei bajnokok, mindegyiken legalább kétszer betalálva.

Mérkőzés:Mallorca – Fuenlabrada
Bajnokság és kezdés:La Liga 2 – 18:15
Statisztika:A Mallorca 18 forduló óta veretlen a spanyol másodosztályban.
Magyarázat:Az első játékhéten szenvedtek vereséget a Rayo Vallecano ellenében, azóta viszont 12 sikert és 5 döntetlent könyvelhettek el. A 17 bajnoki találkozójukból 13-szor be sem vették a hálójukat, így elmondható, hogy kiemelkedő hátsó alakzattal rendelkeznek. Hazai pályán legutóbbi 8 találkozójukból 6-szor megszerezték a 3 pontot, míg kétszer gól nélküli döntetlent játszottak.

A Fuenlabrada a 13. pozícióban tanyázik, 23 pontjával. Ezt 5 diadallal, 8 egállal és szintén 5 vereséggel érték el. Idegenben nem épp a legfényesebb a formájuk, 9 bajnokijukból 3-3-3-as mérleget tudnak felmutatni, 11:12-es gólaránnyal kísérve. Legutóbb otthonuktól távol a spanyol második vonalban a Zaragoza otthonába látogattak, ahol a hazaiak közel sem túl veretes védelmének nem tudtak betalálni, így mi lehet ma a Mallorca fala ellen.

Mérkőzés:Leverkusen – Bayern München
Bajnokság és kezdés:Bundesliga – 18:30
Statisztika:A két csapat legutóbbi 8 egymás elleni megmérettetésén rendre betalált mindkét csapat és több, mint 2,5 gól esett.
Magyarázat:A Leverkusen kirobbanó formában van, veretlenül vezetik a német első osztályt 8 győzelemmel és 4 döntetlennel. Minden sorozatot figyelembe véve legutóbbi 5 mérkőzésükön rendre szereztek legalább 3 találatot, míg az utolsó 8 bajnokijukból ötször eredményes volt mindkét fél. Hazai pályán az elmúlt 7 tétmeccsükön lőtt találataik átlaga 3,57-es és ebből ötön kaptak is. A BayArena-ban legutóbbi 5 Bayern elleni összecsapásukon 28 találat született összesen, ami 5,6-os átlagnak felel meg találkozónként.

A címvédő bajorok egy ponttal vannak lemaradva a Leverkusen mögött, így mindenképp a győzelemre fognak hajtani. 37 hálózörgetésük messze a legtöbb a német élvonalban, ami mellé 18-at ők is kaptak, ami szintén nem mondható kevésnek. Minden sorozatot figyelembe véve legutóbbi 8 idegenbeli találkozójukon eredményes volt mindkét fél, ebből 6-szor több, mint 2,5 gól született.

Mérkőzés:Ferencvárosi TC – Budafok
Bajnokság és kezdés:OTP Bank Liga – 19:30
Statisztika:40 hazai bajnoki óta veretlen a Fradi.
Magyarázat:Az idén BL-ben is szereplő magyar alakulat 11 diadallal és 2 remivel áll az NB1 élén jelenleg, 29:6-os gólaránnyal. Elképesztő statisztika velük kapcsolatban, hogy a Groupama Arénában 40 élvonalbeli találkozón nem múlta őket fölül senki, ráadásul utolsó vereségükig is vissza kell menni júniusig, amit a MOL Fehérvár otthonában szenvedtek el. Idei 6 otthonukban vívott mérkőzésükön 16 gólt jegyeztek, ami átlagban 2,67-et jelent.

A Budafok idén jutott fel a magyar első osztályba, de azóta nem igazán megy nekik. 13 találkozójukból mindössze 4-szer tudtak sikert aratni, 3 iksz és 6 kudarc ellenében. Ebben a pillanatban 6 meccses nyeretlenségi szériát tartanak (2D,4V), amelyeken összesen 4-szer zörgették meg a hálót, ellenben 12-t kaptak.

Még soha nem tudta a Budafok felül múlni a Fradit, négyszer csaptak össze, ebből 3-szor nyertek a zöld-fehérek, míg egyszer sikerült pontot rabolniuk.
Előző cikkPremier League, Southampton – Manchester City, 2020.12.19, 16:00
Következő cikkBundesliga, Mönchengladbach – Hoffenheim, 2020.12.19, 15:30