Kezdőlap Kulcsinfók A Fuenlabrada komoly gondokkal a hátán utazik az éllovas Mallorca otthonába

A Fuenlabrada komoly gondokkal a hátán utazik az éllovas Mallorca otthonába

319
0

Mallorca – Fuenlabrada
/LaLiga 2 – 18:15/

A Fuenlabrada ugyan jól kezdte a szezont, de 7 veretlen mérkőzésük óta elindultak lefelé a lejtőn. Most is fontos hiányzóik lesznek, ráadásul koronavírusos játékosuk is van, így igen nehéz ütközet vár rájuk a briliáns formában lévő Mallorca ellen.

A Mallorca 2 12 győzelemmel, 5 döntetlennel és mindössze egyetlen vereséggel vezeti a spanyol másodosztályt, de ami sokkal impozánsabb mutató, az a jelenlegi formájuk, hiszen legutóbbi 6 meccsüket rendre megnyerték, ráadásul ezeken összesen 2 gólt kaptak, míg ők 12-t szereztek. Odahaza 8 találkozó óta veretlenek (6 GY, 2 D), ezen felül saját pályájukon 3 alkalommal zörrent meg a hálójuk, míg ők 16-szor voltak eredményesek. Összességében is a liga legjobb védelmével a Mallorca rendelkezik, hiszen 18 forduló során csak 4 gólt kaptak. Ez lesz számukra az év utolsó mérkőzése, így egyértelműen sikerrel akarják lezárni ezt a periódust.

Egy fontos hiányzója lesz az együttesnek, mégpedig a házi gólkirály, Dani Rodriguez, aki 6 gólt és 1 asszisztot jegyzett az idén. Nem olyan nagy meglepetés a hiánya, hiszen már a Guijuelo elleni Copa del Rey során sem volt bevethető.

A Fuenlabrada ugyan jól kezdte a szezont, 7 mérkőzést játszottak le veretlenül (3 GY, 4 D), majd jött a völgy és kő keményen elkezdtek lefelé csúszni. Azóta 11 forduló telt el és mindössze 2 sikert tudtak aratni, de mellette 5-ször kikaptak és 4 döntetlent is játszottak. Mostanában kifejezetten rosszul megy nekik, hiszen zsinórban 3 bajnokit is elbuktak. 18 lőtt és 19 kapott góljuk van a szezonban.

Ma nem lesznek könnyű helyzetben, hiszen kezdő kapusuk, Rogic 2 meccset a padon töltött, de a legutóbbi 2 során már nem is nevezték a keretbe. Ezen csörtékből 3-at el is bukott a Fuenlabrada. Ugyancsak hiányozni fog a legjobb gólvágójuk, Gassama is, aki idén 5 alkalommal volt eredményes. Rá már 6 forduló óta nem számíthat a csapata (hiánya alatt mindössze 4 gólt tudtak rúgni). Rajtuk kívül a kapitányuk, Juanma (14/0/0) sem lép pályára ma, valamint Ciss (14/1/1) sem bevethető. Eltiltás miatt nem számíthat ma Sandoval mester az egyik kezdő védőjére sem, Antonio Cristianra (15/0/0). Tovább rontja a helyzetüket, hogy egy játékos pozitív koronavírustesztet produkált, akinek a kiléte egyelőre titkos.

A Mallorca remek formában, a liga élén állva várja a mai találkozót, ráadásul félelmetes védelemmel rendelkeznek. A Fuenlabrada sok fontos hiányzója mellett a gyenge formával is meg kell, hogy küzdjön és nem hinném, hogy erre pont a Mallorca elleni mérkőzés a legideálisabb. Nem hogy a vendégek győzelmére, de a gólszerzésükre se látok nagy esélyt.

Előző cikkLa Liga, Sevilla-Valladolid, 2020.12.19., 21:00
Következő cikkBundesliga, Leipzig – Köln, 2020.12.19, 15:30