Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái, 2020.12.18.

A nap leghasznosabb statisztikái, 2020.12.18.

905
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2020.12.18.
Mérkőzés:CSZKA Szófia – Levszki Szófia
Bajnokság és kezdés:Parva Liga – 17:00
Statisztika:A CSZKA Szófia 8 bajnoki óta veretlen, a legutóbbi ötöt pedig megnyerte.
Magyarázat:A hazaiak a dobogó harmadik fokán állnak jelenleg 30 pontjukkal, amit 8 győzelemmel és 6 döntetlennel sikerült elérniük, ehhez pedig mindössze 1 kudarc tartozik. Otthonukban még veretlenek az idényben, 5 siker mellé két remi társul, 11:5-ös gólkülönbséggel. Minden sorozatot figyelembe véve legutóbbi 3 találkozójukon rendre szereztek minimum két találatot, az Európa Ligában az AS Roma kapuját is sikerült 3-szor bevenniük.

Ezzel szemben a városi rivális Levszki a liga alsó felében kullog, a 9. helyen tanyáznak 15 egységgel. Eddig 4 győzelem és 3 iksz áll a nevük mellett, amihez tartozik 8 kudarc is. Otthonuktól távol kifejezetten pocsék formában vannak, 5 bajnoki óta nyeretlenek idegenben (1D, 4V), melyeken összesen 4-szer zörgették meg ellenfeleik hálóját.

Egymás elleni eredményeik sem a Levszki mellett szólnak, utoljára 2019 februárjában tudták legyőzni a mai vendéglátókat, azóta viszont 1 CSZKA sikerrel és 4 egállal zárultak találkozásaik.

Mérkőzés:Al Ahly – Ghazl El Mahallah
Bajnokság és kezdés:Egypt Premier League – 18:30
Statisztika:Az Al Ahly a legutóbbi 30 egyiptomi élvonalban vívott hazai derbijéből 16-ot megnyert.
Magyarázat:Az első fordulóban az Al Ahly magabiztos diadalt aratott a Misr Elmaqasha ellen hazai pályán. Azt megelőzően december 5-én simán megnyerték hazájuk kupasorozatát, az El Gaish volt a döntőben az ellenfél, akiket a rendes játékidőben ugyan nem sikerült legyűrni, de a ráadásban ők emelhették magasba a trófeát. A tavalyi idényt nagyon fölényesen nyerték meg a hazaiak, 34 forduló alatt mindössze 1 vereséget könyvelhettek el, 5 remi és 28 győzelem ellenében, 89 pontjukkal pedig 21 egységet vertek a mögöttük végző Zamalek együttesére.

A Ghazl El Mahallah idén tért vissza, utoljára a 2016-os idényben szerepeltek, akkor viszont borzasztóan. Azon az éven egyetlen egy ütközeten sem tudtak fölül kerekedni egyik ellenfelükön sem, 34 játékhét alatt mindössze 13 döntetlent értek el, 21 kudarc ellenében. Múlt heti szezon nyitányuk nem sült el rosszul, a Smouha otthonából távozhattak egy ponttal, de a győzelem továbbra sem sikerült tehát.

8-szor csaptak össze történelmük során az Al Ahly otthonában, ebből 7-sz örülhettek a hazaiak, míg a Mahallah csak egyszer tudott elrabolni 1 egységet innen.

Mérkőzés:Union Berlin – Borussia Dortmund
Bajnokság és kezdés:Bundesliga – 20:30
Statisztika:Az Union utolsó 9 bajnokiján rendre megzördült a háló mindkét oldalon.
Magyarázat:A fővárosi alakulat rendre betalált mind a 12 fordulóban, és 10 játékhéten kaptak is legalább egyet e mellé. Legutolsó 4 otthonukban vívott megmérettetésükből 3-szor is eredményes volt mind a két csapat, a gólátlag pedig ezeken 3,75-ös volt. 25 találatukkal a Bundesliga harmadik legeredményesebb csapatáról beszélünk, holtversenyben mai ellenfelükkel.

A Dortmund a 12 forduló alatt csak az Augsburg kapuját hagyta érintetlenül, azon kívül 11-szer legalább egy gólt bevarázsoltak, de 7 alkalommal a kettőt is megrúgták. Amennyiben minden sorozatot figyelembe veszünk a Dortmundnál (BL, Bundesliga) akkor legutóbbi 6 találkozójukon adták és kaptak is, a gólszám pedig ebből 4-szer emelkedett 2,5 fölé.

Eddig 4 tétmeccsen mérkőztek meg egymással. Ebből 3-szor megzörgette mind a két alakulat a másik kapuját, mag szintén 3-szor több, mint 2,5 gól született.

Mérkőzés:Preston – Bristol City
Bajnokság és kezdés:Championship – 21:00
Statisztika:A Preston legutolsó 11 bajnokijából 10-szer esett legalább 3 találat.
Magyarázat:A hazaiak meccseit főként a pofás támadó játék jellemzi, amit jól mutat, hogy meccseiken átlagban 2,9 találat esett az idényben. Ettől egyedül a Blackburn ütközetein nagyobb az átlag, 3 egésszel. Hazai pályán a legutóbbi 5 megmérettetésükből négyszer is túl lépték a 2,5-es határt, ami 80%-os statisztikának felel meg.

A Bristol párharcai ugyan nem a lélegzet elállító támadásokról szólnak, de idegenben azért legutóbbi 3 összecsapásukból kétszer is 2,5 fölé emelkedett a gólszám.

Ami még komoly jelentőséggel bírhat, hogy a legutolsó 11 egymás ellen vívott derbijükből 9-szer bevették egymás kapuját, ráadásul 6-szor is esett legalább 3 találat.

Mérkőzés:12 de OctubreCerro Porteno
Bajnokság és kezdés:Primera Division-Clausura – 23:30
Statisztika:Ezelőtti 16 egymás elleni párbajukon veretlen a Cerro Porteno.
Magyarázat:A hazaiak a paraguayi első osztály negyedik helyén állnak 17 pontjukkal, amit 5 győzelemmel és két remivel sikerült összekaparniuk, 3 vereség ellenében. Hazai pályán 4 meccsükből csak 1 kudarcot könyvelhettek el, míg 3-at megnyertek, de a San Lorenzo elleni kudarcuk intő jel lehet számukra. Közelmúltbeli formájuk közel sem a leglenyűgözőbb, mivel utolsó 8 meccsükből csak 3-at nyertek meg, két iksz és 3 vereség ellenében.

Ezzel szemben a Cerro Porteno – a Nacional tegnapi pontosztozkodásának köszönhetően – 3 ponttal is elhúzhat a bajnokságban, amennyiben ma sikerrel veszik az akadályt. Idén 10 forduló alatt mindössze az imént említett Nacional Asuncion tudta őket fölül múlni, azon kívül 5-ször diadalmaskodtak, míg 4-szer be kellett érniük az egy ponttal. Az Asuncion elleni kudarcuk idegenben 12 mérkőzésen át tartó veretlenséget adott át a múltnak.

Utoljára 2007-ben sikerült a 12 de Octubre-nek sikert aratnia a Porteno csapatával szemben, azóta 12-szer nyert a Cerro, míg csak négy alkalommal ikszeltek. A legutóbbi 7 találkozásukból mindig a mai vendégek jöttek ki jobban.
Előző cikkLa Liga, Athletic Bilbao – Huesca, 2020.12.18, 21:00
Következő cikkSüper Lig, Karagümrük – Galatasaray, 2020.12.30, 17:00