Kezdőlap Ingyenes elemzések Jupiler League, KV Mechelen – Club Brugge, 2020.12.17 – 20:45

Jupiler League, KV Mechelen – Club Brugge, 2020.12.17 – 20:45

403
0

KV Mechelen – Club Brugge

2020.12.17. 20:45, Jupiler League – 18. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A bajnokit az AFAS Stadionban rendezik majd meg, mely 16.672 néző befogadására lenne képes, azonban a járványügyi helyzet miatt korlátozzák a nézők számát.
Távolság: A vendégek a 125km-es távot csapatbusszal tették meg, mely körülbelül 1,5 órás elfoglaltságot jelentett.
Várható időjárás:A hőmérséklet 8 fok körül alakul majd, 89%-os páratartalom mellett. Továbbá tiszta égbolt és száraz idő várható.
Játékvezető:Az összecsapást Jonathan Lardot vezeti majd, aki ebben az idényben tíz meccsen fújta a sípot. Ezalatt kioszott összesen 38 sárgalapot (3,8 átlagban) és 2 pirosat, míg a büntetőpontra 3-szor mutatott rá.

Pályafutása során kétszer vezetett eddig a két együttesnek összecsapást, mely mindkét alkalom döntetlennel zárult. Ezeken a párharcokon a Mechelen gárdája összesen 3 sárgát, míg a Brugge 1-et kapott a bírótól.

A KV Mechelen együttesével 22-szer volt alkalma találkozni, akik 6 győzelmet szereztek, 7 döntetlen és 9 vereség mellett a sípja során. Kiosztott nekik összesen 39 sárgalapot (1,77 átlagban) és 4 pirosat, míg büntetőt 4-szer ítélt a javukra.

A Club Brugge alakulatának 26-szor dirigált Lardot, akik 16 győzelmet, 6 döntetlent és 4 vereséget könyvelhettek el, mikor ő vezényelt nekik. A csapat összesen 41 sárgát (1,58 átlagban) és 3 pirosat kapott, míg tizenegyest 3-szor lövetett velük.
Közvetítés:Hazánkban egyetlen csatorna sem közvetíti a mérkőzést.
Egymás elleni eredmények:Összesen 37 alkalommal feszültek egymásnak a felek, ahol az eddigiekben 23 Brugge és 4 Mechelen sikernek lehettünk szemtanúi, míg 10-szer döntetlennel zártak.

Az elmúlt 12 párharcuk messze a Club Brugge számára kedvezett, akik 9-szer győzték le ellenfelüket, 3 döntetlen kíséretében, míg egyszer sem maradtak alul.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

KV Mechelen

Club Brugge

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

KV Mechelen

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
VoetVédő810
Van DammeKözéppályás1420
CamargoTámadó1130

Club Brugge

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
SchrijversKözéppályás903
VormerKözéppályás1435
DennisTámadó902

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

KV Mechelen

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
VanlerbergheKözéppályás1310

Club Brugge

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

KV Mechelen

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

Club Brugge

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

KV Mechelen

– A hazaiak három biztos hiányzóval és egy kérdéses játékossal számolnak a mai párharcon.
– A védelem egyik oszlopos tagja Siemen Voet (8/1/0) karanténba került, miután pozitív tesztet produkált, így kiesése komoly érvágás számukra. Helyére vélhetően Bushiri (5/0/0) állhat majd be, akit már hat bajnoki óta nem válogattak be a keretbe.
– A pálya tengelyében szintén egy fontos hiányzójuk lesz Joachim Van Damme (14/2/0) személyében, aki eddig minden meccsen kezdő volt, de már a legutóbbi bajnokit is kihagyta, hiszen ő is koronavírusos lett.
– Szintén komoly érvágás számukra, hogy a csapat második legeredményesebb játékosa Igor de Camargo (11/3/0) nem lesz elérhető. Igaz, sérülése miatt már öt mérkőzése nélkülözik.
– A védekező középpályásuk Jordi Vanlerberghe (13/1/0) állapota kérdéses még, aki a legutóbbi bajnokit hagyta ki. Kiesése szintén komoly hiány lenne számukra, ugyanis egy kezdő szintű játékosról van szó.
– A pálya tengelyében Rob Schoofs (16/2/2) ma is a kezdőben lehet, aki a legutóbbi csörtéjükön gólpasszal szolgált és csapata második leghasznosabban játszó játékosa. Társa Aster Vranckx (11/3/0) csapata második leggólerősebb játékosa, viszont nagyon halovány az elmúlt időkben, ugyanis már tíz fordulója nem volt eredményes.
– Elől a KV Mechelen legeredményesebb és egyben leghasznosabban játszó támadója Geoffry Hairemans (15/4/2) ma is bevethető lesz. Legutóbbi meccsükön gólt jegyzett a támadó, így ma is sokat várnak majd tőle. Társa Kerim Mrabti (11/2/1) is legutóbb megzörgette ellenfelük hálóját.

Club Brugge

– Három hiányzója lesz a vendégeknek, akik közül akadnak igen meghatározó játékosok is.
Siebe Schrijvers (9/0/3) a középpályásuk a legutóbbi bajnokit is már kihagyta sérülése miatt, akit ma is nélkülöznek majd. Schrijverst inkább csereként használták a bajnokságban, ezért kiesése nem akkora probléma számukra.
– A csapat kapitánya Ruud Vormer (14/3/5) és egyben a Brugge második leghasznosabb játékosa ma sem lesz bevethető, aki már zsinórban harmadik bajnokiját készül kihagyni. Komoly érvágás ez számukra, hiszen egy roppant meghatározó játékosról van szó. Egyetlen szerencséjük, hogy posztján igen bő a keretük, így van kit berakni helyére.
– A támadó Emmanuel Dennis (9/0/2) sincs a mai keretben, aki már a legutóbbi bajnokin is csak padon kapott szerepet, igaz Dennisre főként csereként számítanak.
– A vendégek kapusa Simon Mignolet mindenképp kiemelendő, aki a legtöbbször hozta le a Belga bajnokságban kapott gól nélkül a találkozót, szám szerint 7-szer, míg 9-szer tréfálták meg.
– A leghasznosabb játékosuk és egyben a második legtöbb gólt szerzőjük Hans Vanaken (16/5/5) ma is elérhető lesz, aki az elmúlt időkben igen halovány volt, hiszen öt fordulóval ezelőtt volt utoljára eredményes. Ellenben társa Mats Rits (14/2/0) legutóbbi csörtéjükön szerezte második találatát a bajnokságban.
– Elől számos játékosa van a Brugge csapatának, akik már 3 gólnál járnak a bajnokságban (Badji, Krmencik, Lang) ők mindhárman ma is elérhetőek a tréner számára. De közülük a legjobban Krépin Diatta (13/7/0) teljesít, aki a csapata legeredményesebb játékosa és aki a legutóbbi bajnokin is gólt szerzett.

HASZNOS STATISZTIKÁK

KV Mechelen

– Tizennégy pontot gyűjtöttek eddig a Belga élvonalban, ahol a sereghajtók csoportjában a 16. helyet foglalják el (3-5-8, 24:31).
– Nem éppen a legjobb formájukban fogadják a listavezető Brugge együttesét, miután a legutóbbi 4 meccsükön nyeretlenek voltak (0-2-2).
– Tény, hogy látszik a küzdés és az akarás az együttesnél, akik az elmúlt öt meccsükön mindegyiken betaláltak, ráadásul négyszer 2 gólt is ragasztottak ellenfelüknek, de a gyenge védelmük miatt mindig bajba kerülnek. Hiába szereznek gólokat, amíg hátul nem stabilizálódnak, ugyanis az elmúlt időkben számos olyan mérkőzésük volt, ahol 2 vagy több gólt is kaptak.
– Hazai pályájukon a második leggyengébben teljesítő alakulat a Mechelen a ligában (1-2-5, 14:17). Legutóbbi négy alkalommal nyeretlenek voltak, melyek közül hármat el is veszítettek.
– A legutóbbi 9 párharcuk alatt, 8-szor is a gólátlag 2,5 felett volt (88,8%).
– Zsinórban 9 olyan mérkőzést vívtak, ahol mindkét együttes betalált.

Club Brugge

– Harminchárom ponttal vezetik a Belga bajnokságot, ahol nagyon jó szériában vannak jelenleg (10-3-3, 32:11).
– Jó formában az egyesület, miután öt mérkőzése veretlenek, ráadásul olyan csatákat vívtak, mint a Zenit legyőzése 3-0-ra a BL-ben vagy a Lazioval való 2-2-es döntetlen.

A bajnokságban pedig már hat fordulója nem találnak legyőzőre, ahol az utóbbi két meccsüket megnyerték (4-2-0).
– A második leggólerősebb csapat a mezőnyben, akik a legutóbbi öt bajnokijuk alatt négyszer is eredményesek tudtak lenni. Továbbá a védelmük jócskán dícséretes, hiszen nem csak, hogy a legjobb a Jupiler ligában, de négy egymást követő olyan bajnokijuk volt, ahol egyetlen gólt sem kaptak.
– Idegenben a legerősebbek a ligában (5-2-1, 19:5), ahol az elmúlt három alkalommal veretlenek voltak.
– A bajnokságban az első félidőt csak 1-szer veszítették el, míg 15-ször megőrizték veretlenségüket (94%).

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

KV Mechelen

Club Brugge

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Két merőben más alakulat feszül ma egymásnak, ahol könnyen lehet, hogy a papírforma fog érvényesülni. A hazaiak elég rossz formában, míg a Brugge jobbnál-jobb eredményeket ért el az utóbbi időkben. Ennek fejében vendég sikerre számítok, de könnyen megeshet, hogy a gólok száma felkúszik 2,5 fölé is a találkozón.

Előző cikkA nap legfontosabb hiányzói 2020.12.17
Következő cikk2020.12.17, Serie A, Roma – Torino, 20:45