Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái, 2020.12.17.

A nap leghasznosabb statisztikái, 2020.12.17.

897
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2020.12.17
Mérkőzés:Vojvodina – Proleter
Bajnokság és kezdés:Super Liga – 15:00
Statisztika:A Vojvodina 8 hazai bajnokijából mindössze egyszer vallott kudarcot.
Magyarázat:A hazaiak a tabella 3. helyén állnak 39 pontjukkal, amit 12 sikerrel és 3 döntetlennel értek el, 3 vereség társaságában. Otthonukban 8-szor léptek pályára, ezeken 6 diadalt könyvelhettek el, 1-1 remi és kudarc ellenében, 18:8-as gólaránnyal. Csak a veretlen listavezető, Crvena Zvezda tudott 3 ponttal távozni a Karadorde arénából, senkinek sincs könnyű dolga ezen a helyszínen.

Ezzel szemben a Proleter a 6. a bajnokságban 32 egységével, pontjaik nagy részét azonban nem otthonuktól távol szerezték. Csak 3 győzelemre és két döntetlenre voltak képesek vendégségben, amihez társul 3 vereség is (összesen 4 van nekik a szezonban, így kudarcaik 75%-át idegenben szenvedték el). Utoljára két hónapja, október 16-án tudtak fölényeskedni bajnoki mérkőzésen saját stadionjukon kívül, a Cukaricki ellen 1:2-re megnyert találkozón. Azóta 3 vendégszereplésen vannak túl, ezeken mindössze 1 egységet vihettek haza.

Mérkőzés:Krasznodar – Ufa
Bajnokság és kezdés:Premjer Liga – 16:00
Statisztika:A 2020/21-es idényben a Krasznodar otthonából csak egy csapat tudott sikerrel távozni 9 bajnokijukból.
Magyarázat:A Bajnokok Ligájából búcsúzó, de az Európa Ligában folytató gárda remekel saját pályáján. Az előző idényt is figyelembe véve utolsó 10 orosz élvonalban vívott hazai mérkőzésükből csak a Szpartak Moszkva kerekedett föléjük, és mindössze kétszer ikszeltek, ellenben 7-szer is diadalmaskodtak. Legutóbb az előző idény végén, a Dinamo Moszkva együttese tudta gól nélkül tartani a Krasznodart otthonában.

Az Ufa az utolsó előtti, 15. pozícióban áll, tehát jelen pillanatban biztos kiesők. A Tambov és a Rosztov elleni sikerük bizakodásra adhatott okot, de a Volgográd ellen hétvégén jött a hideg zuhany, 1:0-s kudarcot vallottak. Idegenben 9 bajnokijukból 2-t tudtak megnyerni, 1 egál és 6 vereség ellenében. Vendégszerepléseiken 6 találatot tudtak lőni, amitől kevesebbet csak a Rotor és az Arszenál Tula szerzett.

Egymás elleni eredmények sem az Ufa mellett szólnak, 13 eddigi összecsapásukból 7-et megnyert a Krasznodar, négyszer ikszeltek, míg a vendégek csak kétszer örülhettek a lefújáskor.

Mérkőzés:AS Roma – Torino
Bajnokság és kezdés:Serie A – 20:45
Statisztika:A Roma legutóbbi 13 tétmérkőzéséből 11-szer szerzett legalább két találatot.
Magyarázat:A fővárosi alakulat a negyedik legtöbb gólt szerezte az olasz élvonalban 24-gyel, amitől csak az Inter (30), a Milan (27) és a Napoli (26) eredményesebb a szezonban eddig. A Stadio Olimpico stadionban 5 bajnokin vannak túl a Serie A idei kiírásában, ezeken 12-szer zörgették meg a hálót (2.4-es átlag), 4 meccsen is legalább kétszer. Múlt hétvégén a Bologna kapuját ötször is bevették Fonseca fiai, meglehetősen veszélyes a támadósoruk.

A Torino gólvonalán legalább kétszer áthaladt a labda, a legutóbbi 4 bajnokijuk mindegyikén. Ők engedték a legtöbb találatot (27) mind a 20 első osztályú csapatot figyelembe véve. Legutóbbi 4 vendégszereplésükön összesen 10-szer voltak eredményesek ellenfeleik, ez átlagban 2,5-t jelent.

A két csapat ezelőtti 12 Rómában vívott összecsapásából 9 alkalommal tudtak a hazaiak betalálni minimum kétszer.

Mérkőzés:Sheffield United – Manchester United
Bajnokság és kezdés:Premier League – 21:00
Statisztika:16 tétmérkőzés óta nyeretlen a Sheffield.
Magyarázat:Ebből a 16 találkozóból mindössze egyetlen döntetlent tudtak kiharcolni, a maradék 15-öt el bukták a hazaiak. A Premier League sereghajtói 12 forduló alatt 1 pontot tudhatnak magukénak, a legkevesebb lőtt találattal (5). Hazai környezetben öt párharcot vívtak ebben az idényben, ezeken kétszer tudták összesen megzörgetni ellenfeleik hálóját. Október 18-án ikszeltek a Fulham együttesével, azóta viszont kikaptak a City-től, a West Hamtől, és a Leicestertől is.

Ezzel szemben a United ugyan nem kezdte fényesen a szezont, mivel csak a 9. helyen állnak, de 20 pontjukból 15-öt idegenben szereztek. Vendégségben öt bajnokit játszottak ebben a kiírásban, ezek mindegyikét sikerrel vívták meg. 16 lőtt találatuk otthonuktól távol a legtöbb a bajnokságban, meccsenként 3,2-es gólátlagot jelent. Amennyiben a tavalyi idényt is figyelembe vesszük, akkor 11 meccse veretlen az angol élvonalban a United idegenben (9GY, 2D).

1992-ben tudta a vörös ördögöket legyőzni a Sheffield, azóta 7-szer örülhettek a manchesteriek, míg csak egyszer ikszeltek.

Mérkőzés:Nacional AsuncionDiaz
Bajnokság és kezdés:Primera Division-Clausura – 23:30
Statisztika:A Diaz utoljára augusztus 16-án tudott győzelmet aratni.
Magyarázat:A hazaiak a paraguayi első osztály egyedüli veretlen gárdája, de csak a második helyen állnak, 4 sikerrel és 5 remivel elért 17 pontjukkal. Ők az egyedüliek, akik a listavezető Cerro Porteno fölött diadalmaskodni tudtak két fordulóval ezelőtt, ráadásul 11 meccse nem kaptak ki senkitől. Hazai pályán öt ütközet óta nem találtak legyőzőre, igaz ebből 4 döntetlennel zárult.

A Diaz ellenfelével ellentétben az egyedüli nyeretlen csapat Paraguayban, 10 forduló után két egál és 8 vereség a mérlegük, ezzel pedig sereghajtók. 23 kapott találatuk magasan a legtöbb, idegenben pedig átlagosan 2,4-szer veszik be hálójukat. Otthonuktól távol utoljára márciusban arattak diadalt, azóta 3-szor egálban végeztek, valamint 9-szer alul maradtak. Legutóbbi 10 vendégszereplésükből 9-szer engedtek legalább két találatot.

A Nacional ellen utoljára 2017-ben nyert a Diaz, azóta 7-szer kikaptak, míg ötször megszerezték az ikszet.
Előző cikkA nap leghasznosabb statisztikái, 2020.12.16.
Következő cikkPremier League, Sheffield Utd – Manchester United, 2020.12.17 – 21:00