Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái, 2020.12.16.

A nap leghasznosabb statisztikái, 2020.12.16.

894
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2020.12.16
Mérkőzés:Zenit – Szpartak Moszkva
Bajnokság és kezdés:Premjer Liga – 18:00
Statisztika:A Zenit legutóbbi 13 hazai találkozóján rendre született legalább 3 gól
Magyarázat:A Zenit vezeti az orosz labdarúgó bajnokságot, de csak 3 ponttal előzi meg mai riválisát. Ez jócskán köszönhető a kiváló hazai mutatójuknak, hiszen odahaza az elmúlt 13 mérkőzésükből 12-t megnyertek, ráadásul ezen összecsapások mindegyikén esett legalább 3 gól. Az is jól mutatja az erősségüket otthon, hogy a legutóbbi 8 meccsükből 6-on tudták megnyerni mind a két félidőt.

A Szpartaknak egy vereséggel van több (3), mint a Zenitnek, így ma akár utol is érhetné az éllovast. 32 találatukkal a 3. legeredményesebbek, viszont már 18 esetben az ő kapujukban is landolt a játékszer. Idén 8 ütközetük során lépte át a 2.5 találatot a végeredmény. Idegenben 2 derbi óta nyeretlenek (1 D, 1 V).

Fontos kiemelni, hogy a zenit az elmúlt 10 Szpartak elleni megmérettetés során 9-et meg tudott nyerni a Gazprom Stadionban.

Mérkőzés:Paks – Ferencváros
Bajnokság és kezdés:NB1 – 20:15
Statisztika:A Fradi a legutóbbi 3 bajnokiját 2 gólos különbséggel nyerte meg
Magyarázat:A Paks 6 győzelemmel, 3 döntetlennel és 5 vereséggel a 6. helyen áll a magyar élvonalban. 27 találatukkal a MOL Fehérvár mögött a 2. legeredményesebbek, viszont a kapusukon is már túljutott a labda 24-szer, ami szintén a 2. legtöbb. Hazai pályán jobban muzsikál a csapat, hiszen 5 találkozó óta veretlenek otthonukban. Érdemes azt is kiemelni velük kapcsolatban, hogy 14 fordulóból 10 alkalommal 2.5 találat fölötti végeredmény született.

A Ferencváros meccshátrányban is vezeti a magyar bajnokságot, ráadásul mindössze 2 döntetlenjük során hullajtottak pontokat. 5 bajnoki óta csak győz a csapat. Nagyon fontos megemlíteni, hogy 12 forduló alatt mindössze 5 gólt kaptak, ami egyértelműen a legkevesebb, viszont 26 találatuk a 3. legjobbnak számít. A zöld-fehér alakulat az elmúlt 8 csörtéjéből 6-on még gólt sem kapott.

Egymás elleni eredmények alapján retteghet a Paks, hiszen minden sorozatot figyelembe véve 10 összecsapásuk óta nyeretlenek a Fradi ellen. Legutóbbi 6 ütközetük során 5-ször már a félidőt követően vezetett a Ferencváron, ráadásul ezen meccseken meg sem álltak a Zöld Sasok legalább 3 gólig.

Mérkőzés:Genoa – AC Milan
Bajnokság és kezdés:Serie A – 20:45
Statisztika:A Milan a legutóbbi 13 pályára lépése során mindig szerzett legalább 2 gólt
Magyarázat:A Genoa mindössze 1 győzelemmel, 3 döntetlennel és 7 vereséggel az utolsó előtti. Borzalmas formában vannak, legutóbbi 6 meccsükből 5-ször kikaptak, illetve a Fiorentina ellen 1:1-et játszottak. Hazai pályán ugyan még győzelemmel nyitottak, de azóta 5-ön elbuktak, ráadásul mindegyiken kaptak legalább 2 gólt. A Genoa elmúlt 9 hazai mérkőzéséből 8-on született legalább 3 gól.

A Milan vezeti a bajnokságot, ráadásul továbbra is veretlenek (8 GY, 3 D), így ez a remek széria – a Serie A-ra levetítve – már 23 mérkőzés óta tart. A Milan a legutóbbi 13 pályára lépése során mindig meg tudta zörgetni legalább 2 alkalommal az ellenfelei hálóját. Otthonuktól távol se riadnak meg az ellenféltől, amit az is jól mutat, hogy az ezt megelőző 7 vendégszereplésük során már az első félidőt követően is előnyben voltak, ráadásul a legutóbbi 11 idegenbeli meccsükből 10-en született 2.5 gól feletti eredmény.

Megjegyzendő továbbá az is, hogy a Milan a legutóbbi 3 genovai kiruccanása során rendre 3 ponttal tudott távozni Genova piros-kék feléről.

Mérkőzés:Liverpool – Tottenham
Bajnokság és kezdés:Premier League – 21:00
Statisztika:A Liverpool 44 mérkőzés óta veretlen hazai pályán
Magyarázat:A Liverpool ugyan nem fut olyan kimagasló szezont, mint tavaly, de így is a második helyen áll az angol pontvadászatban, amihez jócskán hozzájárul a fantasztikus hazai forma. A Pool 44 mérkőzése nem kapott ki az Anfielden. Idén mind a 6 összecsapásukat megnyerték hazai pályán. Érdemes még megemlíteni, hogy a legutóbbi 7 odahazai lejátszott meccsük mindegyikén esett legalább 3 gól, ráadásul mindegyiken lőttek minimum kettőt Klopp fiai.

A Tottenham vezeti a Premier League idei kiírását, de csak a jobb gólkülönbségük miatt állnak a Pool előtt. A Spurs jelenleg 11 ütközet óta veretlen. Fontos megjegyezni velük kapcsolatban, hogy az elmúlt 5 csörtéjük mindegyike 2.5 gól alatti végeredménnyel zárult.

Nincs túl jó emléke a Tottenham együttesének a Liverpoolról, hiszen a legutóbbi 5 összecsapásuk során rendre a Pool jött ki győztesen, ráadásul az elmúlt 9 csatájukból 8 során a Vörösök minimum 2-szer a kapuba találtak. Meg kell említeni, hogy az ezt megelőző 3 Anfielden megrendezett Liverpool-Tottenham során rendre megzörrent legalább 3 alkalommal a háló.

Mérkőzés:Chapecoense-SCNautico
Bajnokság és kezdés:Campeonato Brasileiro B – 23:15
Statisztika:A Chapecoense-SC hazai környezetben eddig csak 1 meccset játszott, amin 3 gól esett
Magyarázat:A Chapecoense-SC vezeti a brazil másodosztályt, miután 16 győzelmet, 9 döntetlent és 3 vereséget ért el. 4 derbi óta veretlenek, ráadásul ebből 3-at meg is nyertek. 32 góljukkal a középmezőnybe tartoznak, viszont őket csak 12 esetben tudták mattolni, ami egyértelműen a legjobb. Ezen adatok fényében nem túl meglepő, hogy csak 4 ütközetükön született legalább 3 gól, amelyből egyetlen egyet játszottak hazai környezetben.

A Nautico 6 sikerrel, 10 döntetlennel és 12 bukással a 18. helyen áll, ami kieső zóna. 25 góljuk mellet ők 35 esetben kapituláltak. Otthonuktól távol még rosszabb a statisztikájuk, hiszen mindössze 9 pontot sikerült bezsebelniük (2 GY, 3 D, 10 V), ráadásul csak 10 gólt lőttek míg 23-at kaptak. Ők sem a gólparádés meccseikről híresek, 28-ból csak 10 esetben született 3 találat a találkozóikon.

A két együttes eddig egyetlen egyszer mérte össze az erejét egymással, még idén szeptemberben, és akkor 1:1-es döntetlen született.
Előző cikkLigue 1, Dijon – Lille, 2020.12.16, 19:00
Következő cikkA nap leghasznosabb statisztikái, 2020.12.17.