Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái, 2020.12.15.

A nap leghasznosabb statisztikái, 2020.12.15.

874
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2020.12.15
Mérkőzés:Heidenheim – Regensburg
Bajnokság és kezdés:Bundesliga 2. – 18:30
Statisztika:A Heidenheim utolsó 11 hazai bajnokijából 9-et megnyert.
Magyarázat:A hazaiak jelenleg a 6. helyen állnak 18 pontjukkal, amit 5 győzelemmel és 3 döntetlennel szereztek meg, 3 vereség ellenében. A bajnokságban 5 meccs óta nem találtak legyőzőre, amiből csak egy ért véget remivel, a többit sikerrel vették, utoljára október 30-án vallottak kudarcot a Düsseldorf otthonában. Azóta mindössze 5 gólt kaptak, viszont 11-et lőttek.

A Regensburg ezzel szemben a 11. pozíciót foglalja el, 4 sikerrel és 3 remivel szerzett 15 egységével, amihez 4 kudarc tartozik. Utolsó 6 bajnokijukból csak kettőn tudtak diadalmaskodni, 4-szer viszont vereséget szenvedtek. Ezen a 6 ütközeten 14-szer vették be kapujukat, míg Ők e mellé csak 7-et szereztek.

Legutóbb, amikor a Heidenheim stadionjába látogatott a Regensburg csúnyán megjárta, 4:1-es pofonba szaladtak bele idén júniusban.

Mérkőzés:Excelsior – Zwolle
Bajnokság és kezdés:Holland Kupa – 18:45
Statisztika:A Zwolle ezelőtti 14 kupameccséből 12-szer esett több, mint 2,5 gól.
Magyarázat:Az Excelsior az előző fordulóban simán, kiütéses 4:0-s győzelemmel búcsúztatta a másodosztályú Helmond együttesét. Az élvonalban 16 bajnoki találkozójukból 12-szer született legalább 3 találat, hazai környezetben pedig ez a mutató 7-ből 1. Legutóbbi 6 megmérettetésükön rendre nem álltak meg a csapatok 3 hálózörgetés alatt, sőt, az utolsó négyen a 4-et is meglőtték.

A Zwolle utolsó 3 lejátszott mérkőzésén a gólátlag 3,67-es, ráadásul legutóbbi 6 találkozójukból ötön is eredményes tudott lenni mindkét csapat. Ezelőtti 6 vendégszereplésükből csak az Ajax kapujába nem tudtak labdát juttatni, a maradék öt meccsen rendre lőttek és kaptak is gólt.

Mérkőzés:Hertha BSC – Mainz
Bajnokság és kezdés:Bundesliga – 20:30
Statisztika:Minden sorozatot figyelembe véve a Mainz utolsó 6 vendégszereplésén esett legalább 3 találat.
Magyarázat:A berliniek utolsó két hazai derbijén összesen 11 találat született, ami 5,5-ös átlagot jelent. Legutóbbi 7 bajnokijukból ötször zörgött mindkét oldalon a háló. Tavaly és idén is fogadták a mainzi alakulatot, ezeken pedig rendre eredményes volt mind a két csapat, ráadásul egyiken 4-szer, másikon 3-szor jutott át a gólvonalon a játékszer.

Ezzel szemben a Mainz 11 bajnokijából csak 3-szor nem érte el a gólszám a hármat, de idegenben mind az 5 találkozójukon e fölé mentek a gárdák. Ez ugyan nem nekik köszönhető, mivel Ők csak 6-szor jártak túl a kapusok eszén, ellenben az ő kapujukat már 13-szor vették be otthonuktól távol. Legutóbbi 7 megmérettetésükből 6-szor eredményes volt mindkét fél, csak a Köln hálóját nem sikerült megzörgetni.

Utolsó 3 egymás elleni összecsapásukon mind a két gárdától láthattunk eredményességet, ráadásul ezek mindegyikén 2,5 fölé csúszott a gólok száma.

Mérkőzés:Manchester City – West Brom
Bajnokság és kezdés:Premier League – 21:00
Statisztika:A Manchester City gárda legutóbbi 42 hazai bajnokijából 35-öt sikerrel zárt.
Magyarázat:A manchesteri kékek nem kezdték túl fényesen a szezont, csak a 9. helyen állnak 19 pontjukkal, amit 5 győzelemmel és 4 remivel hoztak össze, két vereség ellenében. Kezdenek éledező formát mutatni, mivel minden sorozatot figyelembe véve jelenleg 6 meccse veretlenek (4GY, 2D), úgy, hogy ezeken egyszer sem vették be kapujukat. Hzai környezetben utoljára a Leicester tudott föléjük kerekedni még szeptemberben, azóta 6 siker és 1 iksz áll a nevük mellett, ha a BL-t is belevesszük. Gólarányuk ezen a 7 megmérettetésen 18:2-es.

A WBA az utolsó előtti, 19. pozícióban tanyázik, mindössze szerény 1 sikerével, 3 remijével és 8 vereségével. 25 kapott góljuk toronymagasan a legtöbb az angol élvonalban, 9 szerzett találatuk pedig a harmadik legkevesebb. Otthonuktól távol 8 tétmeccs óta nyeretlenek (2D, 8V), ezeken mindössze 6 találatot szerezve.

A City otthonában utoljára 2003-ban tudott diadalmaskodni a West Brom, azót 9 manchesteri siker és 2 döntetlen született.

Mérkőzés:Real Madrid – Athletic Bilbao
Bajnokság és kezdés:La Liga – 22:00
Statisztika:A madridiak utolsó 12 hazai bajnokijukból 10-et megnyertek.
Magyarázat:A királyi gárda 3 találkozó óta húzza győzelmi szériáját, ráadásul kapott találat nélkül, ma lehet a negyedik egy esetleges sikerrel. A tabella 3. helyén állnak 23 pontjukkal, de egy győzelemmel befoghatják a Sociedad együttesét, akik egyel több meccset játszottak. Legutóbbi 12 hazai bajnokijukon mindössze 6 gólt kaptak, ellenben 23-at szereztek.

A Bilbao rettentően pocsék szezon kezdésen van túl, sőt, ez már több, mint bele aludni az év elejébe. A 13. helyet foglalják el, tavaly pedig még esélyesek voltak a nemzetközi kupa indulásra is. Ugyan ez most is még csak 4 pontra van tőlük, de borzasztó a formájuk. Utolsó 5 találkozójukból csak egyet tudtak megnyerni, 2-2 remi és kudarc ellenében. Idegenben ebben a szezonban csak az Eibart tudták fölül múlni, azon kívül kétszer ikszeltek és 4-szer csődöt mondtak.

A Real Madrid hazai pályán utoljára 2005-ben kapott ki a Bilbao együttesétől, azóta 14-szer sikert arattak a fehér mezesek, míg kétszer osztoztak meg a pontokon.
Előző cikkA nem túl kirobbanó formában lévő Triestina csapatánál tovább gyűlnek a viharfelhők
Következő cikkSerie A, Udinese – Crotone, 2020.12.15, 18:30