Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái, 2020.12.14.

A nap leghasznosabb statisztikái, 2020.12.14.

745
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2020.12.14
Mérkőzés:Lechia Gdansk – Wisla Plock
Bajnokság és kezdés:Ekstraklasa – 18:00
Statisztika:A Wisla Plock legutóbbi 6 idegenbeli bajnokiján rendre megzörrent a háló legalább 3-szor.
Magyarázat:A Lechia ebben az idényben 6 mérkőzést játszott otthonában, ezeken a gólátlag 3.5-ös. 4-szer esett legalább 3 gól, ebből 3-szor hozzájárult ehhez mindkét csapat. Igaz a legutóbbi 3 fordulóban nem jött össze számukra a találat, de kétszer is vendégségben voltak, ráadásul egyszer a listavezető otthonában.

A Wisla Plock ezzel szemben otthonától távoli ütközetein csak úgy záporoznak a gólok, mind az 5 vendégszereplésükön láthattunk legalább 3 találatot. Az átlag meccsenként 4.2, ami a legmagasabb az összes lengyel élvonalbeli csapat között idegenben. Mindössze két olyan meccsük volt vendégségben, amin “csak” 3-ig jutottak a csapatok, a többin e fölött teljesítettek.

Mérkőzés:UTA Arad – U Craiova
Bajnokság és kezdés:Liga 1 – 18:00
Statisztika:A Craiova idegenben még veretlen idén a román első osztályban.
Magyarázat:Az Arad a 7. helyen áll jelenleg, 4 győzelemmel és 5 döntetlennel szerzett 17 pontjukkal, amihez 3 kudarc társul. Otthonukban ebből a 17 egységből mindössze 5-öt tudtak bezsebelni, ami kifejezetten rossz aránynak mondható. Két olyan csapattól is 3 gólt kaptak saját stadionjukban, akik a tabella alsó harmadában tanyáznak (Poli Iasi, Gaz Metan). Ezzel szemben ők csak 4-szer tudtak betalálni hazai környezetben, ami minden csapatot figyelembe véve a legrosszabb statisztika.

A Craiova viszont lenyűgöző idényt fut, jelenleg a második helyen állnak 28 pontjukkal, de ma egy esetleges győzelemmel felléphetnek a dobogó tetejére, mivel a listavezető FCSB 30-cal áll előttük, és egyel több meccse van lejátszva. Mindössze két kudarcot könyvelhettek el a szezonban és mindössze 6-szor vették be kapujukat, mindkettő holtversenyben a legkevesebb. Otthonuktól távol még nem vallottak szégyent, mindössze egyszer nem vitték haza a 3 pontot, a Botosani háza táján játszottak 0:0-s remit. Emellett 5-ször is diadalt tudtak aratni, amikor nem a saját stadionjukban szerepeltek, gólkülönbségük pedig 9:2-es 6 vendégszereplésükön.

Mérkőzés:Aszterasz Tripolisz – Atromitosz
Bajnokság és kezdés:Szuperliga – 18:30
Statisztika:Minden sorozatot figyelembe véve legutóbbi 12 egymás elleni ütközetükből 11-szer kevesebb, mint 2,5 gól született.
Magyarázat:A Tripolisz hazai meccsei nem a lehengerlő támadójátékról szólnak, mindössze 1,4-es átlagban esik gól megmérettetéseiken. 5 otthonukban vívott bajnokijukból 3-szor megálltak maximum egynél az alakulatok, míg a kettőt is csak egyszer sikerült elérni, és szintén csak egyszer tudtak fölötte teljesíteni, az AEK Athén elleni 1:2-es zakó alkalmával. Ez azt jelenti, hogy összesen 4-et lőttek és csak 3-at kaptak az Asteras Tripolis Stadionban.

Az Atromitosz idegenben szintén 4 találatot jegyezhet eddig 5 bajnokiján, de ők 7-et nyeltek be. Utolsó két vendégségben vívott összecsapásukon összesen 1 találat született, amit a Panathinaikosz ellen szereztek. 11 forduló alatt mindössze 10-szer tudtak túljárni a kapusok eszén, aminél csak 3 gárda tudott kevesebbszer (Panetolikosz, Lamia, AEL Larissza).

Utolsó 9 egymás elleni görög élvonalbeli találkozásukból a Tripolisz otthonában 8-szor is kevesebb, mint 2,5 gól született.

Mérkőzés:Smouha – Ghazl El Mahallah
Bajnokság és kezdés:Egypt Premier League – 18:30
Statisztika:A Smouha hazai pályán 5 meccse veretlen.
Magyarázat:A Smouha nagyszerű szezont zárt tavaly, az ötödik helyen végeztek 11 győzelemmel és 18 döntetlennel szerzett 51 egységükkel, amihez mindössze 5 kudarc társult. 10 bajnoki óta veretlenek, amiből 5 zárult pontosztozkodással, míg 5-öt sikerrel fejeztek be. Hazai pályán legutóbbi 4 ütközetüket megnyerték, rendre legalább két találatot szerezve.

Ezzel szemben a vendégek 2016 óta nem játszottak meccset, amikor nyeretlenül végeztek a legutolsó helyen, 13 remivel és 21 vereséggel. Több, mint 40 mérkőzés óta nem tudtak senkin fölül kerekedni, ami szégyenteljes mutató.

A két együttes 6-szor csapott össze történelme során, ez idő alatt 5-ször nyert a Smouha, míg csak egyszer zártak egálban a felek.

Mérkőzés:Maccabi Haifa – Hapoel Tel Aviv
Bajnokság és kezdés:Ligat ha’Al – 19:45
Statisztika:A Hapoel legutóbbi 7 idegenbeli bajnokiján rendre kudarcot vallott.
Magyarázat:A Haifa a listavezető úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak, mint a többiek. 19 ponttal azonos mérleggel áll, mint a Maccabi Petah Tikva, de a Haifának jobb a gólkülönbsége. Ezt a 19 pontot 6 sikerrel és 1 remivel szedték össze, és mindössze kétszer kerekedtek föléjük. Hazai pályán 3 győzelem és 1 iksz a mérlegük a bajnokságba, rajtuk kívül csak a Netanya nem szenvedett vereséget otthon. Minden sorozatot figyelembe véve legutóbbi 6 otthonukban vívott megmérettetésükön rendre szereztek legalább két találatot.

A Hapoel ellenfelével ellentétben a sereghajtó, szerény 6 egységével, amit 1 győzelemmel és 3 döntetlennel tudtak összeszedni. 3 lőtt góljuk messze a legkevesebb a szezonban, az előttük egyel jobban teljesítő is 9 találatig jutott. Idegenben 4 mérkőzésen vannak túl idén, ezeken rendre alul maradtak, és mindössze egyszer zörgették meg a hálót. Ha a tavalyi idényt is figyelembe vesszük, akkor láthatjuk, hogy 8 találkozó óta szenvednek zsinórban vereséget otthonuktól távol az izraeli élvonalban.
Előző cikkLaLiga, Celta Vigo – Cadiz, 2020.12.14, 21:00
Következő cikkSüper Lig, Sivasspor – Antalyaspor, 2020.12.14, 17:00