Kezdőlap Ingyenes elemzések Bundesliga, Leverkusen – Hoffenheim, 2020.12.13, 18:00

Bundesliga, Leverkusen – Hoffenheim, 2020.12.13, 18:00

874
0

Leverkusen – Hoffenheim

2020.12.13. 18:30, Bundesliga – 11. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek a „BayArena” aréna ad otthont, amely 30 000 fő befogadására képes. Azonban a helyszínre egy szurkoló sem látogathat ki, így üresen maradnak a lelátók.
Távolság: A vendégekre 289 km-es út várt, amit sikeresen teljesítettek is és már csak az összecsapásra kell koncentráljanak.
Várható időjárás:A mérkőzés idejére 7C fokot, 83%-os páratartalmat, kissé szeles és végig borús, esős időt jósolnak.
Játékvezető:Nem található hivatalos információ.
Közvetítés:Hazánkban a Sport 1 csatorna közvetíti élőben, a kezdés 17:45-re van kiírva.
Egymás elleni eredmények:A két gárda legutóbbi hat találkozása során pontosztozkodásra kétszer volt példa, és a leverkuseni alakulatnak sem termet túl sok babér. Mindössze egyszer tudtak győzni, míg a Hoffenheim háromszor is diadalmaskodni tudott. A gólszám ötször ugrott 2,5 fölé és ötször volt rá példa, hogy mindkét fél eredményes tudott lenni.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

LEVERKUSEN

HOFFENHEIM

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

LEVERKUSEN

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
S.BenderVédő1001
AriasVédő100
PalaciosKözéppályás601
AránguizKözéppályás510
DemirbayKözéppályás1225

HOFFENHEIM

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
BicakcicVédő310
KaderabekVédő400
GeigerKözéppályás1312

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

LEVERKUSEN

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HOFFENHEIM

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

LEVERKUSEN

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HOFFENHEIM

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

LEVERKUSEN

– A hazaiaknál öt biztos hiányzó lesz, ami okozhat még fejfájást a vezetőségnek.
– A mai meccset egészen biztosan kihagyja Sven Bender, aki a védelem egyik meghatározó alakja. A 31 éves rutinos bekk idén 10 alkalommal szerepelt a csapat színeiben, ez idő alatt kiosztott egy gólpasszt is a remek védőmunka mellett. A Hertha ellen már nem lépett pályára, míg a Schalke ellen is csak a padon volt jelen. Ebből adódóan nem friss kieső, így annak ellenére, hogy alapember, vélhetően sikerül megoldani a pótlását.
– Nem bevethető Exequiel Palacios sem, aki kiegészítő ember szerepet tölt be a csapaton belül. Az argentin középpályás januárban érkezett a gárdához, viszont még nem sikerült alapemberré kinőnie magát. Idén hat megmérettetés során egy gólpasszt osztott ki, és zsinórban ez lesz a negyedik bajnokija, amit sérülés miatt kényszerül kihagyni.
– A középpályán nem lesz bevethető Kerem Demirbay sem, akinek a kiesése egyértelműen óriási érvágás. Rendre élvezheti a mester bizalmát, amikor éppen 100%-os állapotban van, ezúttal a koronavírus miatt nem áll a csapat rendelkezésére. Idén már kétszer vette be az ellenfelek kapuját, ráadásul ötször kiszolgálta a társakat is.
– A csapat legeredményesebb játékosa Lucas Alario, aki óriási formának örvend. 12 megmérettetés során tíz alkalommal volt eredményes, emellett kiosztott egy gólpasszt is.
– Legutóbb hazai pályán fogadták a Slavia Praha együttesét, amely ellen magabiztos győzelmet könyvelhettek el. Bailey duplázott, Bellaraby és Diaby is eredményesek voltak, így 4-0-ra kiütötték ellenfelüket. Megnyerték a csoportjukat és továbbmenetelnek az Európa Ligában.

HOFFENHEIM

– A vendégeknél három hiányzót közölt a klub, amelyek közt kulcsfontosságú is szerepel!
– A mai meccset egészen biztosan kihagyja Ermin Bicakcic, a 30 esztendős bosnyák bekk. Idén csupán háromszor lépett pályára, hónapok óta elülső keresztszalag-szakadással küzd. Visszatérésére még sokat kell várnunk, nagyjából tavasszal láthatjuk ismét a gyepen. Nem friss kieső, így nem érzi meg hiányát a klub.
– Szintén a védelemből esett ki Pavel Kaderabek, a 28 éves cseh játékos a védelem jobboldalán szokott tevékenykedni, viszont idén még mindössze négyszer tudta bevetni a mester. Előbb a koronavírussal küzdött, majd azt követően a fizikai állapotával volt baj, pár hete pedig a vádlija sérült meg. Jó hír a vendég szurkolóknak, hogy január elején ismét visszatérhet.
– A legnagyobb érvágás egyértelműen Dennis Geiger hiánya lesz, aki jelenleg eltiltását tölti. A fiatal játékos idén már 13 összecsapáson szerepelt a Hoffenheim színeiben, ez idő alatt egy gólt lőtt és kiosztott két gólpasszt is. A hiányát szinte borítékolható, hogy megérzi a klub.
– A csapat legeredményesebb játékosa Andrej Kramaric, aki 10 megmérettetésen 11 alkalommal köszönt be az ellenfélnek, illetve kiosztott két gólpasszt is. A horvát játékos egyértelműen az első számú gólfelelős és ezúttal is a kezdőbe várható.
– A legutóbbi találkozójukon a Gent együttesét fogadták hazai pályán, szintén az Európa Liga keretein belül. Magabiztos 4-1-es sikert arattak, Beier duplázott, Kramaric és Skov is betalált. Ezzel veretlenül és nagyon simán nyerték meg a csoportjukat.

HASZNOS STATISZTIKÁK

LEVERKUSEN

– Nagyon jó formában szerepelnek a saját közönségük előtt: a legutóbbi 10 hazai összecsapásukból hatot nyertek meg egy vereség és három egál mellett!
– A tabella harmadik helyét foglalják el, 22 ponttal rendelkeznek összesen. 6 győzelem, 4 döntetlen és 0 vereség az eddigi mérlegük!
– Az elmúlt 5 meccsüket figyelembe véve négyszer diadalmaskodni tudtak, egy döntetlen kíséretében.
– Ugyanezt az öt megmérettetést figyelembe véve négyszer volt rá példa, hogy mindkét alakulat eredményes tudott lenni.
– Az utolsó 10 meccsüket nézve nyolcszor fordult elő, hogy a gólszám 2,5 fölé ugrott.
– A legutóbbi 10 hazai összecsapásukat figyelve elmondható, hogy kilencszer sikerült legalább egyszer bevenni az ellenfelek kapuját.
– Összesen 9 találkozó óta VERETLENEK a saját közönségük előtt – minden sorozatot nézve.

HOFFENHEIM

– A 20 fős tabellán a tizedik helyen tanyáznak, 3 győzelemmel, 3 döntetlennel és 4 vereséggel. A 10 forduló alatt 18 gólt lőttek és 17-et kaptak.
– Az elmúlt 10 idegenbeli csatájukból ötöt nyertek meg, két vereség és három egál mellett.
– Jelenleg három mérkőzés óta veretlenek idegenben, összességében pedig a legutóbbi 6 találkozójukból mindössze egyet buktak el a saját stadionjuktól távol.
-Ha az utolsó 5 találkozójukat vesszük figyelembe kétszer játszottak egált, háromszor diadalmaskodni tudtak.
– Ugyanezen az öt megmérettetésen egyszer volt rá példa, hogy nem sikerült betalálniuk.
– A legutóbbi 15 idegenben lejátszott csatájukat nézve mindössze egyszer fordult elő, hogy nem lőttek egy gólt sem.
– Összességében hat megmérettetés óta VERETLENEK – minden sorozatot figyelembe véve.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

LEVERKUSEN

– Peter Bosz nyilatkozatának egy részlete:
“Mindenképp jó hír, hogy ők is aznap játszották az utolsó meccsüket mint mi, így nem pihentek többet. Egy nagyon nehéz meccsre számítok, hiszen a Hoffenheim többször is bizonyította, hogy a fontos meccseken mindig 200%-ot nyújtanak. Ez egy nagyon fontos találkozó lesz, mindent megteszünk a győzelem érdekében.”

HOFFENHEIM

– Sebastian Hoeneß nyilatkozatának egy részlete:
“A csoportkörben elért eredményünk is mutatja, hogy mennyire jó ez a csapat. Minőségi keret áll a rendelkezésemre, így lehetett kivitelezni ezt az eredményt. Természetesen örülünk a Leverkusen sikerének is, hiszen ők is a német futballt képviselik. Most viszont farkasszemet kell néznünk, ami rettentően nehéz lesz.”

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Az elmúlt meccsek eredményeit és teljesítményeit figyelve elmondható, hogy egy abszolút háromesélyes meccs vár ránk. Mindkét részről várok gólokat, így borítékolhatóan a gólszám elérheti a négyet is, amelynek a végén a Leverkusen lesz a győztese.
Előző cikk2020.12.13, Serie A – Bologna – Roma, 15:00
Következő cikkPremier League, Fulham – Liverpool, 2020.12.13, 17:30