Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái

A nap leghasznosabb statisztikái

629
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2020.12.13
Mérkőzés:Unionistas – Salamanca
Bajnokság és kezdés:Segunda Division B – 1 csoport – 12:00
Statisztika:A Salamanca minden idegenbeli mérkőzését elbukta, ráadásul ezeken csak 1 gólt tudtak szerezni
Magyarázat:Az Unionistas 4 győzelemmel, 2 döntetlennel és 1 vereséggel a tabella második fokán áll. Hazai mutatót tekintve ők a legjobbak, ugyanis 3 sikerük és egyetlen bukásuk mellett a legjobb gólarányuk nekik van (5:1). Érdekesség, hogy eddig egyetlen bajnokin sem esett legalább 3 gól.

A Salamanca ugyan idegenbeli csapatként van feltüntetve, de városi derbiként megúszta az utazást. Nem sokat javít azonban ez a helyzetükön, hiszen egyetlen győzelmük mellett 5 vereséget tudnak csak felmutatni a szezonban, ráadásul 4 lőtt góljuk mellett ők kapták a legtöbbet (13). Ha az idegenbeli formájukat nézzük, az is siralmas, ugyanis egyszer tudták csak megzörgetni a hálót, míg ők 8 alkalommal kapituláltak.

Az Unionistas számára ez egy remek lehetőség, hogy történelmük során először legyőzzék a szebb időket is megélt Salamanca együttesét, mert ezidáig 3 döntetlen mellett 3 Salamanca siker született.

Mérkőzés:Vitesse – SC Heerenveen
Bajnokság és kezdés:Eredivisie – 12:15
Statisztika:A Vitesse a legutóbbi 6 hazai mérkőzését megnyerte
Magyarázat:A Vitesse a holland élvonal második helyén áll, miután 8 siker mellett 1 döntetlent és 2 vereséget könyveltek el. Egy 7 meccses veretlen széria szakadt meg a legutóbb, amikor a Zwolle vendégeként 2:1-re kikaptak. Ez is mutatja, hogy a csapat igazi ereje a hazai pályában rejlik, ugyanis mind az 5 otthonukban megvívott bajnokit megnyerték, ráadásul 12 gólt szereztek és csak 2-t kaptak ezen találkozók során. Így már zsinórban 6 derbi óta tudják otthon tartani a 3 pontot. Érdemes kiemelni még, hogy az 5 hazai meccsükből 4-en már a félidőre is előnnyel vonulhattak.

A Heerenveen 5 győzelemmel, 4 döntetlennel és 2 vereséggel a 7. helyen áll. Most egy kisebb mélyrepülésben vannak, ugyanis 4 ütközet óte nem tudnak 3 egységet szerezni (3 D, 1 V). Otthonuktól távol 2 diadal és 1 bukásuk mellé 3 alkalommal szereztek 1 pontot. Érdemes azonban megemlíteni, hogy habár csak 15 esetben jutott túl a labda a gólvonalukon, ebből 10 vendégszerepléseik során esett meg velük.

Mérkőzés:Al-Sadd – Al-Gharafa
Bajnokság és kezdés:QSL – 15:15
Statisztika:Az Al-Sadd 8 idei bajnokiból 7-et megnyert, amelyeken 31 gólt szerzett
Magyarázat:Az Al-Sadd veretlenül vezeti a katari élvonalat, miután 7 győzelem mellett egyetlen 0:0-s döntetlent értek el. Ez az egyedüli mérkőzésük, amelyen nem esett legalább 3 gól. Ezen felül 7 sikeres bajnokijuk van, amely során 31 gólt tudtak lőni, viszont csak 7-et kaptak, a 0:0-s döntetlenen kívül minden meccsek megzörrent egy alkalommal a hálójuk. Otthonukban eddig csak 1 alkalommal léptek pályára, de ekkor 3:0-re legyőzték az Umm-Salal alakulatát.

Az Al-Gharafa jelenleg a második 6 győzelemmel és 2 vereséggel. Ők 22 gólt termeltek, de kaptak is 11-et. Idegenbeli szerepléseik alkalmával csak 1-szer buktak el 3 diadal mellett. Ezen összecsapásokon 11:5-ös gólkülönbséget tudnak felmutatni. Nekik 6 forduló zárult 2.5 gól feletti végeredménnyel, de 4 esetben le tudták nullázni a riválisukat.

Az Al-Sadd 9 csörte óta veretlen az Al-Gharafával szemben, de legyőzni őket ezidő alatt csak 5-ször sikerült 4 döntetlen mellett.

Mérkőzés:Young Boys – Servette
Bajnokság és kezdés:Szuperliga – 16:00
Statisztika:A Young Boysa legutóbbi 19 hazai csörtéjéből 18-at megnyert
Magyarázat:A Young Boys veretlenül (6 GY, 3 D) vezeti a svájci bajnokságot. Odahaza eddig 4 győzelem mellett egyetlen döntetlenjük van. Ez a döntetlen egy ronda foltja egy sikerszériának, ugyanis a berni alakulat 35 mérkőzés óta nem kapott ki odahaza a bajnokságban, ráadásul ezen időszak alatt mindössze 4 alkalommal kellett beérniük döntetlennel. Utoljára 2018.10.06-án győzte le őket a Luzern a Stadion Wankdorfban a svájci élvonalban.

A Servette 3 győzelemmel, 2 döntetlennel és 5 vereséggel a 7. helyen áll. 8 találatuk a legkevesebb, de őket is csak 11 esetben tudták mattolni. Idegenben mindössze 1 sikerük van, míg 4 alkalommal üres kézzel kellett hazautazniuk. Gólarányuk otthonuktól távol 3:6. Egyetlen győzelmüket a seregható Vaduz ellen érték el.

Mérkőzés:Sporting Gijon – Real Zaragoza
Bajnokság és kezdés:LaLiga 2 – 21:00
Statisztika:A Gijon még nem kapott ki odahaza, míg a Zaragoza 8-ból 7 idegenbeli meccsét elbukta
Magyarázat:A Sporting Gijon 8 győzelemmel, 4 döntetlennel és 5 vereséggel az 5. helyen áll jelenleg. 28 pontjuk java részét odahaza szerezték, hiszen otthonukban még nem szenvedtek vereséget (5 GY, 3 V). 17 góljuk mellett csak 13-at kaptak, amivel az élmezőnyhöz tartoznak. Arra csak 4 esetben volt precedens, hogy a mérkőzésükön legalább 3 gól essen.

A Real Zaragoza az utolsó előtti, mivel csak 13 pontot tudtak eddig megszerezni (3 GY, 4 D, 10 V). Otthonuktól távol ugyan először még sikert arattak (Alcorcon ellen 0:3), de ezt 7 vereség követte egymás után, ráadásul ezen összecsapásokon csak 1 gólt értek el, míg 9-et kaptak. Idegenben 8-ból 6 ütközetükön esett legalább 3 gól.
Előző cikkA nap leghasznosabb statisztikái
Következő cikkSerie A, Cagliari – Inter, 2020.12.13 – 12:30