Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái

A nap leghasznosabb statisztikái

674
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2020.12.12
Mérkőzés:Ferencváros – Zalaegerszeg
Bajnokság és kezdés:NB1 – 17:00
Statisztika:A Ferencváros a legutóbbi 13 haza mérkőzését megnyerte
Magyarázat:A Ferencváros kiesett a Bajnokok Ligája csoportköréből, így már teljes egészében a bajnokságra tud koncentrálni. Jól bírták a kétfrontos megterhelést, hiszen jelenleg még veretlenek, ráadásul 11 bajnokiból 9-et meg is nyertek. Hazai pályán kifejezetten félelmetesek, hiszen 13 NB1-es ütközet óta nem veszítettek pontot a Grupama Arénában. Utoljára februárban játszottak itt döntetlent (Honvéd ellen 0:0), viszont vereséget utoljára 2017.04.15-én szenvedtek el a magyar élvonalban (Vasas ellen 1:2).

A ZTE 4 győzelem, 2 döntetlen és 6 vereség során gyűjtött 14 pontjával a 8. helyen áll. Otthonuktól távol 2-2 sikert és bukást könyvelhettek el, míg 1 esetben be kellett érniük 1 ponttal. 22 kapott góljuk a 2. legtöbb, viszont ők is eredményesek voltak már 21 alkalommal. Ennek fényében nem túl meglepő, hogy 12 eddigi meccsükből 10-szer esett legalább 3 gól.

Mérkőzés:Zenit – Dinamo Moszkva
Bajnokság és kezdés:Premjer Liga – 17:00
Statisztika:A Zenit 12 legutóbbi hazai csörtéje során rendre esett legalább 3 gól
Magyarázat:A Zenit vezeti az orosz élvonalat, de csak a jobb gólkülönbsége miatt áll a Szpartak előtt. 37 találatuk a legtöbb a bajnokságban, míg 13 kapott góljuk a legkevesebb. Otthon csupán 1 meccset buktak el 7 győzelmük mellett. 27 gólt odahaza szereztek, de emellé 8-at kaptak is. Idén minden összecsapásuk során született legalább 3 gól hazai pályán, így már 12 találkozó óta gólgazdag mérkőzést láthatnak a szurkolók a Gazprom Arénában.

A Dinamo Moszkva a 4. helyen áll 9 győzelemmel, 3 döntetlennel és 5 vereséggel. 23 találatuk közepesnek mondható, míg az ő hálójuk 16 alkalommal zörrent már meg. Otthonuktól távol nem mindig megy a játék, amit 8 forduló során begyűjtött 8 pontjuk is mutat, ráadásul vendégszerepléseik alkalmával mindössze csak 8-szor juttatták a labdát a kapuba, míg 13 esetben jutott túl a játékszer a kapusukon.

Mérkőzés:Varazdin – Hajduk Split
Bajnokság és kezdés:1. HNL – 17:05
Statisztika:A Varazdin 7 mérkőzés óta nyeretlen
Magyarázat:A Varazdin 2 győzelemmel, 3 döntetlennel és 9 vereséggel áll az utolsóelőtti helyen, de kifejezetten rossz formában vannak, hiszen a legutóbbi 7 forduló során egyetlen győzelmet se tudtak felmutatni. Odahaza még nyeretlenek, ráadásul csak 2 pontot tudtak szerezni, igaz egy 4 meccsből álló vereség széria szakadt meg legutóbb, amikor 1:1-es döntetlent értek el az Istra ellen. 23 kapott góljuk a legtöbb a horvát ligában.

A Hajduk Split se fut kimagasló szezont, de így is 5-5 győzelmük és vereségük van, valamint 2 alkalommal szereztek 1 pontot. 16 góljuk nem túl sok, de a védelem az igazi erényük idén, hiszen csak 13-szor mattolták őket. Otthonuktól távol 3 győzelem mellett 2 buktájuk volt, gólarányuk 7:5.

Mérkőzés:AEL Limasszol – Olympiakos Nicosia
Bajnokság és kezdés:Ciprusi bajnokság – 18:00
Statisztika:Az AEL Limasszol mind a 6 hazai mérkőzését megnyerte az idén
Magyarázat:Az AEL a 2. helyen áll 13 fordulót követően, amit főleg kirobbanó hazai teljesítményüknek köszönhetnek, hiszen mind a 6 meccsüket megnyerték odahaza. 24 találatukból 17 született otthon, valamint csak 4 alkalommal tudták őket mattolni. Jelenleg 3 meccses sikerszériában vannak. Érdekesség, hogy a hazai mérkőzéseik közül 5-ön is gól esett az első játékrészben.

A Nicosia csapata 7 győzelem mellett 1 alkalommal játszott döntetlent, míg 5 esetben pont nélkül zárta a mérkőzést. 15 gólt szereztek, viszont 16-ot kaptak is, ami nem kevés. Otthonuktól távol nem szerepelnek rosszul, ugyanis 4 sikerük mellett csak 2-t buktak el. Gólarányuk idegenben 7:8. Érdekesség, hogy csak 2 bajnokin tudtak eredményesek lenni mindkét játékrészben, viszont 5 esetben kaptak gól mindkét félidőben. A góljaik java részét a szünet után szerezték, ugyanis 11 gólt ekkor szereztek (73 %).

Mérkőzés:Kortrijk – Leuven
Bajnokság és kezdés:Jupiler League – 18:30
Statisztika:A Leuven legutóbbi 9 mérkőzésén szerzett legalább 2 gólt
Magyarázat:A Kortrijk 5-5 győzelemmel, döntetlennel és vereséggel 9. helyen áll, ráadásul 21 lőtt és kapott góllal rendelkezik. A legutóbbi 10 pályára lépésük során csak 2-t úsztak meg kapott gól nélkül. Otthonukban 8 pontot szereztek eddig 7 meccs alatt, ami nem túl fényes teljesítmény.

A Leuven 7 siker mellett 4-4 döntetlent és vereséget tud felmutatni, így a 6. helyen állnak. 27 gólt szereztek, viszont 25 alkalommal az ő kapujukban is landolt a labda, így nem olyan meglepő, hogy 11 forduló során született 2.5 találat feletti végeredmény. A gólszerzéssel nincsen problémájuk, hiszen idén minden meccsükön eredményesek voltak, ráadásul a legutóbbi 9 során rendre szereztek 2 gólt.
Előző cikkPremier League, Everton – Chelsea, 2020.12.12, 21:00
Következő cikkA nap leghasznosabb statisztikái