Kezdőlap Ingyenes elemzések Európa Liga, Napoli – Real Sociedad, 2020.12.10., 18:55

Európa Liga, Napoli – Real Sociedad, 2020.12.10., 18:55

1382
0

NAPOLI – REAL SOCIEDAD

2020.12.10. 18:55, Európa Liga, 6.forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek a Nápoly városában található Stadio Diego Armando Maradona ad otthont, amely 54,726 néző befogadására lenne alkalmas, de a koronavírus miatti szabályozások végett zárt kapuk mögött rendezik meg a találkozót.
Távolság: A vendégeknek légvonalban 1366 kilométeres utat kellett megtennie, amit nagyjából 2 óra alatt teljesítettek is repülőgéppel tegnap délután.
Várható időjárás:5°C-os hőmérséklet, illetve 89%-os páratartalom várható, csapadékra pedig jelentős esély mutatkozik.
Játékvezető:A 39 esztendős izraeli, Orel Grinfeld fújja majd az összecsapást. Karrierje során 13 Európa Liga találkozón dirigált, melyeken kiosztott 48 sárga (3,69/meccs), valamint 3 piros lapot (0,23/meccs), büntetőt pedig 2 alkalommal ítélt (0,15/meccs).

Idén a nemzetközi porondon csak 3 Bajnokok Ligája meccsen találkozhattunk vele, melyeken 10 sárgát húzott elő a zsebéből (3,33/meccs), de a pirosért nem kellett nyúlnia, ahogy a tizenegyes pontra sem mutatott.

Elmondható, hogy nem túl bőkezű lapok tekintetében, hisz a szóbeli figyelmeztetésben. Korábban egyik félnek sem dirigált egyetlen egyszer sem.
Közvetítés:Digi Sport 1, 18:55
Egymás elleni eredmények:Idén mérték össze erejüket először, a csoportkör második fordulójában. A Napoli San Sebastianban tudott 0:1-es sikert aratni, Politano 56. percben szerzett találatával.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

NAPOLI

REAL SOCIEDAD

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

NAPOLI

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
MalcuitVédő000
OshimenTámadó200

REAL SOCIEDAD

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
ElustondoVédő300
SangalliKözéppályás000
IllaramendiKözéppályás000
SilvaKözéppályás400
OyarzabalKözéppályás501
GuridiKözéppályás100

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

NAPOLI

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
HysajVédő200
RrahmaniVédő000

REAL SOCIEDAD

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

NAPOLI

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

REAL SOCIEDAD

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

NAPOLI

Gennaro Gattuso számára két embere biztosan nem lesz elérhető, míg további kettő állapota kérdéses.
– A védelemben Kevin Malcuit hosszú idő óta nem bevethető, mindössze 1 bajnoki szereplés jutott neki egész szezonban. Rajta kívül az albán jobb bekk, Elseid Hysaj és a koszovói belső védő, Amir Rrahmani nem 100%-os. Hiányuk nem számítana óriási érvágásnak, csak előbbi tudott pályára lépni az idényben. Nem várhatóak kezdőbe, de a padon akár ott lehetnek.
– Komolyabb probléma lehet viszont a nyáron rekord összegért szerződtetett Victor Oshimen nélkülözése. A nigériai csatárnak a vállával akadnak problémái, és ugyan a hét elején már edzett egyedül, de továbbra sem alkalmas a bevetésre.
Alex Meret állhat a kapuban, akivel meglehetősen magabiztosan teljesítenek a nápolyiak. A hálóőr 7 találkozón védett minden sorozatot figyelembe véve ebben az idényben, melyeken összesen csak 6-szor tudtak túljárni az eszén. Ezen felül 3 ütközetet le tudott hozni érintetlenül maradt hálókkal.
– A spanyol középpályás, Fabian Ruiz hétvégén nem szerepelt a Crotone otthonában, vélhetően pedig most sem lesz ott a rajtnál honfitársaival szemben, a padról beszállva azonban lehetőséget kaphat.
Oshimen helyét a támadó sorban Dries Mertens veheti át, aki a 100. nemzetközi kupaszereplését ünnepelhette pályafutása során múlt héten az Alkmaar ellen. A csapat általa szerezte meg a vezetést, de később egyenlíteni tudtak a hollandok, így csak egy egálra volt elég a jubileumi találat.
Lorenzo Insigne még nem találja igazi formáját az EL-ben, nem tudott még idén hálót zörgetni a bal szélső. Közel jár pedig a 100. Napoli mezben szerzett góljához, amit eddig csak 6-an értek el a kékeknél a történelem során (az imént említett Dries Mertens vezet 130-cal, de ő jelenleg is aktív). Jelenleg 94-nél jár, így hamarosan valószínűleg csatlakozhat az elit társaságoz.
– Ennek ellenére ebben a pillanatban a legveszélyesebb fegyverük, már ami az Európa Ligát illeti Matteo Politano. Ebben a kiírásban már kétszer volt eredményes, ami házon belül a legtöbb. A Real Sociedad ellen ráadásul szép emlékei lehetnek, mivel egyszer találkozott velük, ezen be is tudott találni.
– 4-2-3-1-es formációt választhat Gattuso, amiben hazai pályán át szeretnék ragadni a kezdeményezést. San Sebastianban a Sociedad birtokolta többet a labdát, ma viszont picit fordulhat a kocka.

REAL SOCIEDAD

Imanol Alguacil mester több játékosát is kénytelen volt otthon hagyni, akik között akadnak kulcsfontosságúak is.
– A védelemből egyedül Aritz Eslustondo fog hiányozni, aki a bajnokságban 10 találkozón lépett pályára, míg az EL-ben 3 alkalommal kapott lehetőséget.
– A középpályás sort érinti komolyabban a sérüléshullám. Ugyan Illaramendi, Sangalli és Guridi nem juthattak még komolyabb szerepekhez idén, most David Silva és a csapatkapitány Mikel Oyarzabal sem lesz bevethető. Silva 4 csoportmeccsen volt kezdő, míg Oyarzabal mind az ötön, az ő nevéhez viszont egy assziszt is fűződik..
– A kaput Alex Remiro védi majd valószínűleg, aki 4 Európa Liga találkozóján mindössze 3 gólt kapott, kétszer viszont le tudta húzni a rolót. A spanyol bajnokság egyik legjobb hálóőréről beszélünk, a La Ligában 12 bajnokin csak 5-ször jártak túl az eszén, 7 meccsen pedig érintetlenül maradt a hálója.
– Érdekes módon a nyerő emberük a nemzetközi porondon Jon Batistuta, aki nevéhez két találat is fűződik, pedig csak 3-szor kapott lehetőséget csereként beállva.
– Minden sorozatot figyelembe véve ebben az idényben legeredményesebb játékosuk Mikel Oyarzabal, de mivel ő ma nem juthat szóhoz, ezért Portu lehet az első számú gólfelelős. Meglehetősen jól megy mostanában a 28 esztendős szélsőnek a játék, a bajnokságban 4-szer, míg az EL-ben 1-szer tudta bevenni az ellenfelek kapuját.
– A véd csatárcsillag, Aleksander Isak egyelőre elmarad tavalyi formájától, de ő is képes lehet váratlan megoldásokra. Idén töltötte 21. életévét, de már 58 ütközet van a háta mögött a Real Sociedad színeiben.
– A kreativitást Mikel Merino hozhatja, aki a csapat motorja. Rendkívül jól veszi ki a részét a védekező feladatokból is, valamint neki van házon belül a legtöbb kiszolgálása, 4 assziszttal.
– Szintén 4-2-3-1-es felállásban állhatnak ki, amiben a fő veszélyeiket a gyors és lendületes támadóik hordozzák magukban, amire jó alapot szolgál beton védelmük. Ezáltal most a kontrákra alapozhatnak, amikkel jó esélyeket alakíthatnak ki maguknak a mérkőzés megnyerésére.

HASZNOS STATISZTIKÁK

NAPOLI

– Az olaszok jelenleg vezetik a csoportot 10 pontjukkal, amit 3 győzelemmel és 1 döntetlennel sikerült elérniük, amihez mindössze 1 vereség társult. Amennyiben ma győznek, csoportelsők, viszont ha kikapnak, akár még ki is eshetnek könnyedén.
– Kirobbanó formában vannak, 4 mérkőzése veretlenek minden sorozatot figyelembe véve. Ezen találkozókon mindössze 1-szer vették be kapujukat, de ők szereztek 11-et.
– 5 csoporton belüli megmérettetésükből 4 alkalommal esett kevesebb, mint 2,5 gól, ami 80%-os statisztikának felel meg.
– Otthonukban legutóbbi 5 ütközetükből 3-at is elbuktak, előtte viszont 10 tétmeccsen nem találtak legyőzőre.
– Spanyol ellenféllel 17-szer párbajoztak, a mérleg viszont szinte teljesen kiegyenlített. 5-5 sikert és remit könyvelhettek el, 7 vereség ellenében. A gólarány ezeken -2 a Napoli oldaláról nézve.
– Idei 5 Európa Liga összecsapásukból egyszer sem mentek szünetre hátrányban. Kétszer vezettek, kétszer pedig egálban voltak.

REAL SOCIEDAD

– A vendégeknél a továbbjutás szempontjából ugyanaz a helyzet, mint a Napolinál. Annyi a különbség, hogy ők jelenleg a csoport második helyét foglalják el 8 egységükkel, amit 2 sikerrel és két remivel értek el, szintén 1 kudarc ellenében.
– A hétvégi Alaves elleni döntetlen zsinórban a negyedik patthelyzettel zárult találkozójuk volt.
– 8 mérkőzés óta veretlen a gárda, melyeken kapujukat összesen 4-szer tudták bevenni az ellenfelek.
– Ezelőtti 13 megmérettetésükből csak a Napoli tudta térdre kényszeríteni őket.
– Otthonuktól távol utoljára 11 tétmeccsel ezelőtt kaptak ki, még júniusban a Getafe együttesétől. Azóta 6 diadal és 5 egál áll a nevük mellett vendégszerepléseiken.
– Olasz ellenféllel öt alkalommal csaptak össze, melyeken nem sok sikerélmény jutott nekik. 3-szor is kudarcot vallottak ezeken, 1-1 győzelem és iksz ellenében, -4-es gólkülönbséggel.
– Ellenfelükkel ellentétben ők 5 EL ütközetükből egyszer sem mentek előnyben a félidőre. Mindössze 1-szer voltak hátrányban, 4-szer pedig még csak gól sem született az első játékrészben.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

NAPOLI

Gennaro Gattuso szavai: “A sorsolás napján tudtam, hogy ez a csoport a kezdetektől fogva nagyon nehéz lesz. Arra számítottunk, hogy az utolsó fordulóig küzdenünk kell az első helyért. Magas szintű ellenféllel zárjuk a csoportkört, de a Rijeka és az Alkmaar is nagyon jó ellenfelek voltak. Tisztában vagyok azzal, hogy van egy minőségi csapatom, amely minden fronton versenyképes lehet. Elégedett vagyok azzal, amivel rendelkezünk.

REAL SOCIEDAD

Imanol Alguacil nyilatkozatának egy részlete: “Nagyon izgatottak vagyunk. A cél, mint mindig, a győzelem lesz. Hiszünk önmagunkban és meg vagyunk győződve, hogy sikerülhet. Nincsenek kétségeink, nyerni akarunk és akkor elsők leszünk a csoportban. A legnagyobb ambícióval érkeztünk Olaszországba.”

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Egyértelműen a forduló rangadója, ebben a csoportban nem dőlt még el semmi, csak a Rijeka kiesése. Kiélezett párharc várható, ahol egyik csapat sem fog kinyílni túlságosan az elején. A második félidőben azonban beindulhatnak a dolgok, bár 3 gólnál többre semmiképp nem számítok. Szoros döntetlent tudnék elképzelni, 1:1 körüli végeredménnyel, amivel egyik csapatnak sem szakad meg a veretlensége. A győzelmi kényszerben azonban a gól egyik oldalról sem maradhat el, mindkét kapus mögött megzörrenhet a háló.

Előző cikkUEFA Bajnokok Ligája, Olympiakosz – Porto, 2020.12.09. – 21:00
Következő cikkA nap legfontosabb hiányzói 2020.12.10