Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái

A nap leghasznosabb statisztikái

624
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2020.12.10
Mérkőzés:Dundalk – Arsenal
Bajnokság és kezdés:UEFA Európa Liga – 18:55
Statisztika:Az Arsenal legutóbbi 16 Európa Liga találkozójából 13-szor több, mint 2,5 gól született.
Magyarázat:A Dundalk jelenleg a ‘B’ csoport legutolsó helyén áll pont nélkül, eddig 5 vereséget könyvelhettek el maguknak. Az egész EL mezőnyben nekik van a 7. legmagasabb gólátlaguk a csoportkör megmérettetésein, 4.2-vel. Legutóbbi 5 találkozójuk mindegyikén esett legalább 4 találat minden sorozatot figyelembe véve, ami egészen kiemelkedő adat. Legutóbbi 4 csoportmeccsük mindegyikén kaptak legalább 3 gólt, ezek között pedig szerepel a Londonban elszenvedett Arsenal elleni, 3:0-s vereség is.

Az Arsenal minden eddigi ütközetét sikerrel zárta az európai porondon, az ő 3.8-as átlaguk sem marad el nagyon a Dundalkétól. Ebben a kupasorozatban a legutolsó 4 fordulóban rendre szereztek legalább 3 találatot. Az ágyúsok minden szereplését figyelembe véve ezelőtti 7 összecsapásukból 5-ször is esett legalább 3 gól.

Mérkőzés:Leverkusen – Slavia Praha
Bajnokság és kezdés:UEFA Európa Liga – 18:55
Statisztika:A hazaiak legutóbbi 11 megmérettetéséből 9-szer esett legalább 3 gól, 8-szor pedig ehhez hozzájárult mindkét csapat.
Magyarázat:A németek a csoport második helyét foglalják el jelenleg 12 pontjukkal, ami ugyanannyi, mint ami az előttük álló prágai együttesnek van. Ezt 4 sikerrel és 1 vereséggel érték el mindketten, de az egymás elleni eredmény miatt egyelőre jobban állnak a csehek. A Leverkusen idei 5 Európa Liga találkozójából 4-szer is megzörrent mindkét oldalon a háló, és ezek mindegyikén esett legalább 5 találat. Hazai környezetben ezelőtti 7 párharcukból 6-szor volt adok-kapok, utolsó 5 meccsükből pedig 4-szer nem állt meg a számláló 4 alatt.

A vendégek szintén nem szerénykednek a gólok számában, mivel ezelőtti 5 mérkőzésükből 4-szer is szereztek legalább 3-at. Amennyiben csak a csoportbeli teljesítményüket nézzük, 5 találkozójukból 4 alkalommal is bekerült a labda legalább 3-szor a hálóba, 3 alkalommal pedig oda-vissza beköszöntek a felek. Otthonuktól távol legutóbbi 4 párbajuk gólátlaga 4,25-ös.

Mérkőzés:Napoli – Real Sociedad
Bajnokság és kezdés:UEFA Európa Liga – 18:55
Statisztika:A Napoli ezelőtti 7 EL mérkőzéséből csak 1-en esett legalább 3 gól
Magyarázat:A Napoli jelenleg az ‘F’ kvartett élén áll 10 egységével, amit 3 sikerrel, valamint 1-1 remivel és kudarccal tudhatnak magukénak. Ezen derbiken a gólátlag mindössze 1,8-as, ami jól mutatja, hogy nem a lenyűgöző támadójáték volt a jellemző. 4-szer is 2,5 alatt maradt a találatok száma, ami ugyanígy igaz a másik oldalra is.

A Real Sociedad küzd a Napolival és az Alkmaarral a továbbjutásért, így nagyon vigyázniuk kell, hogy ne essen szét a védelmük. Szerencsére csapatuk egyik legerősebb egysége a hátsó alakzat, legutóbbi 7 ütközetükön csak 3-szor tudtak túljárni Remiro eszén. Ebből a 7 megmérettetésből csak egyszer ment a gólszám 2,5 fölé, a Rijeka elleni 2:2-es döntetlen alkalmával.

Mérkőzés:Hoffenheim – Gent
Bajnokság és kezdés:UEFA Európa Liga – 21:00
Statisztika:A Gent az európai porondon 7 meccs óta képtelen győzelmet aratni.
Magyarázat:A Hoffenheim 13 pontjával már biztos, hogy az első helyen fog végezni. Eddigi teljesítményük 4 siker és 1 iksz, 13:1-es gólkülönbséggel. Lenyűgöző formában vannak, minden sorozatot figyelembe véve 5 ütközet óta veretlenek. Ebben a szezonban hazai környezetben csak az Union Berlin és a Dortmund tudott föléjük kerekedni, azon kívül 4-szer diadalmaskodtak és csak egyszer végeztek egálban.

Ezzel szemben a Gent 5 vereségével biztos, hogy sereghajtóként végez, így már tét nélküli a találkozó. Nem csak a nemzetközi porondon pocsék a teljesítményük, hanem minden téren. Legutóbbi 4 találkozójukon képtelenek voltak nyerni, mindössze kétszer tudták ezeken bevenni az ellenfeleik hálóját. Utolsó 7 vendégszereplésükből csak a Waasland-Beveren és a Charleroi otthonában örülhettek, azon kívül mindet el bukták.

Mérkőzés:Sparta Praha – AC Milan
Bajnokság és kezdés:UEFA Európa Liga – 21:00
Statisztika:A Milan az ezelőtti 31 tétmeccséből 30-on nem vallott szégyent.
Magyarázat:A Sparta Praha számára már nem fontos ez a derbi, mivel a harmadik helyről sem felfelé, sem lefelé nem tudnak elmozdulni. Nem túl fényes a formájuk, mivel utolsó 9 összecsapásukból csak 3-at zártak sikerrel, 6-szor pedig kikaptak. Ezelőtti 10 találkozójukból 9-szer nem tudták üresen tartani a saját hálójukat, csak a Teplice nem tudott nekik gól lőni. Még soha nem sikerült fölül múlniuk a Milan együttesét, pedig már 5-ször is próbálkozhattak.

Az olaszok csak a csoport második helyén tanyáznak. Ugyan ki már nem eshetnek, de a dobogó felső fokáért hajtaniuk kell. A Lille elleni hazai 0:3-as fiaskó óta 6 meccse újra veretlenek, amiből ötön szereztek legalább két találatot. Saját stadionjukon kívül még nem tudta őket senki sem megverni, egyedül az Inter volt ilyen, de a San Siro a közös otthonuk. 19-szer szerepeltek vendégségben, amiből 6 zárult remivel a rendes játékidőben, míg 13-szor diadalmaskodni tudtak.
Előző cikkA nap legfontosabb hiányzói 2020.12.10
Következő cikkEurópa Liga, Dundalk – Arsenal, 2020.12.10., 18:55