Kezdőlap Ingyenes elemzések Bajnokok Ligája, Salzburg – Atletico Madrid, 2020.12.09., 21:00

Bajnokok Ligája, Salzburg – Atletico Madrid, 2020.12.09., 21:00

973
0

SALZBURG – ATLETICO MADRID

2020.12.09. 21:00, Bajnokok Ligája, 6.forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek a Salzburg otthona, a Red Bull Aréna ad otthont, amely 31,895 néző befogadására lenne alkalmas, de a koronavírus miatti szabályozások végett zárt kapuk mögött rendezik meg a találkozót.
Távolság: A vendégeknek légvonalban 1566 kilométeres utat kellett megtennie, amit nagyjából 3 óra alatt teljesítettek is repülőgéppel tegnap délután.
Várható időjárás:0°C-os hőmérséklet, illetve 84%-os páratartalom várható, csapadékra pedig jelentős esély mutatkozik.
Játékvezető:A 42 esztendős angol, Anthony Taylor idén már vezetett két Bajnokok Ligája mérkőzést, ezeken pedig kiosztott 11 sárga lapot (5,5/meccs), valamint 1 pirosat (0,5/meccs), büntetőt pedig 2 alkalommal ítélt (1/meccs). Ezt a találkozót is ő fújja majd, és elmondható, hogy nem szűkölködik a lapok terén.

Karrierje során már 18-szor dirigált a legrangosabb európai kupasorozatban, melyeken 85 sárgát húzott elő a zsebéből (4,72/meccs), 3 piros mellett (0,17/meccs), a tizenegyes pontra pedig 6-szor mutatott (0,33/meccs).

A Salzburggal 1-szer, míg a Madriddal háromszor találkozott, előbbi ezt megnyerte, míg a spanyolok egy döntetlent és két vereséget könyvelhetnek el az ő bíráskodása alatt.
Közvetítés:Az M4 Sport csatorna közvetíti a derbit, 21:00-s kezdési időponttal, viszont a felvezető 20:15-kor már kezdődik.
Egymás elleni eredmények:Az idei csoportmeccsük volt az első találkozásuk a történelem során, ami igen gólzáporosra sikerült. Llorente révén megszerezte a vezetést az Atletico, majd Szoboszlai egyenlített, Felipe öngóljával pedig át is tudta venni a vezetést az osztrák gárda. Ezt azonban nem tudták megtartani a végéig, és Joao Felix duplájával fordítani tudtak a matracosok, ezzel bezsebelve a 3:2-es győzelmet.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

SALZBURG

ATLETICO MADRID

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

SALZBURG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
BernedeKözéppályás000
CamaraKözéppályás400

ATLETICO MADRID

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
GimenezVédő310
CostaTámadó000

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

SALZBURG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

ATLETICO MADRID

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

SALZBURG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

ATLETICO MADRID

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
SuarezTámadó300

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

SALZBURG

Jesse Marsch két játékosára biztosan nem számíthat a ma esti találkozón.
– A középpálya két kezdő potenciállal bíró labdarúgója nem kaphat lehetőséget ma. Antoine Bernede sérülés miatt, míg Mohamed Camara eltiltását tölti. Előbbi még egyszer sem játszhatott a BL idei kiírásában, de Camara minden alkalommal bevethető volt.
– A kapuban továbbra is Cican Stankovic élvezheti a bizalmat. Nincs a legjobb formában, minden csoportmeccsen be tudták venni a kapuját, összesen 15 találatot kapott. Ezen felül a bajnokságban is csak egyszer tudta teljesen lehúzni a rolót 9 pályára lépése alkalmával.
– Magyarország egyik legnagyobb büszkesége, Szoboszlai Dominik az egyik legfőbb húzó ember az osztrák együttesben. A Bajnokok Ligájában már kétszer is meg tudta zörgetni a hálót, míg az osztrák élvonalban 10 gólból vette ki a részét.
– Házi gólkirályuk ebben a kupasorozatban a német Mergim Berisha. A 22 éves támadó 4-szer tudott túljárni a kapusok eszén, míg kétszer assziszttal segítette társait. Sekou Koita társaságában rohamozhatja a kaput, aki első góljára hajt ebben a sorozatban, Ausztriában pedig már 10-nél jár a szezonban.
– A hétvégén csalódást keltő 1:0-s vereséget szenvedtek az Admira Wacker otthonában, ami nem túl ideális felkészülés erre a megmérettetésre. Igaz, többek között Berisha, Kristensen, Ramalho, Koita és Junuzovic is csak a padon kezdett, de ez sem lehet mentség számukra.
– 3-5-2-es formációban kezdhetnek, de nem lesznek valószínűleg megilletődve. Már bizonyították, hogy hazai környezetben bárki ellen képesek imponáló játékot nyújtani, így ez ma sem lehet másképp.

ATLETICO MADRID

Diego Simeone mester 2 fontosabb emberét volt kénytelen otthon hagyni Madridban.
– A védelem egyik alappillére, Jose Gimenez nem segíthet ma a gárdának, aki 3-szor volt bevethető a BL-ben, egyszer pedig be is tudott találni.
Diego Costa továbbra sem elérhető a támadó sorban, ő ebben a kiírásban még nem tudta megvillantani tudását sérülése miatt.
– Jó hír viszont számukra, hogy Luis Suarez viszont visszatérhet Joao Felix mellé, és akár meg is szerezheti idénybeli első találatát a Bajnokok Ligájában.
– Nem túlzás, ha azt állítom, hogy a gólvonalon a világ egyik legjobb hálóőrét tudhatják magukénak. Jan Oblak 2014 óta erősíti a madridiakat, idén a bajnokságban csak két találkozón tudták bevenni kapuját, azonban az 5 csoportmeccsükből négyen is, összesen 8-szor.
– A tavalyi rekordigazolásuk, Joao Felix idén kezdte el igazán beváltani a hozzá fűzött reményeket, teljesítményével pedig kezd rászolgálni 127 millió eurós vételárára. Minden sorozatban ő a házi gólkirály, az idei szezonban már 8 találatnál jár a portugál klasszis, ami mellett 3 kiszolgálást is magáénak tudhat.
– Gólpasszok terén Angel Correa áll az élen minden versenyt szem előtt tartva, ebben a tekintetben pedig az imént említett Felix, valamint Kieran Trippier követi 3-3 assziszttal.
– 3-5-2-es felállásban kezdheti a meccset Simeone alakulata, amiben most nem várhatnak óriási mezőnyfölényt. Nehéz dolguk lesz a szívós Salzburg ellen, de rövid passzaikkal próbálhatják meg feltörni a védekezésüket.

HASZNOS STATISZTIKÁK

SALZBURG

– Több szempontból sem érdektelen számukra ez az összecsapás, mivel győzelemmel továbbjuthatnak, de ha ez nem sikerül, akár a csoport utolsó helyén is végezhetnek. Jelenleg a harmadik, Európa Ligát érő pozícióban állnak, eddig szerzett 4 pontjukkal. Ezt 1-1 sikerrel és döntetlennel sikerült összehozniuk, amihez 3 vereség társul.
– Nincsenek kirobbanó formában, legutóbbi 7 találkozójukból csak kettőt tudtak megnyerni, igaz, ebből az egyik egy 2:8-as diadal volt az osztrák bajnokságban. Ezeken kívül 4 zakóba és egy remibe szaladtak bele.
– A Bajnokok Ligája történelme során soha nem tudott egymás után két mérkőzést megnyerni a Salzburg, ez a sorozat ma viszont megtörhet, mivel múlt héten fölül múlták a Lokomotiv Moszkvát.
– Minden sorozatot figyelembe véve ezelőtti 9 találkozójukból 7-szer (86%) esett több, mint 2,5 találat, valamint szintén ennyiszer volt eredményes mindkét fél.
– Otthonukban legutóbbi két ütközetüket el bukták, összesen 9 gólt kapva. ezek előtt viszont 13 tétmeccsen voltak veretlenek otthonukban, ebből 12 alkalommal legalább kétszer megzörgették a hálót.

ATLETICO MADRID

– A vdenégeknél hasonló a helyzet, mint a Salzburgnál, annyi különbséggel, hogy csoport utolsók már biztosan nem lehetnek. A második helyen állnak jelen pillanatban, 6 pontjukkal. Ezt 1 győzelemmel és 3 remivel szerezték, amihez mindössze 1 kudarc társul.
– A Bayern elleni első fordulós zakójuk óta 10 tétmérkőzése veretlenek. Ebből 7 zárult sikerrel, illetve 3 döntetlennel.
– Ezelőtti 5 megmérettetésükön rendre kevesebb, mint 2,5 gól született.
– Utolsó 6 vendégszereplésükből csak egyszer tudtak föléjük kerekedni, azon kívül 3 diadal és két iksz fűződik a nevükhöz.
– Otthonuktól távol legutóbbi 14 összecsapásukból 12-szer eredményesek tudtak lenni.
– Osztrák ellenféllel 9-szer találkoztak fennállásuk óta, ebből 8-szor örülhettek a lefújás pillanatában, míg egyszer egálban zártak. Ezeken gólarányuk +16-os.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

SALZBURG

Jesse Marsch azt mondta: “Június óta erre a pillanatra várunk. Tisztában vagyunk vele, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, de otthon a csapatunk mentalitásával valós esélyünk lehet a szenzáció végrehajtására.”

ATLETICO MADRID

Diego Simeone a Salzburgról: “Bátor csapat, jó edzővel, aki jól dolgozza ki a taktikát. Nehéz dolgunk lesz, de a győzelem a cél.”
Savic nyilatkozata: “Számunkra ez döntő mérkőzés. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy tovább tudjunk jutni!”

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Az Atletico Madrid kirobbanó formában van, de élet-halál harc lesz mindkét gárda számára. A Salzburg otthon bárkit képes meglepni, így nem fogja könnyen adni a szűrét. Az Atletico a védekezésre fog jobban koncentrálni, de a Salzburg ezt feltörve képes lehet megszerezni a vezetést is, bevéve Oblak kapuját. Valós esélye lehet Szoboszlai csapatának a továbbjutásra, de nagyon 3 esélyes a találkozó. Mindkét gárdától várok találatot, és szoros sikert valamelyik irányba.

Előző cikkChampionship, Norwich – Nottingham, 2020.12.09, 20:45
Következő cikkBajnokok Ligája, Midtjylland – Liverpool, 2020.12.09 – 18:55