Kezdőlap Ingyenes elemzések NFL, Baltimore Ravens – Dallas Cowboys, 13. forduló, 2020.12.09., 02:05

NFL, Baltimore Ravens – Dallas Cowboys, 13. forduló, 2020.12.09., 02:05

497
0

BALTIMORE RAVENS – DALLAS COWBOYS

2020.12.09. 02:05, NFL, 13. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek a Baltimoreban található M&T Bank Stadion ad otthont, amely 63,400 látogató befogadására lenne képes alapesetben, de a koronavírus miatt nem tölthetik meg a szurkolók a stadiont.
Távolság: Légvonalban 1979 kilométert kellett utaznia a vendégeknek, az utat pedig nagyjából 5 óra alatt tudták teljesíteni repülőgépükkel.
Várható időjárás:3°C-os hőmérséklet, valamint 53%-os páratartalom várható, csapadékra viszont nem mutatkozik semmi esély.
Közvetítés:Arena 4, 02:05
Egymás elleni eredmények:A 2000-es években mindössze 5-ször találkoztak, ebből 1 előszezon meccs volt.

Ebből 4-szer aratott sikert a Ravens, míg csak egyszer örülhetett a Cowboys a sikernek.

Utolsó 4 találkozásukból 3-szor is több, mint 50 pontot raktak fel közösen az eredményjelzőre.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

BALTIMORE RAVENS

TÁMADÓ EGYSÉG

JátékosPozícióPasszolt YardFutott YardElkapott YardTouchdown
   
Lamar JacksonQB194857518
Mark IngramRB232492
Patric RicardFB-1241
Marquise BrownWR15163
Devin DuvernayWR41199
Miles BoykinWR1531
Orlando Brown Jr.LT
Bradley BozemanLG
Patrick MekarlC
Ben PowersRG
D.J. FlukerRT

VÉDELEM

JátékosPozícióTackleSackINT
    
Calais CampbellDL244
Brandon WilliamsDL20
Derek WolfeDL35
Yannick NgakoueDL176
Patrick QueenLB792
L.J. FortLB36
Tyus BowserLB192
Marlon HumphreyCB602,51
Marcus PetersCB4113
DeShon ElliotS552,5
Chuck ClarkS701,5

DALLAS COWBOYS

TÁMADÓ EGYSÉG

JátékosPozícióPasszolt YardFutott YardElkapott YardTouchdown
    
Andy DaltonQB87042-35
Ezekiel ElliottRB7072567
Amari CooperWR118483
Michael GallupWR5381
CeeDee LambWR456504
Dalton SchultzTE4323
Greg SenatLT
Connor WilliamsLG
Tyler BiadaszC
Connor McGovernRG
Terence SteeleRT

VÉDELEM

JátékosPozícióTackleSackINT
    
DeMarcus LawrenceDL424,5
Neville GallimoreDL12
Antwaun WoodsDL171
Aldon SmithDL445
Joe ThomasLB42
Leighton Vander EschLB451
Jaylon SmithLB1001,51
Chidobe AwuzieCB181
Anthony BrownCB251
Donovan WilsonS532,5
Xavier WoodsS57

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

BALTIMORE RAVENS

TÁMADÓ EGYSÉG

JátékosPozícióPasszolt YardFutott YardElkapott YardTouchdown
    
Robert GriffinQB42690
Willie SneadWR3793
Mark AndrewsTE4546

VÉDELEM

JátékosPozícióTackleSackINT
    
Matthew JudonLB344

DALLAS COWBOYS

TÁMADÓ EGYSÉG

JátékosPozícióPasszolt YardFutott YardElkapott YardTouchdown
    
Dak PrescottQB1856931113
Zack MartinG
Tyron SmithT
La’el CollinsT
Cameron ErvingT

VÉDELEM

JátékosPozícióTackleSackINT
    
Trevon DiggsCB4812

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

BALTIMORE RAVENS

TÁMADÓ EGYSÉG

JátékosPozícióPasszolt YardFutott YardElkapott YardTouchdown
    
D.J. FlukerT

VÉDELEM

JátékosPozícióTackleSackINT
    
Calais CampbellDL461
Brandon WilliamsDL20
Jaylon FergusonLB262
Tramon WilliamsCB7
Davontae HarrisCB6
Jimmy SmithCB261
Chuck ClarkS701,5
DeShon ElliottS552,5

DALLAS COWBOYS

TÁMADÓ EGYSÉG

JátékosPozícióPasszolt YardFutott YardElkapott YardTouchdown
    

VÉDELEM

JátékosPozícióTackleSackINT
    
Aldon SmithDL445
Anthony BrownCB251
Steven ParkerS7
Donovan WilsonS532,5

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

BALTIMORE RAVENS

– Óriási gondban volt a Ravens, az eredetileg hálaadásra tervezett Pittsburgh elleni rangadóját 3-szor is halasztani kellett, mivel kitört a koronavírus járvány a csapat háza táján. Ennek fényében ezt a találkozót is át kellett tolni holnap hajnalra, eredetileg pedig múlt hét csütörtökön rendezték volna meg.
– Több játékos is sérült még, ráadásul többen is bajlódnak még kisebb problémákkal. Többen is kulcsjátékosok, ennek fényében John Harbaugh főedzőnek fájhat a feje, de kapott jó híreket is.
– Biztosan nem játszik a támadósorban az elkapó Willie Snead, valamint a TE Mark Andrews. Nekik van a második és 3. legtöbb elkapott yardjuk, ráadásul házon belül utóbbi halászta le a legtöbb TD passzt a szezonban.
– Ami nagyon jó hír a hazaiaknak, hogy Lamar Jackson visszatérhet. Az irányító a vírus miatt ki kényszerült hagyni a Steelers elleni rangadót, Robert Griffin irányításával pedig nagyon döcögött a játék. Mivel Griffin is sérüléssel bajlódik, így Trace McSorley van még ott Lamar mögött. Nagy kérdés viszont, hogy a tavalyi MVP-t mennyire viselte meg a pandémia, több napon át nem edzhetett társaival.
– A védelemben Matthew Judon nem kaphat szerepet biztosan, pedig az egyik legjobb LB az együttesben. 4 sackjével a harmadik idén Baltimore-ban, és futás megállítások terén is nagyon jól teljesített.
– Többen is kérdéses besorolást kaptak, főként a defenseből. Hogy csak a fontosabbakat említsem, a két kezdő safety, Chuck Clark és DeShon Elliott, a corner back Jimmy Smith, a front 7-ből pedig Brandon Williams, Calais Campbell és Jaylon Ferguson is szerepel ezen a listán. Nagy részük vélhetően pályára fog lépni, Campbell pedig szintén nem rég térhetett vissza a Covid miatti kényszer pihenőjéből, jelenléte pedig óriási segítség lehet.
– Nagy napja lehet Jacksonnak, illetve az Ingram-Dobbins futópárosnak is, mivel a Cowboys védelme engedte eddig átlagban a legtöbb előre haladást a földön. Meccsenként 156,4 yardot tesznek meg ellenük az ellenfelek, a Baltimore játéka pedig erre épül, mivel Lamar is nagyon mozgékony.
– A védőfal Campbellel kiegészülve hatalmas pusztítást végezhet, a nagyon megtizedelt Cowboys fallal szemben. Calais és Ngakoue ketten együtt 10 zsákolásnál tartanak, amit ma könnyen növelhetnek.
– Cornerback párosuk a liga élmezőnyébe tartozik a Peters-Humphrey duóval, de nekik meg is lesz a dolguk a Cooper-Gallup kettőssel. A futás elleni védekezésükben vannak aggályok, sok az elrontott szerelés, ami Zeke Elliott-nak komoly lehetőségeket adhat.
– Zárójelben megjegyezném, hogy a Cowboys egykori ikonikus elkapója, Dez “X” Bryant jelenleg őket erősíti, ma pedig a kulcshiányzók miatt akár főbb szerepeket is kaphat. Érdekes lesz látni volt csapata ellen, de biztos óriási motivációval fog rendelkezni.

DALLAS COWBOYS

– A Cowboynál kevesebb, ugyanakkor sokkal komolyabbak a problémák sérülések terén. Mike McCharty számára rengeteg alapembere nem lesz elérhető ma este sem.
– Nem kezdte rosszul az idényt a Dallas, szezon előtt nem hiába voltak kikiáltva a Super Bowl egyik legnagyobb esélyesének. Ám ezt keresztbe húzta Dak Prescott kiválása, aki az ötödik héten a Giants ellen szenvedett súlyos bokasérülést. Vele 4-szer is képes volt 30 pontnál többet felpakolni a táblára az offense, míg nélküle egyszer sikerült ez, a maradék öt alkalommal pedig 20 alatt maradtak.
– A támadófalban is komoly lyukak tátongnak, mivel La’el Collins és Tyron Smith a legtöbb meccset IR-en töltötték, most pedig Zack Martin is csatlakozott hozzájuk, legalább két hétre a Washington elleni sérülésével. Mind a hárman kezdőnek számítanak, utóbbi kettő pedig többszörös pro bowler.
– Defense oldalon is akad egy komoly hiányzójuk, az újonc Trevon Diggs személyében. Ugyan nem elit a teljesítménye, de CB-k között talán ő volt eddig a legmegbízhatóbb házon belül, ráadásul két interceptiönje a legtöbb a Cowboysban.
– Kérdéses a játéka többek között Aldon Smith-nek, a secondaryben pedig Donovan Wilsonnak és Anthony Brownnak. Mindhárman kezdőbe várhatóak, de kérdés mennyire lesz érezhető, hogy nem 100%-os az állapotuk.
– Már 4 irányító is pályára lépett idén amerika csapatában, Prescott sérülését követően Dalton, majd az ő agyrázkódása után, DiNucci és Gilbert is lehetőséget kapott, de ma Andy Dalton lesz ott a pályán. Vele azért halad az offense, de sokszor szétütik, a gyenge támadófal mögött.
– Legveszélyesebb egységük mindenképp az elkapó sor. Cooper,Gallup és Lamb már 2036 elkapott yardnál tartanak összesen, a liga egyik legjobb hármasát alkotják. Előbbi kettőnek ma nehéz dolga lesz, de az újonc CeeDee-nek nagy napja lehet. Sokszor játszik a slot pozícióban, ahol nem igen lesz a Ravensnél aki megállítsa, főleg ha linebackert állítanak rá.
Elliott nem a régi önmagát mutatja, az egész ligában az ő nevéhez fűződik a legtöbb fumble. Ha ezt rendbe tudja szedni a running back, akkor Pollarddal kiegészülve szétfuthatják a Ravens gyengélkedő run defense-ét. Persze, ehhez kell a támadófal javulása is, de futásblokkolásban nem teljesítenek rosszul.
– A védelemben a Jaylon Smith-Leighton Vander Esch fémjelezte LB párostól várhatják, hogy sikerül megállítani a baltimore-i több fejű futó szörnyeteget. Amennyiben sikerül kordában tartani Jacksont, Ingramet és Dobbinst, ezzel passzra kényszerítve Lamart, bőven lehet keresnivalójuk.

HASZNOS STATISZTIKÁK

BALTIMORE RAVENS

– Az AFC főcsoport középmezőnyében tartózkodnak jelenleg 6-5-ös mérlegükkel, a Wild Card helyekre pályáznak. A Tennessee, a Raiders és a Dolphins lehet komoly kihívójuk a három szabad hely megszerzéséért.
– A franchise történelmében hatodik alkalommal állnak 6 győzelemmel és 5 vereséggel. Az eddigi 5 alkalomból 3-szor bejutottak a playoffba, kétszer pedig megnyerték a divíziójukat (2003,2018).
– 1990 óta 124 csapat rajtolt 6-6-tal, ebből mindössze 36 került be a rájátszásba, ebből pedig 13 nyerte csoportját. Utóbbira kevés esélye van most a hollóknak, mivel a Steelers 11-1-el vezeti az AFC északot.
– A Ravens 5 Cowboys elleni tétmérkőzéséből a kétezres években 4-et megnyert, míg csak egyet veszített el.
– Először szerepelnek kedd esti rangadón fennállásuk óta, bár korábban volt egy baltimore-i franchise, amelyik játszott már. A Baltimore Colts 1948. október 5-én már pályára lépett ezen a napon, amelyen 14-10-es vereséget szenvedtek.
– 3 meccse nyeretlenek, de ezek egyikén sem kaptak ki 6 pontnál többel.
– Hazai pályán csak azt a két idei találkozójukat tudták sikerrel zárni, amelyeken a védelem 10 egység alatt tudta tartani az ellenfelek támadóit. Azon kívül 3-szor kudarcot szenvedtek, ezeken pedig rendre több, mint 28 pontot kaptak.
– 7 pontos favoritok ezen a derbin, ebben az idényben 6 sikerükből ötször tudták abszolválni ezt a különbséget.

DALLAS COWBOYS

– Csalódást keltő az idényük, de a sérülések miatt ez nem meglepő. Érdekes módon még az 1/1-re és a rájátszásra is esélyesek, pedig 3-8-as mérleggel állnak. Az NFC East csoportban a Giants és a Redskins vannak az élen 7-5-ös teljesítményükkel, de elnézve az elkövetkezendő fordulókat bőven lehet esélye a texasiaknak, de ehhez ma nyerniük kell.
– Ötödször van 3 sikerük és 8 vereségük az első 11 találkozójukon fennállásuk óta. Az eddigi 4 ilyen alkalomból egyszer sem jutottak rájátszásba, és mindig a legrosszabb 10 csapat között végeztek.
– 1990 óta 102 gárda kezdett 4-8-as teljesítménnyel, ami egy győzelemmel meg lehet ma nekik is. Ebből mindössze csak a 2008-as Chargers tudott PO-ba menni, aki akkor megnyerte csoportját. Egy esetleges vereséggel 3-9 állnának, ’90 óta pedig egy ilyen gárda sem élte meg a januárt.
– Andy Dalton jól ismerheti a lilákat, Cincinnatiben töltött évei alatt 16-szor találkozott velük. Ezeken 8-szor diadalmaskodott és ugyanennyiszer vallott szégyent.A Ravens ellen a legrosszabb 76,6-os passer ratingje az AFC északi csoportjában szereplő alakulatok közül, ahogy 18 interceptionje is a legtöbb. Viszont 4021 passzolt yardja a legjobb e tekintetben.
– Legutóbbi 6 találkozójukból 5-ször buktak el, csak a Minnesota Vikings ellen tudtak diadalmaskodni.
– Idei 8 vereségükből 6-szor is legalább 7 pontos különbséggel maradtak alul.
– 45-nél van meghúzva a ponthatár, eddig 11 megmérettetésükből pedig 7-szer mentek e fölé a gárdák összesen.
– Még soha nem tudott győzelmet aratni az M&T stadionban Jerry Jones csapata, pedig már 3-szor látogattak el ide. Az egyetlen csapat a Baltimore, amely otthonában többször is voltak, de még nem örülhettek a negyedik negyed végén.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

BALTIMORE RAVENS

DALLAS COWBOYS

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– A Baltimore a favorit ugyan a találkozón, de mivel Lamar most tér vissza betegségéből, nem érzem, hogy ilyen gyorsan formába tudnak lendülni. Kevés célpontja is lesz a sérülések miatt, ezáltal a Cowboys védelme berendezkedhet a futás megállítására. Smith és LVE vezetésével erre képesek lehetnek, ezzel esélyt adva a támadóknak. Véleményem szerint hiába a sok hiányzó a vendégeknél, megszerzik első sikerüket a Baltimore stadionjában, ezzel életben maradva a rájátszásért. Lamb és Elliott akár 100-100 yarddal is beszállhat a közösbe, ők lehetnek a döntő faktor. 50 pont körüli eredményre számítok, szoros dallasi sikerrel.

Előző cikk2020.12.08, Championship – Stoke – Cardiff
Következő cikkA nap legfontosabb hiányzói 2020.12.09