Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái

A nap leghasznosabb statisztikái

500
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2020.12.05
Mérkőzés:Beerschot – Eupen
Bajnokság és kezdés:Jupiler League – 16:00
Statisztika:A Beerschot idei 14 bajnokijából 13 alkalommal született legalább 3 gól
Magyarázat:A Beerschot szó szerint értelmezte a foci lényegét, miszerint ha több gólod van az ellenfelnél, akkor nyersz. Na ők 14 forduló alatt 38 gólt szereztek, míg 33-at kaptak, így a meccseik gólátlaga 5.07, ami hihetetlenül magas. Nem meglepő tehát, hogy 13 ütközetük során esett legalább 3 gól. És ez nagyon beválik nekik, hiszen újoncként a belga élvonal 2. helyén állnak. Csupán 2 olyan derbijük volt, ahol nem tudott mindkét fél eredményes lenni, ők is és ellenfeleik is 1-1 alkalommal maradtak adósok találattal.

Az Eupen 3-3győzelemmel és vereséggel, valamint 8 döntetlennel a 11. helyen áll. Mérkőzéseik során 17 alkalommal találtak a kapuba, míg 21 esetben jutott túl a labda a gólvonalukon. Legutóbbi 4 bajnokijuk során veretlenek maradtak (3 D, 1 GY). Otthonuktól távol 1-1 siker és bukás mellett 5 döntetlent értek el. Eddig összesen 2 ütközetet úsztak meg kapott gól nélkül, mérkőzéseik gólátlaga 2.7.

Mérkőzés:PAOK – Aszterasz Tripolisz
Bajnokság és kezdés:Szuperliga – 16:15
Statisztika:A PAOK veretlen a görög élvonalban
Magyarázat:A PAOK 9 mérkőzéséből 6 sikert könyvelhetett el, valamint 3 alkalommal be kellett érniük 1 ponttal, így a 3. helyen állnak jelenleg. 16 lőtt és 5 kapott góljukkal a 2. legjobb mutatóval rendelkeznek az éllovas Olymipiakosz mögött. Otthonukban csak az Artomitosz elleni 1:1 során hullajtottak pontokat. Érdekesség, hogy a találataik felét (8) a 76 és a 90. perc között szerezték.

A Tripolisz nincs jó formában, mivel legutóbbi 4 mérkőzésükből 2-2 döntetlenre és vereségre voltak csak képesek, így lecsúsztak egészen a 7. helyig. 9 góljuk mellett csak 10-et kaptak, ami nem is olyan rossz mutató. Idegenben 1 sikerük mellé 2-2 remi és bukás jött csak össze 6:8as gólarány mellett.

Mérkőzés:Calahorra – Ejea
Bajnokság és kezdés:Segunda Division B – 2. csoport – 16:30
Statisztika:Az Ejea még nem nyert idén mérkőzést
Magyarázat:A Calahorra 4 mérkőzés óta veretlen, így már 3 győzelemmel, 2 döntetlennel és 1 vereséggel a 3. helyen áll. 6 forduló során mindössze 4 gólt szereztek és csak 2-t kaptak. Otthonukban még a szezon elején 0:1-re kikaptak az éllovas Ebro alakulatától, majd az Izarrát 1:0-ra kiütötték és legutóbb a Tarazona ellen 1:1-es döntetlent értek el.

Az Ejea 3-3 döntetlennel és vereséggel, 2 rúgott és 9 kapott góllal a sereghajtó. Otthonuktól távol csak 1 pontot zsákmányoltak ezidáig, mégpedig meglepetésre az Ebro otthonában értek el 1:1-et. Ezen a találatukon kívül többet nem is szereztek idegenben. Eddig még egyszer sem vonulhattak előnnyel a félidei szünetre.

Mérkőzés:LASK Linz – SV Ried
Bajnokság és kezdés:Osztrák Bundesliga – 17:00
Statisztika:A LASK még nem veszített bajnokit hazai pályán a szezon során
Magyarázat:A LASK Linz együttese az osztrák elvonal 2. helyén tanyázik, miután 6 győzelem mellett 2 döntetlent és 1 vereséget tudnak felmutatni. Sikereiknek helyszíne főként a saját pályájuk, hiszen mind az 5 hazai meccsüket megnyerték. 19 alkalommal zörgették már meg a hálót, amire 6 esetben jött csak válasz. Odahaza kifejezetten impozáns a gólarányuk, ugyanis 15 találatuk mellett csak 1-et kaptak. Ugyan csak 5 ütközetük során esett legalább 3 gól, de ebből 4 otthonukban került megrendezésre.

A Ried 3 sikere mellett 5 csörtét elbukott, valamint 1 alkalommal be kellett érniük 1 egységgel. Jelenleg jobb szériában vannak, hiszen 3 meccses veretlen szériát futnak (2 GY, 1 D). 13 találatuk nem túl bő, viszont kapott gólok terén a 20 már kifejezetten soknak mondható. Otthonuktól távol eddig csak 1 pont jutott nekik, ráadásul csak 3-szor találtak a kapuba. Érdekesség, hogy az első játékrészt követen eddig 6 alkalommal voltak hátrányban.

Mérkőzés:Schalke 04 – Bayern Leverkusen
Bajnokság és kezdés:Bundesliga – 18:00
Statisztika:A Leverkusen 9 mérkőzés óta veretlen a bajnokságban
Magyarázat:A Schalke együttesen 3 ponttal, de még győzelem nélkül áll a német élvonal utolsó helyén. 6 eddigi találatuk a legkevesebb, míg a 28 kapott gól magasan a legtöbb a bajnokságban. Eddig mindössze egyetlen alkalommal vezettek az első félidő végén, míg 6 esetben hátrányból várták a folytatást. Otthonukban egy fokkal jobb a helyzet, hiszen “csak” 7 gólt kaptak, de mindössze 3 alkalommal zörgették meg ők is a hálót.

A Leverkusen ellenben kirobbanó formát mutat, hiszen még nem győzték le őket a Bundesligában, így 5 diadalukkal és 4 döntetlenjükkel a 4. helyen állnak. 16 góljuk nem kimagasló, viszont a liga legjobb védelmével ők rendelkeznek, hiszen csak 9 esetben jutott túl a labda a kapusukon. Otthonuktól távol ugyan az első két derbi során csak az iksz jött össze, de azóta 3 győzelmet könyvelhette el egymás után. Még egyszer sem kellett hátrányból kezdeniük a második félidőt.
Előző cikkA nap legfontosabb hiányzói 2020.12.06
Következő cikkSerie A, Sampdoria – AC Milan, 2020.12.06, 20:45