Kezdőlap A nap elemzése Európa Liga – AC Milan – Celtic, 2020.12.03 – 18:55

Európa Liga – AC Milan – Celtic, 2020.12.03 – 18:55

446
0

AC Milan – Celtic

2020.12.02. 18:55, Európa Liga – csoportkör – 5. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzést a Giuseppe Meazzában rendezik meg, zártkapuk mögött.
Távolság: A glasgow-i együttes a közel 1500km-es távot repülővel tették meg a tegnapi nap folyamán, mely körülbelül 5 órát vett igénybe.
Várható időjárás:A hőmérséklet 3 fok körül alakul majd, 100%-os páratartalom mellett. Továbbá elszórtan felhős és enyhén szeles idő várható, csapadékra 24%-ot jósolnak.
Játékvezető:Az összecsapást Ricardo de Burgos Bengoechea vezeti majd, aki ebben az idényben hét meccsen fújta a sípot. Ezalatt az idő alatt kiosztott összesen 44 sárgalapot (6,3 átlagban) és 1 pirosat, míg a büntetőpontra 2-szer mutatott rá.

Pályafutása során még egyik félnek sem vezetett találkozót a spanyol sípmester.
Közvetítés:Hazánkban a Digi Sport 1 közvetíti majd a mérkőzést 18:50-től.
Egymás elleni eredmények:Ezidáig 11 alkalommal néztek farkasszemet a felek egymással, mely diadalmak során, 7-szer a milánói és 1-szer a glasgow-i alakulat került ki győztesen, míg 3-szor döntetlent értek el.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

AC Milan

Celtic

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

AC Milan

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
IbrahimovicTámadó10112
LeaoTámadó1033

Celtic

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
ForrestKözéppályás1021
ElyounoussiTámadó21105

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

AC Milan

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

Celtic

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
JullienVédő922
DuffyVédő1521
GriffithsTámadó630

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

AC Milan

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
BennacerKözéppályás1504
CastillejoTámadó1212

Celtic

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

AC Milan

– Két játékosát kényszerül nélkülözni Stefano Pioli, akik mindketten kulcsszerepet töltenek be csapatukban.
– A Milan gólkirálya Zlatan Ibrahimovic sérüléssel bajlódik, így őt továbbra is nélkülözik majd. A svéd klasszis egyébként még nem jegyzett egyetlen gólt sem az Európa Ligába csoportkörében, míg a bajnokságban már 10 találatnál jár.
– A másik fontos kiesőjük Rafael Leão, akit utoljára november elején láthattunk a pályán. A portugál támadó 1 gólt jegyzett eddig a nemzetközi tornán és csapatában 3 gólnál és 3 gólpassznál jár.
– Jó hír viszont számukra, hogy Ismaël Bennacer a védekező középpályás visszatérhet, aki a Fiorentina elleni bajnokit hagyta ki legutóbb. Bennacer egyébként 1 gólpasszt osztott eddig ki az EL-ben.
Samu Castillejo is játékra jelentkezik, aki 1 gólt és gólpasszt osztott ki a tornán. Így, hogy Ibra és Leao sem bevethetőek, így extra plusz lehet, hogy ő ma visszatér a támadóegységbe.
– A keretben lehet az a Brahim Díaz is, aki az Európa Ligában a legeredményesebb játékosuk a maga 2 góljáva, ráadásul az egyiket pont a Celtic ellen szerezte.
Stefano Pioli a csapat vezetőedzője, összesen tizennyolc napot volt távol, mivel őt is utolérte a járvány, így karanténban töltötte a mindennapjait. Ma azonban visszatérhet megszokott munkájához.

Celtic

– Két biztos hiányzójuk lesz a glasgow-i csapatnak, akik közül az egyik meghatározó játékosuk. Továbbá hárman vannak, akik állapota kérdéses még.
– A csapat gólkirálya Mohamed Elyounoussi nem utazott el csapatával, amit Neil Lennon, a nyilatkozatában közölt. Komoly probléma ez számukra, ugyanis a norvég támadó 3 gólt ragasztott eddig az Európa Ligában, köztük a milánóiaknak is egyet.
– Másik hiányzójuk Forrest lesz, akit még nem vetettek be egyszer sem a nemzetközi sorozatban.
– A védelmükben két fontos játékosuk, Duffy és Jullien enyhe sérüléssel bajlódnak, de a hírek szerint utóbbi a kezdőben lehet, míg előbbi erősen kérdéses még.
– Támadójuk Griffiths is kétes még, aki 1 gólt szerzett eddig az Európa Ligában. Igaz a skót támadót eddig egy félidőnél többször sosem játszatták.
– Amennyiben Griffiths sem lesz elérhető, úgy egyedül Odsonne Edouard lesz az egyetlen olyan játékosuk, aki gólt lőtt a csoportjukban. Igaz a francia támadó az elmúlt három meccsük közül kettőn is gólt szerzett.

HASZNOS STATISZTIKÁK

AC Milan

– Hét pontot szereztek eddig csoportjukban, ahol a 2. helyen állnak, viszont az elmúlt két alkalommal nyeretlenek voltak (2-1-1, 7:5).
– Az Európa Ligában a San Siroban mindkét csörtéjük 3 góllal végződött.
– A gólátlag 2,5 felett volt három EL meccsükön is a négyből (75%).
– Jó formában várhatják a skót együttest, miután a gárda már négy mérkőzése veretlen (2-2-0).
– A legutóbbi tizennégy alkalom közül, tizenháromszor megőrizték veretlenségüket a San Siroban (10-3-1). Egyedül a Lille tudta őket legyőzni ez időszakban az Európa Ligában.
– Az elmúlt négy csörtéjük közül, háromszor is olyan párbajt vívtak, ahol mindkét együttes betalált (75%).
– Hatszor a gólátlag 2,5 felett volt a legutóbb hét meccsük folyamán (86%).

Celtic

– Egyetlen pontot gyűjtöttek csak az Európa Liga csoportkörében, ahol az utolsó helyen állnak és már csak a becsületükért küzdhetnek (0-1-3, 5:13).
– Rengeteg gólt kaptak eddig a tornán, ugyanis mindegyik párbajukon legalább 2-szer betaláltak ellenük ellenfeleik.
– Mind a négy EL meccsükön a gólátlag 3,5 felett volt.
– Nincsenek jó formában, ugyanis két egymást követő vereségen vannak túl, ráadásul az elmúlt öt meccsük során négyszer nyeretlenek voltak (1-1-3).
– Az elmúlt öt mérkőzésük alatt négyszer a gólátlag 2,5 fölé kúszott (80%).
– Nagyon masszívan teljesítenek viszont idegenben, ugyanis az utóbbi tizenkét csörtéjük alatt csak egyszer kaptak ki, míg tízszer veretlenek voltak (7-4-1). A tizenegy meccses veretlen szériát pont legutóbb a Sparta Praha törte meg az Európa Ligában.
– Zsinórban öt olyan diadaljuk volt idegenben, ahol a gólátlag 3,5 felett volt és mindkét együttes betalált.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

AC Milan

Stefano Pioli nyilatkozata a mérkőzésről: “A Celticet nagyon sok hagyomány és emlék köti az európai sorozatokhoz. Ez nem véletlen, hiszen remek együttesről van szó, akik nagyon jó játékosokkal rendelkeznek. Biztosan mindent megfognak tenni ellenünk, hogy kiláboljanak a rossz szériájukból, nehéz meccsre számítok.”

Celtic

Neil Lennon nyilatkozata a mérkőzésről: “Egységesen kell majd jól teljesítenünk a mérkőzésen, ahol bízunk abban, hogy megfordíthatjuk ezt a rossz szériát. Olaszországban szeretnénk egy jó teljesítményt nyújtani és eredményt elérni, amiből majd újra táplálkozhatunk.”

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Az AC Milannak ma semmiképp sem ajánlott pontokat veszíteniük, ugyanis csak egyetlen ponttal marad el tőlük az alattuk álló prágai alakulat. Tény, hogy hazai oldalon Ibrahimovic és Leao hiányzásával gyengültek elől, de így sem érzem azt, hogy a mostanában gyengélkedő Celtic, akik ráadásul a gólkirályuk nélkül utaznak, ma komoly ráhatással lennének a hazaiakra. Pörgős csata lesz, ahol mindkét fél betalálhat, de hazai sikert várok.

Előző cikkA nap legfontosabb hiányzói 2020.12.03
Következő cikkUEFA Európa Liga, Real Sociedad- HNK Rijeka, 2020.12.03. – 21:00