Kezdőlap Ingyenes elemzések 2020.11.29, Premier League – Arsenal – Wolverhampton, 20:15

2020.11.29, Premier League – Arsenal – Wolverhampton, 20:15

423
0

ARSENAL – WOLVERHAMPTON

2020.11.29. 20:15, Premier League
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek az Emirates Stadion ad otthont, amely kapui ma zárva maradnak a szurkolók előtt.
Távolság: A vendégekre nagyjából 222 km út vár, amit 3 óra alatt tettek meg.
Várható időjárás:Előrejelzések szerint 7 fok várható szélcsenddel.
Játékvezető:Michael Oliver sípja indítja útjára a játékot. A 35 éves sporttárs minden sorozatot figyelembe véve idén 15 meccset kapott már, amelyek során 43 sárga (2.9 lap/meccs) és 3 piros lapot ítélt meg (0.2 lap/meccs), míg a büntetőpontra 10 alkalommal mutatott rá (0.67/meccs).

A hazaiak idén már találkoztak vele, hiszen ő vezette a West Ham ellen 2:1-re megnyert csörtéjüket. Összesen már 37 mérkőzésükön dirigált a sporttár, amelyből 15-öt megnyertek az ágyúsok, míg 13-szor vereséget szenvedtek és 9 döntetlen is született. 70 sárga lap mellett 3 pirosat is adott nekik Oliver, viszont büntetőt csak 2 esetben ítélt a javukra.

A Wolves 15-ször találkozott a bíróval, de csak 3 esetben tudtak diadalmaskodni a közreműködésével, míg 5 döntetlen és 7 vereséget is elkönyvelhettek. 31 sárga lapjuk mellett 1 pirosat is kaptak, de büntetővel csak 2 esetben ajándékozta meg őket a játékvezető.
Közvetítés:A találkozót a Spíler 1 fogja közvetíteni, ahol a felvezető műsor már 19:55-kor elkezdődik.
Egymás elleni eredmények:A Wolves élvonalba kerülése óta 4-szer mérte össze erejét a két együttes és 1-1 sikert ért el mindkét fél, míg 2 esetben be kellett érniük 1 ponttal. Mindegyik találkozón született legalább 2 gól, illetve csak a legutóbbi ütközetük során tudott üres maradni az egyik kapu.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

ARSENAL

WOLVERHAMPTON

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

ARSENAL

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
ChambersVédő000
KolasinacVédő100
MariVédő000
ParteyKözéppályás400
MartinelliTámadó000
PepeTámadó810

WOLVERHAMPTON

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
SaissVédő 1

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

ARSENAL

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
David LuizVédő500
ElnenyKözéppályás500
SakaKözéppályás710

WOLVERHAMPTON

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

ARSENAL

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
WilliamTámadó

WOLVERHAMPTON

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
CoadyVédő

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

ARSENAL

– Az Arsenal továbbra is komoly gondban van a rengeteg hiányzója miatt. Ma biztosan nem lép pályára Pepe, aki a Leeds ellen kapott piros lapot. Partey rehabilitációja jól halad, hamarosan visszatérhet.
– Elneny visszatáért az edzésekre, de fizikai állapota még erősen legyengült, nem várható a keretbe. Luiz és William is visszatérhet ma, de inkább utóbbi játékára van több esély.
– Lacazette a csapat legeredményesebb játékosa a maga 3 találatával. Őt Aubameyang követi 2 góllal. A dobogó 3. fokán Gabriel, Saka, Pepe és Nketiah áll 1-1 eredményességükkel.
– A kapuban Leno áll, aki 35 lövésből 26-ot hárítani tudott, ami 71.4 %-os hatékonyságot jelent. Ezzel a liga 7. leghatékonyabb kapusa.
– A kaput eddig Saka vette a legtöbbet célba, szám szerint 13 alkalommal. Ebből 6 ért célba (46.2 %). Őt Aubameyang követi (6/12 – 50%), majd Lacazette jön (6/9 – 66.7%).
– Dani Ceballos kiválóan teljesít. Remekül szűri a középpályát, de a támadások építésében is nagy szerep hárul a spanyolra. Ő rendelkezik a legtöbb szereléssel és labdaszerzéssel, de a letámadások terén is az élen ját. Ezen felül a legtöbb kulcspassz is az ő nevéhez fűződik.
– Gabriellel nagyon jó vételt csinált az Arsenal. Ceballos mögött neki van a legtöbb szerelése, viszont tisztázások terén ő az éllovas, de blokkolt lövésekben is a TOP3-ban van.

WOLVERHAMPTON

– Saiss továbbra is karanténban van, míg Coady visszatérhetett az izolációt követően és várhatóan ma már pályára is tud lépni.
– Az együttes legeredményesebb játékosa Raúl Jimenez, aki 4 alkalommal volt már eredményes. Amióta a Wolves visszakerült az élvonalba (2018), azóta Jimenez rúgta a csapat góljainak a 32 %-át (34/107). Ez id alatt csak Aubameyand (33 %) és Vardy (36 %) volt termékenyebb.
– Jimenezen kívül Neto 2, Saiss, Podence és Nouri 1-1 alkalommal tudott a kapuba találni.
– A kapuban Rui Patricio áll, aki 27 lövésből 20-at védeni tudott, illetve már egy büntetőt is hárított. 70.4 %-os teljesítménye a középmezőnybe sorolja őt.
– Jimenez vette célba eddig legtöbbször a kaput (26), amelyet 38.5 %-ban el is talál. Ő alakítja ki házon belül a legtöbb gólhelyzetet is. Egyértelműen a csapat legveszélyesebb játékosa. Őt Neto követi, majd Rúben Neves, aki pocsék lövőstatisztikával rendelkezik, mivel 16 kapura lövéséből csak 3 ért célba.
– Neves habár támadásban nem jeleskedik, de visszalépve a Wolves védekezésének kulcsfigurája. Ő rendelkezik a legtöbb szereléssel, ráadásul a legnagyobb nyomást is ő helyezi az ellenfél játékosaira.
– Érdemes még kiemelni Nélson Semedot és Willy Boly-t, hiszen előbbi a labdaszerzések terén, míg utóbbi a tisztázásokban jár az élen.

HASZNOS STATISZTIKÁK

ARSENAL

– Az Arsenal a Premier League 14. helyén áll 4-4 győzelemmel és vereséggel, ami mellé 1 alkalommal be kellett érniük 1 egységgel.
– Legutóbbi 5 bajnokijukból csak 1-et tudtak megnyerni, 1 iksz és 3 vereség kíséretében.
– Otthonukban az első két meccsüket még meg tudták nyerni, de azóta a Leicester és az Aston Villa is legyőzte őket, ráadásul gólt sem tudott rúgni az Arsenal ezen ütközetek során. 1908 óta egyszer sem kaptak ki egymás után 3 alkalommal otthonukban rúgott gól nélkül.
– 9 találatuk a 3. legkevesebb az angol élvonalba, ami mellé 10 gólt kaptak már. Az elmúlt 5 forduló során mindössze 1 alkalommal találtak be, ráadásul az utolsó kettőn egyaránt adósok maradtak a találattal. Utoljára 2016 februárjában esett meg velük, hogy 3 egymás utáni mérkőzésen nem szereztek gólt.
– Az Arsenal a legutóbbi 7 hazai mérkőzésén kapott legalább 1 gólt. Ez a leghosszabb ilyen sorozat 2007 óta, amikor 9 egymás követő meccsükön zörrent meg a hálójuk.
– Az Ágyúsok általában 9.1 kapura lövéssel kísérleteznek meccsenként, ami az 1997/98-as szezon óta a leggyengébb mutató. Ligán belül csak a Leicester veszi célba kevesebbszer a kaput.
– 117 alkalommal lőttek a kapujukra, de csak 35 találta el azt, ami 29.9 %-os teljesítmény. Ez azért is érdekes, mivel az Arsenal rendelkezik a legkevesebb szerelési kísérlettel az élvonalból. 5 védelmi hibából kaptak már gólt.
– 50.6 %-os átlagos labdabirtoklásuk van, ami közepes teljesítmény. Viszonylag hosszabb passzos, gyors játékkal próbálkoznak.
– Nem szabálytalankodnak sokat, amit az is jól mutat, hogy csak 11 sárga lap lett felmutatva nekik, viszont pirosat is kaptak már egyszer, valamint egyszer ítéltek ellenük büntetőt.

WOLVERHAMPTON

– A Farkasok a 10. helyen állnak, miután 4 sikerül mellé 2 döntetlent és 3 vereséget tudnak felmutatni.
A gólarányuk teljesen megegyezik a mai ellenfelükével, hiszen nekik is 9 lőtt és 10 kapott góljuk van.
– Otthonuktól távol 2-2 diadal és bukás jött eddig össze nekik. Ezen mérkőzéseken 3-szor találtak a kapuba, míg őket 5-ször mattolták.
– Csupán 2 bajnokijukon esett legalább 3 gól, de a legutóbbi 6-on rendre 2.5 találat alatti végeredmény született.
– A Wolves 10 egymás utáni mérkőzés során veretlen tudott maradni a londoni csapatokkal szemben (5 GY, 5 D), viszont a legutóbbi 2 fővárosi látogatásuk során 2 vereséggel és 0:6-os mutatóval térhettek haza.
– Mindössze 91 alkalommal vették célba Patrico kapuját, de abból csak 27 találta el azt, ami az 5. legkevesebb az idény során. Ez is jól mutatja, hogy remek védelme van a Farkasoknak.
– A hátsó szekció méltatásához hozzá tartozik az is, hogy az 5. legtöbb szerelés tudták bemutatni, valamint labdaszerzés és tisztázás terén is az élmezőnyhöz tartoznak.
– Támadásban már akadnak problémák, mégpedig a kaput talált lövések számában. Ugyan kísérlet akad bőven, de nagyon pontatlanok, lövéseik mintegy 31.5 %-a találja el a kapu, ami a 6. leggyengébb teljesítmény.
– Ők sem a rövid passzos játék hívei. Nem riadnak vissza a hosszú átadásoktól, kiugratásoktól. Jól mutatja a 47.2 %-os labdabirtoklásuk is, hogy nem a labdatartogatós stílus az övék.
– Nagyon kevés szabálytalansággal, így kevés lappal játszanak. Csupán 9 alkalommal kellett őket sárga lappal figyelmeztetni, de a piros még eddig nem került elő. Büntetőt már 3 alkalommal ítéltek ellenük.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

ARSENAL

Mikel Arteta véleménye Nuno Santo védelmének taktikai váltásáról (3 védőről 4 védős játékrendszer): Nyilván más a helyzet. Fel kell készülnünk mind a két szituáció ellen, különböző formációkban különböző lehetségek vannak, amelyeken veszélyeztetni lehet őket. Nehéz meccs lesz egy nagyon jól szervezett csapat ellen.

WOLVERHAMPTON

Nuno Santo nyilatkozata az Arsenal elleni meccs előtt: Nem előny, hogy nemzetközi meccsük volt a hét közben. Tisztában vagyunk vele, hogy az európai kupasorozatban játszó csapatok menetrendje nagyon megterhelő. Tudom, hogy az Arsenalnak jó csapata van, tele vannak tehetséges játékosokkal, akikkel erős kezdőt tudnak produkálni.

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

Véleményem szerint egy nagyon taktikus mérkőzést fog egymással játszani a két csapat, amelyen nem sok gól fog születni. Egyik csapat se ontja magából a találatokat az elmúlt időszakban. Az Arsenal keretét minőségibbnek látom, még ha mostanában haloványabbak is, így egy szűk hazai győzelmet várok, valamint azt, hogy a találkozón elég kevés lap kerüljön elő.

Előző cikkSerie A, SSC Napoli – AS Roma, 2020.11.29 – 20:45
Következő cikkSerie A, AC Milan – Fiorentina, 2020.11.29 – 15:00