Kezdőlap Ingyenes elemzések Bundesliga, Wolfsburg – Werder Bremen, 2020.11.27, 20:30

Bundesliga, Wolfsburg – Werder Bremen, 2020.11.27, 20:30

757
0

WOLFSBURG – WERDER BREMEN

2020.11.27 Bundesliga – 20:30
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek a Volkswagen Arena ad otthont, amelynek a kapui ma is zárva lesznek a szurkolók előtt.
Távolság: A vendégekre egy nagyjából 2.5 órás buszút vár.
Várható időjárás:A mérkőzés idejére 5 C fokot és tiszta időt jósolnak.
Játékvezető:Christian Dingert sípja indítja útnak a labdát ezen a bajnokin, aki idén 4 mérkőzésen fújhatta a sípot, amelyek során 15 sárga (3.75 lap/meccs), 1 piros lapot mutatott fel (0.25 lap/meccs), valamint 4 alkalommal mutatott a büntetőpontra (1/meccs).

A vendégcsapat találkozott már a sípmesterrel a szezon során, hiszen ő dirigálta a Freiburg elleni 1:1-es csörtéjüket is. Ezen a találkozón 6 sárga lap és 1 büntető lett megítélve.

A hazaiaknak 18 mérkőzését vezette már Dingert, amelyből 3-at tudtak csak megnyerni, míg 8 alkalommal döntetlent játszottak. Összesen 36 sárga lapot osztott ki nekik, míg a pirosat 2-szer mutatta fel a wolfsburgiaknak. Ezen felül 1-büntetőt ítélt meg nekik és ellenük is.

A Werder összesen 19-szer találkozott a sípmesterrel, de ezen ütközetekből csak 6-szor örülhettek ők, míg ellenfeleik 9 diadalt könyvelhettek el. Összesen 41 sárga lappal jutalmazta őket a játékvezető, valamint 2-szer a pirosat is előhúzta. Számukra 4, míg ellenfeleik javára 2 büntetőt ítélt meg a sporttárs.
Közvetítés:Hazánkban a Sport 1 közvetíti élőben a találkozót.
Egymás elleni eredmények:A legutóbbi 9 egymás elleni összecsapásukból csak a legutolsót tudta megnyerni a Wolfsburg, míg 6 brémai siker született. Érdemes azt is megjegyezni, hogy ezen a 9 derbin csak 2 zárult úgy, hogy ne tudjon mindkét csapat eredményes lenni (22.2 %). Az elmúlt 15 ütközetükből 11-en esett legalább 3 gól (73.3 %).

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

WOLFSBURG

WERDER BREMEN

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

WOLFSBURG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
GiulavoguiKözéppályás400
GinzekTámadó200

WERDER BREMEN

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
VeljkovicVédő5
FüllkrugTámadó540

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

WOLFSBURG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

WERDER BREMEN

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

WOLFSBURG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

WERDER BREMEN

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

WOLFSBURG

Guilavogui és Ginczek továbbra sem léphet pályára, de mivel a hiányuk nem újdonság, a pótlásuk is meg van oldva.
A gárda legeredményesebb játékosa Wout Weghost, aki 4 alkalommal tudta megzörgetni a hálót, valamint 1 gólpassz is fűződik a nevéhez. Rajta kívül Maximilian Arnold, Josip Brekalo, Xaver Schlager, Ridle Baku és Renato Steffen tudta 1-1 esetben a kapuba lőni a labdát.
Koen Casteels 7 mérkőzésen védte a wolfsburgiak hálóját. Összesen 22 lövés érkezett a kapujára, de ebből 19-et sikerrel tudott hárítani, valamint már egy büntetőt is kivédett a portás. Ezzel a teljesítménnyel ő a leghatékonyabb kapus a Bundesligában.
Weghorstra érdemes leginkább odafigyelni. Nem csak ő a gólkirály, de ő a legaktívabb támadója is a csapatnak. 21 lövéséből 12 kaput talált, ami 57.1 %-os mutató. Rajta kívül Brekalo veszélyeztet sokszor, de csak 30 %-ban talál kaput a horvát.
Maximilian Arnold főként a lámadások építésében veszi ki a szerepét, de a kapura is veszélyes tud lenni. A német középpályás dolgozta ki a legtöbb lehetőséget, illetve sokszor tudja helyzetbe hozni csapattársait.
Renato Steffen kulcsfontosságú játékos, ugyanis amikor ő a pályán volt 8 alkalommal gólt tudtak szerezni, de csak 2-t kaptak.
A védekezés már a középpályán elkezdődik, hiszen Xaver Schlager rendelkezik házon belül a legtöbb szerelési kísérlettel. Más korán próbálja megakasztani a támadásokat, ő helyezte eddig a legtöbb nyomást az ellenfél játékosaira.
Schlageren kívül John Brooks emelkedik ki, aki a legtöbb tisztázással és labdaszerzéssel rendelkezik, valamint a 2. legtöbb blokkolt lövés is az ő nevéhez írandó.

WERDER BREMEN

Komoly hiányzókkal kell megküzdenie Kohfeldt mesternek, hiszen a házi gólkirályuk, Füllkrug vádlisérülés miatt nem léphet ma pályára. Mellette Veljkovic sem bevethető, akinek a combizma sérült meg. Előbbi 3, míg utóbbi 2 ütközet óta nem bevethető.
A csapat legeredményesebb játékosa Niclas Füllkrug, aki már 4 alkalommal talált a kapuba. Őt Eggestein és Bittencourt követi 2-2 góllal, Sargen és Selke pedig egyszer tudott eredményes lenni.
Jiri Pavlenka kapuját 32 alkalommal veszélyeztették már, de 23-szor védeni tudott a cseh hálóőr, ami 68.8 %-os hatékonyságot jelent.
A legaktívabb brémai, ami a támadásokat illeti, az Bittencourt, bár a hatékonysága hagy maga után némi kivetnivalót. 18 kapura lövéséből csak 4 ért célba, ami 22.2 %-os mutató. Sokkal jobban teljesít Sargent és Füllkrug. Előbbi 16 lövéséből 8, míg utóbbinak 11-ből 5 találta el a kaput.
Mindenképpen szót kell említeni Eggesteinről, hiszen a támadások építésében és a középpálya szűrésében is hatalmas munkát végez a fiatal német. A legtöbb passza neki van házon belül, valamint ő indítja rendszerint az akciókat. Ez azért is van, mivel a legtöbb szerelési kísérlet is az ő nevéhez köthető, valamint labdaszerzések terén is ő áll az élen.

HASZNOS STATISZTIKÁK

WOLFSBURG

A Wolfsburg jelenleg a 6. helyen áll, ráadásul még veretlennek mondhatják magukat. Ami kevésbé jó, hogy csak 3 győzelmet tudnak felmutatni az 5 döntetlenjükön kívül.
Odahaza legutóbbi 2 mérkőzésüket meg tudták nyerni, ami azért is fontos, mivel két remivel rendelkeztek eddig hazai pályán.
Először tudtak két egymás utáni meccset megnyerni hazai pályán a Farkasok Glasner vezetése alatt. 2015 óta nem fordult velük elő, hogy zsinórban 3-szor otthon tartsák a 3 pontot. Érdekesség, hogy ekkor a 3. győzelmüket a Werder ellen érték el (6:0).
9 alkalommal tudták megzörgetni az ellenfél hálóját, ami holtversenyben a 3. legkevesebb az idei kiírásban. Sokkal dicséretesebb teljesítmény, hogy a legkevesebb kapott gól is az ő nevük mellett áll (5).
Otthonukban a gólarányuk 4:2. A két döntetlenjük egyaránt gól nélkül zárult, míg a Bielefeldet és a Hoffenheimet is 2:1-re múlták felül.
Egyedül a két hazai diadaluk során született legalább 3 gól a meccseiken.
Eddig egyetlen alkalommal sem álltak vereségre a félidei szünetben. 3 esetben előnnyel kezdték meg a második játékrészt, míg 5-ször döntetlen volt az állás.
Összesen 29 alkalommal vették célba a Wolfsburg kapuját, ami az 5. legkevesebb kísérlet. Emellé társul kapusuk remeklése. Így ők rendelkeznek a legjobb védési mutatóval és a legkevesebb kapott góllal.
Érdekes, hogy lövési kísérleteik jócskán akadnak, a 6. legaktívabbak, viszont a pontossággal akadnak gondok, hiszen a 33.7 %-os hatékonyság közel sem mondható jónak.
A védelem kiváló. A legtöbb szereléssel és labdaszerzéssel ők rendelkeznek. Azonnal letámadnak, már az ellenfél védőire is gyakran nyomást gyakorolnak, de leginkább a középpálya feletti uralom jellemző rájuk. Nagyon nehéz ellenük támadást építeni.
A Wolfsburg kapta a szezonban a legkevesebb sárga lapos figyelmeztetést, szám szerint 11-et. Emellett 2 büntetőt ítéltek meg ellenük, míg a javukra 1-et.
Érdekesség, hogy a Wolfsburg történelme során a Werder ellen szerezte a legtöbb gólt (89).

WERDER BREMEN

A Werder Bremen 9. helyen áll 2 győzelmével, 5 döntetlenjével és 1 vereségével.
Az elmúlt 5 fordulóban rendre döntetlent értek el.
Vendégszerepléseik során veretlenek tudtak maradni. A szezont még győzelemmel nyitották otthonuktól távol, de azóta leikszeltek a Freiburggal, a Frankfurttal és a Bayern Münchennel is. Érdekesség, hogy mindhárom ütközet 1:1-re végződött.
10 lőtt és 10 kapott góljuk van. Ez a teljesítmény közepesnek mondható.
A Werder Bremen idei 8 meccséből csak 2-n született legalább 3 gól. Érdemes megjegyezni, hogy az elmúlt 6 forduló során rendre 2.5 gól alatt maradt a találatok száma.
Az idén során mindössze a Bielefeld elleni diadaluk során nem talált a kapuba mindkét pályán lévő együttes.
32 kapura lövést engedtek ellenfeleiknek, amelyből 23-at Pavlenka kapus megfogott. Ez közepes teljesítménynek felel meg.
Nem kifejezetten sok lövéssel próbálkoznak, de ennek az is lehet az oka, hogy a 4. legrosszabb hatékonysággal találják el a kaput (30.9 %).
Érdekesség, hogy a Bundesligában eddig a Werder Bremennek van a legkevesebb passzkísérlete, valamint övék a legrosszabb pontosság is, mivel a passzaiknak csak a 74.3 %-a lesz sikeres.
A legkevesebb szerelési kísérletük nekik volt, amelynek a jelentős részét a saját térfelükön hajtottak végre. Bizakodásra adhat azonban okot, hogy sok labdaszerzésük és blokkolt lövésük volt, valamint még egyetlen védelmi hibából sem tudott eredményes lenni az ellenfelük.
A fentiek alapján nem túl meglepő, hogy nem a Werder szokott a dominánsabb fél lenni a mérkőzéseiken, Mindössze 41.1 %-os labdabirtoklást tudnak felmutatni átlagosan, ami a 3. leggyengébb mutató.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

WOLFSBURG

Oliver Glasner vezetőedző nyilatkozata a mérkőzés előtt: Nem csak a München elleni tiszteletre méltó brémai siker mutatja, hogy nagyon jó hangulatban vannak. Már előtte is jóideje veretlenek voltak, még ha sok döntetlent játszottak is. Sokat tanultak előző szezonból, amikorfőként a labdabirtoklásra koncentráltak. A Werder megváltoztatta játékrendszerét, és most nagyon jó tömörítik a játékot. A kontrajátékban a csapat veszélyes támadást tud vezetni, emellett nehéz helyet taláni a védelmükben. Nehéz lehetőséget teremteni a Bremen ellen. Kemény dió lesz, mint minden Bundesliga meccs.

WERDER BREMEN

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

Két olyan csapat méri ma össze az erejét, ami ontja magából a döntetlent. Némileg esélyesebbnek tartom a hazaiakat, főként a kemény védelmük és az ellenfél halovány támadó egysége miatt. Sok gólra ma nem nagyon kell számítani.

Előző cikkEFL Championship, Brentford – QPR, 2020.11.27. – 20:45
Következő cikkBundesliga 2., Darmstadt – Braunschweig, 2020.11.27, 18:30