Kezdőlap Mérkőzés elemzések Európa Liga, Lille – AC Milan, 2020.11.26, 18:55

Európa Liga, Lille – AC Milan, 2020.11.26, 18:55

543
0

LILLE – AC MILAN

2020.11.26. 18:55, Európa Liga
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek a Stade Pierre-Mauroy ad otthont, ahol kicsit több, mint 50.000 néző kaphat helyet, de jelenleg csak korlátozott számban válthattak jegyet a derbire.
Távolság: A vendégekre egy nagyjából 1.5 órás repülőút várt, amit szerda délután meg is tettek.
Várható időjárás:A mérkőzés idejére 7 C fokot és némi esélyt jósolnak esőzésre.
Játékvezető:Craig Pawson sípja indítja útnak a labdát ezen a bajnokin, aki az idényben 10 mérkőzésen fújhatta a sípot, amelyek során 33 sárga (3.3 lap/meccs), 2 piros lapot mutatott fel (0.2 lap/meccs), valamint 4 alkalommal mutatott a büntetőpontra (0.4/meccs).

A Lille még nem találkozott korábban a sípmesterrel.

A vendégeknek egyszer dirigált, még 2018 novemberében, amikor a Betis ellen 1:1-et értek el az Európa Ligában. Ezen a találkozón 4 sárga lapot kapott a Milan és 2-t a Betis.
Közvetítés:Hazánkban az Digi Sport 1 közvetíti élőben a találkozót.
Egymás elleni eredmények:A két klub november elején találkozott egymással utoljára és hatalmas meglepetésre a Lille 0:3-ra ütötte ki az addig veretlen Milant. A meccs mindhárom gólját Yazici érte el.

Ezt megelőzően 2006-ban mérték össze erejüket a Bajnokok Ligájában, ahol Olaszországban szintén a Lille nyert 0:2-re, míg Milanoban 0:0-s döntetlen született.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

LILLE

AC MILAN

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

LILLE

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
CelikVédő1121
SanchezKözéppályás1010

AC MILAN

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
SaelemaekersTámadó12
IbrahimovicTámadó10112
Rafael LeaoTámadó1033
PioliVezetőedző

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

LILLE

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Luiz AraujoTámadó1231

AC MILAN

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
RomagnoliVédő

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

LILLE

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
FonteVédő1201
ReinildoVédő600
YilmazTámadó136

AC MILAN

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

LILLE

Két biztos hiányzója van a csapatnak. Celik kénytelen volt kihagyni a legutóbbi 2 mérkőzésüket, de ezen kívül rendre a kezdőben volt a helye. Renato Sanchez már kihagyott 2 meccset a szezonban combsérülés miatt. Most szintén izomprobélmákkal küzd a fiatal portugál.
Yilmaz újra pályára léphet, miután kihagyta a Lorient elleni összecsapást betegség miatt. Ugyancsak visszatérhet a csapatba Jose Fonte, a kapitány, valamint Reinildo Mandava.
Luiz Araujo játéka kérdéses, mivel erőnléti problémákkal küszködik. Nem ez lenne az első mérkőzés, amit kihagy a szezonban, hiszen a Brest ellen a keretbe se lett nevezve.
Az együttes legeredményesebb játékosa minden sorozatot figyelembe véve az a Yazici, aki a Milan hálóját 3 alkalommal is meg tudta zörgetni. Összesen 13 ütközeten lépett pályára az idény során, amelyeken 9 gólt és 2 asszisztot ért el. Őt Yilmaz követi a maga 6 találatával sé 2 asszisztjábal. A képzeletbeli dobogó 3. fokán Bamba áll, aki 5 asszisztja mellett 4 alkalommal tudott eredményes lenni.
A kapuban eddig minden mérkőzésen Maignan állt, aki 41 kapura lövésből 32-t hárítani tudott, így 75.6 %-os hatékonysággal véd. Az Európa Ligában mindössze 9 alkalommal veszélyeztették a kapuját, de 6-szor védett a francia portás (66.6 %).
Yazici nem csak a Milan ellen triplázott, hanem a Sparta Praha ellen is sikerült neki ez a bravúr.
Minden sorozatot figyelembe véve Bamba vette eddig legtöbbször célba a kaput. 21 kísérletéből 11 ért célba (40.7 5) és 4 túl is jutott a gólvonalon. Yazici és Yilmaz hatékonysága sokkal kiválóbb, hiszen előbbi 26 lövéséből 13 találat el a kaput (50 %) és 9 gólt is ért, míg utóbbi 23 lövéséből 14 alkalommal kellett volna védenie a kapusnak (60,9%), de 6 átjutott rajta.
Celik kiesése igen fájó, hiszen a Lille védekezésének ő az egyik alapja. A török védő rendelkezik a legtöbb szerelési kísérlettel, valamint őt a legnehezebb lecselezni. Rajta kívül Botman és Fonte emelendő ki, hiszen nekik kettejüknek van a legtöbb tisztázása, valamint labdaszerzés terén is kiválóan teljesítenek.
Xeka 5-5 alkalommal volt már kezdő és cserejátékos is minden sorozatot figyelembe véve, de a pályán töltött percei során 15 gólt termelt a Lille, viszont csak 1-et kapott. Jonathan David is egy jó ómen, hiszen vele együtt 20 gólt ért el az együttes, de csak 3 esetben jártak túl az eszükön.

AC MILAN

A Milan komoly gondban van, hiszen támadó poszton kulcsjátékosokat kell nélkülözniük, hiszen Ibrahimovic, Saelemaekers és Rafael Leao is sérült. Rajtuk kívül Pioli, a csapat vezetőedzője sem lehet ott a fiúkkal koronavírus fertőzése miatt.
Az együttes házi gólkirálya a combizomsérülés miatt kimaradó Zlatan Ibrahimovic. A 39 éves svéd támadó 10 alkalommal öltötte idén magára a Milan mezét és ezen alkalmak során 11 gólt és 2 asszisztot termelt. Az Európa Liga csoportkörében azonban még nem tudott eredményes lenni.
A nemzetközi porondon Brahim Díaz 2 góllal az éllovas, de rajta kívül még 4-en tudtak eredményesek lenni.
Minden sorozatot figyelembe véve Donnarumma kiválóan teljesít. 21 mérkőzés során 21 lövésből 18-at hárítani tudott. Ez 81 %-os teljesítmény. Az Európa Ligában közel sem ilyen jó ez a mutató, hiszen a csoportkörben 7 kaput találó lövésből 4-et fogott meg.
Magasan Ibrahimovic vette célba legtöbbször az ellenfél kapuját, mégpedig 31 alkalommal, amelyből 13 találta el azt (41.9 %). Őt Calhanoglu majdnem feleannyi lövéssel (16). A mai nap folyamán várhatóan kezdő csatárként pályára lépő Rebic mindössze 3 kapura lövéséből 1 ért célba, de őlt még nem ünnepelhetett.
Calhanoglu kiemelten fontos játékos. 4 gól és ugyanennyi gólpassz áll a neve mellett, de ami még fontosabb, hogy ő hozza legtöbbször helyzetbe a társait. Ma kifejezetten fontos lesz 120 %-os játéka, ha nyerni akarnak.
Calabria a csapat egyik legjobb védekező játékosa, de ma várhatóan csak a kispadon kap majd helyet. Ki kell emelni a védelemből Kjaert is, akinek a legtöbb tisztázása volt házon belül.

HASZNOS STATISZTIKÁK

LILLE

A Lille az Európa Ligában 2 győzelemmel és 1 döntetlennel vezeti a csoportját. Ezen találkozók során 9 lőtt és 3 kapott gólt értek el.
A francia élvonalban a PSG mögött állnak, de csak 2 pont a hátrányuk. Gólok terén is csak a PSG áll náluk jobban, hiszen a 21 lőtt és a 7 kapott találat a második legjobb eredmény.
Hazai pályán utoljára február 16-án kaptak ki, mégpedig a Marseille ellen 1:2-re. Azóta 9 hazai meccsükből 6-ot megnyertek és 2 döntetlen született.
Minden sorozatot figyelembe véve odahaza 15 alkalommal voltak eredményesek, viszont csak 4-szer zörrent meg a hálójuk.
Legutóbbi 7 meccsükből 2 esetben nem tudott mind a két pályán lévő együttes eredményes lenni (28.6%).
Az elmúlt 9 derbijükből 2-n nem született legalább 3 gól (22.2%).
Egészen sok kapura lövési kísérletük volt az Európa Ligában, viszont csak 30.6 %-ban találják el a kaput, ami gyenge közepes ebben a nemzetközi mezőnyben.
A védelem rendszeresen kitesz magáért, amit mi sem mutathat jobban, minthogy csak 9 alkalommal találta el az ellenfél a kapujukat 3 fordulót követően.
A Lille 3 forduló alatt 7 sárga lapot kapott valamint 2 büntetőt fújtak be a javukra.

AC MILAN

A Milan a csoport 2. helyén áll 1 vereséggel és 2 döntetlennel. 6 rúgott és 4 kapott góljuk van a csoportban.
A bajnokságot vezeti a Rossoneri, hiszen még veretlenek (6GY, 2 D). Itt 19:8 a gólarányuk.
Minden sorozatot figyelembe véve a Milan 9 legutóbbi vendégszereplése során győzedelmeskedni tudott. Ezen meccsek mindegyikén szereztek legalább 2 gólt, de meg kell említeni, hogy csak kettőn tudták teljesen megvédeni a kapujukat.
Minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi 13 vendégszereplésük során csupán csak a Barcelona ellen maradtak alul. Ezen felül 4 döntetlent és 8 diadalt tudnak felmutatni.
Minden sorozatot figyelembe véve az elmúlt 10 mérkőzés rendre 2.5 gól feletti eredményt hozott (igaz a Rio Ave ellen csak a hosszabbításban).
2006 óta nem esett meg a Milannal az, hogy 2 egymás utáni mérkőzésen is alulmaradjon egy rangos nemzetközi kupa csoportmeccsén.
Az együttes a legutóbbi 2 mérkőzését elbukta a Lille ellen. Ennél csak az Ajax és az Arsenal ellen rosszabb a mutatójuk, ami az európai kupasorozatokat illeti, ugyanis előbbi 4, utóbbi 3 alkalommal győzte le őket egymás után.
A védelem általában jól teljesít, hiszen csak 7 kapura lövési kísérlet volt 3 forduló során. A prágai csapat például egyetlen kaput találó lövés nélkül zárt ellenük.
Mindössze 4 sárga lapos figyelmeztetésben kellett őket részesíteni őket, valamint 1 büntetőt megítéltek ellenük.
Nem valószínű, hogy a Lille majd a levegőben akarja őket legyőzni, hiszen 68.6 %-ban nyerik a légi párbajokat.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

LILLE

Christophe Galtier vezetőedző nyilatkozata a mérkőzés előtt: Holnap ugyanúgy kell játszanunk, ugyanazokkal az megoldásokkal, ugyanolyan tökéletességgel és ugyanolyan vágyakozással, hogy ne adjunk lehetőséget ennek a csapatnak, amely továbbra is a Calcio élén áll. Átnéztem a Napoli elleni utolsó meccsüket. Ugyanazok maradunk. 
Nyilvánvalóan van egy önbizalom bennünk, mert tudjuk, hogy képesek nagyszerű mérkőzésre. Bíznunk kell benne, és nem szabad elaludnunk önbizalmunk miatt.

AC MILAN

Ismael Bennacer, a csapat középpályásának nyilatkozata a mérkőzés előtt: Ez lesz a második menet, amit meg akarunk nyerni. Meg kell mutatnunk az igazi mentalitásunkat és jobban kell csinálni a dolgainkat az ellenfelünknél. Remek csapat a Lille, amely nagyon jól játszott az első meccsen. Hibáztunk számos szituációban, így veszítettünk. Holnap meg kell próbálni jobbnak lennünk. Ibrahimovic-csal vagy nélküle, ugyanazzal a mentalitással és vággyal lépünk majd pályára. Ha ő játszik, az jó hatással van a csapatra, de ha hiányzik, akkor is ugyan olyan jól kell teljesítenünk.

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

Egy fantasztikus mérkőzés várható két brilliáns formában lévő klub között. Legutóbb a Lille teljesen semlegesíteni tudta a Milant és ma sem lesz könnyű dolga a piros-fekete csapatnak, hiszen a legeredményesebb játékosuk, Ibrahimovic kiesett. Ma is jó esély van a Lille győzelmére, valamint 2.5 gól feletti eredményre.

Előző cikkUEFA Európa Liga, AZ Alkmaar – Real Sociedad, 2020.11.26 – 21:00
Következő cikkEurópa Liga – Tottenham – Ludogorec, 2020.11.26 – 21:00