Kezdőlap Kulcsinfók Bajban a Benfica, számos kulcsjátékosukat kénytelenek nélkülözni

Bajban a Benfica, számos kulcsjátékosukat kénytelenek nélkülözni

381
0

Glasgow Rangers – Benfica
/Európa Liga – 21:00/

Az idei szezonban kirobbanó formában lévő Rangers fogadja a jócskán meggyengült Benfica együttesét az Európa Liga 4. fordulójában. Kifejezetten fontos mindkét fél számára ez az ütközet, mivel könnyen a csoportelsőségről is dönthet.

Mindkét együttes 2 győzelemmel és 1 vereséggel áll az első két helyen a csoportjukban. November elején az odavágó kifejezetten izgalmasra sikeredett, hiszen a Benfica már a második percben vezetést szerzett egy öngólnak köszönhetően, majd Otamendi a 19. percben mehetett zuhanyozni. Ezt követően indította be a motort a Rangers és a 25. percre már meg is fordította az állást és 1:2-vel vonultak a csapatok a félidei szünetre. A skótok a második félidő elején is eredményesek tudtak lenni, és már szinte a zsebükben érezhették a meccset, de a végjátékra összekapta magát a hazai csapat is és a 77. percben Silva, majd a 91-ben Nunez szerzett gólt és így sikerült 1 pontot megmenteniük.

A Rangers kapujába a Benfican kívül senki nem talált még be az Európa Liga csoportkörében, de a bajnokságban is csak 3 gólt kaptak 15 pályára lépésük során. Amilyen fantasztikusan védekeznek, annyira lehengerlőek a támadások terén is. A nemzetközi porondon 6 alkalommal zörgették meg a hálót, míg a Premiership során 41 esetben juttatták túl a labdát a gólvonalon.

Szerencsések olyan tekintetben is, hogy elkerülik őket a sérülések. Katic idén még nem lépett pályára, míg Zungu csak 44 játék percet kaptt. Edmundson és Jones a COVID szabályok megszegése miatt eltiltott, de nem nagy érvágás a kiesésük, hiszen előbbi 1-szer, míg utóbbi 4 alkalommal ölthette magára a Rangers mezét.

A Benfica sokkal rosszabb helyzetben van, hiszen a sérültek mellett a koronavírus miatt is hiányozni fog pár játékos a keretből. Darwin Nunez a csapat egyik legjobbja, 5 gól mellett 6 asszisztot osztott ki minden sorozatot figyelembe véve. Mellette Weigl (10/0/0) és Taarabt (8/0/0) is koronavírus fertőzött, pedig mind a ketten alapembernek számítanak a középpályán. Nuno Tavares csípőjében elszakadt egy izom, míg Todibonak (0/0/0) a combja járt ugyanígy, Pedrinho (6/0/0) lába eltört, André Almeida (5/0/2) térdében pedig az külső keresztszalag és a belső oldalszalag is elszakadt. Rajtuk kívül Otamendi (8/0/0) az előző mérkőzésen összeszedett piros lapja miatt kénytelen kihagyni az ütközetet.

A bajnokságban jelenleg a 3. helyen állnak. Hiába a jó szezonkezdés és az 5 veretlen összecsapás, az utolsó kettőt elbukták, ráadásul mindkettő során 3-szor is megzörrent a hálójuk.

A Benfica 10 lőtt és 5 kapott góllal áll jelenleg. Legutóbbi 4 mérkőzésükön az Európa Ligában rendre lőttek legalább 3 gólt, viszont ami hátrány, hogy az elmúlt 7 meccsükből 6-on is kaptak legalább 2-t. Nem túl meglepő, hogy minden sorozatot figyelembe véve 12 alkalommal léptek pályára a 20/21-es kiírásban és 9 esetben 2.5-nél több gól született a meccseiken (75%), míg 1.5 felett 11 zárult (91.7 %).

* A játékosok nevei után található számok pl.: 9/1/1 = 9 mérkőzés/1 rúgott gól/1 gólpassz.

Előző cikkUEFA Bajnokok Ligája, PSG – RB Leipzig, 2020.11.24. – 21:00
Következő cikkUEFA Európa Liga, PSV – PAOK, 2020.11.26 – 21:00