Kezdőlap Ingyenes elemzések Premier League, Liverpool – Leicester, 2020.11.22 – 20:15

Premier League, Liverpool – Leicester, 2020.11.22 – 20:15

413
0

Liverpool – Leicester

2020.11.22. 20:15, Premier League – 9. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A bajnokit az Anfield Roadon rendezik meg, mely 54.074 néző befogadására lenne képes, azonban a járványügyi helyzet miatt zártkapus lesz az összecsapás.
Távolság: A Rókák a kötelező távot csapatbusszal tették meg, mely egy jó 2 órás utat vett igénybe.
Várható időjárás:A hőmérséklet 7 fok körül alakul majd, 83%-os páratartalom mellett. Továbbá részben felhős és enyhén szeles idő várható, esőzésre minimális esélyt jósolnak.
Játékvezető:A mérkőzést Chris Kavanagh vezeti majd, aki ebben az idényben tízszer fújta a sípot. Ez idő alatt kiosztott összesen 49 sárgalapot (4,9 átlagban) és 1 pirosat (0,1 átlagban), míg a büntetőpontra 3-szor mutatott rá.

Ez lesz a második Liverpool – Leicester megmérettetés, amit ő fog dirigálni, ugyanis még 2019 októberében vezetett a feleknek mérkőzést. Ezt a találkozót a Vörösök nyerték meg 2-1-re. A Liverpool 1 sárgát és 1 büntetőt kapott Kavanaghtól, míg a Leicestert 4 sárgával fegyelmezte a bíró.

Pályafutása során a Liverpool együttesével hétszer futott össze Kavanagh, melyekből a Pool 6 meccset nyert meg, 1 vereség mellett. Átlagosan 1,43 sárgát kapott eddig a csapat meccsenként tőle (7), míg kiállításra egyszer sem került sor, illetve büntetőt is csak 1-szer ítélt a javukra.

A Leicester alakulatával tizenötször lépett pályára a sípmester, akik 4 győzelem mellett, 3 döntetlent és 8 vereséget hoztak össze Kavanagh sípja alatt. A Rókák átlagosan 1,8 sárgát huzatnak elő a zsebéből meccsenként (27), míg 2-szer kiállításra is sor került, illetve 2 büntetőt is ítélt már számukra.
Közvetítés:A találkozó a Spíler 1-en lesz majd megtekinthető.
Egymás elleni eredmények:A mai megmérettetés lesz a 115. alkalom, hogy a két együttes egymással találkozik. Ebből a Liverpool 50 meccset nyert meg, míg a Leicester 39 győzelmet zsebelt be és a többi 25 párbajon döntetlen született.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

Liverpool

Leicester

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

Liverpool

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Alexander-ArnoldVédő801
van DijkVédő510
GomezVédő700
HendersonKözéppályás600

Leicester

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
SöyüncüVédő400
PereiraVédő000
NdidiKözéppályás200

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

Liverpool

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Thiago Középpályás200
Oxlade-ChamberlainKözéppályás000
SalahTámadó880

Leicester

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
FofanaVédő400

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

Liverpool

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
FabinhoKözéppályás601

Leicester

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
CastagneVédő612

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

Liverpool

– Nyolc fordulót követően a Premier League-ben tizenhét pontot gyűjtöttek össze, amivel a 4. helyen állnak (5-2-1, 18:16).
– Jürgen Kloppék egy hét meccses veretlen szériával mentek a válogatott szünetre, melyből ötöt meg is nyertek.
– Jelenleg a harmadik leggólerősebb gárda a mezőnyben, akik egyetlen bajnoki kivételével mindegyiken legalább 2 gólt lőttek ellenfelüknek.
– Ami koránt sem rájuk jellemző, hogy a harmadik legrosszabb védelemmel bírnak a ligában, ugyanis 16-szor vették már be kapujukat és egyetlen csörte kivételével mindegyik bajnokin legalább egyet kaptak, de az Aston Villa például 7-et szerzett ellenük.
– Ötödik hazai mérkőzésük előtt állnak, ahol hibátlanul teljesítenek eddig, miután minden bajnokijukat megnyerték az Anfielden (4-0-0, 11:6).
– Komoly fejtörés lesz majd Klopp csapata számára, hogy ütőképes hátsó alakzatot teremtsenek, ugyanis három kezdő játékosuk biztosan nem lehet ma velük, továbbá egy újabb alapember esett még ki a pálya tengelyében.

Virgil van Dijk még az Everton elleni derbin sérült meg, ahol Pickforddal ütközött és keresztszalag szakadást szenvedett, így őt már három bajnokin nélkülözték eddig, de minden bizonnyal, hogy nem csak a Pool, de a világ egyik legjobb védőjéről van szó.

Újabb komoly érvágás, hogy Joe Gomez az angol válogatott edzésén sérült meg, aki szintén huzamosabb időre hiányozni fog.

A jobb szélső védőjük Alexander-Arnold is csatlakozik társaihoz, így őt is nélkülözni kényszerülnek.

A csapat középpályása Henderson, szintén válogatottsága alatt szedte össze húzódását, aki ma szintén nem lesz bevethető.

Klopp megerősítette, hogy a csapat figyeli Thiago, illetve Oxlade-Chamberlain felépülését, akik sérülésükből térhetnek lassan vissza, de vélhetően ezt a derbit ki foják még hagyni.

A német tréner Salah állapotáról, pénteken annyit nyilatkozott, hogy:”Annyit tudok, hogy ma elérhető lesz, ez minden amit hallottam felőle.”
– Ami jó hír, hogy kezdő kapusukat Alisont nem kell nélkülözniük, aki hat bajnokin védett eddig, ezalatt 7-szer tréfálták meg és 1-szer hozta le kapott gól nélkül.
– Alaposan megcsappant a Liverpool védelme, miután három kulcsemberük is kidőlt az alakzatból. Ami biztos, hogy a bal szélen Robertson, aki mindegyik bajnokin kezdő volt ma is elérhető. A skót légiós 1 gólt és 2 gólpasszt jegyzett eddig a ligában.

A védelem közepén Matipra hárul óriási nyomás majd, akihez a visszatérő Fabinhot latolgatják, hogy bekerül.

Alexander-Arnold kiesésével pedig Neco Williams kerülhet a kezdőbe, aki még egyetlen bajnokin sem lépett pályára.
– A pálya közepén is némi átalakulás várható, miután Hendersont nélkülözniük kell. Helyére a három meccsen csereként beálló Jones kerülhet.
– Amennyiben Salah elérhető lesz, úgy a szokásos trióval állhatnak ma ki a Vörösök. Az egyiptomi kiesése komoly érvágás lenne számukra, ugyanis a csapata legjobb, míg a Premier League második leggólerősebb játékosáról van szó.

A bal szélen a fürgelábú szenegáli Sané elérhető, aki 4 góljával és 2 gólpasszával járult hozzá az eddigi Liverpool sikerekhez. A légiós válogatottságából 2 góllal is 1 asszisztal tért vissza Angliába.

Roberto Firmino is rendelkezésre áll, aki egyelőre csak 1 gólnál jár a bajnokságban és 2 gólpassznál. Válogatottsága alatt 1 gólt szerzett Venezuela ellen, így tér vissza csapatához.

Leicester

– A Leicester csupán egyetlen ponttal előzi meg mai ellenfelét, így a tabella 3. helyét foglalják el (6-0-2, 18:9).
– A Rókák nagyon jó formában térhettek a válogatott szünetre, miután hat egymást követő győzelmet zsebeltek be.
– Ők is 18 találatot jegyeztek eddig a bajnokságban, ahol a harmadik legveszélyesebb gárdának bizonyulnak. Érdekesség, hogy csak azon a két párbajon nem lőttek gólt, amikor alulmaradtak a ligában.
– Már csak három csapat maradt a Premier League-ben, akiknek hálóját 10-nél kevesebbszer zargatták meg. Az egyik a Leicester együttese, akik az elmúlt három bajnokijuk során kétszer lehozták kapott gól nélkül, míg a másik alkalommal is csak egyet kaptak.
– Mind a négy idegenbeli mérkőzésüket megnyerték a bajnokságban (4-0-0, 13:3), ahol ráadásul ontják a gólokat is, ugyanis három párharcuk is volt, ahol legalább 3-szor vették be a hazai alakulatot.
– Három játékosuk biztosan nem lesz a keretben.

A védelem egyik oszlopos tagja Söyüncü mind a négy bajnokin kezdő volt, akit már négy meccse nélkülöznek a bajnokságban.

Pereira idén még nem lépett pályára, de közel a felépüléshez a portugál védő, aki már edz csapatával.

A csapat védekező középpályása Ndidi is sérülés miatt nem elérhető, aki már hat bajnokit hagyott ki emiatt.

Fofana enyhe sérüléssel bajlódott, de a hírek szerint felépülni látszik, így helyet kaphat majd a kezdőben.
Schmeichel mindegyik bajnokin védett, ezalatt 9 gólt kapott, míg 3-szor maradt gól nélkül kapuja.
– Söyünci kiesésével Fofana, Fuchs és Evans lehetnek a védelem alapembereik.
– A pálya tengelyében a megszokott kerettel állhatnak fel. A csapat második legeredményesebb játékosa Tielemans 3 gólnál jár a bajnokságban és a válogatott szünetről is 2 gólt hoz magával.

Jó hír számukra, hogy a jobb szélsőjük Castagne visszatér, így tovább gyarapíthatja 1 gólját és 2 gólpasszát a mezőnyben.
– Elől az 1 gólos 2 asszisztos Maddison lehet a kezdőben, míg társa Barnes 2 gólt és 1 gólpasszt jegyzett eddig.
– A csapat gólvágója és az angol bajnokság második leggólerősebb támadója Jamie Vardy is tiszteletét teheti, aki 8 gólja mellett 1 gólpasszal bír még.

HASZNOS STATISZTIKÁK

Liverpool

– Az elmúlt három mérkőzésükből kétszer is a gólátlag 2,5 felett volt (66,6%).
– Hét mérkőzése veretlen az együttes.
– A legutóbbi három alkalommal, mikor az Anfielden léptek pályára győzelemmel zártak és mindegyiken 2 gólt szereztek.
– A Liverpool 63 bajnoki mérkőzése veretlen az Anfield Roadon.
– A bajnokságban, 75%-ban a gólátlag 2,5 felett van a Liverpool meccsein (6/8).
– Csupán csak egyetlen egyszer veszítették el az első félidőt a ligában (2-5-1).
– Klopp mérlege a Leicester ellen 7-1-3, míg Rodgers vezetőedzővel szemben 2-0-0.

Leicester

– Hat egymást követő győzelmen vannak túl.
– A legutóbbi négy mérkőzésükön, háromszor is a gólátlag 2,5 felett volt (75%).
– Idegenben zsinórban öt nyertes találkozójuk volt, ahol a gólátlag négyszer 2,5 fölé kúszott (80%).
– Az első félidőt a bajnokságban csak egyszer veszítették el, míg hét alkalommal veretlenül zárták (2-5-1).
– Rodgers mérlege a Pool ellen 1-1-2, míg Klopp trénerrel szemben 0-0-2.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

Liverpool

– Jürgen Klopp azt nyilatkozta, hogy egy új védekezési taktikával fognak előállni a Leicester ellen, ugyanis számos játékosát nélkülöznie kell a védelemből. Hozzátette, hogy nehéz feladat elé néznek, mivel a Rókák mindig kemény ellenállsát tanúsítanak, de nincsenek kétségei a mérkőzést illetően.

Leicester

– Brendan Rodgers nyilatkozata a mérkőzésről: “Olyan mérkőzésről van szó, amely valószínűleg az eddigi szezon csúcsa. Minden meccsen, de különösen idegenben erősen kell védekezni, agresszívnak lenni és egységesnek. A labdával hatékonyan kell bánni és mindent megfontoltan kell csinálni, csak így lehetünk sikeresek.”

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Tudván, hogy hazai oldalon szinte teljesen kicserélődik a védelem, ami lehetőséget adhat arra, hogy a Rókák bevegyék a Liverpool kapuját, főképp Vardy erre esélyes, de ne feledkezzünk meg a liverpooli támadóegységről sem, akik bármikor képesek gólt szerezni. Éppen ezért egy nagyon szoros és kiélezett csatára számítok, ahol mindkét oldalról érkezhetnek találatok.

Előző cikkA nap legfontosabb hiányzói 2020.11.22
Következő cikkA nap leghasznosabb statisztikái