Kezdőlap A nap elemzése Bundesliga, Hertha BSC – Borussia Dortmund, 2020.11.21 – 20:30

Bundesliga, Hertha BSC – Borussia Dortmund, 2020.11.21 – 20:30

468
0

Hertha BSC – Borussia Dortmund

2020.11.21. 20:30, Bundesliga – 8. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzést a berlini Olympiastadionban rendezik meg, mely 74.649 néző befogadására lenne képes, azonban a járványügyi helyzet miatt zártkapus lesz a találkozó.
Távolság: A dortmundiak repülővel indultak Berlinbe a mai nap reggelén, ahová egy 3 órás útjuk volt.
Várható időjárás:A hőmérséklet 6 fok körül alakul majd, 79%-os páratartalom mellett. Továbbá erősen borús és enyhén szeles idő várható, esőzésre pedig 15%-ot prediktálnak.
Játékvezető:Az összecsapást Bastian Dankert vezeti majd, aki ebben az idényben hét mérkőzésen fújta a sípot. Ez idő alatt kiosztott összesen 25 sárgalapot (3,57 átlagban) és 1 pirosat (0,14 átlagban), míg a büntetőpontra 3-szor mutatott rá.

Pályafutása során a berlinieknek tizenkétszer bíráskodott, akik Dankert sípja alatt 3 meccset tudtak megnyerni, 5 döntetlen és 4 vereség mellett. Átlagosan 2,58 sárgát szedtek elő a játékvezető zsebéből (31), míg kiállításra egyszer sem került sor, büntetőt pedig 1-szer ítélt a javukra.

A BVB együttesével ötször volt szerencséje találkozni, akik 4 meccset nyertek meg 1 vereség mellett, mikor Dankert volt a bíró. A Sárga-feketék 7 sárgalapot kaptak a sípmestertől, ami 1,4 meccsenkénti átlagot jelent.
Közvetítés:Sport 2 közvetíti hazánkban az összecsapást.
Egymás elleni eredmények:Ezidáig 73 alkalommal csaptak össze a felek egymással, mely diadalok során 19 berlini és 36 dortmundi sikert láthattunk, míg 18-szor ikszeltek a csapatok.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

Hertha BSC

Borussia Dortmund

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

Hertha BSC

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
TorunarighaVédő201
CórdobaTámadó731

Borussia Dortmund

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
ZagadouVédő000
SchmelzerVédő000

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

Hertha BSC

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
BoyataVédő700
TousartKözéppályás600

Borussia Dortmund

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Nincs kétes játékos

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

Hertha BSC

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Nincs visszatérő játékos

Borussia Dortmund

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Nincs visszatérő játékos

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

Hertha BSC

– Hét forduló után a német élvonalban a Hertha háza táján nem lehetnek nyugodtak, ugyanis csak négy ponttal kerülik el a kieső gárdákat és jelenleg a 12. helyen tanyáznak (2-1-4, 13:13).
– A berliniek a szünetre két egymást követő veretlen találkozóval hangolódtak. Korábban a Wolfsburg együttesétől raboltak el egy pontot, míg legutóbb az Augsburgot győzték le (0-3).
– A fővárosiak támadójátéka jelenleg a top 5 német csapatok közé sorolható, miután 13 gólt jegyeztek eddig. Legutóbbi három bajnokin mindegyiken betaláltak és legutóbb hármat is szereztek.
– A védelmük viszont sokszor átjátszható, ami miatt inkább az alsóházi mezőnybe tartoznak. 13-szor zargatták meg a hálójukat és a legutóbbi győzelmük volt az első, hogy lehozták kapott gól nélkül.
– Negyedik hazai csörtéjükre készülnek, ahol nyeretlenek eddig és igen rossz mutatóval bírnak (0-1-2, 2:6). Azon csapatok közé tartoznak a Bundesligában, akik otthonukban a legkevesebb gólt szerezték eddig, ezt jól tükrözi az is, hogy egy gólnál feljebb sosem mentek az Olympiastadionban.
– A mai összecsapáson két játékosukat biztosan nélkülözik, míg ketten kérdésesk még.

A védelmükben Torunarigha tehát továbbra sem lesz velük, aki csupán csak két bajnokin volt a pályán, de már öt meccse nélkülözik őt.

A másik hiányzójuk Córdoba lesz, aki a csapat második legeredményesebb játékosa a maga 3 góljával és 1 gólpasszával.

Továbbá a védelem egyik alapemberének, Boyatának nyaki problémái vannak, így még kérdéses, hog játszani tud e majd. Kiesése komoly probléma lehet számukra.

Térdproblémák miatt Tousart is képlékeny, aki szintén komoly szerepet vállal a csapatában.
– A kapuban Schwolow védhet, aki az összes bajnokin portás volt. Kapuját 13-szor vették be, míg 1-szer hozta eddig le kapott gól nélkül.
– A négy plusz egy védős rendszerükben nagy változásra nem kell számítani, Boyata kivételével mindenki biztosan elérhető, de a hírek szerint az említett középső védő is a kezdőben lesz.
– Az Arsenaltól kölcsönbe érkező Guendouzi az utóbbi két bajnokin már pályára lépett, vélhetően most is így lesz, miután Tousart erősen képlékeny még.

A pálya tengelyében Darida is ott lehet a kezdőben, aki mindegyik Bundesliga csörtén kezdett és 2 gólpasszal bír.

Fontos megemlíteni Matheus Cunha-t, aki a Hertha leggólerősebb játékosa a maga 4 találatával és 2 gólpasszával. Nagyon jó formában zárta a szünet előtti időszakot, ugyanis az utóbbi két párbajukon mindegyiken gólt szerzett, de a Wolfsburg ellen gólpasszt is osztott ki.
– Córdoba kiesésével Piatek juthat komolyabb szerephez. A lengyel támadó ugyan mindegyik bajnoki játszott, de sokszor csak csereként számítottak rá. Eddig 1 gólt és 2 gólpasszt szórt ki a ligában, de utóbbi meccsükön gólt és asszisztot is termelt.

A másik támadó Lukebakio lehet, aki hatszor volt ott a kezdőben és már 2 gólnál és gólpassznál jár, aki a legutóbbi bajnokin góllal szolgált.

Borussia Dortmund

– Harmadik helyről indulhatnak újra harcba a dortmundiak a német élvonalban, ahol tizenöt pontot gyűjtöttek össze eddig (5-0-2, 15:5).
– A Bayern München elleni kemény csatával zárták a szünet előtti időszakot, akik egy négy egymást követő győzelmes szériát szakítottak meg.
– Kétség kívül, hogy a BVB offenzívája az egyik legerősebb a mezőnyben. Ezt jól mutatja az is, hogy a legutóbbi öt diadaluk során mindegyiken legalább 2 gólt jegyeztek.
– A második legjobb védelemmel bírnak a Bundesligában, miután a Bajorok hármat vágtak nekik legutóbb. Ezt megelőző négy csörtéjükön viszont egyetlen gólt sem kaptak, beleértve a Bajnokok Ligája szerepléseiket is.
– Negyedik utazásuk előtt állnak a bajnokságban, ahol felemás a teljesítményük eddig (2-0-1, 3:2). Sokkal szolídabbak idegenben, mint otthonukban, hiszen két gólnál még sosem szereztek többet. Igaz, hogy a védelmük viszont távol az otthonuktól is nagyon fegyelmezett, hiszen csak egy meccsen találtak be ellenük.
– Lucien Favre két játékosával továbbra sem tud számolni, akik mindketten még nem léptek idén pályára Schmelzer és Zagadou személyében.
– Védelmükben nagy változásra nem kell számítani, ahol a 3 gólos Hummels és az 1 találatos Akanji továbbra is elérhető, illetve a 4 gólpasszos Guerreiro is feltűnhet.
– Elől a német válogatott Reus is tiszteletét teheti, aki a München ellen szerezte meg 2. gólját a ligában és már 1 gólpasszal is büszkélkedhet.

A csapat önzetlen szélsője Sancho is a kezdőben lehet, aki 3 gólpassznál jár és a válogatottjában is 1 gólpasszal tér vissza a Nemzetek Ligájából.

Az amerikai Reyna szintén meghatározó játékosa a csapatnak, aki találata mellet már 4 gólpasszt osztott ki a Bundesligában. Továbbá egy góllal tér vissza a válogatottságából, ugyanis Panama ellen betalált.
– A Dortmund legeredményesebb játékosa Erling Haaland kipihenten térhet vissza csapatába, miután a norvég támadó nem volt a válogatott keretben a Nemzetek Ligájában. Haaland egyébként 6 gólt jegyzett eddig, amivel a harmadik legeredményesebb játékos a német élvonalban és már 2 gólpasszt is kiosztott. A legutóbbi mérkőzésükön is góllal zárta a találkozót, aki nagyon jó formában, ugyanis öt bajnoki csörtén a hétből, eredményes tudott lenni.

HASZNOS STATISZTIKÁK

Hertha BSC

– A legutóbbi két bajnokijukon veretlenek voltak, ami egy négy fordulós vereséges szériát szakított meg.
– A legutóbbi három mérkőzésükön a gólok átlaga kétszer is 2,5 felett volt (66,6%).
– Zsinórban háromszor maradtak alul a Dortmundal szemben.
– Az utóbbi négy hazai csörtéjükön egyszer sem tudtak nyerni (0-1-3).
– A Bundesligában a Hertha meccsein átlagosan 3.7 gólt láthatunk.
– Labbadia mérlege a Dortmund ellen 2-5-7, míg Favre vezetőedzővel szemben 3-1-6.

Borussia Dortmund

– A legutóbbi öt mérkőzésük közül, négy olyan párharcuk volt, ahol csak az egyik fél tudott gólt szerezni (80%).
– A legutóbbi hat diadalukon mindegyiken legalább 2 gólt láthattunk.
– Haaland a legutóbbi két csörtéjükön összesen 3 gólt szerzett.
– 86%-ban az első félidőt veretlenül zárták a bajnokságban (6/7).
– Favre mérlege a Hertha ellen 9-3-1, míg Labbadia trénerrel szemben 6-1-3.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

Hertha BSC

– Labbadia határozottan nyilatkozott a mai ütközetről: “Nem elég ha csak jól játszunk az erős ellenfelek ellen, de ezeket a mérkőzéseket meg is akarjuk nyerni.”

Borussia Dortmund

– Lucien Favre nyilatkozata a Hertharól: “Nagyon sok mérkőzésüket láttam már. Egy igen kellemetlen ellenfél, akik ellen kényelmetlen játszani. Bár mindegyik párharc nehéz a maga módján. Mindenesetre nagyon jó csapatnak tartom a fővárosiakat.”

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– A fővárosiak otthonukban nem brillíroznak, igaz a legutóbbi két bajnokijukat veretlenül zárták, de a jó formában lévő és masszív kerettel felálló Dortmundnak nem igazán lehetnek ellenfeleik.

Előző cikkBundesliga, Eintracht Frankfurt – RB Leipzig, 2020.11.21 – 18:30
Következő cikkLa Liga, Villarreal – Real Madrid, 2020.11.21 – 16:15