Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái

A nap leghasznosabb statisztikái

373
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2020.11.21
Mérkőzés:Gillingham – Charlton
Bajnokság és kezdés:Ligue One – 14:00
Statisztika:A Charlton a legutóbbi 6 mérkőzését megnyerte az angol harmadosztályban
Magyarázat:A Gillingham egy 5 meccses vereség szériát szakított meg a legutóbbi bajnokin, amikor 0:1-re diadalmaskodott a Crewe elleni. Jelenleg csak a 16. helyen állnak és mindössze 4 egység választja el őket a kieső zónától. Eredményességükre nem lehetnek túl büszkék, hiszen csak 10 alkalommal találtak a kapuba, míg a kapusuk eszén 15-ször jártak túl. Hazai pályán 2 sikerük mellett 4 ütközetet elbuktak, gólarányuk 5:9.

A Charlton 6 összecsapás óta nem veszített pontot, ami kifejezetten fontos, ha fel akarnak jutni. Ezen sikersorozat során 5 kapott gól nélküli mérkőzést húztak le, majd a legutóbbi bajnokin a Fleetwood két alkalommal is túl tudta juttatni a labdát a gólvonalon. A legjobb védelemmel jelenleg ők rendelkeznek, hiszen a szezon során csupán csak 7-szer kellett újra felállniuk a középkezdéshez. Idegenben 4 diadaluk mellé 1 vereségük is van, Ugyanis a Lincoln otthonában 2:0-ra lebőgtek. Ezen a meccsen kaptak egyedül gólt otthonuktól távol.

Mérkőzés:Ipswich – Shrewsbury
Bajnokság és kezdés:Ligue One – 16:00
Statisztika:Az Ipswich mind az 5 hazai mérkőzését megnyerte a szezonban
Magyarázat:Az Ipswich az angol harmadosztály 3. helyét birtokolja, amit főként a kiváló hazai mutatójuknak köszönhetnek. Otthonukban mind az 5 ütközetüket megnyerték, ráadásul még a kapujukat sem sikerült ezidáig bevenni. Összességében is elmondható róluk, hogy kiválóan teljesít a védelem, hiszen az idáig kapott 9 gól a 2. legkevesebb a ligában.

A Shrewsbury velük ellentétben nem teljesít valami acélosan, hiszen 1 alkalommal hagyhatták el a pályát győztesen, míg 5-5 döntetlent és vereséget is elkönyvelhettek. 6 forduló óta nyeretlenek (2 D, 4 V). Legfőbb gond a támadókkal van, hiszen az idény során termelt 10 góljuk a 2. legkevesebb a harmadosztályban. Fontos kiemelni, hogy egyedüli győzelmüket otthonuktól távol érték el, amikor 0:1-re felülmúlták a Wimbledon alakulatát. Gólarányuk vendégszerepléseik során – 3:7.

Mérkőzés:Peterborough – Blackpool
Bajnokság és kezdés:Ligue One – 16:00
Statisztika:A Peterborough az elmúlt 11 hazai mérkőzéséből 9-et megnyert két döntetlen kíséretében
Magyarázat:A Peterborough együttese vezeti az angol harmadosztályt a maga 8 sikerével, ami mellé 1 döntetlen és 3 vereség is becsusszant. Odahaza ezidáig még veretlenek, hiszen 4 győzelmük mellet egy alkalommal meg kellett elégedniük 1 ponttal. 21 idei találatukból 14-et odahaza szereztek, viszont csak 5-öt kaptak. Érdemes azt is megemlíteni, hogy egyedül az Oxford elleni 2:0 során nem lépték túl a 2.5 találatot hazai környezetben. A kiváló hazai forma már egészen hosszú ideje tart, ugyanis az elmúlt 11 bajnokin nem találtak legyőzőre, amelyekből 9-et meg is nyertek.

A Blackpool a középmezőnyt erősíti, hiszen 4 diadal mellett 6-szor kikaptak, valamint 1 esetben 1 pontot tudtak feltenni a táblára. Ami a támadásokat illeti, igen haloványak, hiszen náluk csak a sereghajtó Wigan szerzett csak kevesebb gólt. Otthonuktól távol 4 pontot zsebeltek be 5 meccs alatt, ami szintén nem valami jó teljesítmény. Ezt támasztja az is alá, hogy mindössze 3 esetben tudták megzörgetni az ellenfeleik hálóját, míg a 6 kapott góljuk egészen jónak mondható.

Mérkőzés:Stabaek – Molde
Bajnokság és kezdés:Eliteserien – 16:00
Statisztika:A Molde 24 bajnokijából 21-en született legalább 3 gól
Magyarázat:A Stabaek 7- győzelemmel és vereséggel, valamit 10 döntetlennel a 8. helyen áll. 31 alkalommal juttatták túl a labdát a gólvonalon, míg a kapusuk eszén 34-szer járt túl az ellenfél. Odahaza már 4 csörte óta veretlenek (3 GY, 1 D). A legutóbbi 10 találkozójukon mindössze 3-at úsztak meg kapott gól nélkül.

A Molde 15 győzelemmel, 2 döntetlennel és 7 vereséggel áll a második helyen, amiért hatalmas harc folyik, hiszen a Rosenborg és a Valerenga is csupán 2 ponttal van lemaradva. A Molde rendszeresen izgalmas mérkőzéseket játszik, amit az 59 lőtt és a 30 kapott góljuk is alátámaszt. Idén a 24 pályára lépésükből 21-en láthattak a szurkolók legalább 3 találatot. Otthonuktól távol ez hatványozottan igaz, hiszen mind a 12 idegenbeli ütközetükön 2.5 találat feletti eredmény született.

A két gárda legutóbbi 9 egymás elleni derbije során rendre esett 3 gól. Ezen mérkőzésekből 7-et a Molde nyert meg, míg a Stabaek 2 diadalt tud felmutatni.

Mérkőzés:St. Johnstone – Motherwell
Bajnokság és kezdés:Premiership – 16:00
Statisztika:A St. Johnstone 7 hazai mérkőzésének egyikén sem esett 2.5 találatnál több
Magyarázat:A St. Johnstone 13 mérkőzése során 4 győzelmet, 2 döntetlent és 7 vereséget könyvelhetett el, így a 8. helyen állnak. 10 találatuk mellé 16 alkalommal mattolták őket. Jelenleg kilábalni látszanak egy hullámvölgyből, hiszen minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi 7 meccsükön veretlenek tudtak maradni (igaz a Dundee United elleni Ligakupa mérkőzésük 0:0-val végződött, de a büntetőpárbajt elbukták). Odahaza 7 csörtét vívtak meg, amelyeken mindössze 2-szer találtak a kapuba, míg az ő hálójuk 5-ször zörrent meg. Nem meglepő tehát, hogy mindegyik hazai derbijük 2.5 gól alatt maradt.

A Motherwell azonos pontszámmal, de egy mérkőzés hátránnyal áll a mai ellenfele előtt. 14 gólt szereztek már a szezon során, míg 17-et kaptak is. Otthonuktól távol nem számítanak igazán termékenynek, hiszen 5 ütközet során 9 gólt esett (5:4), viszont 2 esetben is 3:0-ra végződött egy vendégszereplésük.
Előző cikkLigue 1, AS Monaco – Paris Saint-Germain, 2020.11.20 – 21:00
Következő cikkBundesliga, Bayern München – Werder Bremen, 2020.11.21 – 15:30