Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái

A nap leghasznosabb statisztikái

472
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2020.11.20
Mérkőzés:Viborg – Hobro IK
Bajnokság és kezdés:1. osztály – 18:00
Statisztika:A Viborg 11 fordulót követően veretlenül vezeti a bajnokságot
Magyarázat:A Viborg 8 siker mellett 3 döntetlent tud felmutatni az idei szezonban, így a dán másodosztály éllovasa. 27 találatával a 3. legeredményesebb csapat, míg a 11 kapott gól a legkevesebb az idei kiírásban. A hazai pálya előnyét mi sem támasztja jobban alá, minthogy 5 meccset játszottak ott és ebből mindegyiket meg is nyerték, ráadásul 16:5-ös gólarányuk kimagaslónak mondható. Odahaza mindegyik ütközetük átlépte a 2.5 gólt.

A Hobro 5-5 győzelemmel és vereséggel, valamint 1 döntetlennel a 7. helyen áll, ami már kiesési rájátszást jelent. Egy 3 mérkőzésből álló vereségsorozat szakadt meg legutóbb, amikor 0:1-re le tudták gyűrni a Hersingor gárdáját. 16 találatuk közepesnek mondható, viszont a 21 kapott góljuk a második leggyengébb a ligában. Otthonuktól távol 2 diadal mellet 3 buktájuk volt. A gyenge szereplésüket alátámasztja, hogy mindössze 6 alkalommal tudták túljuttatni a gólvonalon a labdát, míg őket 10 esetben mattolták.

Érdemes megemlíteni, hogy mindkét csapatnak 9 olyan mérkőzése volt a szezon során, amelyen legalább 3 találat született (81.8%). Ezen kívül az is hasonló a szezonjukban, hogy 8 ütközetükön szereztek és kaptak is gólt (72,7%).

Mérkőzés:Klagenfurt – Innsbruck
Bajnokság és kezdés:2. Liga – 20:25
Statisztika:A Klagenfurt idén az össze hazai ütközetét megnyerte
Magyarázat:A Klagenfurt 4-4 győzelemmel és döntetlen mellett egyetlen meccset bukott csak el, így az osztrák másodosztály 3. helyén állnak. A hazai mérlegük kimagasló, hiszen mind a 4 odahaza megvívott csörtéjüket meg tudták nyerni, ráadásul ezen mérkőzéseken 14-szer voltak eredményesek, míg őket 3 alkalommal mattolták. Így nem meglepő, hogy otthon mind a 4 találkozójukon született legalább 3 gól.

Az Innsbruck 4 győzelemmel, 3 döntetlennel és 2 vereséggel az 5. Jó formában vannak, az utolsó 3 meccsüket meg tudták nyerni. 12 lőtt és 10 kapott góljuk van a szezonban. Vendégszerepléseik során 2 diadal mellett 1-1 döntetlen és vereség jött össze nekik. Nekik 5 ütközetük zárult az idény során 2.5 gól felett, de a legutóbbi 5-ből 4-en is született legalább 3 találat.

Az elmúlt 7 egymás elleni összecsapásukon rendre gólgazdagra sikeredett, hiszen mindegyiken megzörrent a háló legalább 3 alkalommal, ráadásul egyik meccset sem úsztak meg a csapatok kapott gól nélkül.

Mérkőzés:Gornik Zabrze – Piast Gliwice
Bajnokság és kezdés:Ekstraklasa – 20:30
Statisztika:A Piast Gliwice 8 forduló alatt mindössze 2 pontot gyűjtött
Magyarázat:A Gornik együttese 5 győzelem mellett 2-2 döntetlen és vereség során vesztett pontot, de így is a 3. helyet foglalják el a lengyel élvonalban. 14 találatuk átlagosnak mondható, viszont csupán 8 alkalommal mattolták őket, ami a 3. legjobb mutató. Odahaza remekül szerepeltek a szezon elején, hiszen 2 sikert könyvelhettek el, de azóta a Wisla Krakow ellen gól nélküli döntetlent játszottak, míg a Rakow 1:3-ra elverte őket. Érdemes megjegyezni, hogy a legutóbbi 5 bajnokijukból 4-en is kevesebb, mint 3 gól esett.

A Piast jelenleg nyeretlenül áll a liga utolsó helyén. 2 pontot tudtak csak szerezni. Minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi 6 ütközetükből 5-öt elbuktak, majd ezt a rossz szériát a Wisla Plock elleni 2:2-es döntetlen törte meg. 5 találatukkal ugyancsak a bajnokság utolsói, míg a 14 kapott góljuk a 3. legtöbb az élvonalban. Otthonuktól távol 1 pont jött csak össze nekik 4 forduló alatt, gólarányuk 2:6. Nekik mindössze 3 meccsük végeredménye lépte át a 2.5 gólos talárt, melyből egyetlen egy volt idegenben.

Legutóbbi 4 egymás elleni csörtéjükből 2-t nyert meg a Piast, míg 2 esetben döntetlen született, de ezen összecsapások egyikén sem zörrent meg a háló 2-nél többször.

Mérkőzés:Monaco – PSG
Bajnokság és kezdés:Ligue 1 – 21:00
Statisztika:A párizsiak 12 mérkőzés óta veretlenek a Monacoval szemben
Magyarázat:A Monaco a tabella 6. helyén áll, miután 5 diadaluk mellett 2 döntetlent és 3 vereséget értek el. 17 találatuk holtversenyben a 3. legtöbb, míg a 14 kapott góllal a középmezőnyt erősítik. Hazai pályán jelenleg veretlennek mondhatják magukat, miután 3 győzelmük és 2 döntetlenjük során 11 pontra tettek szert. 17 góljukból 12 odahaza született. Érdekesség, hogy eddig nagyon árulkodó a félidei eredményük, hiszen 10-ből 8 esetben is az lett a végkimenetel, ahogyan a szünetben is álltak (5 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség).

A PSG zsinórban 8 csörtét nyert meg a francia élvonalban, így nem meglepő, hogy vezetik is a bajnokságot. Ők a legeredményesebbek a maguk 24 találatával, viszont a gólvonalukon csak 3 esetben jutott át a labda, ami szintén a legjobb mutató. 4 bajnoki óta rendre érintetlen maradt a kapujuk. Otthonuktól távol még a Lens együttesétől kikaptak, de azóta 4 vendégszereplésük sorén 12 gólt termeltek, viszont egyet sem kaptak. Ezidáig egyetlen alkalommal kellett hátránnyal a félidei szünetre vonulniuk, de ezt a mérkőzést el is veszítették végül.

Minden sorozatot figyelembe véve a PSG 12 összecsapás óta veretlen a Monacoval szemben, amelyből 10-et meg is nyertek. A hercegségiek utoljára 2016-ban tudtak diadalmaskodni. Fontos kiemelni, hogy a fent említett 12 derbiből 11-en született legalább 3 gól (91.7%), míg 8 esetben csak az egyik fél tudott eredményes lenni (66.7%).

Mérkőzés:Espanyol – Girona
Bajnokság és kezdés:LaLiga 2 – 21:00
Statisztika:Az Espnyol 12 forduló során csupán 3 gólt kapott
Magyarázat:Az Espanyol vezeti a spanyol másodosztály a maga 8 győzelmével, 3 döntetlenjével és 1 vereségével. Egyedül a Rayo Tudta őket legyőzni 1:0-ra. Odahaza 5 sikerük mellett egyetlen alaklommal veszítettek csak pontot, hiszen a Mallorca elleni 0:0 során 1 egység jutott nekik. Gólkülönbségük 10:1. Ugyan csak 3 alkalommal zörrent meg a hálójuk, de abból 1-1 a legutóbbi két bajnokin esett.

A Girona 4-4 győzelemmel és vereséggel, valamint 3 döntetlennel a 16. pozíciót foglalja el. 4 forduló óta nyeretlenek, viszont pont nélkül nem maradtak, ugyanis 3 esetben is döntetlent játszottak, míg a legutóbbi pályára lépésük során 0:1-re alulmaradtak a Mallorcával szemben. Mindössze 8 alkalommal juttatták át a labdát az ellenfél kapusán, ami a 3. legkevesebb ligán belül, míg őket 11-szer mattolták. A 11 kapott gólból 7 vendégszerepléseik során esett, míg a találataik felét szerezék idegenben.

Egyik gárda sem a gólgazdag mérkőzéseiről híres az idei kiírásban. 12 forduló alatt mindkettejüknek 3 olyan csörtéje volt, amelyen legalább 3 találat született (25 %).
Előző cikkSeattle Seahawks – Arizona Cardinals, NFL, 11. forduló, 2020.11.20, 02:20
Következő cikkA nap legfontosabb hiányzói 2020.11.21