Kezdőlap A nap elemzése Nemzetek Ligája, Magyarország – Törökország, 2020.11.18 – 20:45

Nemzetek Ligája, Magyarország – Törökország, 2020.11.18 – 20:45

630
0

MAGYARORSZÁG – TÖRÖKORSZÁG

2020.11.17. 20:45, Nemzetek Ligája – B Liga – 6. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek a „Puskás Aréna” aréna ad otthont, amely 67 200 fő befogadására képes. Zárt kapus összecsapás várható.
Távolság: A vendégekre két órás út várt, amit sikeresen teljesítettek is!
Várható időjárás:A mérkőzés idejére 6C fokot, 98%-os páratartalmat, kissé szeles és végig borús időt jósolnak.
Játékvezető:A két alakulat összecsapásán Ivan Kružliak dirigál majd, aki tapasztalt már nemzetközi szinten is. A rutinos szlovák bíró karrierje során 282 mérkőzésen fújhatta a sípot, ezeken összesen 1336 sárgát (4,73-as átlag) és 88 pirosat (0,31-es átlag) könyvelhetett el, emellett megítélt 55 büntetőt is!
Közvetítés:Hazánkban az M4Sport csatorna közvetíti élőben.
Egymás elleni eredmények:A két gárda legutóbbi öt találkozása során mindkét fél két győzelmet zsebelt be, illetve egyszer meg kellett elégedni a pontosztozkodással. A gólarányban a törökök jobban, 5:6 az állás. A gólszám kétszer ugrott 2,5 fölé és kétszer volt rá példa, hogy mindkét fél betaláljon.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

MAGYARORSZÁG

TÖRÖKORSZÁG

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

MAGYARORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
GulácsiKapus3600
LovrencsicsVédő3711
OrbánVédő1840
KorhutVédő2210
BaráthVédő1101
SzoboszlaiKözéppályás1230
SzalaiTámadó67212

TÖRÖKORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
SöyüncüVédő3010
CelikVédő1820
CetinVédő200
KaldirimVédő3513
MerasVédő900
KaracaKözéppályás510
KökcüKözéppályás200
ÖmürKözéppályás701
ÜnderKözéppályás2681
ÜnalTámadó1720

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

MAGYARORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

TÖRÖKORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

MAGYARORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

TÖRÖKORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

MAGYARORSZÁG

– A hazaiaknál hét hiányzóval kell számolni, köztük sok kulcsfontosságú hiányzóval.
– Továbbra sem bevethető Gulácsi Péter, a válogatott első számú hálóőre. Az Izland elleni összecsapáson védett utoljára, azt követően viszont elhagyta az edzőtábort, a szerbek ellen sem játszott. Ezúttal is Dibusz várható a helyére.
– Ugyanebben a helyzetben van Willi Orbán is, aki Izland ellen végigjátszotta a megmérettetést, majd haza kellett utaznia az edzőtáborból, ugyanis megsérült. A törökök ellen sem számíthat rá a mester.
– Sallai Roland nem sérült, viszont a németországi karanténszabályok értelmében már a Szerbia elleni mérkőzés előtt vissza kellett mennie a Freiburghoz, ugyanis másképp nem játszhatott volna.
– Hasonló helyzetben van Szoboszlai Dominik, aki eddig mindegyik összecsapáson részt tudott venni, a Törökország elleni rangadón nem lesz jelen. Vissza kell mennie Salzburgba, ugyanis a szabályok értelmében másképp nem játszhatna klubcsapatában hétvégén.
– Ezúttal nem bevethető Szalai Ádám sem, akinek a meniszkusza sérült meg. Így többhetes kihagyás vár a válogatott kapitányára, számolt be róla a Mainz a hivatalos honlapján.
– Marco Rossi továbbra sem lehet ott a kispadon, így várhatóan Gera Zoli továbbra is ott lesz a stábban és ő segíti a fiúkat a meccs során.
– Legutóbb Szerbia ellen léptek pályára, szintén ebben a stadionban. Akkor a szerbek korán vezetést szereztek, viszont Kalmár révén még a szünet előtt meglett az egyenlítés. A második játékrészben adódtak még lehetőségek mindkét fél előtt, gólra váltani viszont egyet sem sikerült.

TÖRÖKORSZÁG

– A vendégeknél tíz hiányzó lesz, ami szintén nem könnyíti meg a vendégek dolgát.
– A védelemből hiányozni fog összesen öt játékos, ráadásul közülük hárman is nagyon fontosak! Söyüncü, Celik és Kaldirim pótlása nem lesz egyszerű feladat.
– A középpályáról hiányozni fog négy játékos, viszont csak Ünder nevezhető nagy érvágásnak. A többiek korábban összesen voltak 12-szer válogatottak, így nem tudták még alapemberré kinőni magukat. Ünder eltiltását tölti.
– A támadóharmadból hiányozni fog Ünal, aki korábban 17 alkalommal viselte a nemzeti mezt, és ez idő alatt szerzett is két gólt. Ezúttal nem számíthat rá Senol Günes, a törökök szövetségi kapitánya.
– Így sincs félnivalójuk a törököknek, hiszen Ünder helyén szerepelhet az a Yusuf Yazici, aki tavaly az Európa Ligában kétszer is mesterhármast ért el.
– A legutóbbi találkozójukon Oroszország ellen játszottak hazai pályán. A vendégek vezetést szereztek korán, viszont ezt követően bezsebeltek egy piros lapot, ami megnehezítette a dolgukat. Még szünetben fordítottak a törökök, végül pedig 3-2-re sikerült diadalmaskodniuk.

HASZNOS STATISZTIKÁK

MAGYARORSZÁG

– Nagyszerű formában szerepelnek a saját közönségük előtt: a legutóbbi 10 hazai összecsapásukból hatot nyertek meg, egy egál és három vereség mellett.
– A tabella második helyét foglalják el, 8 ponttal rendelkeznek összesen. 2 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség az eddigi mérlegük! Minden esélye megvan a magyar válogatottnak, hogy az A-Ligába feljusson.
– Az elmúlt 5 meccsüket figyelembe véve kétszer játszottak egált. Egyszer sem buktak el, háromszor diadalmaskodtak.
– Ugyanezt az öt megmérettetést figyelembe véve egyszer volt rá példa, hogy nem lőttek egy gólt sem.
– Az utolsó 10 tétmeccsüket nézve hétszer volt rá példa, hogy a gólszám 2,5 alatt maradt.
– A legutóbbi 10 hazai összecsapásukat figyelve elmondható, hogy minden alkalommal lőtt legalább egy gólt a magyar válogatott.

TÖRÖKORSZÁG

– A 4 fős tabellán a harmadik helyen tanyáznak, 1 győzelemmel, 3 döntetlennel és 1vereséggel. A 4 forduló alatt 6 gólt lőttek és 6-ot kaptak.
– Az elmúlt 10 idegenbeli csatájukból négyet nyertek meg, két vereség és négy egál mellett.
– Összesen hat összecsapás óta veretlenek idegenben.
-Ha az utolsó 5 találkozójukat vesszük figyelembe egyszer diadalmaskodtak négy egál kíséretében.
– Ugyanezen az öt megmérettetésen ötször volt rá példa, hogy mindkét fél betalált.
– Szintén azon az öt meccsen a gólszám négyszer 2,5 fölé ugrott!
– A legutóbbi 15 idegenben lejátszott csatájukat nézve csupán háromszor volt rá példa, hogy nem sikerült gólt szerezniük.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

MAGYARORSZÁG

– Marco Rossi nyilatkozatának egy részlete: “Nem vagyunk könnyű helyzetben, ahogy az ellenfél sem. Az eddig elért eredményeink nagyon jók, viszont ezekre nem fogunk ma gondolni. Minden meccs más és más, viszont mindegyiken ugyanúgy a maximumot kell nyújtani. Bízom a srácokban ezúttal is!”

TÖRÖKORSZÁG

– Senol Günes nyilatkozatának egy részlete: “A magyarok elleni hazai Nemzetek Ligája-meccs előtt a kulcsjátékosok nem voltak játékban. Azt a mérkőzést az idény elején rendezték, a magyar játékosok jobb állapotban voltak, és jobban is játszottak nálunk. Az azóta lejátszott hat meccsen viszont egyszer sem szenvedtünk vereséget, és bár csak Oroszország ellen nyertünk, Németország és Horvátország ellen is győzelmi esélyt szalasztottunk el. Cengiz Ünder hiányát biztosan megérezzük, de éppen azért hirdettünk nagyon bő keretet a mostani meccsekre, hogy pótolhassuk a különböző okok miatt kieső játékosokat.

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Az elmúlt meccsek eredményeit és teljesítményeit figyelve elmondható, hogy egy igazi ki-ki meccsre számíthatunk. Mindkét válogatott részéről várható gól, gólok, de leginkább a magyar válogatottat emelném ki, amely behúzhatja a három pontot és szoros meccsen a győzelmet.

Előző cikkÓriási bajban az örmények, kitört a koronavírus náluk is!
Következő cikkNemzetek Ligája, Wales – Finnország, 2020.11.18 – 20:45