Kezdőlap Mérkőzés elemzések Nemzetek Ligája, Spanyolország – Németország, 2020.11.17 – 20:45

Nemzetek Ligája, Spanyolország – Németország, 2020.11.17 – 20:45

451
0

SPANYOLORSZÁG – NÉMETORSZÁG

2020.11.17. 20:45, Nemzetek Ligája – A Liga – 6. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek a „Estadio de La Cartuja” aréna ad otthont, amely 40 200 fő befogadására képes. Zárt kapus összecsapás várható.
Távolság: A vendégekre másfél órás út várt, amit sikeresen teljesítettek is!
Várható időjárás:A mérkőzés idejére 18C fokot, 71%-os páratartalmat, kissé szeles és végig tiszta időt jósolnak.
Játékvezető:A két alakulat összecsapásán Andreas Ekberg dirigál majd, aki tapasztalt már nemzetközi szinten is. A rutinos svéd bíró karrierje során 357 mérkőzésen fújhatta a sípot, ezeken összesen 1049 sárgát (2,93-as átlag) és 75 pirosat (0,21-es átlag) könyvelhetett el, emellett megítélt 65 büntetőt is!
Közvetítés:Hazánkban a Sport1 csatorna közvetíti élőben.
Egymás elleni eredmények:A két gárda legutóbbi hat találkozása során a németek mindössze egy győzelmet könyvelhettek el, míg a spanyolok háromszor is diadalmaskodni tudtak. Pontosztozkodással kétszer kellett megelégedniük. A gólarányban is a hazai alakulat vezet 7:4-re. A hat meccs során a gólszám egyszer ugrott 2,5 fölé és háromszor volt rá példa, hogy mindkét fél betalált.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

SPANYOLORSZÁG

NÉMETORSZÁG

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

SPANYOLORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
NavasVédő4659
CarvajalVédő2504
CeballosKözéppályás1112
ThiagoKözéppályás3929
BusquetsKözéppályás12028
RodrigoTámadó2583
Ansu FatiTámadó411

NÉMETORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
RüdigerVédő3713
SchulzVédő1221
BakuVédő100
GosensVédő401
MarcelVédő811
KehrerVédő901
KlostermannVédő1003
HofmannKözéppályás200
KimmichKözéppályás50313
DraxlerKözéppályás5677
Emre CanKözéppályás3012
HavertzKözéppályás1026

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

SPANYOLORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

NÉMETORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

SPANYOLORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

NÉMETORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

SPANYOLORSZÁG

– A hazaiaknál hét hiányzóval kell számolni, köztük sok kulcsfontosságú hiányzóval.
– Két védő, három középpályás és két támadójuk nem játszhat ma, így a pálya minden pontján foghíjas lesz a hazai gárda.
– Meghúzhatja a váratlant Luis Enrique, és debütálhat a válogatottban Unai Simón. Ennek David de Gea, a Manchester United portása örülne a legkevésbé, hiszen eddig bérelt helye volt.
– Sergio Busquets, Navas és Ansu Fati is térdproblémákkal küzd, ezért nem számíthat rájuk a mester. Előbbi kettő már évek óta alapembernek számítanak a nemzeti csapatukban, míg Fati összesen négyszer viselte a címeres mezt, viszont övé a jövő.
– A középpályán Rodri várható Busquets helyére, emellett a kezdőcsapatba kerülhet ismét Canales és Morata is a németek ellen.
– Legutóbb Svájc ellen léptek pályára, ahol szünetben egygólos hátrányban voltak. Az 57. percben Ramos büntetőt rontott, majd a 80.-ban ismét. Végül a hős Moreno lett, aki a 89. minutumban megszerezte az egyenlítő gólt.

NÉMETORSZÁG

– A vendégeknél tizenkét hiányzó lesz, ami szintén nem könnyíti meg a vendégek dolgát.
– A védelemből hiányozni fog összesen hét játékos, viszont mindannyiuk közül Rüdiger kiesése a legnagyobb érvágás, hiszen a többiek még nem igazán nőtték ki magukat alapembernek a német nemzeti csapatban. Rüdiger ezúttal eltiltását tölti.
– A középpályáról hiányozni fog Draxler, Emre Can, Havertz, Kimmich és Hofmann. Előbbi négy egyértelműen kulcsfontosságú játékos, nagy érvágás a kiesésük. Ennek ellenére megfelelő pótlásuk van, hiszen a Goretzka, Kroos, Gündögan hármas is szépen szokott muzsikálni középen.
– Könnyen lehet, hogy Matthias Ginter kell behúzódjon a védősor szívébe, miután Rüdiger kiállíttatta magát, így nem igazán maradt játékos, akinek ez az eredeti pozíciója. Jonathan Tah egy meccsen sem volt kezdő idén, meglepő lenne, ha épp ma kerülne be.
– A németek támadóharmada is megér egy külön misét, hiszen félelmetes hármas alkotja. A Werner-Gnabry-Sané trió elképesztően gyors, illetve nagyon rutinosak. Nem lesznek egyszerű helyzetben a spanyol védők.
– A legutóbbi találkozójukon Ukrajna ellen játszottak, ahol hátrányba kerültek, de szünetben már 2-1-re vezettek. A második játékrészben Werner megszerezte a maga második, csapata harmadik gólját és beállította a 3-1-es végeredményt.

HASZNOS STATISZTIKÁK

SPANYOLORSZÁG

– Nagyszerű formában szerepelnek a saját közönségük előtt: a legutóbbi 10 hazai összecsapásukból kilencet nyertek meg, nulla egál és egy vereség mellett.
– A tabella második helyét foglalják el, 8 ponttal rendelkeznek összesen. 2 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség az eddigi mérlegük!
– Az elmúlt 5 meccsüket figyelembe véve háromszor játszottak egált. Egyszer diadalmaskodtak és egyszer kikaptak.
– Ugyanezt az öt megmérettetést figyelembe véve egyszer volt rá példa, hogy nem kaptak egy gólt sem.
– Az utolsó 10 tétmeccsüket nézve hétszer volt rá példa, hogy a gólszám 2,5 alatt maradt.
– A legutóbbi 10 hazai összecsapásukat figyelve elmondható, hogy mindössze két alkalommal sikerült bevenni a spanyolok kapuját.

NÉMETORSZÁG

– A 4 fős tabellán az első helyen tanyáznak, 2 győzelemmel, 3 döntetlennel és 0 vereséggel. A 4 forduló alatt 10 gólt lőttek és 7-et kaptak.
– Az elmúlt 10 idegenbeli csatájukból ötöt nyertek meg, négy vereség és egy egál mellett.
– Összesen hat összecsapás óta veretlenek idegenben.
-Ha az utolsó 5 találkozójukat vesszük figyelembe háromszor diadalmaskodtak két egál kíséretében.
– Ugyanezen az öt megmérettetésen négyszer volt rá példa, hogy mindkét fél betalált és a gólszám 2,5 fölé ugrott.
– A legutóbbi 15 idegenben lejátszott csatájukat nézve csupán háromszor volt rá példa, hogy nem sikerült gólt szerezniük.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

SPANYOLORSZÁG

– Luis Enrique nyilatkozatának egy részlete: “Németországnak nagyon jó játékosállománya van, mindig egy csapatként játszanak. Egy hatalmas múltú válogatott, amely a jelenben is kiváló. Tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, de minden esélyünk megvan a győzelemre.

NÉMETORSZÁG

-Joachim Löw nyilatkozatának egy részlete: “Nagyon jó érzés a tabella élén lenni, viszont úgy gondolom megérdemeljük. Ráadásul a sorsunk a saját kezünkben van, mi dönthetjük el, hogy továbbjutunk vagy sem. Egy nagyon erős ellenféllel nézünk szemben, nagyon kemény meccsre számítok.”

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Az elmúlt meccsek eredményeit és teljesítményeit figyelve elmondható, hogy egy igazi ki-ki meccsre számíthatunk, ahol bárhol landolhat a három pont. Mindkét válogatott erős, és vannak hiányzóik is. Meglepő lenne, ha bármelyik nemzeti csapat kapuja érintetlen maradna.

Előző cikkNemzetek Ligája, Málta – Feröer-Szigetek, 2020.11.17 – 20:45
Következő cikkNemzetek Ligája, Andorra-Lettország, 2020.11.17., 20:45