Kezdőlap Mérkőzés elemzések Nemzetek Ligája, Törökország-Oroszország, 2020.11.15.,18:00

Nemzetek Ligája, Törökország-Oroszország, 2020.11.15.,18:00

332
0

TÖRÖKORSZÁG-OROSZORSZÁG

2020.11.15., 18:00, Nemzetek Ligája, B-liga, 3. csoport
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:Az isztambuli IŞükrü Saracoğlu 47 834 férőhelyes, azonban ma zárt kapuk mögött fogják megrendezni ezt a mérkőzést is a többihez hasonlóan.
Távolság: A vendégekre egy kb. 1800 km-es repülőút vár Moszkvában Isztambulba.
Várható időjárás:Este 21 órakor 79%-os páratartalmú, 12 Celsius-fokos, foltokban felhős idő várható, esőzésre azonban mindössze 7% az esély.
Játékvezető:A 39 esztendős lengyel Szymon Marciniak dirigálja ezt az összecsapást. 459 találkozót vezetett eddig pályafutása folyamán, amelyen ez idáig 1801 sárga (3,92/meccs), 123 piros lapot (0,27/meccs), illetve 201 büntetőt (0,44/meccs) ítélt meg. Ezekből a statisztikákból a tizenegyesek emelkednek ki, majdnem minden 2. meccsén leküld valakit korábban zuhanyozni a pályáról.
Közvetítés:18:00, Sport 2
Egymás elleni eredmények:5 egymás elleni mérkőzésükön hazaiak felé billen a statisztika. 2 orosz győzelem mellett 3 döntetlen, 6-3-as gólkülönbség. 5-ből 4-szer pedig 2,5 gól alá esett a gólszám. Két évvel ezelőtt a Nemzetek Ligájában oda-vissza nyert Oroszország, azonban egy hónappal ezelőtt Moszkvában egy 1-1-es pontosztozkodás lett a végeredmény.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

TÖRÖKORSZÁG

OROSZORSZÁG

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

TÖRÖKORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
KaldirimVédő3513
MerasKözéppályás900
ÖmürKözéppályás701
YilmazTámadó63245

OROSZORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
ShuninKapus700
FernandesVédő2532
SmolnikovVédő3002
KutepovVédő1301
NeustädterVédő1310
SmolovTámadó39140
DzyubaTámadó472614

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

TÖRÖKORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

OROSZORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
.-
     

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

TÖRÖKORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

OROSZORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

TÖRÖKORSZÁG

– A világranglista 33. helyén álló Törökország idén nyeretlen, azonban csak egyszer kaptak ki. Rendkívül fura statisztikával, 5 döntetlen és 1 vereség az idei mutatójuk. A Nemzetek Ligája csoportjukban 3. pozícióban tanyáznak, 3 iksszel és 1 vereséggel, 3-4-es gólkülönbséggel.
– Senol Gunes fiaival hogyha bent szerente maradni a B-ligában, akkor a mai, illetve a 3 nap múlva következő magyarországi vendégjáték során legalább egyik meccsüket meg kellene nyerniük.
– A mester egyik szeme nevethet, hiszen a hétközben remek barátságo találkozón 3-3-at játszottak a horvátokkal szemben, néhol remek támadásokat mutatva. Azonban a másik szeme sírhaz, hiszen az a Burak Yilmaz, aki a török válogatott gőlszerző-örökranglistájának 2. helyén áll – illetve, aki egyértelműen manapság az első számú támadójuk – ma este eltiltásának köszönhetően nem lesz ott a csapatban.
– A kezdőcsapatban azonban helyette elől Cengiz Under vagy Cenk Tosun ott lehet, akik hétközben remekeltek. Az idén remeklő Milan középpályását, Hakan Calhanoglut is említhetjük, vagy a Juveban szereplő Demiralt is mondhatjuk, mint az adott csapatrész vezetőjét, akik ma este Yilmaz helyett lehetnek vezérek.

OROSZORSZÁG

– A vendég válogatott 34. pozícióban állnak a világranglistán. NL-kvartettjüket vezetik, 2 győzelemmel 2 döntetlennel, 7-4-es lőtt-kapott gól aránnyal.
– Cél a feljutás Csercseszovék számára, akik azonban a mai, illetve a 3 nap múlva esedékes Szerbia elleni vendégjátékra nem készültek a legjobban: Moldovában mérkőztek meg hétközben, ahol egy gólnélküli iksszel zárult a meccs.
– A vendégek legnagyobb hiányzója, személyes okok miatt a válogatottba most nem bekerülő Dzyuba lesz, aki helyett Fedor Chalov kezdhet ma először a nemzeti csapatban. Elől nemcsak a jelenlegi legeredményesebb orosz csatár, hanem a 2. legtöbb gólt szerző Smolov sem lesz ott ma este.
– Emellett az NL-ben védő Shunin kapus hiányozhat, aki helyett pedig a Lokomotív Moszkva BL-ben védő hálóőre, Guilherme kezdhet.
 – Oroszország gyengébb formája ellenére bízhat abban a mutatóban is, hogy a törökökkel szemben még sose maradtak alul! (2 győzelem, 3 döntetlen)

HASZNOS STATISZTIKÁK

TÖRÖKORSZÁG

– A hazai válogatott egy 5 találkozó óta tartó döntetlen sorozatban van jelenleg, legutóbb a magyar nemzeti 11-től kaptak ki Isztambulban 1-0 arányban!
– A török válogatott legutóbbi 5 meccséből 4 alkalommal mindkettő csapat betalált. (80%)
– 10 szöglet esett legfeljebb az elmúlt 10 mérkőzséükből 8 alkalommal is. (80%)
– Hazai környezetben utoljára lejátszott 8 összecsapásukból 6 alkalom volt, hogy kevesebb mint 3 találat született. (75%)
– 4 meccs óta nyeretlenek otthon!

OROSZORSZÁG

– A vendégek 4 meccses nyeretlenségi sorozatban vannak momentán! Utoljára a Puskás Arénában nyertek 3-2 arányban még szeptemberben.
– Vendégként azonban 6 találkozó óta veretlenek (5 győzelem, 1 döntetlen) Legutóbb Belgiumban maradtak alul 2019 márciusában 3-1-re!
– Észtország 10 legutolsó meccséből 8-szor maximum 4 lapot osztott ki a játékvezető. (80%)
– Csercseszov fiai idegenben lejátszott utolsó 6 meccsükből 4-szer legfeljebb csak az egyik csapat talált be. (66%)

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

TÖRÖKORSZÁG

OROSZORSZÁG

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– A hazai és a vendég csapat egyaránt komolyan tekinthet erre a mérkőzésre, hiszen egyik oldalról a kiesés leől, másik térfélen a feljutásért küzd egyik-másik válogatott. Így egy kiélezett találkozón mindkét oldalról gólra, gólokra számíthatunk, azonban kimenetelt tekintve csmár inkább a pontosztozkodás tűnik a legesélyesebbnek.

Előző cikkNemzetek Ligája, Moldova – Görögország – 2020.11.15 – 20:45
Következő cikkNemzetek Ligája, Albánia – Kazahsztán – 2020.11.15 – 18:00