Kezdőlap Mérkőzés elemzések Nemzetek Ligája, Szlovénia-Koszovó, 2020.11.15., 20:45

Nemzetek Ligája, Szlovénia-Koszovó, 2020.11.15., 20:45

339
0

SZLOVÉNIA – KOSZOVÓ

2020.11.15., 20:45, Nemzetek Ligája, C-liga, 3. csoport
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:Szlovénia fővárosában, Ljubljanában található Stožice Stadion fogadja a csapatokat, amely 16,038 néző befogadására lenne alkalmas, de a többi mérkőzéshez hasonlóan ezt is zárt kapuk mögött rendezik meg.
Távolság: Nagyjából két órát kellett utazniuk a vendégeknek a tegnapi nap folyamán, míg odaértek a találkozó helyszínére. Az utat sikeresen megtették, majd megtartották a kötelező sajtótájékoztatókat, és edzést is szervezett a csapat a Stožice Stadionban.
Várható időjárás:Este 9-kor 6°C várható a városba, nagyon magas, 98%-os páratartalommal, csapadékra azonban nem mutatkozik sok esély.
Játékvezető:A 34 esztendős lengyel sporttárs, Bartosz Frankowski fújja majd a sípot, aki karrierje során már 328 mérkőzésen van túl, melyeken kiosztott 1393 sárga (4,25/meccs), illetve 85 piros lapot (0,26/meccs), büntetőt pedig 86 alkalommal ítélt meg (0,26/meccs).
Közvetítés:
Egymás elleni eredmények:Egyszer mérték össze erejüket fennállásuk óta, méghozzá idén, az első csoportmeccsükön. Koszovóban a szlovénok örülhettek 0:1-es sikernek a lefújást követően.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

SZLOVÉNIA

KOSZOVÓ

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

SZLOVÉNIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
MitrovicVédő520
BijolKözéppályás1300

KOSZOVÓ

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
CelinaVédő2412
PaqaradaVédő2013
KololliKözéppályás2041
ShalaKözéppályás2201
ZeneliKözéppályás2271
RashicaTámadó2845

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

SZLOVÉNIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
VerbicTámadó3351
     

KOSZOVÓ

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

SZLOVÉNIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

KOSZOVÓ

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

SZLOVÉNIA

– Azok közül a futballisták közül, akiket Matjaz Kek szövetségi kapitány behívott a válogatott keretbe, egyedül a belső védő, Nemanja Mitrovic nem lesz bevethető ma este. A bekk ugyanis összeszedett egy sérülést, így ott hagyta a nemzeti csapatot, helyére pedig Kenan Bajric kapott behívót.
– Bijol egy mérkőzéses eltiltása miatt kénytelen kihagyni a mai találkozót.
– A 62. helyet foglalják el a FIFA világranglistáján, ezzel sokkal előkelőbb pozícióban vannak, mint mai ellenfelük. Ehhez nagyban hozzájárult Kek mester tudása, mivel amióta átvette az együttes irányítását, 4 győzelem és 2 egál szerepel a nevük mellett, vereséget pedig még nem szenvedtek az ő keze alatt.
– Hét közben Azerbajdzsánt látták vendégül egy felkészülési ütközet keretein belül, ahol nem adott ki magából extrát egyik gárda sem, 0:0-s döntetlennel zárult az összecsapás.
– Egyértelműen legkiemelkedőbb emberük nem a mezőnyben található, hanem a gólvonalon Jan Oblak személyében. Az Atletico Madrid hálóőre évek óta a világ legjobb kapusai közé tartozik, így idén is kifejezetten jól teljesít. A válogatottban is remekel évek óta, 32-szer húzhatta magára a nemzeti mezt, ezeken pedig mindössze 23 gólt kapott, 16-szor pedig sikerült lehúznia a rolót teljesen.
– Legveszélyesebb játékosuk az Atalanta szélsője, Josip Ilicic. A 67. válogatottságára készül és eddig már 9 találatnál, valamint 14 asszisztnál jár. Ugyan már 32. életévét tapossa, de még mindig képes klasszis teljesítményre.
– Egy másik Serie A játékos, a Parmanál focizó Jasmin Kurtic-ra is nagy szerep hárulhat a középpályán. Ő is egy nagy öreg róka, 31 évesen 64. alkalommal öltözhet be nemzeti színekbe, ez idő alatt pedig csak egyszer zörgette meg a hálót, de 4-szer kiszolgálta társait.
– 4-3-3-as formációban futhatnak ki a pályára, amiben fő priorritásuk a védekezés, támadásban pedig főként a szélső játékuk lehet veszélyes.

KOSZOVÓ

– Muharrem Sahiti mester két játékosára biztosan nem számíthat ma este, ami komoly érvágás a csapatnak, valamint további 2 játékosa egy meccses eltiltását tölti.
– Egyik hiányzójuk a védelem motorja, Bersant Celina, aki 24-szeres válogatott, 1 gólnál és 2 asszisztnál jár ez idő alatt. Másik pedig a Werder Bremen támadója, Milot Rashica, aki egyértelműen a legveszélyesebb fegyverük lehetne, de ma sajnos nem lehet a gárda segítségére.
– A 117. helyen vannak világranglistán, ami nem túl fényes pozíció, a szerdai Albániában játszott barátságos derbin is csak 2:1-es zakót értek el.
 – A kapuban a 22 éves Arijanet Muric állhat, aki a Girona hálóőre. Ahhoz képest, hogy milyen fiatal, már 15-ször kapott lehetőséget a felnőtt nemzeti csapatban, melyeken 22 találatot kapott, de 4-et le tudott hozni üres kapukkal.
– Csapatkapitányuk, Amir Rrahmani, aki a Napoli védője. Jelenleg ő az egyik alapköve Koszovónak a maga 31 válogatottságával és az ezeken szerzett 5 góljával.
 
– Vedat Muriqi léphet Rashica helyébe. A Lazio futballistájától várhatják majd a váratlant a csapat háza táján. A 26 éves támadó már 9-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját, úgy, hogy még csak 24-szer húzhatta magára a címeres mezt. Ezen felül már 3 gólpasszal is segítette társait, így kijelenthető, hogy ő a legveszélyesebb fegyver jelenleg a vendégeknél.
– 4-3-3-ban kezdhetnek, de a mérkőzés folyamán ez átalakulhat 4-2-3-1-es hadrenddé is.

HASZNOS STATISZTIKÁK

SZLOVÉNIA

– A ‘C’ divízióban jelenleg listavezetők a 3. csoportban, ráadásul veretlenül. 4 mérkőzésen 3 győzelmet és 1 remit könyvelhettek el maguknak, 6:0-s gólaránnyal, ami szintén nagyon impozáns.
– Utolsó 6 találkozójukon veretlenek, 4 sikerrel (67%) és 2 egállal (33%).
– Zsinórban 6 ütközet óta nem kaptak gólt. Utoljára Lengyelország tudta bevenni kapujukat (igaz, ők 3-szor is) tavaly, november 19-én.
– Hazai környezetben legutóbbi 5 párharcukon nem találtak legyőzőre, és be sem tudtak találni ellenfeleik. 3-szor ünnepelhettek a szlovénok (60%), míg kétszer (40%) meg kellett elégedniük a döntetlennel.
– Utóbbi 6 otthonukban vívott derbijükből 5-ször kevesebb, mint 2,5 gól esett, ami 83%-os statisztikának felel meg.

KOSZOVÓ

– Jelenleg a 3. helyen kullognak a csoportban. Reális esélyük a feljutásra már nem igazán van, viszont hajtaniuk kell, ha el akarják kerülni a kiesést, mivel csak 1 ponttal van mögöttük Moldova. 4 megmérettetésükből 2-2 ikszet és vereséget mutathatnak fel, 2:4-es gólkülönbséggel.
– Minden sorozatot figyelembe véve 9 mérkőzése nyeretlen a koszovói együttes, 7 zakóval (78%) és mindössze két remivel (22%).
– Otthonuktól távol utolsó 7 meccsükből 5-ször kudarcot vallottak (71%), míg kétszer (29%) haza tudtak vinni egy pontot. A győzelem utoljára 2019. június 10-én, Bulgáriában sikerült, 2:3-as végeredménnyel.
– Utolsó 5 vendégszereplésükből 4-szer maradt a gólszám 3 alatt, ami 80%-os adat.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

SZLOVÉNIA

KOSZOVÓ

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Minden téren Szlovénia a favorit. Jobb a forma, keretileg is erősebbek, ráadásul a hazai pálya is a malmukra hajtja a vizet. Sérültek terén szintén jobban állnak ellenfelükkel szemben, így nem tudom elképzelni, hogy ma könyvelhetné el első vereségét a szlovén szövetségi kapitány a nemzeti csapat élén. Nem várok gólzáport, de hazai sikert annál inkább.

Előző cikkNemzetek Ligája, Olaszország – Lengyelország – 2020.11.15 – 20:45
Következő cikkNemzetek Ligája, Szlovákia – Skócia, 2020.11.15 – 15:00