Kezdőlap Mérkőzés elemzések Nemzetek Ligája, Szlovákia – Skócia, 2020.11.15 – 15:00

Nemzetek Ligája, Szlovákia – Skócia, 2020.11.15 – 15:00

356
0

SZLOVÁKIA – SKÓCIA

2020.11.14. 15:00, Nemzetek Ligája, 5. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek az „Antona Malatinského” aréna ad otthont, amely 19 500 fő befogadására képes. A megfelelő szabályok betartása mellett mehetnek be nézők is korlátozott számban.
Távolság: A vendégekre repülővel egy másfél órás út várt, amit sikeresen teljesítettek is.
Várható időjárás:A mérkőzés idejére 9C fokot, 87%-os páratartalmat, kissé szeles és végig borús, esős időt jósolnak.
Játékvezető:A két alakulat összecsapásán Kovács István dirigál majd, aki tapasztalt már nemzetközi szinten is. A rutinos román bíró karrierje során 373 mérkőzésen fújhatta a sípot, ezeken összesen 1998 sárgát (5,35-ös átlag) és 143 pirosat (0,38-as átlag) könyvelhetett el, emellett megítélt 99 büntetőt is!
Közvetítés:Hazánkban a Sport2 csatorna közvetíti élőben.
Egymás elleni eredmények:A két gárda korábban háromszor találkozott, pontosztozkodás egyszer sem lett a vége. Egyszer győztek a szlovákok, kétszer a skótok. Ennek ellenére a szlovákok vezetnek gólarányban 3:2-re.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

SZLOVÁKIA

SKÓCIA

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

SZLOVÁKIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
KuciakKapus1000
SkrtelVédő9961
VavroVédő1111
WeissKözéppályás67717
BozenikTámadó1341

SKÓCIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
HanleyVédő2912
DykesTámadó621
FraserTámadó1427
ForrestTámadó3553

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

SZLOVÁKIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

SKÓCIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

SZLOVÁKIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

SKÓCIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

SZLOVÁKIA

– A hazaiaknál öt biztos hiányzó van, leginkább a védelem érezheti meg a hiányt.
– A mai meccset egészen biztosan kihagyja Dusan Kuciak. A 35 esztendős rutinos portás karrierje során tízszer viselte a nemzeti csapata mezét, ezúttal egészen biztosan nem számíthat rá a mester. Ez viszont semmi esetre sem befolyásolja majd a mérkőzés végkimenetelét.
– A megmérettetés során a védelemből hiányozni fog Denis Vavro és Martin Skrtel is. Előbbi újoncnak számít még a klubjában, míg utóbbi egy meccsre van attól, hogy százados legyen a válogatottban. Ezt a mágikus számot biztosan nem Skócia ellen éri el.
– Nagy érvágás lehet Vladimir Weiss kiesése, aki mindig remek teljesítményt rak le az asztalra, ha Szlovákiáról van szó. A 67 megmérettetése során hétszer vette be az ellenfelek kapuját, emellett kiosztott tizenhét gólpasszt is.
– Pár napja Észak-Írországot győzték le a 2×15 perc hosszabbításban, amivel kvalifikálták magukat a jövőre megrendezésre kerülő Európa Bajnokságra, akárcsak a magyarok. Valószínűleg eléggé nagy motiváció lesz ez számukra, így nem lesznek fáradtak a 120 perc ellenére sem.
– Legutóbb Észak-Írország otthonában volt jelenésük, ahol az év legfontosabb meccse várt az alakulatokra. A 17. percben Kucka góljával vezetést szerzett a vendég alakulat, a 88. minutumban egy Skriniar öngóllal hosszabbításra kellett menjen a két fél. A győztes gól a 110. percben született, Duris volt a hős.

SKÓCIA

– A vendégeknél is van négy hiányzó, ami nagyon megnehezítheti a dolgukat a szlovákok ellen.
– A védelemből kihullott Grant Hanley, a Norwich City futballistája. A 28 éves skót bekk a védelem szívében szokott játszani, korábban 29 alkalommal viselte Skócia mezét, és amellett, hogy rendre jó teljesítményt nyújtott a védekezés terén, szerzett egy gólt és kiosztott egy gólpasszt is!
– A támadóharmadból hárman is hiányozni fognak, Dykes, Fraser és Forrest személyében. Leginkább Fraser hiánya lehet érvágás, aki kevés válogatottsága ellenére mindig szenzációs teljesítményt produkált. 14 megmérettetés alatt kétszer vette be az ellenfelek kapuját, emellett kiosztott hét gólpasszt is!
– A szlovákokhoz hasonlóan ők is megküzdöttek pár napja, hogy az EB-n szerepelhessenek. Az ellenfél Szerbia volt, akiket 120 perc után sem tudtak legyőzni, a büntetőkkel aztán viszont sikerült.
– A hétközi meccs ellenére nem várhatóak nagy változtatások a kezdőcsapatban, leginkább rutinos játékosok fogják alkotni.
– A legutóbbi találkozójukon Szerbiába látogattak, ahol a tét az EB-n való részvétel volt. Christie góljával vezettek, a 90. percben érkezett az egyenlítés Jovic részéről, amivel hosszabbításra mentette a meccset. Végül ötből egy büntetőt hagytak ki a hazaiak, míg a skótok mindet értékesítették.

HASZNOS STATISZTIKÁK

SZLOVÁKIA

– Nagyszerű formában szerepelnek a saját közönségük előtt: a legutóbbi 10 hazai összecsapásukból ötöt nyertek meg, két egál és három vereség mellett.
– A tabella negyedik helyét foglalják el, 1 ponttal rendelkeznek összesen. 0 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség az eddigi mérlegük!
– Az elmúlt 5 meccsüket figyelembe véve egyszer játszottak egált. Kétszer diadalmaskodtak és kétszer kikaptak.
– Ugyanezt az öt megmérettetést figyelembe véve egyszer sem volt rá példa, hogy ne kapjanak legalább egy gólt.
– Az utolsó 10 meccsüket nézve hétszer volt rá példa, hogy a gólszám 2,5 alatt maradt.
– A legutóbbi 10 hazai összecsapásukat figyelve elmondható, hogy csupán egyszer nem talált be a szlovák válogatott.

SKÓCIA

– A 4 fős tabellán az első helyen tanyáznak, 3 győzelemmel, 1 döntetlennel és 0 vereséggel. A 4 forduló alatt 5 gólt lőttek és 2-őt kaptak.
– Az elmúlt 10 idegenbeli csatájukból ötöt nyertek meg, öt vereség mellett.
– A legutóbbi tíz idegenben lejátszott meccsüket nézve nyolcszor fordult elő, hogy a gólszám 2,5 fölé ugrott.
-Ha az utolsó 5 találkozójukat vesszük figyelembe végül mindig diadalmaskodni tudtak.
– Ugyanezen az öt megmérettetésen egyszer volt rá példa, hogy a gólszám 2,5 fölé ugrott – rendes játékidőt figyelembe véve.
– A legutóbbi 15 idegenben lejátszott csatájukat nézve négyszer fordult elő, hogy nem szereztek egy gólt sem.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

SZLOVÁKIA

– Stefan Tartkovic nyilatkozatának részlete: “A skótok is 120 percet futballoztak, és még büntetőpárbajt is vívtak, ami még inkább kimerítette őket fejben. Nagyon erősek, idén még nem találtak legyőzőre a Nemzetek Ligájában, nagyszerű sorozatot tudhatnak magukénak.”

SKÓCIA

– Steve Clarke nyilatkozatának egy részlete: “Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült legyőzni Szerbiát és jövőre részt vehetünk egy ekkora tornán. Most már viszont erre a sorozatra és meccsre kell koncentrálni. Az biztos, hogy nem kell a srácokat motiválni ma.”

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Az elmúlt meccsek eredményeit és teljesítményeit figyelve elmondható, hogy két hasonló erősségű csapat méri össze az erejét. Szlovákia eddig nem tudta bizonyítani képességeit, de a hétközi továbbjutás kellő erőt és motivációt adhat a skótok ellen. Nagy az esély az egálra is, viszont aligha marad érintetlen valamelyik csapata kapuja.

Előző cikkNemzetek Ligája, Szlovénia-Koszovó, 2020.11.15., 20:45
Következő cikkNemzetek Ligája, Észak-Macedónia-Észtország, 2020.11.15.,15:00