Kezdőlap Mérkőzés elemzések Nemzetek Ligája, Olaszország – Lengyelország – 2020.11.15 – 20:45

Nemzetek Ligája, Olaszország – Lengyelország – 2020.11.15 – 20:45

343
0

OLASZORSZÁG – LENGYELORSZÁG

2020.11.15. 20:45 – Nemzetek Ligája, A divízió, 1. Csoport, 5. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzés a Mapei Stadionban, a Sassuolo otthonában kerül megrendezésre. A Reggio Emiliaban lévő aréna 23.717 néző befogadására képes, de a hazaiak ma nem élvezhetik a szurkolói többség támogatását, hiszen a járványhelyzet miatt ez a mérkőzés is zártkapus lesz.
Távolság: A vendégekre nagyjából 2 órás repülőút várt, de már tegnap reggel megérkeztek a találkozó helyszínére.
Várható időjárás:Hűvös és borús idő várható a kezdő sípszó idejére, míg a mérkőzés végefelé az eső is elkezdhet esni.
Játékvezető:A 38 éves Clément Turpin fogja ma dirigálni az összecsapást. A francia sípmester az idén 3 Bajnokok Ligája meccsen és 4 francia élvonalbeli találkozón jutott szóhoz, amelyeken 28 sárga lap mellett (4 lap/meccs) 3 pirosat is felmutatott (0.43 lap/meccs), valamint 2 büntetőt ítélt meg (0.29/meccs).
Közvetítés:Hazánkban a Sport 2-n lesz majd látható a derbi.
Egymás elleni eredmények:Érdekes az egymás elleni mérlegük, hiszen a legutóbbi 5 ütközetükből 2 döntetlen mellett 3 esetben az éppen idegenbeli csapat tudott nyerni (2-szer az olaszok és egyszer Lengyelország). Tétmérkőzésen utoljára 1974-ben tudtak nyerni a lengyelek egy világbajnoki csoportmérkőzésen.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

OLASZORSZÁG

LENGYELORSZÁG

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

OLASZORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
ChielliniVédő 1054
RomagnoliVédő1221
CriscitoVédő2603
SpinazzolaVédő1004
OgbonnaVédő1300
D’AmbrosioVédő600
GagliardiniKözéppályás702
PellegriniKözéppályás1520
VerrattiKözéppályás3832
BonaventuraKözéppályás1504
CaputoTámadó211
PellegriTámadó100
GrifoTámadó422
KeanTámadó820
ManciniVezetőedző

LENGYELORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
JedrzejczykVédő4034
KlichKözéppályás2923
KadziorKözéppályás611
KarbownikKözéppályás301

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

OLASZORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
BiraghiVédő912
CastrovilliKözéppályás100
ChiesaTámadó2115
 BelottiTámadó 29 
ImmobileTámadó42105

LENGYELORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

OLASZORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

LENGYELORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

OLASZORSZÁG

Nincs túl jó helyzetben Roberto Mancini, aki maga is kihagyja a találkozót, mivel ő is COVID pozitív lett. Számos játékosra nem számíthat a mester ma este.
Bonucci kihagyta az észtek elleni mérkőzést, mivel kisebb izomsérülést szedett össze még a Lazio ellen. Ma várhatóan már a kezdőben fog helyet kapni.
Ogbonna, Romagnioli és Chiellini a válogatott szünet előtt sérült le, míg D’Ambrosio az összegyűjtött sárgái miatt kénytelen kihagyni 1 mérkőzést.
Számos játékos a koronavírus miatt nem léphet ma pályára, mint például Gagliardini vagy Pellegrini.
Vincenzo Grifo és Moise Kean visszatért klubcsapatához sérülés miatt.
Jelenleg a keret legeredményesebb játékosa Ciro Immobile, aki 42 válogatott mérkőzésen 10-szer tudott a kapuba találni. Őt Belotti követi a maga 9 találatával. Mindkét játékos szereplése kérdéses. Előbbinek a koronavírussal volt gondja az utóbbi időben, míg utóbbi egy térdsérülésből épült fel nemrég.
Donnarumma kapuját 12-szer találták eddig el, amelyből ő 10-et hárítani is tudott. Ez kifejezetten jó eredménynek számít.
A Nemzetek Ligájában házon belül Insigne próbálkozott eddig a legtöbbször kapura lövéssel, de nem sok sikerrel. Őt Barella követi, aki 6-szor vette célba a kaput, amelyből 2 el is találta azt, sőt az egyik lövése túl is jutott a hálóőrön.
A Nemzetek Ligájában eddig Barella, Sensi és Pellegrini tudta csak bevenni az ellenfél kapuját.

LENGYELORSZÁG

Brzęczek mesternek szerencséje van, hiszen majdnem a teljes keret a rendelkezésére áll a mai mérkőzésre.
Klich sárga lapjai miatt kénytelen kihagyni a mai ütközetet.
A jelenlegi hiányzók ugyan kaptak volna behívót, de vélhetően egyikőjük sem kezdett volna a mai találkozón.
Egyértelműen Robert Lewandowskira fogy majd mindenki figyelni. A klasszis csatár a legeredményesebb lengyel labdarúgó a válogatott színeiben, hiszen 114 pályára lépése során 63 alkalommal talált már a kapuba.
A Nemzetek Ligájában jelenleg Lewandowsi a legeredményesebb lengyel játékos a maga 2 góljával. Rajta kívül Glik, Grosicki és Linetty tudta csak megzörgetni a hálót.
Fabianski és Szczesny egyaránt 2-2 ütközet során állhatott a gólvonalon. Előbbi mindössze 3 lövést kapott, de mindegyiket hárítani tudta, míg a Juventus portása 6 lövésből 5-öt fogott meg.
Nem túl meglepő módon Lewandowski kísérletezik eddig legtöbbször lövéssel, majd őt Grosiczki követi, akinek 7 lövéséből 4 célt is ért, ráadásul az egyikből gól született.

HASZNOS STATISZTIKÁK

OLASZORSZÁG

Olaszország veretlen jelenleg a Nemzetek Ligájában, de nem lehetnek büszkék a teljesítményükre, mivel csak 1 meccset tudtak megnyerni, míg 3 alkalommal döntetlent játszottak.
Utoljára 2016-ban kaptak ki az olaszok, ha ők voltak hazai csapatként feltüntetve. Azóta 24 ilyen mérkőzés van mögöttük, amelyből 14-et megnyertek 10 döntetlen mellett.
2018 szeptemberében a portugálok tudták őket utoljára legyőzni. Azóta 20-szor léptek pályára, amelyből 15 esetben győztesként hagyhatták el a gyepet.
A Nemzetek Ligája jelenlegi kiírásában mindössze 3 alkalommal voltak eredményesek, viszont őket is mattolták már kétszer.
Az olaszok mindhárom döntetlenjük esetén a félidei szünetre is döntetlennel vonulhattak. A hollandok elleni győzelem során azonban már az első játékrész végén is ők vezettek.
Roberto Mancini vezetése alatt 25 csörte során 58 esetben juttatták túl a taljánok a labdát a gólvonalon. Ez meccsenként 2.32-es átlagnak felel meg.
Jelenleg a Nemzetek Ligájában eléggé akadozik a támadójáték, amit nem csak a gólok száma mutat, hanem az is, hogy az egyik legrosszabb a lövőstatisztikájuk. 63 alkalommal vették már célba a kaput, de csak 16 találta el azt, azaz 25.8 %. Náluk csak 6 válogatott rendelkezik rosszabb mutatóval (Ciprus, Dánia, Svédország, Bulgária, San Marino, Skócia).
Szerdán az észtekkel vívtak felkészülési mérkőzést, ami kifejezetten jól sikerült. Nem csak a 4:0-s siker miatt, hanem a keret variálgatása, tesztelése miatt. Grifo 2-szer is eredményes tudott lenni, ahogyan Orsolini is gólt szerzett. Előbbinek ezek voltak az első találatai a címeres mezben, míg utóbbi 2 meccs 2 gólnál jár.

LENGYELORSZÁG

Lengyelország vezeti a csoportját. A rajt nem volt túl jó, hiszen Hollandiától 1:0-ra kikaptak, de azóta Boszniát oda-vissza legyőzték, valamint az olaszokkal egy gól nélküli döntetlent játszottak.
A csoportjuk legeredményesebb csapata a lengyel, mivel már 5 alkalommal zörgette meg ellenfelei hálóját, viszont ők csak 2 esetben kapituláltak.
Otthonuktól távol 1:0-ra kikaptak a nyitányon a hollandoktól, majd a bosnyákokat 1:2-re le tudták győzni.
2019/2020-ban 16 alkalommal léptek pályára és mindössze 2-2 döntetlen és vereség mellett 12 győzelmet könyvelhettek el. Érdemes megemlíteni, hogy mindkét vereségüket otthonuktól távol szenvedték el és egyik esetben sem szereztek gólt.
A legutóbbi 10 csörtéjükből csak 2 alkalommal nem találtak be legalább 2-szer a kapuba.
A védelmük remeknek mondható, hiszen a Nemzetek Ligájában ellenük tudják a 3. legkevésbé eltalálni a kaput (23.8 %).
A támadóegységük kifejezetten veszélyes, ugyanis 4 ütközet alatt 40-szer vette célba a kapus és 16 esetben el is találták azt, ami 40%-os hatékonyságot jelent.
Szerdán Ukrajna ellen játszottak egy felkészülési mérkőzést, amelyet 2:0-ra sikerült behúzniuk Piatek és Moder találatával. Kissé meglepő volt, hogy az ukránok voltak aktívabbak, de a lengyelek mesterének kísérletezése és taktikai variálása nem vált szerencsére a hátrányukra.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

OLASZORSZÁG

A meccs előtti sajtótájékoztatón Evani beszélt a holnapi kezdő tizenegyről: „Több játékos hiányozni fog, azonban nem aggódom: ez több, mint egy csapat, ez egy család, amely együtt éli az örömöt és a fájdalmat. Ha nehézségek adódnak, erősebbek leszünk. Nem sajnáltatjuk magunkat, és az a tizenegy játékos, akik pályára fog lépnek, megpróbál majd megtenni mindent, hogy megverjük Lengyelországot. Teljesen bízunk ezekben a srácokban, beleértve azokat is, akik esetleg a megszokott pozíciójukon kívül játszanak majd.
Elgondolkodtunk azon, hogy Bastoni és Di Lorenzo közül ki fog játszani. Utolsó edzésünkön megfigyeltük őket, de mindketten remek legények. 
Rá kell jönnünk, hogy ki van jobban fizikailag, ami nagyon fontos lesz az este. Belotti? Ha küszködik, nem kockáztatjuk, és ez a többiekre is érvényes. 
Világos, hogy a támadásban kevés az eddigi eredmény. Belotti edzett és jól teljesített. Ha nem lesz elérhető, akkor meg fogjuk nézni, hogy azonos tulajdonságokkal bíró támadót, vagy más stílusút állítsunk-e be, mint például két évvel ezelőtt Lengyelországban Bernardeschi esetében.”

LENGYELORSZÁG

Jerzy Brzęczek: Az olasz válogatott hatalmas potenciállal rendelkezik, és néhány játékos hiányában is veszélyes csapat otthon. Ha a keretről kérdeznek, akkor Wojciech Szczęsny a kapuban fog játszik. Holnap, a mérkőzés előtt elmondjuk a kezdő csapat többi tagját. Nem várunk áttörő találkozót. Nincs szükségünk rá. Továbbjutottunk az Európa-bajnokságra, és elérjük céljainkat.

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

Egy nagyon kiélezett összecsapásra számítok, ami könnyen az első helyről is dönthet. Véleményem szerint mindkét oldalon láthatunk ma gólt, de győztese nem biztos, hogy lesz ennek a találkozónak.

Előző cikkA nap leghasznosabb statisztikái 2020.11.15
Következő cikkNemzetek Ligája, Szlovénia-Koszovó, 2020.11.15., 20:45