Kezdőlap Mérkőzés elemzések Nemzetek Ligája, Magyarország – Szerbia, 2020.11.15 – 20:45

Nemzetek Ligája, Magyarország – Szerbia, 2020.11.15 – 20:45

673
0

MAGYARORSZÁG – SZERBIA

2020.11.14. 20:45, Nemzetek Ligája, 5. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek a „Puskás Aréna” aréna ad otthont, amely 67 200 fő befogadására képes. Zárt kapus összecsapás várható.
Távolság: A vendégekre egyórás út várt, amit sikeresen teljesítettek is!
Várható időjárás:A mérkőzés idejére 7C fokot, 90%-os páratartalmat, kissé szeles és végig tiszta időt jósolnak.
Játékvezető:A két alakulat összecsapásán Glenn Nyberg dirigál majd, aki tapasztalt már nemzetközi szinten is. A rutinos svéd bíró karrierje során 261 mérkőzésen fújhatta a sípot, ezeken összesen 708 sárgát (2,71-es átlag) és 29 pirosat (0,11-es átlag) könyvelhetett el, emellett megítélt 43 büntetőt is!
Közvetítés:Hazánkban az M4Sport csatorna közvetíti élőben.
Egymás elleni eredmények:A két gárda korábban egyszer találkozott, szintén a csoportkör során. Akkor egy góllal győzött a magyar válogatott, Könyves 20. percben szerzett találatával.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

MAGYARORSZÁG

SZERBIA

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

MAGYARORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
GulácsiKapus3600
OrbánVédő1840
KorhutVédő2210
BaráthVédő1101
SzalaiVédő700
FiolaVédő3101
KleinheislerKözéppályás2925
PátkaiKözéppályás2320
SallaiTámadó2021

SZERBIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
VeljkovicVédő2401
MaksimovicVédő2401
KataiKözéppályás1002
KosticKözéppályás3527
DuricicKözéppályás2943
Ljajic Támadó4796

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

MAGYARORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

SZERBIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

MAGYARORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

SZERBIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

MAGYARORSZÁG

– A hazaiaknál kilenc hiányzóval kell számolni, köztük sok kulcsfontosságú hiányzóval.
– Friss kiesőnek számít Gulácsi Péter, aki legutóbb még a portát őrizte, most viszont elhagyta az edzőtábort, ugyanis a közlemény szerint egy kisebb sérülést szedett össze. A helyére Dibusz várható.
– Szintén friss kiesőnek számít Willi Orbán, aki rendre nagyszerű teljesítményt produkál a válogatott védelmében. Ő is legutóbb a pályán volt, ezúttal egy kisebb sérüléssel küzd, ezért nem számíthatnak rá a csapatnál.
– A németországi karanténszabályok értelmében Sallai Roland is otthagyta az edzőtábort és kötelezően visszatért a Freiburg együtteséhez.
– Továbbra sem lehet a padon Marco Rossi, ami nagy érvágás a csapat számára. Bár valljuk be, Izland ellen is tökéletesen mozgatta a csapatot távolról.
– Legutóbb Izland ellen léptek pályára, aminek óriási volt a tétje. A 88. percben még a vendégek álltak továbbjutásra, akkor érkezett Nego és az egyenlítő találat. Betalált Szoboszlai is a hosszabbításban, méghozzá egy gyönyörű találatot szerzett. Ezzel megszerezve az előnyt és a továbbjutást, így Magyarország is részt vesz a jövőben megrendezésre kerülő Európa Bajnokságon.

SZERBIA

– A vendégeknél hat hiányzó lesz, ami szintén nem könnyíti meg a vendégek dolgát.
– A védelemből hiányozni fog Veljkovic és Maksimovic, akik mindketten 24 válogatottsággal rendelkeznek ez idő alatt. Mivel nem friss kiesők, valószínűleg megoldják egyszerűen a pótlásukat.
– A középpályáról hiányozni fog a Kataic Kostic és Duricic hármas is. Mindhárman alapemberré nőtték ki magukat az elmúlt hónapokban, így nagy érvágás a kiesésük.
– A Skócia elleni meccs után kezdőbe kerülhet Luka Jovic, aki a Real Madridban nem igazán kap túl sok lehetőséget. Skócia ellen a 90. percben szerzett gólt, ezzel hosszabbításra mentette a találkozót.
– A kezdőcsapatban még nem játszott együtt a Tadic, Mitrovic és Jovic hármas, de Magyarország ellen mindannyian kezdők lehetnek, mivel Magyarország ellen kötelezően gólokat kell szerezniük.
– A legutóbbi találkozójukon Skócia ellen játszottak, ahol szintén az EB-n való szereplés volt a tét. A 90. percben Jovic góljával hosszabbításra került sor, ahol nem esett találat. A büntetőpárbajban Mitrovic hibázott, ezzel megpecsételve hazája sorsát, Skócia megy az EB-re.

HASZNOS STATISZTIKÁK

MAGYARORSZÁG

– Közepes formában szerepelnek a saját közönségük előtt: a legutóbbi 10 hazai összecsapásukból hetet nyertek meg, nulla egál és három vereség mellett.
– A tabella második helyét foglalják el, 7 ponttal rendelkeznek összesen. 2 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség az eddigi mérlegük!
– Az elmúlt 5 meccsüket figyelembe véve egyszer játszottak egált. Háromszor diadalmaskodtak és egyszer kikaptak.
– Ugyanezt az öt megmérettetést figyelembe véve egyszer volt rá példa, hogy nem volt eredményes a magyar válogatott.
– Az utolsó 10 tétmeccsüket nézve hétszer volt rá példa, hogy a gólszám 2,5 alatt maradt.
– A legutóbbi 10 hazai összecsapásukat figyelve elmondható, hogy minden alkalommal lőtt legalább egy gólt a magyar válogatott.

SZERBIA

– A 4 fős tabellán a negyedik helyen tanyáznak, 0 győzelemmel, 2 döntetlennel és 2 vereséggel. A 4 forduló alatt 3 gólt lőttek és 6-ot kaptak.
– Az elmúlt 10 idegenbeli csatájukból négyet nyertek meg, két vereség és négy egál mellett.
– A legutóbbi hat idegenben lejátszott meccsüket nézve hatszor fordult elő, hogy a gólszám 2,5 fölé ugrott.
-Ha az utolsó 5 találkozójukat vesszük figyelembe egyszer diadalmaskodtak két vereség és két egál kíséretében.
– Ugyanezen az öt megmérettetésen egyszer volt rá példa, hogy kapott gól nélkül hagyták el a pályát.
– A legutóbbi 15 idegenben lejátszott csatájukat nézve csupán kétszer kaptak ki.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

MAGYARORSZÁG

– Marco Rossi nyilatkozatának egy részlete: “Nem örülünk a hiányzónak, és szintén nagyon rossz, hogy továbbra sem lehetek ott a csapattal. Ennek ellenére nem ijedünk meg, továbbra is bízom a keretben és tudom, hogy képesek vagyunk győzni ma is. Izland ellen szenzációs volt a csapat. Ha véletlenül nem így alakul sem haragudhatnánk Gulácsira, a világ egyik legjobb kapusa, sokszor mentett meg már minket.”

SZERBIA

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Az elmúlt meccsek eredményeit és teljesítményeit figyelve elmondható, hogy a hazaiak számítanak a favoritnak ezúttal. Nagyon jó formában szerepelnek, és a hétközi siker is óriási motiváció lehet, míg Szerbia éppen az ellentéte ennek. Gólzáporra nem kell számítani, könnyen elképzelhető ismét egy egygólos siker, mint legutóbb.

Előző cikkNemzetek Ligája, Dánia – Izland, 2020.11.15 – 20:45
Következő cikkNemzetek Ligája, Fehéroroszország – Litvánia, 2020.11.15 – 18:00