Kezdőlap Mérkőzés elemzések Nemzetek Ligája, Észak-Macedónia-Észtország, 2020.11.15.,15:00

Nemzetek Ligája, Észak-Macedónia-Észtország, 2020.11.15.,15:00

313
0

ÉSZAK-MACEDÓNIA-ÉSZTORSZÁG

2020.11.15., 15:00, Nemzetek Ligája, C-liga, 2. csoport
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A szkopjei II. Fülöp Stadion 36 400 férőhelyes, azonban ma zárt kapuk mögött fogják megrendezni ezt a mérkőzést is a többihez hasonlóan.
Távolság: Az észt válogatott edzőközpontjától 2000 km-es, körülbelül 4 órás repülőút vezet az észak-macedón fővárosba.
Várható időjárás:Délután 3 órakor 62%-os páratartalmú, 12 Celsius-fokos, foltokban felhős idő várható, esőzésre azonban mindössze 2% az esély.
Játékvezető:A 41 esztendős román Marius Avram – aki már 10 éve vezethet nemzetközi találkozókat – dirigálja ezt az összecsapást. 345 találkozót vezetett eddig pályafutása folyamán, amelyen ez idáig 1635 sárga (4,74/meccs), 114 piros lapot (0,33/meccs), illetve 111 büntetőt (0,32/meccs) ítélt meg.
Közvetítés:
Egymás elleni eredmények:Összesen eddig 4-szer mérkőzött meg egymással ez a két csapat. 2 alkalommal a mostani hazaiak nyertek, 2-szer döntetlen született. A gólkülünbség 9-6 Észak-Macedónia javára, a gólátlag így 3,75 meccsenként. A hazaiak minden alkalommal betaláltak, amíg az észtek egy találkozó híján mindig szereztek gólt. Legutóbb Észtországban találkoztak egy hónappal ezelőtt, amikor is 3-3-as pontosztkozkodás történt.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

ÉSZAK-MACEDÓNIA

ÉSZTORSZÁG

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

ÉSZAK-MACEDÓNIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
BozinovskiKapus000

ÉSZTORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
KotenkoKapus2500
KlavanVédő12533
AntonovKözéppályás5122
LutsKözéppályás4342
OjamaKözéppályás4411
ZenjovTámadó83128

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

ÉSZAK-MACEDÓNIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

ÉSZTORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

ÉSZAK-MACEDÓNIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

ÉSZTORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

ÉSZAK-MACEDÓNIA

– A világranglista 65. helyén álló Észak-Macedónia történelmi győzelmet aratott csütörtökön, miután legyőzte Grúzia válogatottját, és ezzel az előző Nemzetek Ligája kiírás D-ligájából ők jutottak ki a következő évi Európa-bajnokságra. Ott majd Amszterdamban játszhatnak a holland, az ukrán és az osztrák válogatottal szemben.
– Igor Angelovski legénységére tehát büszke lehet okkal. További feladat azonban, hogy megnyerjék esetlegesen a C-ligás kvartettjüket, amiben szintén bizakodhatnak, mivel eddig itt veretlenül, 1 győzelemmel és 3 iksszel, 7-6-os lőtt-kapott gólkülönbséggel 1. helyen tanyáznak.
– A csapat legutóbbi 15 hazai környezetben lejátszott tétmeccsén 10 győzelem 2 döntetlen és csak 3 vereség született. Az a 3 vereség olyan nemzetek ellen született, akik mind EB-résztvevők és azért magasabb szintet képviselnek (Spanyolország, Ausztria és Lengyelország).
– Nincsenek nagyobb hiányzók, a kezdőcsapaton legfeljebb a pihentetés változtathat. A csapatban mindegyik poszton olyan vezérjátékosok vannak, mint elől az előző meccs egyetlen találatát szerző Goran Pandev, mellette Nestorovski, vagy Dimitrevski kapus vagy akár a zágrábi Ademi a védelemben.

ÉSZTORSZÁG

– Az észt nemzeti 11 a FIFA-ranglista 109. pozícióját foglalja el. Legutóbb hétközben játszottak Firenzében az olasz válogatottal, ahol egy sima 4-0-ás vereséget szenvedtek, mindössze 4 kapura tartó és 1 kaput eltaláló lövési mutatóval.
– Legutóbbi két Nemzetek Ligája meccsükön októberben két egált játszottak. Előbb hazai környezetben 3-3-at Észak-Macedóniával, 3 nappal rá pedig egy 1-1-es ikszet az örmények ellen. Következő találkozójuk a grúzok elleni idegenbeli találkozó lesz szerdán. Csoportjukban az utolsó, 4. helyet foglalják el, 2 döntetlennel, 2 vereséggel. Hogy ne essenek ki, minimum 1-szer nyerniük kellene ebből a két idegenbeli meccsből.
– A vendégek legutóbbi 10 találkozójukon 3 döntetlen és 7 vereség született.
 – Észtország csapatánál kevesebb minőségi játékos van, de abból is van hiányzó. Például a volt-liverpooli védő Klavan sérült, a kezdőkapusnak számító Kotenko szintén, emellett a válogatott 2. legtöbb gólját szerző játékosa, Zenjov sem játszik ma este.
– Nem várható nagyobb változás az előző mérkőzéseikhez képest a kezdő 11 összeállításánál.
 

HASZNOS STATISZTIKÁK

ÉSZAK-MACEDÓNIA

– A hazai válogatott egy 7 meccses veretlenségi sorozatot produkál!
– Legutóbbi 7 találkozójukból 6 alkalommal legalább 5 lapot osztott ki az aktuális játékvezető. (86%)
– A sárga-pirosak az ezt megelőző 6 meccséből 5 alkalommal mindkét csapat szerzett gólt. (83%)
– 10 szöglet esett legfeljebb az elmúlt 5 meccsükből 4-szer is. (80%)
– Az észak-macedónok szerezték legutóbbi 7 összecsapásukból 5-ször az első gólt. (71%)

ÉSZTORSZÁG

– A vendégek 14 meccses nyeretlenségi sorozatban vannak jelenleg!
– 9 utolsó találkozójuk alkalmával mindig kaptak gólt, emellett pedig mind a 9 alkalommal a másik csapat szerezte a meccs első találatát!
– Észtország 10 legutolsó meccséből 8-szor maximum 4 lapot osztott ki a játékvezető. (80%)
– Szögleteket illetően pedig 8 utolsó összecsapásukból 6 alkalom volt olyan, hogy legfejlebb 10-et végeztek el a csapatok. (75%)
– Az észt nemzeti válogatott legutóbbi 7 meccséből 5-ször elvesztette az első félidőt. (72%)

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

ÉSZAK-MACEDÓNIA

ÉSZTORSZÁG

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– A hazai csapat történelmi sikere azzal, hogy kijutottak egy világversenyre egyértelműen ad akkora löketet majd, hogy a soron következő meccseken szintén motiváltan, remek formában játszhassanak. Hogyha ezt a különleges plusz faktort nem is néznénk, csak a játékos állományok és formabeli különbségeket, akkor is az észak-macedónok felé billene a mérleg. Több gólos hazai győzelem várható, ahol az észteknek a tét a gól, mintsem a pontszerzés.

Előző cikkNemzetek Ligája, Szlovákia – Skócia, 2020.11.15 – 15:00
Következő cikkNemzetek Ligája, Ausztria – Észak-Írország, 2020.11.15 – 20:45