Kezdőlap Mérkőzés elemzések Nemzetek Ligája, Bulgária – Finnország, 2020.11.15 – 18:00

Nemzetek Ligája, Bulgária – Finnország, 2020.11.15 – 18:00

336
0

BULGÁRIA – FINNORSZÁG

2020.11.14. 18:00, Nemzetek Ligája, 5. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek az „Nacionalen Stadion Vasil Levski” aréna ad otthont, amely 46 000 fő befogadására képes. A megfelelő szabályok betartása mellett mehetnek be nézők is korlátozott számban.
Távolság: A vendégekre repülővel egy két órás út várt, amit sikeresen teljesítettek is.
Várható időjárás:A mérkőzés idejére 7C fokot, 79%-os páratartalmat, kissé szeles és végig tiszta időt jósolnak.
Játékvezető:A két alakulat összecsapásán Donatas Rumsas dirigál majd, aki tapasztalt már nemzetközi szinten is. A rutinos litván bíró karrierje során 158 mérkőzésen fújhatta a sípot, ezeken összesen 656 sárgát (4,15-ös átlag) és 43 pirosat (0,27-es átlag) könyvelhetett el, emellett megítélt 45 büntetőt is!
Közvetítés:Hazánkban egyetlen csatorna sem közvetíti élőben.
Egymás elleni eredmények:A két gárda korábban kétszer találkozott, pontosztozkodás egyszer sem lett a vége. Mindkét fél egy-egy győzelmet zsebelt be, finnek 2-0-ra, bolgárok 2-1-re.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

BULGÁRIA

FINNORSZÁG

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

BULGÁRIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

FINNORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
JensenKözéppályás1672

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

BULGÁRIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

FINNORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

BULGÁRIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

FINNORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

BULGÁRIA

– A hazaiaknál egyetlen hiányzóval sem kell számolni, így akár a legerősebb kezdőt is pályára küldheti Georgi Dermendzhiev.
– Több változtatás is várható a Wales elleni meccshez képest, a szövetségi kapitány elmondása szerint. Az viszont szinte borítékolható, hogy Georgi Yomov és Kraev a kezdőcsapat tagjai lesznek.
– Dominik Yankov elérte a második válogatottságát Gibraltár ellen, és várhatóan ezúttal is a kezdő tizenegyben kap majd helyet, hogy bizonyíthasson.
– Szintén a középpályára várható Aleksandar Tsvetkov, aki rendkívül rutinos és nagyon jól ellátja a feladatkörét. Nagy szükség lesz rá a finnek ellen.
– Geogi Dermendzhiev elmondása szerint Bulgária nagyon szeretné elérni az első győzelmét a csoportban, és habár már nincs reális esélyük feljutni, kiesni sem szeretnének.
– Legutóbb Gibraltár ellen játszottak hazai pályán egy barátságos meccset. Mindenképpen motiváció lehet számukra, hiszen egy fölényes 3-0 lett az eredmény. Bár Gibraltár nem éppen egy futball nagyhatalom.

FINNORSZÁG

– A vendégeknél akad egy hiányzó, akinek megérezheti hiányát a finn alakulat.
– A középpályáról fog hiányozni Fredrik Jensen, aki az Augsburg labdarúgója. A mindössze 23 esztendős játékos 16 megmérettetésen szerepelt a nemzeti csapatában, ezeken hétszer volt már eredményes és kiosztott két gólpasszt is. Az biztos, hogy nagy segítség lett volna a jelenléte a bolgárok ellen.
– A támadóharmadban ott lesz viszont Teemu Pukki, akinek mostanában már nem megy annyira a klubcsapatában, a válogatottban legtöbbször hozza a tőle elvárt szintet. Pukki 85 meccsen 25 gólt termelt, és 7 gólpasszt is kiosztott.
– A Brentford játékosa, Michael Forss a franciák ellen eredményes tudott lenni, ráadásul úgy, hogy az volt a debütálómeccse. Meglepő lenne, ha ezúttal nem kapna helyet a kezdőcsapatban.
– A finn válogatottban két olyan játékos várható majd, amely nem rendelkezik sok válogatottsággal, viszont a klubokban lejátszott mérkőzéseinek köszönhetően rutinosak. Egy összeszokott, szervezett finn nemzeti csapat várható Szófiába.
– A legutóbbi találkozójukon Franciaország ellen szerepeltek egy barátságos meccs keretein belül. Forss és Valakari voltak eredményesek, három perc alatt kétszer kapitulált a francia védelem. Végül a végeredmény maradt a 0-2.

HASZNOS STATISZTIKÁK

BULGÁRIA

– Gyenge formában szerepelnek a saját közönségük előtt: a legutóbbi 10 hazai összecsapásukból kettőt nyertek meg, két egál és hat vereség mellett.
– A tabella negyedik helyét foglalják el, 1 ponttal rendelkeznek összesen. 0 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség az eddigi mérlegük!
– Az elmúlt 5 meccsüket figyelembe véve egyszer sem játszottak egált. Egyszer diadalmaskodtak és négyszer kikaptak.
– Ugyanezt az öt megmérettetést figyelembe véve egyszer volt rá példa, hogy mindkét csapat eredményes tudott lenni.
– Az utolsó 10 meccsüket nézve hétszer volt rá példa, hogy a gólszám 2,5 alatt maradt.
– A legutóbbi 10 hazai összecsapásukat figyelve elmondható, hogy csupán kétszer nem kapott gólt a bolgár válogatott.

FINNORSZÁG

– A 4 fős tabellán a második helyen tanyáznak, 3 győzelemmel, 0 döntetlennel és 1 vereséggel. A 4 forduló alatt 4 gólt lőttek és 1-et kaptak.
– Az elmúlt 10 idegenbeli csatájukból ötöt nyertek meg, öt vereség mellett.
– A legutóbbi tíz idegenben lejátszott meccsüket nézve háromszor fordult elő, hogy a gólszám 2,5 fölé ugrott.
-Ha az utolsó 5 találkozójukat vesszük figyelembe négyszer diadalmaskodtak egy vereség kíséretében.
– Ugyanezen az öt megmérettetésen egyszer volt rá példa, hogy a gólszám 2,5 fölé ugrott – rendes játékidőt figyelembe véve.
– A legutóbbi 15 idegenben lejátszott csatájukat nézve négyszer fordult elő, hogy nem szereztek egy gólt sem.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

BULGÁRIA

– Georgi Dermendzhiev nyilatkozatának részlete: “Nem vagyunk könnyű helyzetben, ezt muszáj elismerni. Ennek ellenére úgy érzem képesek lehetünk meglepetést okozni és nem fogunk kiesni. Nem lefutott még a csoportkör, lehet eredményeket elérni.”

FINNORSZÁG

– Markku Kanerva nyilatkozatának egy részlete: “Elég jó eredményeket értünk el eddig, de ettől függetlenül ez egy új meccs, új kihívás. Ilyenkor nem lehet az eddigi eredményekre gondolni. Muszáj lesz a maximumon pörögni és mindent megtenni a három pont érdekében.”

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Az elmúlt meccsek eredményeit és teljesítményeit figyelve elmondható, hogy a vendégek számítanak a favoritnak ezúttal. Gólzáporra szinte biztosan nem kell számítani, könnyen elképzelhető, hogy a finnek kapuja érintetlen marad. Ellentétben a bolgárokéval.

Előző cikkNemzetek Ligája, Ausztria – Észak-Írország, 2020.11.15 – 20:45
Következő cikkNemzetek Ligája, Belgium – Anglia, 2020.11.15 – 20:45