Kezdőlap Mérkőzés elemzések Nemzetek Ligája, Ausztria – Észak-Írország, 2020.11.15 – 20:45

Nemzetek Ligája, Ausztria – Észak-Írország, 2020.11.15 – 20:45

276
0

Ausztria – Észak-Írország

2020.11.14. 20:45, Nemzetek Ligája – D Liga – 5. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek az Ernst-Happel-Stadion lesz az otthona, mely 48.500 néző befogadására lenne képes, azonban a járványügyi helyzet miatt zártkapus lesz a találkozó.
Távolság: A vendégek egy jó 4,5 órás repülőutat tettek meg az osztrák fővárosba, ahová már a tegnapi nap folyamán megérkeztek.
Várható időjárás:A hőmérséklet 8 alakul majd, 88%-os páratartalom mellett. Borús és enyhén szeles idő várható, azonban esőzésre nem kell számítani.
Játékvezető:Az összecsapást Maurizio Mariani vezeti majd, aki ebben az idényben hét meccsen fújta a sípot. Az olasz játékvezető ez idő alatt kiosztott összesen 29 sárgalapot (4,14 átlagban) és 3 büntetőt ítélt meg.

Marianinak ez lesz az első találkozása a két nemzet csapatával.
Közvetítés:A mérkőzést nem közvetíti hazánkban egyik csatorna sem.
Egymás elleni eredmények:Tizenkétszer néztek egymással farkasszemet, mely alkalmak során 5 osztrák sikert és 4 északír győzelmet láthattunk, míg 3-szor pontosztozkodással ért véget a találkozó.

A legutóbbi négy párharcuk során mindig az osztrákok nyertek, de már öt mérkőzése veretlenek az északírekkel szemben.

A legutóbbi négy ütközetük folyamán az északírek három mérkőzésen sem tudtak gólt szerezni.

A gólátlag 2,5 alatt volt háromszor is az elmúlt négy csatájuk alatt (75%).

Ötször játszottak eddig Ausztriában, ahol a hazaiak négy meccsen veretlenek maradtak ellenfelükkel szemben (3-1-1).

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

Ausztria

Észak-Írország

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

Ausztria

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
LindnerKapus2800
SiebenhandlKapus200
LienhartVédő200
PoschVédő910
LazaroKözéppályás2931
BaumgartnerKözéppályás522
SchöpfKözéppályás2450
GrillitschKözéppályás1910

Észak-Írország

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
ThompsonKözéppályás1200
SavilleKözéppályás2602
EvansKözéppályás6320
JonesTámadó1103
McGinnTámadó6155

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

Ausztria

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
 Trimmel Védő 100

Észak-Írország

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Nincs kétes játékos

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

Ausztria

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
ArnautovicTámadó852620
SabitzerTámadó4487

Észak-Írország

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Nincs visszatérő játékos

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

Ausztria

– Újabb győzelemre készülnek otthonukban, ahol a Nemzetek Ligájában a csoportjuk utolsó helyezettjét fogadják, akiket egyszer már legyőztek a tornán. Jelenleg vezetik a B Liga első csoportját, miután csak egyetlen egyszer Romániától kaptak ki (3-0-1, 6:4).
– Nincs jó emlékük, mikor legutóbb hazai pályán játszottak, ugyanis ekkor szerezték első vereségüket a Nemzetek Ligájában, de a mai második alkalom során javítani szeretnének.
– Jó formában fogadják az északíreket, miután az elmúlt négy mérkőzésüket rendre megnyerték. Legutóbb egy barátságos meccsen a Luxemburgot győzték le (0-3), de ezt megelőzően Romániával és mai ellenfelükkel párbajoztak a Nemzetek Ligájában, ahol két egymást követő sikert arattak.
– Franco Foda nyolc játékosát biztosan nélkülözi, míg Trimmel állapota még kérdéses.
– Kapus poszton Siebenhandl és Lindner sérülés miatt nincsenek a keretben, de ez túlságosan nem is okoz problémát, hiszen a portás szerepet a Wolfsburgnál játszó Pavao Pervan látja el, aki az elmúlt négy meccsükön védett.
– A védelmükben túl nagy változásra nem kell számítani, miután a keret legértékesebb és egyben egyik legeredményesebb játékosa David Alaba is elérhető. A Münchenben tevékenykedő légiós 74 válogatottbeli meccsén 14 gólt és 16 gólpasszt jegyzett, de már hét mérkőzése nem volt eredményes a nemzeti mezében, ellenben a legutóbbi Bundesliga mérkőzésén betalált.

A másik szélső Lainer lehet, aki már rendelkezik 1 gólpasszal a Nemzetek Ligájában.

A védelem középpontját pedig a rutinos Hinteregger és Dragovic alkotja majd, akik közül előbbi már szintén kiosztott egy asszisztot a tornán.
– A pálya tengelyében négy játékosukat kell, hogy nélkülözzék. Közülük a legértékesebb kieső jelenleg Baumgartner lesz, aki mindegyik Nemzetek Ligája mérkőzésen pályára lépett és 1 gólt és 2 gólpasszt osztott ki. Továbbá Schöpf is rendelkezik 1 góllal a tornán, míg társa Grillitsch és Lazaro nem.

Hiányzók ellenére Ilsanker és Baumgartlinger elérhetőek, akik bőven pótolni tudják majd a kiesőket. Rotálásban lesz nehezebb dolga majd Franco Foda mesternek ezen a poszton.
– Támadóegységükbe két nagyon fontos és meghatározó játékosuk térhet vissza.
– Arnautovic a válogatott gólkirálya nyolcvanöt válogatottbeli meccsén 26 gólt és 20 gólpasszt szerzett, aki ma ismét visszatérhet a kezdőbe.
– A másik visszatérő Marcel Sabitzer lehet, aki a legutóbbi négy mérkőzésüket hagyta ki sérülés miatt. A negyvennégyszeres válogatott 8 góllal és 7 asszisztal büszkélkedhet. Sabitzer egyébként a legutóbbi bajnokin betalált.

Észak-Írország

– Ha ma nem szereznek pontokat könnyen lehet, hogy búcsúzniuk kell a Nemzetek Ligája “másodosztályától”, hiszen csoportjuk utolsó helyén állnak egyetlen ponttal (0-1-3, 2:8). Három egymást követő vereséget szereztek a tornán, miután mindegyik ellenfelüktől kikaptak. További probléma, hogy utóbbi két alkalommal még gólt sem jegyeztek.
– Harmadik idegenbeli csörtéjükre készülnek, ahol az egyetlen halvány sikerük még a Románia elleni döntetlenük lehet (1-1), hiszen ezt követően Norvégiában már alulmaradtak (1-0).
– Nagy szívfájdalmukra, de a legutóbbi meccsükön az EB-re való kijutásért folyó küzdelemben elvéreztek Szlovákiával szemben, ráadásul a hosszabbítás véghajrájában érte őket a kudarc (1-2). Céljuk természetesen továbbra is lehet, hiszen a B ligában való benntmaradás még reális esély.
– Öt játékosukat nélkülözik a mai ütközetből, akik közül akadnak igen meghatározóak is.
– Mindhárom középpályás kiesése okozhat némi fejfájást majd Ian Baraclough mesternek, hiszen mindegyikük legalább három Nemzetek Ligája csörtén pályára lépett. Így helyükre lehetőséget kaphat Galbraith, aki még nem lépett pályára a tornán, de Fergusont is csak csereként vetették be.
– Elől a csapat második leggólerősebb játékosa McGinn sérülés miatt nem lesz elérhető, aki a legutóbbi Szlovákok elleni derbin még pályára lépett. Társa Jones pont az osztrákok ellen volt utoljára bevethető, azonban azt követően az utóbbi két meccsüket kihagyta a szélső.
– Ami jó hír számukra, hogy a legeredményesebb támadójuk Magennis ma is elérhető, aki már 7 gólos a válogatottban, igaz az elmúlt kilenc meccsükön eredménytelen volt a támadó.
– A keretben ma is ott lehet a Nemzetek Ligájában 1 gólos Whyte is, aki a románok elleni egyenlítőt szerezte.

HASZNOS STATISZTIKÁK

Ausztria

– Zsinórban négy mérkőzést nyertek meg úgy, hogy a legutóbbi három alkalommal még gólt sem kaptak.
– Otthonukban az elmúlt öt alkalommal 2,5 gól feletti mérkőzést láthattunk.
– A Nemzetek Ligájában egyszer sem veszítették el az első félidőt (2-2-0).
– Foda mérlege az északírekkel szemben 3-0-0, míg Baraclough mester ellen 1-0-0.

Észak-Írország

– Három egymást követő vereséget szenvedtek, ahol kettőn még gólt sem lőttek.
– Rendes játékidőt nézve az elmúlt négy meccsükön a gólok száma 2,5 alatt volt.
– A legutóbbi három idegenbeli csörtéjüken a gólok átlaga 2,5 alatt volt.
– A Nemzetek Ligájában 75%-ban a mérkőzéseiken kevesebb, mint 3 gól született (3/4).
– Ian Baraclough mérlege az osztrákok és Foda vezetőedzővel szemben 0-0-1.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

Ausztria

Észak-Írország

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Az osztrákok nagyon jó formában fogadhatják a jobb időket is már megélt északíreket, akiknél még ráadásul fontos hiányzók is vannak, plusz egy igen komoly kudarcból kell felállniuk. Így tehát én mindenképp előnyben részesítem a hazai alakulatot.

Előző cikkNemzetek Ligája, Észak-Macedónia-Észtország, 2020.11.15.,15:00
Következő cikkNemzetek Ligája, Bulgária – Finnország, 2020.11.15 – 18:00