Kezdőlap Mérkőzés elemzések Nemzetek Ligája, Svédország – Horvátország, 2020.11.14 – 20:45

Nemzetek Ligája, Svédország – Horvátország, 2020.11.14 – 20:45

338
0

SVÉDORSZÁG – HORVÁTORSZÁG

2020.11.14. 20:45, Nemzetek Ligája, 5. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek az „Friends ” aréna ad otthont, amely 50 500 fő befogadására képes. A megfelelő szabályok betartása mellett mehetnek be nézők is korlátozott számban.
Távolság: A vendégekre repülővel egy két és fél órás út várt, amit sikeresen teljesítettek is.
Várható időjárás:A mérkőzés idejére 7C fokot, 96%-os páratartalmat, kissé szeles és végig borús, esős időt jósolnak.
Játékvezető:A két alakulat összecsapásán Daniel Siebert dirigál majd, aki tapasztalt már nemzetközi szinten is. A rutinos német bíró karrierje során 374 mérkőzésen fújhatta a sípot, ezeken összesen 1457 sárgát (3,89-es átlag) és 60 pirosat (0,16-os átlag) könyvelhetett el, emellett megítélt 102 büntetőt is!
Közvetítés:Hazánkban egyetlen csatorna sem közvetíti élőben.
Egymás elleni eredmények:A két gárda legutóbbi öt találkozása során egyszer sem kellett döntetlennel megelégedniük a feleknek. A svédek egyszer diadalmaskodtak, míg a horvátok négyszer is győzelmet ünnepelhettek. A gólarány viszont nem ennyire egyértelmű, azt 5:7-re bukták el az északiak. Az öt összecsapás alatt a gólszám három alkalommal ugrott 2,5 fölé a gólszám és szintén háromszor volt rá példa, hogy mindkét fél eredményes tudott lenni.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

SVÉDORSZÁG

HORVÁTORSZÁG

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

SVÉDORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
JanssonVédő2700
LudwigVédő3013
HiljemarkKözéppályás2823
KacaniklicKözéppályás2131
GuidettiTámadó2931
ThelinTámadó2932

HORVÁTORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
VidaVédő8441
LovrenVédő6140
JedvajVédő2621
VrsaljkoVédő4508
BrozovicKözéppályás5567
KramaricTámadó50144
RebicTámadó3634

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

SVÉDORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

HORVÁTORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

SVÉDORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HORVÁTORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

SVÉDORSZÁG

– A hazaiaknál hat biztos hiányzó van, a védősortól egészen a támadósorig foghíjas lesz a csapat.
– A mai meccset egészen biztosan kihagyja Pontus Jansson és Ludwig Augustinsson, akik leginkább a védelemben szoktak tevékenykedni. Előbbi középen, utóbbi a baloldalon érzi otthonosan magát. Mindketten több, mint 27 alkalommal viselték már a svéd nemzeti mezt, amely során legtöbbször megbízható teljesítményt nyújtottak. Nagy érvágás a kiesésük.
– A megmérettetés során a középpályáról hiányozni fog az Oscar Hiljemark – Alexander Kacaniklic páros, amely szintén rutinosnak mondható. A 28 és 29 esztendős játékos összesen öt gólt lőtt és négy gólpasszt osztottak ki. Mindenképp erősítés lenne, ha pályára tudnának lépni a horvátok ellen, ez viszont már lehetetlen. Forsberg és Olsson lesz majd a helyükön, akik szintén megbízhatóak.
– Nagy érvágás lehet John Guidetti és Isaac Kiese Thelin kiesése, akik idén a klubjukban is jó teljesítményt nyújtanak. Ezúttal viszont egyikükre sem számíthat a mester, nem szerepelnek a keretben. Mindketten 29 alkalommal viselték a nemzeti dresszet, mindketten háromszor voltak eredményesek. Előbbi egy, utóbbi két gólpasszt osztott ki ez idő alatt.
– A támadóharmadban a kezdőcsapatba várható Marcus Berg és Robin Quaison, akik szintén elképesztően játszanak a válogatottban. Quaison 20 meccsen már hétszer volt eredményes, illetve kiosztott három gólpasszt is. Bert a 80 megmérettetése alatt 22 találatot és 10 előkészítést könyvelhetett el. Így sem lesz biztonságban tehát a horvát porta.
– Fontos megemlíteni, hogy a svéd szövetségi kapitány, Peter Wettergren elkülönítve tölti mindennapjait, így nem lehet ott ma a kispadon.
– Legutóbb Dánia otthonában volt jelenésük, viszont csupán barátságos meccs keretein belül. A szünetben még gól nélküli döntetlenre álltak a felek, a második játékrészben aztán Wind és Bah is betalált, így 2-0 arányban győztek a dánok.

HORVÁTORSZÁG

– A vendégeknél is van hét hiányzó, ami nagyon megnehezítheti a dolgukat az északiak ellen.
– Pozitív koronavírustesztet produkált Domagoj Vida és Marcelo Brozovic is, ezért nem léphetnek ma egészen biztosan pályára, ami nagy érvágás a vendégeknek. Vida 84 meccsen szerepelt ezidáig, ráadásul ő a kapitány is. Brozovic 55 alkalommal viselte a horvát dresszt, ez idő alatt hatszor talált be és hét találatot készített elő.
– A védősorból hiányozni fog Dejan Lovren, Tin Jedvaj és Sime Vrsaljko is. Lovren a legtapasztaltabb a trióból, a maga 61 válogatottságával. Nem panaszkodhat Jedvaj sem 26-al, illetve Vrsaljko 45-el.
– Óriási érvágás lehet Andrej Kramaric és Ante Rebic kiesése, akik nagyon sok lehetőséget kaptak az elmúlt hónapokban, években, alapemberekké váltak. Ezúttal viszont nem számolhat velük Zlatko Dalic.
– A hiányzók ellenére a kezdőcsapatban viszonylag rutinos és tapasztalt játékosok kerülnek. A probléma esetleg Duje Caleta-Car játékával lehet, aki eddig csupán kilenc alkalommal került be a csapatba. Akkor viszont többnyire magabiztos játékot produkált, ma szintén szükség lesz erre.
– A legutóbbi találkozójukon Törökország ellen játszottak barátságos meccs keretein belül. Szünetben 2-1-re vezettek a hazaiak, a vendégektől Budimir volt eredményes. A második játékrészben Pasalic és Brekalo is betalált, amire Ünder válaszolt. Végül 3-3 lett a végeredmény.

HASZNOS STATISZTIKÁK

SVÉDORSZÁG

– Nagyszerű formában szerepelnek a saját közönségük előtt: a legutóbbi 10 hazai összecsapásukból ötöt nyertek meg, három egál és két vereség mellett.
– A tabella negyedik helyét foglalják el, 0 ponttal rendelkeznek összesen. 0 győzelem, 0 döntetlen és 4 vereség az eddigi mérlegük!
– Az elmúlt 5 meccsüket figyelembe véve egyszer sem játszottak egált. Egyszer diadalmaskodtak és négyszer kikaptak.
– Ugyanezt az öt megmérettetést figyelembe véve egyszer sem volt rá példa, hogy ne kapjanak legalább egy gólt.
– Az utolsó 10 meccsüket nézve egy sem végződött egállal.
– A legutóbbi 10 hazai összecsapásukat figyelve elmondható, hogy csupán kétszer nem talált be a svéd válogatott.

HORVÁTORSZÁG

– A 4 fős tabellán a harmadik helyen tanyáznak, 1 győzelemmel, 0 döntetlennel és 3 vereséggel. A 4 forduló alatt 1 gólt lőttek és 8-at kaptak.
– Az elmúlt 10 idegenbeli csatájukból kettőt nyertek meg, öt vereség és három egál mellett.
– A legutóbbi tíz idegenben lejátszott meccsüket nézve nyolcszor fordult elő, hogy mindkét fél eredményes tudott lenni.
-Ha az utolsó 5 találkozójukat vesszük figyelembe kétszer buktak el, egy döntetlen és két vereség kíséretében.
– Ugyanezen az öt megmérettetésen egyszer volt rá példa, hogy ötször fordult elő, hogy mindkét fél betalált.
– A legutóbbi 15 idegenben lejátszott csatájukat nézve mindig sikerült legalább egy gólig eljutniuk.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

SVÉDORSZÁG

– Peter Wettergren nyilatkozatának részlete: “Fejben is fel kell nőni ehhez a meccshez, ami elég nehéz lesz az előző eredmények után. Úgy kell játszanunk, mint ahogy tettük legutóbb a horvátok elleni második félidőben. Remélem sikerül megmutatni, hogy ez a csapat valójában mire képes. Szerintem letudjuk győzni a horvátokat és bezsebelni az első három pontot.”

HORVÁTORSZÁG

– Zlatko Dalic nyilatkozatának egy részlete: “Nem lesz könnyű meccs, viszont kötelező jó teljesítményt produkálni. Eddig egyáltalán nem úgy alakul ez a Nemzetek Ligája, ahogyan azt elterveztük. Viszont van még remény, ezért nem is adjuk fel egy pillanatra sem. A svédek sincsenek könnyű helyzetben, ezért nagyon veszélyesek lesznek.”

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Az elmúlt meccsek eredményeit és teljesítményeit figyelve elmondható, hogy két hasonló erősségű csapat méri össze az erejét. Mindkét fél részéről várható találat, és az előjelek inkább a horvátok felé billentik a mérleget, akik idegenben is mindig jó játékot produkálnak, ami mellé gól, gólok párosulnak.

Előző cikkNemzetek Ligája, Portugália – Franciaország, 2020.11.14 – 20:45
Következő cikkA nap legfontosabb hiányzói 2020.11.14