Kezdőlap Mérkőzés elemzések Nemzetek Ligája, Svájc-Spanyolország, 2020.11.14.,20:45

Nemzetek Ligája, Svájc-Spanyolország, 2020.11.14.,20:45

294
0

SVÁJC-SPANYOLORSZÁG

2020.11.14., 20:45, Nemzetek Ligája, A-liga, 4. csoport
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A St. Jakob-Park Svájc legnagyobb stadionja. 38 512 széke azonban ma egytől-egyig betöltetlen marad, hiszen ez a meccs is zárt kapuk mögött kerül megrendezésre.
Távolság: A spanyol válogatott egy 1200 km-es, körülbelül 2 és fél órás repülőutat tesz meg Baselbe.
Várható időjárás:Este 9 óra környékére tiszta, enyhén szeles, 8 Celsius-fokos, 76%-os páratartalmú idő várható a svájci városba.
Játékvezető:A 41 esztendős skót, Willie Collum vezeti e találkozót. 634 találkozót vezetett karrierje során, amelyen ez idáig 2000 sárga (3,15/meccs), 153 piros lapot (0,24/meccs), illetve 200 büntetőt (0,32/meccs) ítélt meg. Elmondható, hogy nem a lapok híve, sokszor inkább szóbeli figyelmeztetéssel állítja meg a játék hevességét.
Közvetítés:Sport 2, 20:45
Egymás elleni eredmények:Összesen eddig 7 alkalommal mérkőztek meg egymással. Először még 1957-ben egy VB-selejtezőn 2-2 lett Spanyolországban, amíg legutóbb idén október 10-én, amelyet 1-0-ra nyertek Madridban a hispánok. Mutatójuk 7 meccsből 4 spanyol, 1 svájci győzelem, illetve 2 döntetlen. Legutóbbi 3 összecsapásukon legfeljebb 2 gól esett, azonban azelőtti 4 találkozó folyamán mindig 2-nél több találat született. Érdekesség, hogy legtöbbször VB-n, vagy spanyol honban találkoztak,így mindössze egyszer, az említett 57-es kvalifikáció során játszottak egymással Svájcban!

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

SVÁJC

SPANYOLORSZÁG

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

SVÁJC

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
LotombaVédő100
SchärVédő5887
LangVédő3132
MbabuVédő902

SPANYOLORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
NavasVédő4659
D.LlorenteVédő600
CarvajalVédő2504
CeballosKözéppályás1112
ThiagoKözéppályás3929
FatiTámadó411
RodrygoTámadó2583

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

SVÁJC

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

SPANYOLORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
GayaVédő1122
     

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

SVÁJC

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

SPANYOLORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

SVÁJC

– A világranglista 16. helyén álló Svájc nincsen túl kimagasló formában: idén még nyeretlenek, NL-csoportjukban utolsók. 4 találkozó után 2 döntetlen, 2 vereség a mutatójuk, 5-7-es lőtt-kapott gól aránnyal. Legközelebbi meccsüket itthon játsszák az ukránok ellen.
– Vladimir Petkovic-nak azonban bizakodásra adhat okot, hogy hétközben szoros felkészülési meccsen maradtak alul Belgiumban, illetve az, hogy legutóbb Németországgal egy rendkívűl jó találkozón 3-3-as döntetlent játszottak vendégként. Ennek a találkozónak a pikantériája, hogy 0-2-re is és 2-2 után 2-3-ra is vezettek. A két vesztes meccsükön is csupán 1 góllal maradtak alul, Ukrajnában, illetve Spanyolországban ebben a szériában.
– Az 57 éves mester másik öröme az lehet, hogy mai vírusos helyzet és meccs leterheltség ellenére szerencsére nincsen sok hiányzójuk. A védelemből hiányzik majd az eltiltott Schär, illetve Mbabu és Lang sem lehet ott ma este. A pálya többi részén a lehető legerősebb felállásában léphetnek ki a baseli gyepre a válogatott.
– A védelem lehet kérdéses, ahol néha 4 hátvéddel, néha ezzel a 3 belső plusz 2 előretolt szélső védővel játszanak. A kapuban biztos pont az elmúlt időszakban remeklő Sommer, aki a ‘Gladbach-hal a BL-ben is remekel idén.

SPANYOLORSZÁG

– Luis Enrique válogatottja a világranglista 6. helyén és NL-kvartettjük 1. pozíciójában tanyázik. Két győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel, 6-2-es gólkülönbséggel állnak. Hétközben ikszeltek Hollandiában, 1-1 lett annak a barátságos meccsnek a vége.
– A vendégjátékuk akadozik, hiszen 6 legutóbbi meccsüket otthonuktól távol nem tudták megnyerni. Az eddigi két idegenbeli Nemzetek Ligája meccsükön mindössze 1 pontot gyűjtöttek , mégpedig a németek ellenében. Ezen az ütközeten a ráadás utolsó pillanataiban egyenlített a most hiányzó Gaya.
– Hogyha már a hiányzók szóba jöttek, Luis Enrique fiaiból már több hiányzó van, mint például a védelemből Jesus Navas, vagy az említett Gaya, középpályáról Ceballos vagy Thiago, elől pedig nem játszhat a 18 életévét nemrégen ünneplő Ansu Fati vagy Rodrygo se.
– Azonban elől rendelkezésre áll a rendkívűl jo formában, a BL-ben már 4 gólnál járó Alvaro Morata, illetve a Manchester City-ben remeklő Ferrán Torres is. Lehetőségként pedig többek közt Dani Olmo vagy Adama Traoré is ott van a keretben. Kapusposzton újra De Gea bizonyíthat, a védelemet pedig előtte a hétközben a nemzeti csapatban pályára lépési rekordot beállító Ramos vezényelheti a válogatottat.

HASZNOS STATISZTIKÁK

SVÁJC

– A hazai válogatott egy 6 meccses nyeretlenségi sorozatot tudhat magáénak.
– Petkovic legénysége az elmúlt 7 összecsapásukon mindig kaptak gólt, azonban ebből 6-szor ők is betaláltak. (86%)
– A svájciak 6 legutóbbi meccsén 5-ször maximum 4 lapot szórt ki az aktuális játékvezető a csapatoknak. (83%)
– Legutóbbi 7 találkozójukból 5 alkalommal legalább 3 találat született. (72%)

SPANYOLORSZÁG

– Legutóbbi 6 idegenbeli mérkőzésükön nyeretlen a spanyol válogatott! (5 döntetlen, Ukrajnában pedig legutóbbi NL- meccsükön 1 vereség)
– 8 utolsó találkozójuk alkalmával mindig legfeljebb 4 lapot osztott ki a játékvezető a két csapatnak!
– Ramos-ék elmúlt 6 idegenbeli meccsükön mindegyikén legfeljebb 2 találatot szereztek a csapatok!
– A vendégek ezt megelőző 6 megmérettetéséből 5-ször a gólátlag 2,5 alá süllyedt. (83%)

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

SVÁJC

SPANYOLORSZÁG

Luis Enrique nyilatkozata:
“Svájc egy olyan válogatott, ami támad. Nagyon hasonló csapatot várok, mint amit Madridban láttunk. Csapatként Európa egyik legjobbegysége. Az egyik olyan keret, ami látom, hogy rengeteget dolgozott az utóbbi időkben. Látom, mit csinálnak a pályán, és nincsen gyengeségük. Nagyon sokat ért nekünk, hogy legyőztük őket (otthon). Negyedikek a csoportban, de így is elsők lehetnek még. Ha megnézi az eredményeket, akkor mondhatja, hogy nem nyernek, de én más dolgokat vizsgálok, és látom hogy ez egy olyan csapat, amely sokat dolgozott.”

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– A hazai csapat tavaly november 15-én nyert otthon utoljára, amíg a vendégek is több, mint 1 esztendeje vonulhattak le győztesen a pályáról vendégként. Véleményem szerint egy rendkívűl kiélezett mérkőzésen kevés gól fog születni, és ha nagy nehezen nyernek is a vendégek, az egy egygólos különbséggel fog történni. Viszont valószínűbbnek tűnik a svájciak pontrablása, mint a spanyolok egyértelmű győzelme a ma esti találkozón.

Előző cikkVálogatott barátságos, Mexikó – Dél-Korea, 2020.11.14 – 21:00
Következő cikkLeague One, Sunderland- Milton Keynes – 2020.11.14 – 16:00