Kezdőlap Mérkőzés elemzések Nemzetek Ligája, Németország – Ukrajna – 2020.11.14 – 20:45

Nemzetek Ligája, Németország – Ukrajna – 2020.11.14 – 20:45

347
0
Ginter gólja, a két nemzeti csapat előző összecsapásán.

NÉMETORSZÁG – UKRAJNA

2020.11.14. 20:45, Nemzetek Ligája, A divízió
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzés a lipcsei Red Bull Arénában kerül megrendezésre. Az eredetileg RB Leipzig otthonaként funkcionáló stadion befogadóképessége pontosan 42959 fő, a hazaiak azonban ma nem élvezhetik a szurkolói többség támogatását, hiszen a járványhelyzet miatt ez a mérkőzés is zártkapus lesz.
Távolság: A vendégeknek egy 1280 km-es utat kellett megtenniük a mérkőzés helyszínéig, amely a repülővel körülbelül 2 órányi időt vett igénybe.
Várható időjárás:Lipcsébe a meccs idejére 10-9C fokot, 82%-os páratartalmat, gyengén szeles és felhős időt jósolnak a meteorológusok.
Játékvezető:Ovidiu Hategan fogja dirigálni a két válogatott összecsapását! A román szakember eddigi karrierje során összesen 429 mérkőzésen fújhatta a sípot, amelyeken kiosztott 2124 sárga (4,95/meccs) és 130 piros lapot (~0,3/meccs). Emellett megítélt 127 büntetőt is (~0,3/meccs)!
A hazaik mérkőzésein ez idáig két alkalommal bíráskodott Hategan, ebből a két találkozóból egyet megnyert a német válogatott, 1 alkalommal pedig csupán döntetlent ért el. Az ukránok csak egyszer tapasztalták meg a 40 éves aradi szakember szigorát, a szóban forgó mérkőzést pedig megnyerték a kék-sárgák.
Közvetítés:
Egymás elleni eredmények:Eddigi történelmük folyamán összesen 7 mérkőzésen csapott össze a két nemzet gárdája. Ezekből a meccsekből 4-et nyertek meg az németek, és 3 alkalommal nem bírtak egymással a csapatok, tehát az ukrán válogatott 19 éves történelem folyamán egyszer sem győte még le a német nemzeti csapatot. A gólok számában az összesített állás 14:6 a Nationalelf javára.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

NÉMETORSZÁG

UKRAJNA

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

NÉMETORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
 HofmannKözéppályás  0
KroosKözéppályás1001719
KimmichKözéppályás50313
Schulz Védő1221
Klostermann Védő1003
Kehrer Védő901
HalstenbergVédő811
GosensVédő501

UKRAJNA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
KravetsTámadó2374
SupryagaTámadó000
ShaparenkoKözéppályás800
ShakhovKözéppályás710
KaravaevVédő2716
MykolenkoVédő1101
KorniienkoVédő000
PopovVédő000
TymchykVédő201
BushchanKapus300

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

NÉMETORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

UKRAJNA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

NÉMETORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

UKRAJNA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

NÉMETORSZÁG

– A hazai pályán játszó válogatottnál hivatalosan 7 ember hiányzik a meghirdetett keretből. Közülük 6 sérült és 1 eltiltott.
– Marcel Halstenberg, Thilo Kehrer és Joshua Kimmich a válogatottba kapott meghívást, azonban mindhárom játékos sérülést szedett össze az azóta eltelt időben, így nem tudnak Joachim Löw rendelkezésére áll.
– Lukas Klostermann, Nico Schulz és Robin Gosens ugyan csatlakoztak a válogatott kerethez, az azóta eltelt időben mindhárom játékos sérülést szedett össze, ezáltal összesen öt védekező szellemű játékosát veszítette el a Nationalelf, ami tovább ronthatja az egyébként sem igazán acélos védelmüket.
– A szárnyvédők kiesése miatt Benjamin Henrichs és Philipp Max várhatóan kezdeni fog a védőhármas előtti két szélen.
– Jonas Hofmann is visszatért a Mönchengladbach-hoz, ugyanis combizom sérülést szenvedett az előző, Csehország elleni barátságos meccsen.
– Azzal, hogy Toni Kroos eltiltás miatt biztosan nem lép pályára, megtarthatja a helyét a kezdőben Ilkay Gündogan, aki a középpálya közepén, Leon Goretzkaval az oldalán játszhat majd ma este.
– Legutóbbi mérkőzésüket hazai pályán, a cseh válogatott ellen játszották a németek. A végeredmény 1-0 lett, tehát a hazaiaknak mondhatni jól sikerül a felkészülés a mai meccsre. A gólaszerző egyébként Luca Waldschmidt volt, aki a 13. percben Phillipp Max passzából talált be.

UKRAJNA

– Az ukrán csapatnál 10 biztos hiányzóról lehet tudni, kérdéses állapotú játékos nincs a keretben.
– Nincs jó hatással az ukrán válogatottra a Dinamo Kijevnél tomboló koronavírus járvány. A kék-sárgák jelentősen építenek a fővárosi csapatra, így a náluk zajló problémák miatt, az ukrán nemzeti csapat keretéből 7 játékos kellett, hogy távozzon, ugyanis pozitív lett a COVID-19 tesztje.
– Georgij Bushchan kapus, valamint Oleksandr Karavajev és Vitalij Mikolenko védők talán a legjelentősebb hiányzók a fertőzöttek közül, míg a csapat csatára, Artem Kravets egy komoly sérülés miatt kellett, hogy felfüggessze a kerettagságát.
– Andrij Sevcsenko ennek ellenére erős csapattal kezdett a Lengyelország elleni barátságos mérkőzésen, ahol az ukránok 2-0-s vereséget szenvedtek. Andre Lunin ezen a meccsen a rutinos Pjatov helyett kezdett a kapuban, ma azonban nagyobb eséllyel kerülhet be a Sahtar hálóőre a kezdőbe.

HASZNOS STATISZTIKÁK

NÉMETORSZÁG

– A német nemzeti csapat a Nemzetek Ligája A csoportjának a 2. helyét foglalja el a spanyol válogatottól 1 pontra lemaradva. A hazaiak eddigi 4 meccsük alatt 6 pontot szereztek – 1 győzelem, 3 döntetlen – 7-szer találtak be összesen az ellenfelek kapujába, emellett 6 gólt kaptak
– Minden sorozatot figyelembe véve 11 mérkőzése veretlen Joachim Löw csapata! Ebből 6 mérkőzésen tudtak nyerni a németek, értelemszerűen a maradék 5 meccsen pedig döntetlen értek el.
– A hazaiak utóbbi 7 mérkőzéséből 6 találkozón (a meccsek ~86%-án) is gólt szerzett mindkét pályára lépő válogatott.
– A németek előző 10 találkozójából 7 meccsen (a mérkőzések ~70%-án) is 2,5 gól fölött termeltek a pályára lépő csapatok.
– Az elmúlt 6 mérkőzéséből 5 találkozón (a mérkőzések ~83%-án) szerezte meg Löw csapata a meccs első gólját.
– A németek az elmúlt 8 meccsükből 6 alkalommal (a mérkőzések 75%-án) tudtak a vezetést birtokolva szünetre vonulni, az első félidő végeztével.
– Nem játszott főszerepet a spori az utóbbi időben Nationalelf meccsein. A hazaiak az utóbbi 10 találkozójából 9 mérkőzésen (a mérkőzések 90%-án) is előfordult, hogy a bíró kevesebb, mint 5 lapot mutatott fel 90 perc alatt.
– Löw csapatának a meccseit nem elsősorban a szögletek szerelmeseinek ajánljuk. A németek előző 6 mérkőzésének minegyikén volt arra példa, hogy kevesebb, mint 11 sarokrúgást harcolt ki a pályára lépő két csapat együttesen.

UKRAJNA

– Az ukrán válogatott a Nemzetek Ligája A csoportjának a 3. helyét foglalja el a spanyol válogatottól 1 pontra lemaradva. A németek csupán gólkülönbségben jobbak mint a vendégek. Az ukránok 4 meccsen 6 pontot gyűjtöttek – 2 győzelem, 2 vereség – 4 gólt szereztek, és cserébe 7-et kaptak.
– Az ukránok utóbbi 7 meccséből 6 találkozón (a mérkőzések ~86%-án) is megesett, hogy 2,5 gól fölött termeltek a pályára lépő csapatok.
– A vendégek az előző 5 mérkőzésükből 4 meccsen (a mérkőzések 80%-án) először kapott gólt Sevcsenko csapata.
– Nem volt sok dolga a bírónak az utóbbi időben Ukrajna meccsein. A hazaiak az utóbbi 7 találkozóján kivétel nélkül mindig megtörtént, hogy a bíró kevesebb mint 5 lapot mutatott fel 90 perc alatt.
– A vendég válogatott legutóbbi 7 meccséből 5 alkalommal (a mérkőzések ~71%-án) is előfordult, hogy a pályára lépő két csapat együttesen kevesebb mint 11 sarokrúgást harcolt ki.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

NÉMETORSZÁG

– Joachim Löw, Németország válogatottjának a szövetségikapitánya: „Még mindig lehetséges, hogy megnyerjük ezt a csoportot, de a játékosaimmal most csak a mai meccsre koncentrálok. Nem akarok a Spanyolország elleni meccsre gondolni. Ma le kell győznünk az ukránok kétségbeesett ellenállását. A kijevi mérkőzéshez képest Ukrajna megerősítette keretét. Megverte Spanyolországot – nem véletlenül. Sok gyors és technikai támadójátékosuk van, ugyanakkor Ukrajna tökéletesen védekezik. Még Kijevben vettük ezt észre.
A spanyolok azért veszítettek az ukránok ellen, mert a szervezett ellenféllel való konfrontációban nem tudták megtalálni a megfelelő megoldásokat. Holnap csapatomnak túl kell lépnie a képességein, és szenvedélyt és energiát kell bemutatnia.”

UKRAJNA

– Andrij Sevcsenko, Ukrajna válogatottjának a szövetségikapitánya: „Ma lehetőségünk van labdabirtoklásra épülő futballt játszani. Ha erősebb ellenféllel találkozunk, akkor a taktikához kell igazítanunk a játékot, amely eléri az eredményt. Amint a gyakorlat azt mutatja, csapatunk átalakítható. Valószínűleg Németországban egy kicsit megváltoztatjuk a játékrendszerünket, de semmiképpen sem hagyjuk el az elveinket.”

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

A korábbi eredményeket, a statisztikákat és a két csapat helyzetét figyelembe véve, szorosabb meccsre számíthatunk, ahol várhatóan több gól is születik majd. Mindkét csapatban benne van, hogy betaláljon a másik kapujába, de természetesen, ha nem is óriási a különbség, mégis a hazai csapat az esélyesebb.

Előző cikkNemzetek Ligája, Azerbajdzsán – Montenegro – 2020.11.14 – 18:00
Következő cikkVálogatott barátságos, Mexikó – Dél-Korea, 2020.11.14 – 21:00