Kezdőlap Mérkőzés elemzések Nemzetek Ligája, Málta – Andorra, 2020.11.14 – 15:00

Nemzetek Ligája, Málta – Andorra, 2020.11.14 – 15:00

400
0

MÁLTA – ANDORRA

2020.11.14. 15:00, Nemzetek Ligája, 5. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek a „TA QALI” aréna ad otthont, amely 16 997 fő befogadására képes. A megfelelő szabályok betartása mellett mehetnek be nézők is korlátozott számban.
Távolság: A vendégekre repülővel egy két és fél órás út várt, amit sikeresen teljesítettek is.
Várható időjárás:A mérkőzés idejére 17C fokot, 76%-os páratartalmat, kissé szeles és végig tiszta időt jósolnak.
Játékvezető:A két alakulat összecsapásán Peter Kralović dirigál majd, aki tapasztalt már nemzetközi szinten is. A rutinos szlovák bíró karrierje során 204 mérkőzésen fújhatta a sípot, ezeken összesen 711 sárgát (3,48-as átlag) és 38 pirosat (0,18-as átlag) könyvelhetett el, emellett megítélt 59 büntetőt is!
Közvetítés:Hazánkban egyetlen csatorna sem közvetíti élőben.
Egymás elleni eredmények:A két gárda korábban két alkalommal mérte össze az erejét, mindkétszer pontosztozkodás lett a vége. 2002-ben és 2020-ban találkoztak, előbbi 1-1, utóbbi 0-0 lett.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

MÁLTA

ANDORRA

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

MÁLTA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
BorgVédő5530
MuscatVédő4310
ApapVédő600
MifsudTámadó127366

ANDORRA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
LloveraVédő3700
ValesVédő6711
PujolKözéppályás8821
GómezTámadó3200

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

MÁLTA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

ANDORRA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

MÁLTA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

ANDORRA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

MÁLTA

– A hazaiaknál négy biztos hiányzó van, ráadásul vannak köztük kulcsfontosságúak is!
– A mai meccset egészen biztosan kihagyja Steve Borg, aki az elmúlt években a védelem egyik legbiztosabb pontja volt. A 32 esztendős bekk 55 válogatottsággal rendelkezik, és legutóbb a Liechtenstein elleni barátságos meccsen gólt is szerzett. Most viszont eltiltás miatt nem lehet hazája segítségére.
– A megmérettetés során nem lesz jelen Muscat sem, aki hasonlóan alapembernek számít a védősorban, mint Berg. Muscat 43 alkalommal viselte a címeres mezt, egyszer volt eredményes. Ezúttal pozitív koronavírustesztet produkált, így elkülönítve tengeti a mindennapjait.
– Kevésbé számít nagy érvágásnak Ferdinando Apap kiesése, hiszen egyébként sem alapemberként számolnak vele. A 28 éves védő jelenleg a Hibernians FC játékosa, ahol kulcsfontosságú szerepet tölt be. Most sérülés miatt nem léphet pályára, pedig Berg és Muscat kiesésével biztos számított volna rá a mester.
– Lemondta a válogatottságot Michael Mifsud, aki legutóbb még pályára lépett, de az volt az utolsó megmérettetése Málta színeiben. A 39 esztendős játékos azt nyilatkozta, hogy a Sirens FC-ben is ez az utolsó szezonja. 127 találkozón 36 gólt szerzett, így toronymagasan vezeti a listát.
– Legutóbb is hazai pályán szerepeltek, akkor Liechtenstein volt az ellenfél és barátságos meccset játszottak. Mifsud és Borg korai góljaival már 2-0 volt az eredmény, amit Farrugia növelt 3-ra a 84. percben. Végül 3-0-ra győztek és jól hangoltak a mai találkozóra.

ANDORRA

– A vendégeknél is van négy hiányzó, melyből az összes nevezhető kulcsfontosságúnak.
– A védelemből kihullott Llovera, aki rendkívül tapasztalt és rutinos játékosnak nevezhető. 37 alkalommal viselte a címeres mezt, és a jó védekezés mellett egy gólt is lőtt és egyszer kiszolgálta a társait. Nagy kérdés, hogy mennyire sikerül majd őt pótolni.
– Szintén nem örülhetnek Vales kiesésének, aki szintén a hátsó harmadban szokott tevékenykedni. A 30 esztendős játékos a védelem szívében szokott lenni, ő a védelem irányítója egyben. Ezt a szerepkört most Emili Garcia teljesítheti majd.
– A legnagyobb érvágás Marc Pujol kiesése lehet, aki a nemzeti csapat kapitánya is egyben. A 38 esztendős rutinos játékos 88 válogatottsággal rendelkezik. 2000 februárjában mutatkozott be, még David Rodrigo irányítása alatt.
– A hiányzók ellenére a kezdőcsapatban viszonylag rutinos és tapasztalt játékosok kerülnek, akik többször is bizonyították rátermettségüket. Talán a középpályára kerülhet két olyan játékos, akinek még nincs meg a 20 válogatottsága, ez viszont aligha befolyásolja majd a végkimenetelt.
– A legutóbbi találkozójukon Portugáliába látogattak, ahol barátságos meccset vívtak Cristiano Ronaldóék ellen. Szünetben kétgólos különbséggel vezettek a hazaiak, a hármas sípszó idejére ez 7-0-ra nőtt.

HASZNOS STATISZTIKÁK

MÁLTA

– Nem túl jó formában szerepelnek a saját közönségük előtt: a legutóbbi 10 hazai összecsapásukból hármat nyertek meg, két döntetlen és öt vereség mellett!
– A tabella második helyét foglalják el, 5 ponttal rendelkeznek összesen. 1 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség az eddigi mérlegük!
– Az elmúlt 5 meccsüket figyelembe véve háromszor tudtak diadalmaskodni két döntetlen mellett.
– Ugyanezt az öt megmérettetést figyelembe véve egyszer volt rá példa, hogy a gólszám 2,5 fölé ugrott.
– Az utolsó 10 tétmeccsüket nézve nyolcszor fordult elő, hogy legalább egy gólt kaptak az ellenféltől!
– A legutóbbi 10 hazai összecsapásukat figyelve elmondható, hogy csupán kétszer nem talált be az idelátogató csapat.

ANDORRA

– A 4 fős tabellán a negyedik helyen tanyáznak, 0 győzelemmel, 2 döntetlennel és 2 vereséggel. A 4 forduló alatt 0 gólt lőttek és 3-at kaptak.
– Az elmúlt 10 idegenbeli csatájukból egyet sem nyertek meg, nyolc vereség és két egál mellett.
– A legutóbbi tíz idegenben lejátszott meccsüket nézve mindössze egyszer fordult elő, hogy mindkét fél eredményes tudott lenni.
-Ha az utolsó 5 találkozójukat vesszük figyelembe egyszer sem diadalmaskodtak, négy vereség és egy egál a mérlegük.
– Ugyanezen az öt megmérettetésen egyszer volt rá példa, hogy kapott gól nélkül hozták volna le a meccset.
– A legutóbbi 15 idegenben lejátszott csatájukat nézve kétszer fordult elő, hogy sikerült betalálniuk legalább egyszer.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

MÁLTA

ANDORRA

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Az elmúlt meccsek eredményeit és teljesítményeit figyelve elmondható, hogy két hasonló erősségű csapat méri össze az erejét. A gólzáporos meccset egyikük sem kedveli, így maximum két-három találat képzelhető el az összecsapáson. Az viszont szinte elképzelhetetlen, hogy Andorra zsebelje be a három pontot, sokkal inkább a hazaiak részéről várható el egy kétgólos győzelem.

Előző cikkA nap leghasznosabb statisztikái 2020.11.14
Következő cikkNemzetek Ligája, San Marino – Gibraltár, 2020.11.14 – 15:00