Kezdőlap Mérkőzés elemzések Nemzetek Ligája, Ciprus – Luxemburg, 2020.11.14 – 18:00

Nemzetek Ligája, Ciprus – Luxemburg, 2020.11.14 – 18:00

326
0

Ciprus- Luxemburg

2020.11.14. 18:00, Nemzetek Ligája – C Liga – 5. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzést a GSP stadionban rendezik meg, mely 20.859 néző befogadására képes, azonban a járványügyi helyzet miatt korlátozott számban lehetnek csak szurkolók.
Távolság: A vendégeknek egy jó 7,5 órás repülőutat kellett megtenniük Ciprusig, ahová már az előző napokban megérkeztek.
Várható időjárás:A hőmérséklet 18 fok körül alakul majd, 73%-os páratartalom mellett. Igen komoly viharfelhőket jósolnak a mérkőzés kezdetére, ahová 55%-ot prediktálnak az esőzésre.
Játékvezető:Az összecsapást Mattias Gestranius vezeti majd, aki ebben az idényben négy mérkőzésen fújta a sípot. Ezidáig 18 sárgalapot (4,5 átlagban) és 1 piroslapot (0,25 átlagban) láthattunk tőle, míg a büntetővonalra 2-szer mutatott rá.

A ciprusi válogatottal egyszer volt szerencséje találkozni, még 2019-ben, amikor a csapat Kazahsztán ellen mérkőzött (1-1). A gárda ezen a találkozón 4 sárgát kapott Gestraniustól.

A Luxemburgiaknak nincs jó emlékük a játékvezető kapcsán, hiszen mindhárom csörtéjüket elveszítették, amikor a finn sípmester dirigált. Összesen 8 sárgát kaptak tőle (2,66 átlagban) és 1-szer állította ki őket (0,33 átlagban).
Közvetítés:Hazánkban egyik csatorna sem közvetíti az összecsapást.
Egymás elleni eredmények:Ezidáig három alkalommal csaptak össze egymással a felek, mely idő során 2 ciprusi győzelmet és 1 luxemburgi sikert láthattunk.

Mindegyik párbajuk során legalább 2 gól született.

A legutóbbi két diadalukon, mindig csak a győztes fél talált be a kapuba.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

Ciprus

Luxemburg

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

Ciprus

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
KissasKapus1100
SielisVédő1711
WheelerVédő400
AvraamVédő4252
SpoljaricKözéppályás1101
KostiKözéppályás901
SotiriouTámadó44103
EfremTámadó4754

Luxemburg

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
MalgetVédő3520
Martins Védő4010
ThillKözéppályás2723

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

Ciprus

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Nincs kétes játékos

Luxemburg

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Nincs kétes játékos

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

Ciprus

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Nincs visszatérő játékos

Luxemburg

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Nincs visszatérő játékos

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

Ciprus

– Négy fordulót követően egyetlen pontot sikerült csak szerezniük a Nemzetek Ligájában, ahol az utolsó helyen állnak a csoportjukban (0-1-3, 0:5). Legutóbbi csörtéjük során sikerült első pontjukat megszerezniük, miután Azerbajdzsánnal ikszelni tudtak. Ami viszont kiábrándító lehet számukra, hogy még egyetlen gólt sem jegyeztek a tornán.
– Harmadik hazai diadaluk előtt állnak, ahol mindkét mérkőzést elveszítették (0-0-2, 0:3).
– legutóbb egy barátságos mérkőzést játszottak a görögök ellen, ahol ugyan alulmaradtak, de legalább egy gólt sikerült szerezniük Ilia révén.
– Kapus poszton nem lesz bevethető Kissas, aki még egyetlen Nemzetek Ligája mérkőzésen sem védett, így könnyedén nélkülözik majd. Posztján Dimitriou kaphat szerepet, aki a legutóbbi barátságos és az Azerbajdzsáni derbin is védett.
– A védelmükben három játékosukat kell, hogy nélkülözzék.
– Wheeler háromszor volt pályán a Nemzetek Ligájában, így őt mindenképp pótolniuk kell.

Szintén a bal szélső bekk Avraam sem elérhető, aki a válogatottja egyik legrutinosabb és legeredményesebb játékosa.

Szerencséjükre ezen a poszton még Ioanou elérhető, aki szintén értékes perceket töltött a Nemzetek Ligájában.
A védelmük tengelyében Sielis már zsinórban negyedik mérkőzését kényszerül kihagyni, akit Karo és Laifis könnyedén pótolnak majd.
– A pálya tengelyében Spoljaric és Kosti a két hiányzók, azonban posztjukon mindhárom kezdőjük elérhető, így túl nagy változás nem várható.
– Ami viszont komoly érvágás a csapatnak, hogy Georgios Efrem a válogatott egyik legrutinosabb támadója, aki 5 gólt szerzett eddig nemzeti színekben nem lesz bevethető.

Társa Pieros Sotiriou, aki a ciprusi válogatott legeredményesebbje, szintén nem tud ma pályára lépni, aki már 10 gólt szerzett eddigi 44 válogatott meccsén.

Szerencséjükre a jobb szélső támadó Dimitrios Christofi bevethető, aki 54 válogatott mérkőzésén 8 gólt és 7 gólpasszt jegyzett.

Helyet kaphat elől még Ilia is, miután második válogatott szereplésén betalált a görögök ellen.

Luxemburg

– Kilenc ponttal, holtversenyben Montenegróval vezetik a csoportjukat a Nemzetek Ligájában. Egyetlen botlásuk volt eddig a tornán, méghozzá az előbb említett listavezető ellen (3-0-1, 6:3). A kudarc után két egymást követő győzelmet szereztek, méghozzá a mai ellenfelüket Ciprust győzték le még hazai pályán (2-0), majd Montenegrónak is visszavágtak (1-2). Pozitív még számukra, hogy minden győzelmük során legalább 2 gólt szereztek.
– Harmadik idegenbeli csörtéjük előtt állnak, ahol mindkét diadalukat behúzták (2-0-0, 4:2). Mindkét párharcon legalább 3 gólt láthattunk, hiszen betaláltak a felek egymásnak, de a Luxemburgiak igen masszívnak bizonyulnak elől.
– Legutóbb Ausztriát fogadták egy barátságos meccs gyanánt, akiktől 3-0-ra kaptak ki.
– Védő poszton két rutinos játékosukat kell, hogy nélkülözzék Malget és Martins személyében. Tapasztalataik ellenére Luc Holtz még sem bennük látja a lehetőséget, hiszen előbbi egyszer sem volt a pályán a Nemzetek Ligájában, míg utóbbi is csak két meccsen és csereként. Így tehát kijelenthető, hogy ezen a poszton nem érte őket túl nagy csalódás.

A széleken Pinto és Janst emelném ki, akik már 1-1 gólpasszt kiosztottak a tornán.
– A pálya tengelyében Olivier Thill az egyedüli kiesőjük, aki mind a négy mérkőzésen pályára lépett. Hiányát talán annyira nem fogják megérezni, miután Vincent Thill és a csapat legértékesebb játékosa Barreiro is elérhetőek. Előbbi igen hasznos játékosuk, hiszen 3 gólpassznál jár a tornán és válogatottsága során 3 gólt és 7 asszisztot jegyzett.
– Elől számos értékes játékosuk akad. A széleken gyakran feltűnő Gerson Rodrigues harminc meccs alatt 5 gólt és 1 gólpasszt szerzett, aki már lőtt egy gólt a tornán is.

Társa Danel Sinani a luxemburgi keret gólvágója, aki 3 gólt szerzett eddig a ligában. Válogatottsága során összesen 6 találattal bír és 4 gólpasszt osztott ki.

Elérhető még Edvin Muratovic is, aki szintén már jegyzett egy gólt magának a nemzetközi tornán, aki csupán háromszor húzhatta fel magára eddig a válogatott mezt.

HASZNOS STATISZTIKÁK

Ciprus

– Az elmúlt nyolc mérkőzésük során nyeretlenek voltak (0-1-7).
– Hazai pályán már zsinórban öt vereséget zsebeltek be.
– Az összes Nemzetek Ligája találkozójukon a gólok átlaga 2,5 alatt volt.

Luxemburg

– Az elmúlt tizenhárom ütközetük során egyszer sem ikszeltek (3-0-10).
– A legutóbbi két idegenbeli csatájukat megnyerték.
– Távol az otthonuktól, zsinórban öt olyan meccset vívtak, ahol a gólátlag 2,5 felett volt.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

Ciprus

Luxemburg

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– A hazaiak nagyon rosszul szerepelnek eddig a Nemzetek Ligájában, ahol még egyetlen gólt sem lőttek. Számos hiányzójuk is lesz, ami tovább nehezíti a dolgukat, ezért én nem hinném, hogy a jó formában játszó Luxemburgiak pont nélkül távoznának.

Előző cikkA nap legfontosabb hiányzói 2020.11.14
Következő cikkNemzetek Ligája, Azerbajdzsán – Montenegro – 2020.11.14 – 18:00