Kezdőlap Mérkőzés elemzések Nemzetek Ligája, Azerbajdzsán – Montenegro – 2020.11.14 – 18:00

Nemzetek Ligája, Azerbajdzsán – Montenegro – 2020.11.14 – 18:00

299
0

AZERBAJDZSÁN – MONTENEGRÓ

2020.11.14. 18:00, Nemzetek Ligája, C divízió
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:Az ütközetet Horvátországban, a Stadion ŠRC Zaprešić-ben rendezik meg. A semleges helyszín oka a politikai konfliktusok és a katonai akciók, így az UEFA döntése alapján Horvátország lett a találkozó helyszíne.
Távolság: Az azerieknek nagyjából 2700 km-t kellett megtenniük, ami repülővel kicsit több, mint 6 órás út.
Montenegró fiainak kicsit kevesebb, mint 500 km-t kell megtenniük a mai találkozóra.
Várható időjárás:Borús, hűvös idő vár a csapatokra ma. A derbi során körülbelül 7 fokot fog mutatni a hőmérő. Csapadékra előreláthatólag nem kell számítani.
Játékvezető:A 36 éves, orosz származású Sergey Ivanov fogja vezetni ma a találkozót. A sípmester idén 1 Európa Liga és 8 Premjer Liga ütközetet kapott már, amelyeken 55 sárga lap mellett (6.1 lap/meccs) 2 alkalommal került elő a piros is (0.22 lap/meccs). A büntetőpontra idén 3 esetben mutatott rá (0.33/meccs).
A litvánoknak nincsen túl jó emlékük a sporttársról, hiszen ő vezette az Izrael elleni 0:3-ra elbukott Európa-bajnokság selejtező mérkőzését.
Montenegró még nem került össze Ivanovval.
Közvetítés:A találkozót a Sport 2 fogja közvetíteni.
Egymás elleni eredmények:Történelmük során 2 alkalommal mérte össze erejét a két együttes, de mindkét alkalommal a montenegróiak örülhettek győzelemnek. Legutóbb a Nemzetek Ligája jelenlegi kiírásának odavágján csaptak össze a válogatottak. Ekkor Montenegró Jovetic és Ivanovic találatának köszönhetően zsebelte be a 3 pontot.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

AZERBAJDZSÁN

MONTENEGRÓ

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

AZERBAJDZSÁN

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
KrivotsyukVédő1200
MustafazadaVédő1000
AbdullayevKözéppályás3831
MakhmudovKözéppályás1310
IsrafilovKözéppályás1301
DadashovTámadó700

MONTENEGRÓ

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
SimicVédő4410
RaspopovicVédő701
VukcevicKözéppályás4414
JankovicKözéppályás2414

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

AZERBAJDZSÁN

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
KhalilzadaVédő2032
     

MONTENEGRÓ

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

AZERBAJDZSÁN

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

MONTENEGRÓ

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

AZERBAJDZSÁN

A Quarabag 10, míg a jelenlegi listavezető Sumqayit 6 játékost ad a nemzetközi csapatnak.
A keret összes játékosa a hazai bajnokságban játszik.
A jelenleg futó Nemzetek Ligája kiírásában Medvedev és Sheydaev tudott csak a kapuba találni.
A jelenlegi keret legeredményesebb játékosa Sheydaev, aki 30 nemzetközi mérkőzés alatt 5-ször tudott már eredményes lenni.
Kénytelen kihagyni a mai találkozót Dadashov sérülés miatt, pedig ő is a veszélyesebb játékosok közé tartozik.
Khalilzada az utóbbi pár mérkőzést a Sabah csapatában is kénytelen volt kihagyni sérülés miatt. Elvileg felépült teljesen, de pályára még nem léphetett. Ma is várhatóan csak a padon fog helyet kapni a védő.

MONTENEGRÓ

Marko Janković és Marko Simic nem lehet ma a keret tagja, miután mindkettejüket kiállították a Luxemburg ellen 1:2-re elbukott találkozón.
Nikola Vukcevic abductor izma elszakadt októbel végén, így rá egy hosszabb kihagyás vár.
Montenegró egeredményesebb játékosa a Monaco klasszisa és egyben a nemzeti 11 csapatkapitánya, Stevan Jovetic. A támadó 56 mérkőzésen 27 alkalommal talált a kapuba.
A Nemzetek Ligája jelenlegi sorozatában is Jovetic a legeredményesebb házon belül a maga 3 góljával. Őt Ivanovic követi 2, majd Bequiraj 1 találattal.
Igor Ivanovic októberben kapott először meghívót a nemeti csapatba (30 évesen), de egyelőre meghálálja a bizalmat. 3 találkozón léphetett pályára és mindhárom meccsen sikerült a kapuba találnia.
Az Atletico Madrid sztárja, Stefan Savic a védelem tengejében remek munkát végez, hiszen a montenegróiak eszén eddig csak 2 alkalommal tudtak túljárni (a Luxemburg ellen 1:2-re elveszített meccsen).

HASZNOS STATISZTIKÁK

AZERBAJDZSÁN

Azerbajdzsán 1 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel áll a C divízió 3. helyén. Egyedül a pont nélküli Ciprust tudták csak legyőzni 0:1-re.
Mindössze 2 gólt tudtak eddig szerezni, viszont már 4-et kaptak.
Az Örményországgal való konfliktusuk miatta az UEFA döntése alapján az azeriek a hazai meccseiket semleges pályán rendezik meg.
Otthonuktól távol eddig még egyik ütközeten sem lépte át a végeredmény a 2.5 találatot.
A nem Azerbajdzsánban lejátszott mérkőzéseik egyikén sem tudott mindkét csapat eredményes lenni.
Bizakodásra adhat okot, hosze szerdán Szlovénia alakulatával mérték össze erejüket és 0:0-s eredmény született. A szlovének egyértelmű fölényben játszottak, de az azerieknek sikerült kapott gól nélkül kibekkelni az összecsapást.

MONTENEGRÓ

Montenegró álomszerű rajtott vett a Nemzetek Ligájában, hiszen Ciprust, Luxemburgot és Azerbajdzsánt is kapott gól nélkül ütötték ki. Ezt követően jött egy kisebb rövidzárlat, hiszen Luxemburg vissza tudott vágni nekik és 1:2-re felülmúlta Jovetic-éket.
A C divízó legjobb mutatójával ők rendelkeznek, ugyanis 6 találatuk mellett csak 2-t kaptak.
Ha minden sorozatot figyelembe veszünk, akkor a legutóbbi 7 csörtéjükből csak 1-en nem találtak a kapuba. Ez a meccs a legutóbbi, a kazahok ellen 0:0-ra végződő barátságos mérkőzés volt.
Otthonuktól távol a Nemzetek Ligájában mindkét találkozójukat megnyerték, ráadásul 3 góljuk mellé egyet sem kaptak.
A kazahok ellen szerdán gól nélküli döntetlent játszottak, ahol elég kiábrándítóan teljesítettek. Az edzőjük elmondta, hogy az a meccs a kísérletezés jegyében telt el, hogy megtalálja a lehető legerősebb felállást.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

AZERBAJDZSÁN

„A holnap meccs nagyon fontos számunkra. 
Az előző találkozó előtt azt mondtam, hogy ez történelmi pillanat az azeri nép számára. 
Nagyon szeretném az azerbajdzsáni nép részének érezni magam. Igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni a pályán, bár nem volt elég alkalmunk edzeni. A aggódok kissé Tamkin Khalilzade pályára lépése miatt, emellett Anton Krivotsyuk az eltiltása miatt nem tud segíteni a csapatnak.” – nyilatkozta De Brasi vezetőedző.

MONTENEGRÓ

“Jelelngeg mindkét mérkőzést megnyerhetjük, de ez nem jelenti egyből az első helyet a csoportban. 
Nincs nagyobb nyomás a csapaton, egy ideje tisztában vagyunk a helyzetünkkel.Csak a holnapi meccsre koncentrálunk, nagyon nehéz, egy olyan csapat ellen játszani, amely ugyanolyan motivált lesz, mint mi, mert kedvező eredményt akar elérni, bár esélye sincs arra, hogy az első helyet megszerezze a tabellán.” – mondta Faruk Hadžibegić mester.

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

Az azeriek nem éppen a legerősebbek, ráadásul sok hiányzójuk is van. Szerintem Montenegró meg fogja tudni nyerni az összecsapást, habár hatalmas fölényre nem számítok. Egy kevés gólos, viszonylag unalmasabb mérkőzésre van kilátás.

Előző cikkNemzetek Ligája, Ciprus – Luxemburg, 2020.11.14 – 18:00
Következő cikkNemzetek Ligája, Németország – Ukrajna – 2020.11.14 – 20:45