Kezdőlap Mérkőzés elemzések Világbajnoki selejtező, Kolumbia – Uruguay, 2020.11.13 – 21:30

Világbajnoki selejtező, Kolumbia – Uruguay, 2020.11.13 – 21:30

365
0

Kolumbia – Uruguay

2020.11.13. 21:30, világbajnoki selejtező mérkőzés
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek az Estadio Metropolitano Roberto Meléndez ad otthont, amely 46 692 fő befogadására képes, de a találkozót zárt kapuk mögött rendezik meg.
Távolság: A vendégekre nagyjából nyolc órás repülőút várt, de már 3 napja a helyszínen tartózkodnak, ahol több edzést is megtartottak már.
Várható időjárás:Borús, zivataros idő várható a találkozóra, viszont 29 fokra és extrém párás időre lehet számítani.
Játékvezető:Fernando Rapallini nemzetközi szinten főként utánpótlás válogatottaknak fújta a sípot, de legutóbb 2019-ben a Copa America 3. fordulójában ő kapta a Brazília-Peru összecsapást, amelyen 4 sárga lapot osztott ki és egy büntetőt is megítélt. Eléggé keménykezű bíró, hiszen a 2020-as szezonban összesen 8 alkalommal dirigálhatott, amelyeken 45 sárga lap mellett (5.6 lap/meccs) 13 pirosat is kiosztott (1.6 lap/meccs).
Közvetítés:Hazánkban egyetlen csatorna sem közvetíti a mérkőzést.
Egymás elleni eredmények:A két gárda legutóbbi 6 csörtéjéből 5 esetben is a hazainak feltüntetett alakulat jött ki győztesen. Ez alól kivétel a legutóbbi összecsapásuk, ahol 2:2-es döntetlen született. Érdekes, izgalmas meccseket szoktak játszani a felek egymás ellen, hiszen az elmúlt 14 ütközetükből 13-szor született legalább 2 gól.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

Kolumbia

Uruguay

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

Kolumbia

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Arias Védő 54 
MedinaVédő2003
QuinteroKözéppályás2335
FalcaoTámadó84324

Uruguay

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
SilvaKapus1100
MusleraKapus11500
CoatesVédő4013
LaxaltVédő2401
ValverdeKözéppályás2221
De ArrascaetaKözéppályás2634
StuaniTámadó5084
GomezTámadó1931

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

Kolumbia

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
SanchezVédő3100

Uruguay

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

Kolumbia

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
 – –– – – 

Uruguay

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Gimenez Védő 58 

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

Kolumbia

Kolumbia legeredményesebb játékosa, Romerao Falcao combizom sérülése miatt nem került be a csapatba, míg Arias Venezuela ellen szenvedett súlyos sérülést.
A támadókra várhatóan nem lehet ma panasz, hiszen az Atalanta gólgyárosai várhatóak a kezdőbe. Muriel idén 4, míg Zapata 2 alkalommal talált már a kapuba a Serie A összecsapásain. Mellettük az Evertonban reneszánszát élő, habár folyamatosan kisebb sérülésekkel bajlódó, James Rodriguez kaphat majd szerepet, aki a bajnokságban 3-3 gólt és asszisztot ért már el.
Szerencsésnek mondhatja magát Queiroz mester, hiszen a fontos játékosok jelentős részére számíthat ma, aki pedig kiesett, azt minőségi emberrel tudja pótolni.
Davinson Sanchez játéka kérdéses, mivel felesége bármelyik pillanatban szülhet. Később csatlakozott a kerethez, így ma nem biztos, hogy a kezdőben kap majd helyet, bár ha nem jön semmi közbe, akkor nagy valószínűséggel pályára fog lépni.
Ospina visszatérhet a gólvonalra, miután a selejtezők első két fordulójában nem tudott hazája szolgálatába állni a COVID miatt.

Uruguay

Valverde a Real Madrid utolsó mérkőzésén, amikor a Valencia ellen 4:1-re kikaptak, sérült meg, így biztosan nem lép ma pályára. Sérülés miatt ugyancsak nem számíthat Tabárez mester Coates-ra, Maxi Gomezre és Martín Silvára. Rajtuk kívül is rengeteg játékos volt, akit a szövetségi kapitány nem tudott beválogazni a mostani mérkőzésekre, így eléggé nehéz helyzetben vannak.
José Gimenez miután kihagyta a legutóbbi két válogatott összecsapást, most újra ott van a keretben és várhatóan Godin mellett kezdő is lesz.
Kapus poszton a kezdőnek szánt Martín Silva utazás előtt sérült meg, így várhatóan a gólvonalra Campana állhat majd, aki Szaud-Arábiában játszik jelenleg az Al-Batin színeiben. Ő állhatott a kapuban a Chile és az Ecuador elleni derbin is.
Torreira és Nandez szívós, sokoldalú középpályás, akikre sok feladat fog ma várhatóan a támadások korai megakasztása miatt. Bentancur szintén képes a szűrésre, de főleg a gyorsaságára és a támadásépítésére lehet majd ma szükség.
Cavani ugyan nem szerepelt Tabárez mester terveiben, de a sok sérülés miatt mégis kapott meghívót, ráadásul Maxi Gomez sérülése miatt jó esélye van arra is, hogy pályára lépjen.
A nemzeti csapat legutóbbi 6 találatából 4-et Suarez szerzett.

HASZNOS STATISZTIKÁK

Kolumbia

Kolumbia a világbajnoki selejtező során eddig Venezuelát verték 3:0-ra, majd Chile ellen Falcao mentett pontot, miután a 91. percben egyenlített ki és állította be a 2:2-es végeredményt.
Hazai csapatként kifejezetten jól teljesítenek az utóbbi időben. Utoljára Paraguay tudta őket legyőzni otthonukban még 2017-ben, de azóta Perut és Panamát is legyőzték odahaza, míg Venezuelával 0:0-t játszottak (mind barátságos mérkőzés).
Ha azt vesszük figyelembe, hogy Kolumbia szerepelt a jegyzőkönyvben hazai csapatként, akkor a legutóbbi 10 ütközetükből csak 1-et buktak el, ráadásul azt is csak büntetőkkel (Chile elleni Copa America negyeddöntő).
Nem igazán jellemző rájuk a gólparádé, habár az idei válogatott mérkőzéseiken rendre született legalább 3 találat.
A legutóbbi 14 pályára lépésük során 12 esetben csak az egyik csapat hálója zörrent meg (85.7%).
Érdekesség, hogy a Venezuela és a Chile elleni selejtező első félidejében egyaránt 3-3 gól esett.

Uruguay

Chile gárdáját ugyan még 2:1-re le tudták győzni, de Ecuador ellen egy kissé kaotikus mérkőzésen már 4:2-re kikaptak a 2022-es világbajnokság kvalifikációs mérkőzésén.
Kifejezetten érdekes volt az Ecuador elleni derbijük, hiszen 1 hazai és 2 vendég találat is érvénytelenítve lett a VAR jóvoltából. A vendégek a 75. percre már 4:0-s hátrányba kerültek, de ezt követően Suarez 2 büntetőt is értékesíteni tudott.
Az Ecuador elleni bukásuk egy 7 ütközetből álló veretlen szériát szakított meg. Igaz, ezek java része csak barátságos mérkőzés volt.
Érdemes megjegyezni, hogy a legutóbbi 8 összecsapásukból 7 alkalommal zörrent meg mindkét pályán lévő csapat hálója (87.5%).
Uruguay legutóbbi 4 mérkőzésén rendre született legalább 3 gól.
Uruguay kifejezetten jó idegenbeli mutatóval rendelkezik. 2019-ben 8 alkalommal léptek pályára vendégként, de egyetlen csörtét sem buktak el (5 GY, 3 D). Ez a sikersztorit a legutóbbi meccsükön, az Ecuador elleni 4:2 során megszakadt.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

Kolumbia

Queiroz mester elmondta, hogy kemény mérkőzésre számít a világ egyik legjobb csapatával, ahol rengetek tapasztaljt játékos játszik.

Uruguay

Oscár Tabárez kiemelte, hogy az időjárás mindenképp Kolumbiának fog kedvezni, hiszen hozzá vannak szokva a meleg, nagyon párás viszonyokhoz. Megpróbálják majd folyamatosan frissíteni és hűteni a játékosokat, hogy a lehető legjobban tudjanak alkalmazkodni a körülményekhez.

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

Véleményem szerint Kolumbia a mai találkozó favoritja, de kifejezetten izgalmas mérkőzés vár ma mindkét csapatra. Az utóbbi meccsek tapasztalatai alapján nagy esélyt látok rá, hogy mindegyik csapat eredményes tudjon lenni és a gólszám is 2.5 felé kússzon.

Előző cikkA nap leghasznosabb statisztikái 2020.11.12
Következő cikkA nap leghasznosabb statisztikái 2020.11.13