Kezdőlap Mérkőzés elemzések VB Selejtező, Chile – Peru, 2020.11.14 – 00:00

VB Selejtező, Chile – Peru, 2020.11.14 – 00:00

374
0

CHILE – PERU

2020.11.14. 00:00, VB Selejtező, 3. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek a „Nacional Julio Martínez Prádanos” aréna ad otthont, amely 48 700 fő befogadására képes. A megfelelő szabályok betartása mellett mehetnek be nézők is korlátozott számban.
Távolság: A vendégekre repülővel egy háromórás út várt, amit sikeresen teljesítettek is.
Várható időjárás:A mérkőzés idejére 15C fokot, 65%-os páratartalmat, kissé szeles és néha borús időt jósolnak.
Játékvezető:Esteban Ostojich, a nem túl tapasztalt uruguayi bíró fogja dirigálni a két klub összecsapását. Karrierje során 190 alkalommal volt középbíró, ez idő alatt 1268 sárgát (6,67-es átlag) és 124 pirosat (0,65-ös átlag) osztott ki a játékosoknak. Emellett elkönyvelhetett 57 befújt tizenegyest is!

Korábban egyik válogatottnak sem dirigált, ez lesz az első találkozásuk.
Közvetítés:Hazánkban egyetlen csatorna sem közvetíti élőben.
Egymás elleni eredmények:A két gárda legutóbbi hat találkozása során pontosztozkodással egyszer sem kellett megelégedniük a feleknek, a hazaiak négyszer győztek, míg a vendégek kétszer tudtak diadalmaskodni! A gólarány viszont 11:11, igazságosan elosztva.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

CHILE

PERU

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

CHILE

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
AriasKapus1300
RocoVédő2510
AránguizKözéppályás80710
FuenzalidaKözéppályás5455
VargasTámadó93388

PERU

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
CácedaKapus600
ZambranoVédő5331
AscuesKözéppályás2250
FarfánTámadó87237
GuerreroTámadó933410

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

CHILE

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

PERU

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

CHILE

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

PERU

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

CHILE

– A hazaiaknál öt biztos hiányzó van, ráadásul vannak köztük kulcsfontosságúak is!
– A mai meccset egészen biztosan kihagyja Aránguiz, aki az elmúlt évek egyik kulcsfontosságú játékosa volt a válogatottban. Összesen 80 alkalommal húzta magára a címeres mezt, ezeken hétszer betalált és kiosztott tíz gólpasszt is. Ezúttal nem szerepel a keretben, nélküle kell legyőzniük Perut.
– A megmérettetés során nem lesz jelen Fuenzalida sem, aki Aránguizzal karöltve alapember volt. Rendkívül jó duót alkottak, ráadásul nagyon gyakran szerepeltek együtt. Ez így még rosszabb, hogy egy ennyire összeszokott párost kell nélkülözniük. 54 válogatottsága alatt öt gólt lőtt és kiosztott öt gólpasszt is.
– Nagy érvágás lehet Vargas kiesése, aki közelít, hogy százados legyen. Karrierje során 93 alkalommal lépett pályára Chile színeiben, ezeken 38 gólt lőtt és 8 alkalommal másnak készített elő. Egészen elképesztő ütemben termelte a gólokat, mindenképp erősítés lett volna a jelenléte.
– A kezdőcsapatba várható Alex Sánchez, aki hazája történelmének legeredményesebb játékosa a maga 43 találatával. Jelenleg az Inter Milant erősíti, de ezúttal a hazáját kell segítse.
– Legutóbb is hazai pályán szerepeltek, akkor Kolumbia volt az ellenfél. Bár korán hátrányba kerültek, még a szünet előtt fordítottak Vidal és Sánchez góljaival, így 2-1 volt a félidőben. A második játékrész hosszabbításában, a 91. percben Falcao betalált így a vendégek kiharcoltak egy döntetlent, 2-2.

PERU

– A vendégeknél is van öt hiányzó, melyből négyen nyugodtan nevezhetőek kulcsfontosságúnak.
– A védelemből kihullott Zambrano, aki rendkívül tapasztalt és rutinos játékosnak nevezhető. Kora ellenére 53 alkalommal viselte a címeres mezt, a nagyszerű védekezés mellett három gólt is lőtt és egyszer kiszolgálta a társait. Nagy kérdés, hogy mennyire sikerül majd őt pótolni.
– Szintén nem örülhetnek Ascues kiesésének a középpályáról, aki bár 22 alkalommal volt válogatott, mégis az elmúlt években alapember volt a perui nemzeti csapatban. Ez idő alatt ötször volt eredményes, nagy segítség lett volna a jelenléte Chile ellen.
– A támadóharmadból kiesett Farfán és Guerrero, akik egyértelműen a legerősebb támadóduójuk volt a történelem során. Ketten összesen 180 válogatottsággal, 57 lőtt góllal és 17 gólpasszal büszkélkedhetnek. Fájó lehet a kiesésük még.
– A hiányzók ellenére a kezdőcsapatban viszonylag rutinos és tapasztalt játékosok kerülnek, akik többször is bizonyították rátermettségüket. Talán a védelemben lehet egy kis megingás, de Bravo valószínűleg kézben tartja majd a dolgokat és irányítja őket, ahogyan azt tenni szokta korábban is.
– A legutóbbi találkozójukon hazai pályán vívtak Brazília ellen, ahol előnyt szereztek korán de szünetben mégis 1-1-re álltak a felek. A második félidő elején újra vezetést szereztek, de erre többek között Richarlison és Neymar is válaszolt, aki összességében mesterhármast ért el. Végül 2-4-el fejezték be az összecsapást.

HASZNOS STATISZTIKÁK

CHILE

– Nem túl jó formában szerepelnek a saját közönségük előtt: a legutóbbi 10 hazai összecsapásukból hármat nyertek meg, két döntetlen és öt vereség mellett!
– A tabella hetedik helyét foglalják el, 1 ponttal rendelkeznek összesen. 0 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség az eddigi mérlegük!
– Az elmúlt 5 meccsüket figyelembe véve egyszer tudtak diadalmaskodni! Két vereséget és két döntetlent könyvelhettek el mellé.
– Ugyanezt az öt megmérettetést figyelembe véve minden esetben a gólszám 2,5 fölé ugrott!
– Az utolsó 10 meccsüket nézve hétszer fordult elő, hogy legalább egy gólt kaptak az ellenféltől!
– A legutóbbi 10 hazai összecsapásukat figyelve elmondható, hogy csupán egyszer nem talált be az idelátogató csapat.

PERU

– A 10 fős tabellán a nyolcadik helyen tanyáznak, 0 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel. A 2 forduló alatt 4 gólt lőttek és 6-ot kaptak.
– Az elmúlt 10 idegenbeli csatájukból négyet nyertek meg, három vereség és három egál mellett.
– A legutóbbi négy idegenben lejátszott meccsüket nézve háromszor fordult elő, hogy a gólszám 1,5 alatt maradt.
-Ha az utolsó 5 találkozójukat vesszük figyelembe egyszer sem diadalmaskodtak, három vereség és két egál a mérlegük.
– Ugyanezen az öt megmérettetésen egyszer sem volt rá példa, hogy kapott gól nélkül hozták volna le a meccset.
– A legutóbbi 15 idegenben lejátszott csatájukat nézve négyszer fordult elő, hogy nem lőttek egy gólt sem.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

CHILE

– Reinaldo Rueda, Chile szövetségi kapitánya nyilatkozatának egy részlete: “Kolumbia egy nagyon kellemetlen ellenfél volt, de ezt már korábban is elmondtam. Végig kézben tartottuk a meccset, mi irányítottunk. Amikor kellett letámadtunk, amikor kellett visszaálltunk. A hosszabbításban szerzett gól Kolumbia erősségét mutatja, egy másodpercre sem adták fel, végig akarták azt a döntetlent.”

PERU

– Ricardo Gareca, Peru szövetségi kapitánya nyilatkozatának egy részlete: “Nem vagyunk könnyű helyzetben, de nem keresünk kifogásokat. Úgy gondolom képesek vagyunk maximumot nyújtani, mert kellően felkészültünk erre az összecsapásra. Legutóbb is nagyszerűen játszottunk, viszont nem volt szerencsénk. Ezúttal remélhetőleg több lesz.”

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Az elmúlt meccsek eredményeit és teljesítményeit figyelve elmondható, hogy két hasonló erősségű csapat méri össze az erejét. A gólzáporos meccset egyikük sem kedveli, így maximum három találat képzelhető el az összecsapáson. Az előjelek mégis Chile malmára hajtják a vizet, ők mondhatóak esélyesebbnek. Megfelelő koncentráció esetén behúzzák ma a három pontot és megszerzik az első győzelmüket.

Előző cikkA nap legfontosabb hiányzói 2020.11.13
Következő cikkAnglia, League Two, 12. forduló – Bolton Wanderers- Salford City- 2020.11.13 – 20:45