Kezdőlap Mérkőzés elemzések LaLiga 2, Zaragoza – Real Oviedo, 2020.11.13 – 21:00

LaLiga 2, Zaragoza – Real Oviedo, 2020.11.13 – 21:00

325
0

Zaragoza – Real Oviedo

2020.11.13. 21:00, LaLiga 2, 12. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A bajnoki szentélye a La Romareda stadion lesz, mely 33.068 néző befogadására lenne képes, azonban a járványügyi helyzet miatt korlátozzák a szurkolók számát.
Távolság: A vendégeknek egy 5,5 órás utat kellett megtenniük Zaragozába.
Várható időjárás:A hőmérséklet 10 fok körül alakul majd, 92%-os páratartalom mellett. Tiszta égbolt és enyhén szeles idő várható, csapadékra kevés esélyt jósolnak.
Játékvezető:Az összecsapást Ruben Barrera vezeti majd, aki ebben az idényben hatszor fújta a sípot. Ez idő alatt kiosztott összesen 39 sárgalapot (6,5 átlagban) és 1 piroslapot (0,16 átlagban), míg a büntetővonalra 2-szer mutatott rá.

Pályafutása során négyszer vezényelt mérkőzést a Zaragoza együttesének, akik még nem nyertek egyszer sem Barrera sípja alatt (0-1-3). A csapat ez idő alatt 9 sárgalapot (2,25 átlagban) és 1 piroslapot (0,25 átlagban) gyűjtött be összesen, míg 1-szer ítélt büntetőt a javukra.

A Real Oviedoval csak kétszer találkozott eddig. Melyeken a gárda 1 győzelmet és 1 vereséget könyvelhetett el magának, mikor Barrera dirigált. A sípmestertől 6 sárgalapot gyűjtöttek be összesen (3,0 átlagban).
Közvetítés:Hazánkban nem közvetíti egyetlen csatorna sem a mérkőzést.
Egymás elleni eredmények:A 73. összecsapásukra készülnek a felek, az eddigiekben 33 Real Zaragoza sikernek, 12 pontosztozkodásnak és 27 Real Oviedo diadalnak lehettünk szemtanúi.

Legutóbb idén júliusban találkoztak, amikor az Oviedo járt sikerrel (2-4). Ezt megelőzően azonban a Zaragoza 8 párharcukon át veretlen volt velük szemben (5-3-0).

Hazai pályán nagyon jó a mérlege a Zaragozának az Oviedoval szemben, ugyanis tizenhat ütközetük során, csak egyszer maradtak alul ellenük és csupán egyszer remiztek (14-1-1).

Az elmúlt négy alkalommal, mikor a La Romaredában léptek pályára a felek, háromszor is a gólok átlaga 2,5 felett volt (75%).

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

Zaragoza

Real Oviedo

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

Zaragoza

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
ÁlvarezKapus1000
Atienza Védő900
NietoVédő701
AmadorVédő100
Gonzalez Középpályás410
PapunashviliTámadó300
VuckicTámadó700

Real Oviedo

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
BrazaoKapus200
AburjaniaKözéppályás200

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

Zaragoza

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
 VigarayVédő 2
BuylaKözéppályás400

Real Oviedo

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Nincs kétes játékos.

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

Zaragoza

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Nincs visszatérő játékos.

Real Oviedo

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Nincs visszatérő játékos.

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

Zaragoza

– Jobb gólarányuknak köszönhetően éppen csak elkerülik a kieső helyeket és ha így folytatják szerepléseiket, akkor csúnyán megégethetik magukat. Jelenleg a tabella 18. helyén állnak tíz ponttal (2-4-4, 9:9).
– Kiábrándító a teljesítményük miután a spanyol másodosztályban zsinórban hét fordulója képtelenek győzelmet szerezni (0-3-4).
– Főképp a támadóegységüknek köszönhetik ezt a rossz szereplést, ugyanis a szerzett 9 találatukkal a negyedik legrosszabbak a mezőnyben. Ezt jól tükrözi az is, hogy az elmúlt hat bajnokijuk során csupán csak egy mérkőzésen tudtak gólt szerezni.
– A védelmük az alsóházi gárdákéhoz képest kiemelkedő, 9-szer találtak be ellenük, ami egyébként az ötödik legkevesebb kapott gól a másodosztályban.
– Hazai pályán erősebbek, így ez lehet az egyetlen reményük, hogy pontokat szerezzenek, amivel majd a bentmaradásukat kiharcolhatják (1-4-1, 6:6). Ami pozitívum, hogy otthonukban az elmúlt három alkalommal veretlenek voltak, miután három egymást követő döntetlent értek el.
– A mai ütközetről hét játékosát nélkülözi majd Iván Martínez.
– Ami komoly érvágás számukra, hogy a kezdő kapusuk Álvarez biztosan nem lesz elérhető, aki eddig mindegyik bajnokin védett.
– A védelemből a szélső Nieto, illetve Atienza fontos hiányzók, akik mindketten már kihagyták a legutóbbi derbiüket sérülés miatt. A hátsó alakzatban még Amador sem bevethető, illetve Vigaray állapota kérdéses, de őket könnyedén nélkülözik majd.
– A középpályán González továbbra sem elérhető, akit már hosszú idők óta nélkülöznek. Posztján Buyla képlékeny még.
– Támadósorukban Papunashvili és Vuckic a hiányzók, előbbit könnyedén pótolják, viszont Vuckic számtalanszor állt be csereként, igaz még egyszer sem volt eredményes.
– A védelmükben az egyedüli nagyobb változás kapus poszton lesz, hiszen Álvarez helyét vélhetően Raton veheti át, aki idén még nem védett egy meccsen sem.
– A pálya tengelyét vélhetően Ros alkothatja majd, aki az összes bajnokin pályára lépett és már van 1 gólja a bajnokságban, míg társa Igbekeme az utóbbi időkben kap egyre több szerepet.
A széleken Bermejo és a Juventus U23-as csapatától kölcsönben játszó Zanimacchia alkothatja majd, mindketten értékes kezdői a keretnek.
– Elől pedig továbbra is Fernández jeleskedhet, aki ebben az idényben még nem talált be, pedig mindegyik bajnokin pályára lépett.
Ellenben Narváez, aki a csapat gólkirálya már 3 gólnál és 1 gólpassznál jár.
– A klub menesztette egykori edzőjét Rubén Baraját, akinek helyét egyelőre Iván Martínez vette át, aki négy napja van csak posztjában.

Real Oviedo

– Három ponttal előzik meg mai ellenfelüket a bajnokságban, ahol a 16. helyet foglalják el (3-4-4, 12:11).
– Két egymást követő győzelem után utaznak Zaragozába, ahol jó esélyük van az újabb pontszerzéshez.
– Támadásban igen veszélyes brigádról van szó, akik a legutóbbi alkalommal is 4 gólt vágtak ellenfelüknek. Összesen 12-szer zargatták meg a hálót, amivel a negyedik leggólerősebb csapatnak számítanak a mezőnyben.
– A védelmük már nem tündököl ennyire, ugyanis a negyedik legtöbb gólt kapják a bajnokságban. Igaz, legutóbb lehozták kapott gól nélkül a találkozójukat és az ezt megelőző párbajon is csak egy gólt kaptak, ami mindenképp fejlődés részükről.
– Hatodik idegenbeli csörtéjükre készülnek a másodosztályban, ahol eddig nagyon felemás teljesítményt nyújtanak (1-2-2, 5:6). Legutóbb megszerezték első győzelmüket vendégként, viszont ezt megelőzően kétszer is alulmaradtak.
– Komoly gondban nincsenek hiányzók terén, hiszen csupán két nélkülözhető játékosuk esett ki.
– A másodszámú kapusuk Brazao személyében, aki kétszer védett eddig az idényben.
– A középpályán pedig Aburjania nem lesz elérhető.
– A kapujukban Femenias állhat majd, aki kilencszer védhetett a bajnokságban, ahol 6-szor tréfálták meg, míg 4-szer lehozta kapott gól nélkül. A büntetőket eddig 50%-al védte a spanyol hálóőr.
– Védelmük stabil lábakon fog állni, miután mindegyik fő hátvédjük bevethető lesz. A két szélen, a két gólpasszos Nieto – aki a legutóbbi két bajnokin volt eredményes – és Mossa tündökölhetnek. A közepet az egy gólos Arribas és Hernández őrizhetik.
– A pálya tengelyét nagyon hasznosan játszó játékosaik alkotják.

Középen az 1 gólos Tejera, aki minden bajnokin pályára lépett és társa González, aki 2 góllal és 1 gólpasszal bír a ligában, aki legutóbbi bajnokin duplázni tudott.

A két szélsőjük Borja Sánchez és Sangalli lehetnek, akik mindketten gólt szereztek a legutóbbi 4-0-ás győzelmük során.
– Támadóegységükben Nahuel gondoskodhat csapatáról, aki 2 gólnál és 1 gólpassznál jár. Eredményeit az utóbbi két bajnokin hozta össze.
Társa Blanco egyelőre még eredménytelen, de ott van még a keretben a szintén 2 gólos Obeng is, aki bármikor veszélyes lehet.

HASZNOS STATISZTIKÁK

Zaragoza

– Az elmúlt 7 bajnokijuk során egyszer sem jártak sikerrel (0-3-4).
– A legutóbbi hat csörtéjük alkalmával, 5-ször gólt sem szereztek ellenfeleiknek (83,3%).
– A gólok száma 2,5 alatt volt öt alkalommal is az elmúlt hat párbajuk során (83,3%).
– Még sosem nyerték meg az első félidőt a bajnokságban.

Real Oviedo

– A legutóbbi négy mérkőzésük során a gólátlag 2,5 fölé emelkedett.
– Idegenben az összes bajnokijuk során négyszer is gólt tudott szerezni mindkét együttes (80%).
– Ziganda, az Oviedo trénerének mérlege a Zaragoza ellen 3-1-3.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

Zaragoza

Real Oviedo

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Két alsóházi gárda feszül ma egymásnak, akik közül a vendég Oviedo jó formáját kezdi kibontakoztatni, míg a hazaiak botladozó szériát mutatnak. A Zaragozát némileg hiányzók is nehezítik, így még kevésbé látom azt, hogy az Oviedo pont nélkül távozzon a La Romaredából.

Előző cikkEerste Divisie, Helmond – Excelsior, 2020.11.13 – 18:45
Következő cikkEerste Divisie – Oss – Eindhoven, 2020.11.13 – 21:00