Kezdőlap Mérkőzés elemzések VB-selejtező, Argentína-Paraguay, 2020. 11. 13. 01:00

VB-selejtező, Argentína-Paraguay, 2020. 11. 13. 01:00

341
0

ARGENTÍNA – PARAGUAY

2020.11.13. 01:00, VB-selejtező, Dél-Amerika, 3. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek a Boca Juniors szentélye, a Buenso Aires-i Estadio Alberto J. Armando ad otthont, amely pontosan 54 ezer néző befogadására alkalmas, azonban ezt a selejtezőt zárt kapuk mögött rendezik meg majd.
Távolság: A kb. 1255 km-es távolság két óra repülőutat jelent a paraguayiaknak.
Várható időjárás:A megmérettetés idejére az argentín fővárosra az esti órákra (ott este 21:00 óra lesz mire megkezdik a összecsapás.) foltokban felhős, és néhol szeles idő kapcsán 20 C fok lehet, illetve 74%-os páratartalmat jósolnak és 20% esély van is az esőzésre is.
Játékvezető:Raphael Claus, brazil bíró fújja majd a sípot. A 8 éve bíráskodó játékvezető karrierje alatt 210 találkozót tudhat magáénak, amelyeken 916 sárga (4,16/meccs), 46 piros lap (0,22/meccs) és 54 büntetőt (0,26/meccs) adott meg.
Közvetítés:
Egymás elleni eredmények:A 108. összecsapásukra készülnek a felek. Az eddigiek során argentin uralom figyelhető meg: 58 győzelem, 33 döntetlen, és 19 vereség, ha a mostani hazai csapat szemszögéből nézzük az örökmérleget. Legutóbb 11 éve nyertek a paraguayiak. Utolsó meccsükön, a tavalyi Copa Americán, 1-1-es ikszet játszottak. Utolsó 8 összecsapásukból 6-szor mindkét csapat betalált.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

ARGENTÍNA

PARAGUAY

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

ARGENTÍNA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
RojoVédő6136
PezzellaVédő1620
FoythVédő1100
AcunaKözéppályás2804
Lo CelsoKözéppályás2124
PereyraKözéppályás1921
SalvioTámadó1400
DybalaTámadó2925
AgueroTámadó974216

PARAGUAY

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
FernandezKapus1600
ValdezVédő3012
MoreiraVédő1802
PirisVédő3200
OrtizKözéppályás3261
SantanderTámadó1812
GonzalezTámadó4271

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

ARGENTÍNA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

PARAGUAY

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

ARGENTÍNA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
Di MariaTámadó1022023

PARAGUAY

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

ARGENTÍNA

– A világranglista 8. égszínkék-fehérek eddigi 2 VB-selejtezőjüket megnyerték, amiket még októberben játszottak. Azonban egyiket sem tükörsima játékkal, mind Ecuadort (1-0), mind Bolíviát (1-2) egy gólos különbséggel gyűrték le.
– Ezzel a 6 pontjukkal Brazília mögött 2. helyen állnak a tabellán. Scarloni szövetségi kapitányra tehát ezek alapján nem lehet panasz, amit egy másik statisztika is alátámaszt többek közt:
A mester 2 éve ül a kispadon és úgy tűnik a védelemben tátongó réseket sikerült valamennyire betömnie. Scarloni 15 győzelem, 5 döntetlen, 4 vereséges mérleget tud felmutatni eddig, 20 meccsen 17 kapott gól.
– A problémát továbbra is a bőség zavara okozza elől, hiszen a rengeteg világklasszis támadó felfogású játékos közül kevesen tudnak a klubjukon túl, itt a nemzeti együttesnél is maximumot nyújtani. Erre cáfol rá a legutóbbi meccs, amikor Correa és Lautaro Martínez góljával nyerték meg azt a bizonyos nagyon nehezen nyerhető bolíviai vendégjátékot.
– A hiányzókból van sok a csapatnál, a 42 éves mester nem számíthat többek közt a spanyol élvonalban remeklő Foythra vagy Acunara, a középpályán Lo Celsora, elöl pedig Dybala és Aguero nem lesz ott.
– A nagy visszatérő Angel Di Maria lesz, aki ha nem is a kezdőben, de csereként nagy valószínűséggel pályára fog lépni. A párizsi csapatnál játszó klasszis legutóbb másfél éve, a Copa Americán lépett pályára nemzeti színekben, még Chilevel szemben. A csapatkapitány, Lionel Messi a nagy meccsleterheltség ellenére ott lesz a pályán.
– Továbbá örülhetnek a hazaiak, hiszen Emiliano Martinez személyében – aki a jól szereplő Aston Villánál véd – találtak egy stabilnak tűnő hálóőrt, amely poszt igencsak hiánytermék szokott lenni a válogatott háza táján.
O

PARAGUAY

– Paraguay csapata ugyancsak veretlen eddig 2 VB-selejtezőjén. Előbb hazai környezetben osztozkodtak a pontokon Peruval (2-2), majd ezután pár napra októberben egy 1 gólos vendégsikert arattak Venezuelában. 4 pontjukkal a kvalifikációt érő 4. pozícióban tanyáznak éppen.
– Következő mérkőzésüket Bolívia ellen fogják vívni odahaza, amely könnyebb mérkőzésnek igérkezik. Ez a Messiék elleni meccs viszont jó erőpróba, hogy realitás -e számukra a top 4-ben maradni.
– A világranglista 35. válogatott mestere, Eduardo Berizzo célja egyértelműen kvalifikálni a 2022-es qatari világbajnokságra. Erre a találkozóra szintén bizakodva utazhat el fiaival, hiszen Paraguay 3 meccse (1 győzelem, 2 döntetlen) veretlen Argentínával szemben.
– A válogatottnak azért van pár hiányzója, mint az elsőszámú kapusnak számító Fernandez, a védelem jobb feléről Moreira és Valdez, vagy a támadótrióból Gonzalez.

HASZNOS STATISZTIKÁK

ARGENTÍNA

– Argentina 9 találkozó óta veretlen.
– Messi legutóbbi 4 válogatott fellépésből 3-szor gólt szerzett. (75%)
– Elmúlt 10 találkozójukból 9-szer nem érte el a szögletszám a 11-et. (90%)
– Hazai környezetben legutóbbi 6 meccsükből 5-ször legalább 4 találat született. (83%)
– A hazai csapat legutóbbi 7 meccséből 5 alkalommal több, mint 2,5 gól született. (72%)

PARAGUAY

– A vendég válogatott 5 meccses veretlenségi sorozatot produkál jelenleg.
– Paraguay utolsó 6 mérkőzéséből 5 alkalommal kevesebb mint 2,5 gól született. (83%)
– Az ezt megelőző 5 megmérettetésükből 4-szer a játékvezető kevesebb mint 5 lapot osztott ki a csapatoknak. (80%)
– Az együttes legutóbbi 6 találkozójából 5-szor legfeljebb 10 szögletrúgás esett. (83%)

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

ARGENTÍNA

– Lionel Scaloni mondatai:
“Leo Messi rendesen edzett velünk. Kellemetlenséget érzett a bokájában, de ez nem akadályozza meg a játékban, ezért alkalmas és elérhető lesz számunkra. Kétségtelen, hogy ez egy nagyon szokatlan válogatás volt – a legnehezebb is. Ez jellemző, ha olyat tapasztalunk, mint mostanában a lejátszott meccsek számával és az ottani rohanással kapcsolatban.”

PARAGUAY

– Eduardo Berizzo nyilatkozata:
„Bátornak kell lennünk a győzelemhez, határozottak a támadásban és szilárdnak kell maradnunk a védekezésben.”

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Az argenítin válogatott az utóbbi időszakban javuló tendenciát mutat, ezt reprezentálja, hogy legutóbb a Copa America legjobb 4 válogatottja közt kaptak ki Brazíliától még tavaly júliusban. A vendégek viszont kifejezetten szeretnek Messiék ellen szerepelni, 3 meccs óta veretlenek ellenük és utoljára 5 esztendeje nyertek az argentínok elleünk. A két jó formában levő csapat meccsén egy szoros hazai győzelem vagy egy döntetlen is várható, ami azonban bizonyos hogy mindkét csapat fog gólt szerezni ezen a selejtezőn ma este Argentínában.

Előző cikkEuro Selejtező – döntő, Magyarország – Izland, 2020.11.12 – 20:45
Következő cikkBarátságos válogatott mérkőzés, Moldova – Oroszország- 2020.11.12 – 18:00