Kezdőlap Mérkőzés elemzések Válogatott barátságos, Wales – USA, 2020.11.12 – 20:45

Válogatott barátságos, Wales – USA, 2020.11.12 – 20:45

322
0

WALES – USA

2020.11.12. 20:45, válogatott barátságos mérkőzés
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek a „Liberty Stadion” aréna ad otthont, amely 21 000 fő befogadására képes. Azonban a helyszínre egy szurkoló sem látogathat ki, így üresen maradnak a lelátók.
Távolság: Az amerikaiakra nagyjából nyolcórás repülőút várt, amit sikeresen teljesítettek is.
Várható időjárás:A mérkőzés idejére 12C fokot, 83%-os páratartalmat, kissé szeles és végig esős időt jósolnak.
Játékvezető:Nincs hivatalos információ.
Közvetítés:Hazánkban egyetlen csatorna sem közvetíti élőben.
Egymás elleni eredmények:A két gárda korábban egyszer mérte össze az erejét, még 2003-ban. Akkor az amerikai alakulat Donovan és Lewis góljaival 2-0-ra nyert.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

WALES

USA

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

WALES

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
HennesseyKapus9400
CabangoVédő200
RamseyKözéppályás61167
WoodburnTámadó1021
Robson-KanuTámadó4552

USA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
JohnsonKapus800
GuzanKapus6400
LongVédő1731
ZimmermanVédő1220
YueillKözéppályás700
PulisicTámadó341410
ZardesTámadó56128
ArriolaTámadó3355

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

WALES

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

USA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

WALES

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

USA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

WALES

– A hazaiaknál öt biztos hiányzó van, szerepel közte kulcsfontosságú is!
– A mai meccset egészen biztosan kihagyja Wayne Hennessey, az első számú hálóőr! A 33 esztendős kapus jelenleg a Crystal Palace játékosa, karrierje során 94 alkalommal viselte a címeres mezt. Helyette Ward várható a portába, aki szintén megbízható kapus.
– A megmérettetés során nem számíthatnak Aaron Ramsey szolgálataira sem, aki már beírta magát hazája történelmébe. A 61 találkozó alatt szerzett 16 góljával, 7 gólpasszával a válogatott második legeredményesebb játékosa. Az ő kiesését még megérezheti az északi gárda.
– A támadóharmadból hiányozni fog Hal Robson-Kanu is, aki a klasszikus kilences pozícióban szokott játszani. A West Brom támadója negyvenötszörös válogatott, öt gólt szerzett ezeken. Az ő kiesését valószínűleg sikerül majd pótolni.
– Legutóbb Bulgária otthonában léptek pályára, ahol a szünetben még gól nélküli döntetlenre álltak a felek. Sokáig úgy tűnt, hogy marad a pontosztozkodás, viszont a 85. percben végül Williams eldöntötte a három pont sorsát és győzött Wales.

USA

– A vendégeknél nyolc biztos hiányzó van, ráadásul mindannyian fontosak.
– A kapuban nem számíthatnak sem Johnson, sem Guzan szolgálataira, így minden bizonnyal Steffen lesz a felelős a portáért ma este Wales ellen. Zack Steffen korábban 17 alkalommal volt válogatott, jelenleg a Manchester City szolgálatában áll, bár mint tudjuk, nem jut túl sok lehetőséghez náluk. A 25 esztendős kapus ezúttal bizonyíthat.
– Szintén nem örülhetnek Christian Pulisic kiesésének sem, aki egészen elképesztően játszik a klubjaiban, de a válogatottban is. A címeres mezben 34 meccsen 14 találatot és 10 előkészítést könyvelhetett el. Az ő kiesése tétmeccsen nagyon fájdalmas lehet számukra.
– A keretben több olyan fiatal játékos is megtalálható, akik a Bayern München, Manchester City, Barcelona, Juventus, Chelsea vagy éppen a Borussia Dortmund akadémiáján vannak, vagy bármilyen kötelékben állnak ezekkel a klubokkal. Nagy jövője lehet az amerikai válogatottnak.
– A legutóbbi találkozójukon hazai pályán vívtak Costa Rica ellen, szintén barátságos meccs keretein belül. Az 50. percig kellett várni az első és egyben utolsó gólra, az USA részéről Llanez volt eredményes 11-esből.

HASZNOS STATISZTIKÁK

WALES

– Elég jó formában szerepelnek a saját közönségük előtt: a legutóbbi 10 hazai összecsapásukból hetet nyertek meg, egy döntetlen és két vereség mellett.
– A 2020-as évben ötször léptek pályára, három győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérlegük.
– Az elmúlt öt megmérettetésük során egyszer fordult elő, hogy a gólszám 2,5 fölé ugrott!
– Az utolsó 10 meccsüket csupán háromszor fordult elő, hogy legalább egy gólt kaptak az ellenfelüktől!
– A legutóbbi 10 hazai összecsapásukat figyelve elmondható, hogy egyszer sem volt rá példa, hogy nem lőttek gólt!

USA

– Korábban sosem játszottak Wales otthonában.
– Az elmúlt 10 idegenbeli csatájukból hármat nyertek meg, öt vereség és két egál mellett.
– Ha az utolsó 5 találkozójukat vesszük figyelembe egyszer sem játszottak egált, négyszer viszont győzni tudtak egy vereség mellett!
-Ugyanezt az öt megmérettetést nézve elmondható, hogy csak egyszer fordult elő, hogy mindkét csapat eredményes tudott lenni.
– Jelenleg egy hárommeccses veretlenségi sorozatnak örülhetnek!
– A legutóbbi 15 idegenben lejátszott csatájukat nézve mindössze négyszer fordult elő, hogy nem lőttek egy gólt sem.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

WALES

– Ryan Giggs nyilatkozatának egy részlete: „Vannak hiányzóink, ez így igaz. Viszont ez nem egy létfontosságú meccs, amit kötelező megnyerni. Szeretnénk egy új taktikát kipróbálni, ami remélhetőleg sikeres lehet az elkövetkezendő pár hónapban számunkra. Nagyon szeretnénk bizonyítani. Nagyon örülök, hogy Bale rendben van és játékra alkalmas, ott lesz velünk. Hogy mennyi időt kap majd, azt még nem tudom.”

USA

– Gregg Berhalter nyilatkozatának egy részlete:
„Nagyon sok a hiányzónk, ez egy nagyon nehéz időszak minden sportlétesítmény számára. Ez az év nem úgy sikerült, mint ahogy azt az ember várná. Ennek ellenére mi megpróbálunk ezúttal is maximumon pörögni és mindent beleadni, annak ellenére, hogy barátságos. Hiszen ilyenkor is van presztízs, ilyenkor is győznünk kell.”

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Két nagyon hasonló erősségű csapat méri össze az erejét, viszont Wales számára ezután jönnek az igazán fontos meccsek. A hiányzók ellenére mindkét csapat védelme fog kapitulálni minden bizonnyal, és a végén vendég győzelem várható.

Előző cikkBarátságos válogatott mérkőzés, Moldova – Oroszország- 2020.11.12 – 18:00
Következő cikkA nap leghasznosabb statisztikái 2020.11.12