Kezdőlap Mérkőzés elemzések Európa-bajnokság, selejtező – döntő, Grúzia – Észak-Macedónia, 2020.11.12 – 18:00

Európa-bajnokság, selejtező – döntő, Grúzia – Észak-Macedónia, 2020.11.12 – 18:00

337
0

GRÚZIA – ÉSZAK-MACEDÓNIA

2020.11.11. 21:10, Európa-bajnokság, selejtező – döntő, 2020.11.12 – 18:00
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A Tbiliszi városában található Boris Paichadze Dinamo Arena fogadja a csapatokat, mely 54.549 néző befogadására alkalmas, de a koronavírusra való tekintettel nem tudják megtölteni a stadiont szurkolókkal.
Távolság:Nagyjából 3 órás repülőút várt a vendégekre, amit a tegnapi nap folyamán meg is tettek.
Várható időjárás:Helyi idő szerint 21:00-kor kezdődik az összecsapás, amikor 8°C várható, 83%-os páratartalommal, csapadékra pedig minimális az esély.
Játékvezető:A 42 esztendős angol, Anthony Taylor vezeti majd az összecsapást, aki karrierje során 562 találkozón fújta a sípot, ezeken pedig kiosztott 1910 sárga (3,4/meccs), illetve 106 piros lapot (0,19/meccs), büntetőt pedig 178 alkalommal ítélt (0,32/meccs).
Közvetítés:Sport 1, 18:00
Egymás elleni eredmények:Mindössze kétszer találkozott egymással a két nemzet történelmük során, de elég friss az élmény, mivel mind a kettő idén játszódott le. Szeptemberben Grúziában, majd októberben Észak-Macedóniában is 1:1-es végeredménnyel zárult az összecsapás.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

GRÚZIA

ÉSZAK-MACEDÓNIA

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

GRÚZIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
ChakvetadzeKözéppályás953
KvaratskheliaTámadó512
ShengeliaTámadó703

ÉSZAK-MACEDÓNIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
BozinovskiKapus000

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

GRÚZIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
   

ÉSZAK-MACEDÓNIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
 Ristevski Védő40 
AdemiKözéppályás1630

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

GRÚZIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

ÉSZAK-MACEDÓNIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

GRÚZIA

– Vladimir Weiss mester nem számíthat 3 futballistájára, akik között akad fontos játékos is.
– A középpályás, Giorgi Chakvetadze sérülés miatt kényszerül kihagyni a találkozót, pedig a 21 éves játékmester 8 válogatottságán már 5 találatot jegyezhetett, 3 assziszt mellett, így kiválása komoly érvágás. Továbbá két támadó, Levan Shengelia, illetve Khvicha Kvaratskhelia nem lesz bevethető, akik szintén jó teljesítményt nyújtottak, amikor szerepet kaptak.
– A kapuban a 34 esztendős Giorgi Loria kezdhet, aki 60. mérkőzését ünnepelheti majd a nemzeti mezben. Eddig 64-szer vették be a portáját, de 23 ütközetet lehozott kapott gól nélkül.
– Védelmük rendkívül rutinosnak és összeszokottnak mondható, legkevesebb meccse a Ferencváros védőjének, Dvalinak van, 15 pályára lépéssel, de Kasia például a 81. alkalommal húzhatja magára a címeres mezt. Balhátvéd hiányában az imént említett, Dvali szerepelhet a balbekk pozícióban, eredeti posztja pedig belsővédő.
– Középpályán mindenképp kulcsfontosságú lesz Qazashvili, valamint a csapatkapitány Kankava játéka, ugyanis mindkettejüknek 10 találata és 5 gólpassza van hazájuk színeiben, így ma is óriási szerep hárulhat rájuk.
– Az egyedüli ék minden bizonnyal Nika Kacharava lesz, aki 3-szor volt eddig eredményes grúz mezben, plusz kiosztott 2 asszisztot is. Tőle várják első sorban, hogy fényt vigyen a támadásokba, egy igazi erőcsatárról beszélünk személyében.
– 4-5-1-es felállásban indulhatnak harcba, amit jellemez kemeény védekezésük és az erős szélső játék.

ÉSZAK-MACEDÓNIA

– A kapus Daniel Bozinovski a múlt héten pozitív eredményt mutatott a koronavírusra, így nem lehet ott a csapattal, de szerencsére nem érintkezett senkivel a keretből. Rajta kívül két játékos egészségi állapota kérdéses.
– Az Újpest védője, Kire Ristevski nemrég épült fel a vírusból, így az ő fittsége kérdéses, ahogy a csapatkapitány, Arijan Ademi alkalmassága is. A Dinamo Zagreb középpályás 16-szoros válogatott, ezeken pedig már 3 gólt jegyzett, így az ő esetleges kiválása komoly érvágás lehet.
– 3 védős rendszerben szerepelhetnek majd, ahol szerepelhet az NB1-es Fehérvár futballistája, Visar Musliu is. Mellette Velkovski és Bejtulai feladata lesz a támadások megállítása, de egyikük sem túl rutinos még, ugyanis a rangidős Bejtulai is csak 26 éves.
– A középpályán Eljif Elmas, a Napoli csillaga tündökölhet, legalábbis nagyon sok múlhat a játékán. Ő 20-szor ölthette magára a nemzeti válogatott mezt, ezeken pedig 4 találatig és 4 asszisztig jutott. Mellette az ex-újpesti, Enis Bardhi is megvillanhat, aki jelenleg a Levante játékosa, és 5 gólja van macedón színekben.
– A támadásokért Pandev és Nestorovski lehetnek a felelősek, akiktől nem is áll távol a hálózörgetés. Előbbi jelenleg a macedónok keretében a legeredményesebb játékos, a maga 29 találatával, amit 105 pályára lépéssel ért el (szintén neki van a legtöbb jelenleg ebben a tekintetben is), míg utóbbi 8-szor járt túl a kapusok eszén, valamint kétszer ki is szolgálta csapattársait.
– Igor Angelovski szövetségi kapitány 3-5-2-es formációban küldheti alakulatát pályára, melyben egyértelműen a középpálya a legerősebb egységük, valószínűleg itt próbálják majd meg átvenni az irányítást.

HASZNOS STATISZTIKÁK

GRÚZIA

– Az előző körben Fehéroroszországot búcsúztatták 1:0-ra, ezzel tovább tartva a reményt, hogy kijuthatnak a 2021-es kontinensviadalra.
– 5 találkozó óta veretlen a gárda, amiből 3 zárult egállal (60%), valamint kettő győzelemmel (40%).
– Utolsó 4 ütközetükből 3-szor betalált mindkét csapat, ami 75%-os statisztikának felel meg.
– Otthonukban az ezt megelőző 14 mérkőzésükből mindössze egyet buktak el (7%), 4 remi (29%) és 9 siker mellett (64%).
– Ezelőtti 4 Grúziában vívott párbajukon rendre 2,5 gól alatt maradtak.

ÉSZAK-MACEDÓNIA

– Koszovón kellett túl jutniuk hazai pályán az előző körben, amit 2:1-es arányban sikerrel is vettek.
– 6 ütközet óta veretlenek, amin 3-3 diadalt és döntetlent értek el (50-50%).
– Zsinórban 5 találkozó óta rendre eredményes tud lenni mind a két együttes a mérkőzéseiken.
– Idegenben már közel sem ilyen fényes a formájuk, utolsó 4 párharcukon 8 gólt kaptak, és nyeretlenek maradtak 2-2 remivel és vereséggel (50-50%).

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

GRÚZIA

ÉSZAK-MACEDÓNIA

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!
 
– Két egyforma erősségű csapat méri össze erejét, ahol nagyon nehéz lenne érvelni mindkét gárda ellen. Nem számítok sok gólos összecsapásra, izgalomban azonban nem lesz hiány, talán a legkiegyenlítettebb párharc kerekedhet ki ebből. Nem elképzelhetetlen, hogy nem jutnak dűlőre rendes játékidőben.

Előző cikkDél-Amerika, VB selejtező, 3. forduló, Bolívia – Ecuador, 2020.11.12. – 21:00
Következő cikkEB – selejtező – döntő, Észak-Írország – Szlovákia, 2020.11.12 – 20:45